Toronto – Vegas 2:1 (po pr.) | Philadelphia – Montreal 3:2 (po pr.) | Carolina – NY Rangers 2:4 (kon.)
Florida – Washington 4:5 (po pr.) | NY Islanders – Pittsburgh 3:4 (po pr.) | Ottawa – Los Angeles 3:2 (po pr.)
Chicago – Vancouver 5:2 (kon.) | Colorado – Nashville 9:4 (kon.) | Calgary – New Jersey 5:2 (kon.)
Arizona – Columbus 2:3 (kon.) | San Jose – Minnesota 6:5 (kon.) | Buffalo – Tampa 2:3 (kon.)
po prodl.
New York Islanders
3:4 (1:0, 2:0, 0:3 - 0:1)
Pittsburgh Penguins
Pátek 08.11.2019, 01:08 • Barclays Center, New York • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
    63:25 Bryan RUST - 3:4
     
    63:25
    Pittsburgh právě vstřelil branku!
    Penguins definitivně otáčejí stav zápasu na svou stranu a už se radují z vítězství! Prokletí jménem Islanders prolomil BRYAN RUST. Ovšem pojďme od počátku akce, Jevgenij Malkin napadal soupeře a donutil ho k přihrávce za branku, kde už číhal Bryan Rust. Ten rychle vyjel do předbrankového prostoru, odkud zamířil přesně ke vzdálenější tyči. Bez asistence.
     
    62:51
    Rychlým výpadem na střed se prezentoval Sidney Crosby, jenž z mezikruží branku přestřelil. Poté se hra otočila, ale výborně zasáhl Jake Guentzel. K dalšímu pokusu se tak dostal hostující kapitán, ale Semjon Varlamov mezeru mezi tělem a rukou schoval.
     
    62:23
    Za obranu si tentokrát najel Nick Bjugstad, který si stáhl kotouč do bekhendu, ale zamířil jen vedle branky. Následně se Penguins dopustili ofsajdu, a tak je hra přerušena.
     
    53:24
    Hostující tým uháněl ve třech na dva obránce! Sidney Crosby dlouho míchal s kotoučem, který pak přihrál na Alexe Galchenyuka. Druhý jmenovaný ale černou gumu na zadní tyči netrefil.
     
    50:47
    Johnny Boychuk přihrál na levý kruhu, odkud okamžitě vystřelil Mathew Barzal. Jeho pokus z jedné vyrazil hostující brankář k zadnímu mantinelu, akce soupeře pokračuje.
     
    50:07
    Vyloučení v týmu Pittsburgh Penguins (2 min. pro hráčskou lavici – příliš mnoho hráčů). Trest odpyká Dominik Kahun.
    48:48 Jevgenij MALKIN - 3:3
     
    48:48
    Pittsburgh právě vstřelil branku!
    Hostující celek je zpátky ve hře a Islanders po vyrovnání reagují oddechovým časem! Od modré čáry vystřelil Juuso Riikola, jehož pokus zastavilo břevno. K odraženému puku se na hranici brankoviště dostal JEVGENIJ MALKIN, který bekhendem už zamířil přesně. Asistence: Juuso Riikola a Jared McCann.
    46:16 Bryan RUST - 3:2
     
    46:16
    Pittsburgh právě vstřelil branku!
    Nedáš – dostaneš! Matt Murray už dávno ležel v brankovišti a Anthony Beauvillier mířil do odkryté části branky. Jenomže hostující brankář zvedl beton a zachránil situaci! Hra se pak rychle otočila a BRYAN RUST zamířil přesně nad Varlamovu lapačku. Asistence: Jared McCann a Jevgenij Malkin.
     
    43:14
    Zadovkou přihrál před branku Sidney Crosby, ale Jake Guentzel z hranice brankoviště vystřelil jen vedle. Po chvíli se k odraženému puku dostal kapitán Penguins, jehož zakončení skončilo pod betonem Semjona Varlamova.
    41:38 Jared MCCANN - 3:1
     
    41:38
    Pittsburgh právě vstřelil branku!
    Hned v úvodu třetí části se Tučňáci prosazují a očarovali tak kouzlo ruského brankáře! JARED MCCANN dostal přihrávku na vrchol kruhu a využil clony Bryana Rusta. Zakončení po ledě Semjon Varlamov neviděl, a tak vůbec nereagoval. Asistence: John Marino a Brian Dumoulin.
     
    38:32
    Na druhé straně byla k vidění rychlá kombinace, Josh Bailey poslal rychlou přihrávku k pravé tyči, kde se nacházel Brock Nelson. S přihrávkou se skvěle přesunul Matt Murray, který zasáhl betonem.
     
    37:50
    Fanoušci na tribunách bouří, jelikož jejich tým se ubránil. Nejprve odkrytou branku netrefil Alex Galchenyuk. Následně ruský brankář pochytal pokusy Penguins a nakonec hru i přerušil.
     
    36:15
    Vyloučení v týmu New York Islanders (Mathew Barzal – 2 min., podrážení).
    29:26 Adam PELECH - 3:0

     
    29:26
    Islanders právě vstřelili branku!
    Potvrzuje se, že Ostrované hrají s oblíbeným soupeřem a znovu skórují. Přihrávku dostal na modrou čáru ADAM PELECH, jemuž pokus nesedl a kotouč se tak roztočil. Jeho rána docela překvapivě skončila za zády Matta Murrayho. Asistence: Mathew Barzal a Anders Lee.
     
    29:00
    Střelou přes obránce se prezentoval Zach Aston-Reese, jenž mířil do horního rohu branky. Jeho pokus vyrazil Semjon Varlamov a hra se otáčí.
    26:28 Cal CLUTTERBUCK - 2:0
     
    26:28
    Islanders právě vstřelili branku!
    Penguins kolabuje při vlastní přesilové hře a místo vyrovnání už prohrává o dva kusy! Po rychlém přechodu se za obranu dostal CAL CLUTTERBUCK, jehož zakončení po ledě zamířilo mezi brankářovy betony. Asistence: Casey Cizikas a Adam Pelech.
     
    26:15
    Vyloučení v týmu New York Islanders (Cole Bardreau – 2 min., držení).
     
    25:42
    Alex Galchenyuk posunul puk na najetého Jevgenije Malkina, který se přes soupeře natlačil před branku. Jenomže Semjon Varlamov znovu zasáhl a zatím je nejlepším hráčem New Yorku Islanders.
     
    18:32
    Nejprve se mezi kruhy nacházel Anders Lee, jehož pokus betonem vyrazil Matt Murray. Hra se velmi rychle otočila a Penguins ujížděli do přečísleni, Jenomže Jake Guentzel puk na kapitána Crosbyho neprohodil.
     
    08:18
    Islanders ujížděli ve dvou na jediného obránce, celou akci na sebe vzal na pravé straně Casey Cizikas. Jenže Matt Murray pokryl pokus k první tyči a následnou dorážku.
     
    07:15
    Do předbrankového prostoru si s pukem najel Alex Galchenyuk, jenž si ho chtěl stáhnout do bekhendu a vystřelit. Ovšem ruský brankář opět zasáhl betonem a drží Islanders ve vedení.
     
    04:35
    Krásným pasem před branku se předvedl Juuso Riikola, který viděl osamoceného kapitána. Sidney Crosby nastavil hůl a po ledě mířil mezi tři tyče. Ovšem Semjon Varlamov se skvěle přesunul a betonem zasáhl.
     
    02:57
    Do nahození od pravého mantinelu sáhl před brankou bojující Dominik Simon, který tak překvapil ruského gólmana. Kotouč zůstal ležet v brankovišti, jenže od betonu zamířil do rohu.
    00:19 Casey CIZIKAS - 1:0
     
    00:19
    Islanders právě vstřelili branku!
    To je nástup Ostrovanů jako hrom! Ryan Pulock vyslal od modré čáry nepřesný pokus, který za brankou našel CASEY CIZIKAS, jenž si kotouč rychle stáhl vedle branky a překonal hostujícího brankáře. Matt Murray s tímto manévrem nepočítal, a tak se u tyče nenacházel. Asistence: Ryan Pulock a Michael Dal Colle.

    Michal Luxa

    Branky a nahrávky: 1. Cizikas (Pulock, Dal Colle), 27. Clutterbuck (Cizikas, Pelech), 30. Pelech (Barzal, Lee) – 42. McCann (Marino, Dumoulin), 47. Rust (McCann, Malkin), 49. Malkin (Riikola, McCann), 64. Rust


    New York Islanders: Varlamov (Greiss) – Boychuk, Dobson, Pulock, Pelech, Mayfield, D. Toews – Jo. Bailey, Barzal, Lee – Brassard, B. Nelson, Beauvillier – Clutterbuck, Cizikas, Dal Colle – Wahlstrom, Bardreau, Johnston.
    Pittsburgh Penguins: M. Murray (Jarry) – Marino, Dumoulin, J. Schultz, M. Pettersson, Riikola, J. Johnson – Simon, Crosby, Guentzel – Rust, Malkin, Galchenyuk – Kahun, Bjugstad, McCann – B. Tanev, Blueger, Aston-Reese.

    Rozhodčí: Lambert, O'Halloran – Racicot, Murchison

    Diváci: 12 613
    thejrc.org