Wizards Praha – Boca Chotěboř 2:0 (kon.) | Kladno – Pampuch Liberec 10:4 (kon.) | Interobal Plzeň B – Mladá Boleslav 10:6 (kon.)
Jablonec n/N – Dalmach Turnov 8:4 (kon.)
konec
FK GMM Jablonec nad Nisou
8:4 (1:1)
TJ FC Dalmach Turnov
Pátek 08.11.2019, 20:30 • Sportovní hala Jablonec nad Nisou • 2. Futsal liga západ • 7. kolo
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 20:30.
     
    Program 7. kola futsalové 2. ligy Západ okoření zápas dvou regionálních rivalů – Jablonce a Turnova.
     
    TJ FC Dalmach Turnov
    Dalmach se po návratu do druhé nejvyšší soutěže prezentuje velmi sympatickými výkony, které však zpravidla nevedou k bodům. Turnovští už v letošní sezóně potrápili nespočet týmů, avšak vítězně zvládli jen duel s chomutovským Baníkem.

    Všechna další utkání už ale Dalmachu výsledkově nevyšla. Turnovský klub měl přitom na lopatě i týmy jako Jerigo Plzeň nebo naposledy ústecký Rapid. Nad ním ještě před začátkem závěrečné desetiminutovky o gól vedl, přesto prohrál 4:8.
     
    FK GMM Jablonec
    Jablonečtí sice letos vstoupili do ligy porážkou s Kladnem, nicméně od té doby šlapou jako dobře namazaný stroj. Oproti Dalmachu zvládá GMM i koncovky duelů, díky čemuž nechybí mezi vedoucí trojicí ligy.

    V posledním kole potvrdili Severočeši vynikající formu na hřišti nevyzpytatelné Chotěboře. Ke třem bodům zavelel minulý týden kapitán Petr Mečíř, který si dva zápasy bez vstřeleného gólu vykompenzoval hattrickem do sítě Bocy.
     
    Když se naposledy Dalmach Turnov vydal do Jablonce, byla z toho pořádná bitva na hřišti i v hledišti. Remízu 3:3 tehdy doprovodila rvačka několika hooligans přímo v ochozech.
    Faul na brankáře Vykoukala a následnou bitku fanoušků z posledního setkání v Jablonci si můžete připomenout v následujícím videu:
     
    Úvodní sestavy:

    FK GMM Jablonec nad Nisou: Vykoukal (Masařík) – Jákl, Haunold, P. Mečíř (C), T. Mazánek, J. Mečíř, Kořínek, M. Mazánek, Beníšek

    TJ FC Dalmach Turnov: Filla – Krejčík, Tvrdý, Pařízek, Bangha, Špína, V. Hurt, D. Hurt, Randák, Mencl, Prokopec.
     
    Jedna nepříjemná informace pro Jablonec ještě před začátkem utkání! Vypadá to, že brankář Vykoukal si při rozcvičce přivodil nějaké drobné zranění, které ho dnes mezi tři tyče nepustí. Jabloneckou klec tak bude strážit náhradník Masařík.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    1
    První střelecký pokus dnešního večera má na svědomí domácí Haunold, jeho ránu z úhlu vytěsnil gólman Filla na roh.
     
    2
    Turnovští poprvé zahrozili v přečíslení dva na jednoho. Vojtěchu Hurtovi ale jako by se střetly myšlenky, něco mezi střelou a přihrávkou nenadělalo v jablonecké obraně žádnou paseku.
     
    3
    Velmi aktivně vlétl do zápasu Tomáš Beníšek. Ten se zastřelil tvrdou střelou na bránu Dalmachu a navrch přidal i nebezpečnou teč Kořínkovy střely. Filla si v obou případech poradil.
     
    4
    Žlutou kartu dostává D. Hurt (TJ FC Dalmach Turnov).
     
    4
    Pěkný signál Jabloneckých! Petr Mečíř rozehrál na Tomáše Mazánka, jehož ránu k pravé tyči vyrazil Filla na rohový kop.
     
    5
    Haunoldův nákop nezastihl před hostující bránou nikoho z jeho spoluhráčů.
     
    5
    Masařík v permanenci! Špína dobře mířil do horní poloviny branky, domácí gólman ale stál na svém místě.
     
    6
    Teď se Špína dostal k zakončení z bezprostřední blízkosti. Masařík se blýskl snad ještě lepším zákrokem než před malou chvílí.
     
    6
    Daniel Hurt pálil z přímého kopu jen do míst, kde byl připravený gólman GMM.
     
    7
    Signál po jabloneckém rohu zakončil Kořínek mimo tři tyče.
     
    7
    Pořádná dělovka Milana Mazánka rozvlnila jen boční síť.
     
    8
    Tomáš Mazánek připravil střeleckou pozici pro Petra Mečíře, jablonecký kapitán ale bude muset seřídit mířidla.
     
    8
    Už už to vypadalo, že Tvrdý bude po přihrávce Vojtěcha Hurta zakončovat do prázdné brány. Jenže kde se vzal, tu se vzal skluzující Haunold, jenž hostům uzmul stoprocentní gólovku.
     
    9
    Jákl si narazil s Petrem Mečířem a z levé strany vypálil do tyče! Teď dělily GMM od první trefy centimetry.
     
    10
    Já na bráchu, brácha na mě. Petr Mečíř zakombinoval s bratrem Janem a poté, co si navedl míč na osu hřiště, poslal míč těsně vedle.
     
    11
    Kořínkův nadýchaný centr se snesl až před bránu, s čímž ale nepočítal nikým nehlídaný Jan Mečíř. Kdyby lépe předvídal, možná by se skóre poprvé měnilo.
     
    12
    Randákův ostrý přímý kop mířil dobře k pravé tyči. Masaříkovi navíc stěžoval situaci clonící Vojtěch Hurt, pravá ruka jabloneckého gólmana však zničehonic přece jen vytěsnila míč mimo tři tyče.
     
    Oddechový čas pro domácí.
     
    13
    Nedorazu v jablonecké obraně teď málem využili bratři Hurtovi. Po střetu Vojtěcha s gólmanem Masaříkem ale míč proskotačil kolem prázdné brány bez zásahu Daniela.
     
    14
    Jan Mečíř šel z úhlu prakticky sám na bránu, s obráncem na zádech však nedokázal zakončit dostatečně razantně.
     
    15
    Kořínek z voleje hledal před bránou Milana Mazánka, tomu ale chyběl krok k tomu, aby míč uklízel za Fillu.
     
    16
    Míč se ze skrumáže před turnovskou bránou odrazil k Beníškovi, jablonecký univerzál ale zblízka brankáře Dalmachu nepřekonal.
     
    17
    Turnovský gólman si dneska zjevně postavil dobře i tyčky. Už podruhé ho totiž jedna z nich zachránila od inkasovaného gólu. Tentokrát trefil štangli z otočky Milan Mazánek.
     
    17
    Tomáš Mazánek nyní nadvakrát selhal v obrovské šanci, kdy se ocitl úplně sám před Fillou.
     
    17
    Jablonec nad Nisou právě vstřelil branku!
    Tentokrát už GMM trestá! Míč po chybě v rozehrávce Dalmachu doputoval až k ADAMU JÁKLOVI, který nekompromisně zavěsil míč pod víko hostující brány.
     
    18
    Špičkou kopačky teď Filla vyrazil další dobrou příležitost Milana Mazánka, jablonecký čahoun se tentokrát neprosadil střelou na zadní tyč.
     
    19
    Jan Mečíř dostal míč na osu hřiště, následně ale neprostřelil obranný val Turnova.
     
    20
    Horké chvíle před bránou Jablonce! Beníšek nevyřešil jablonecké přečíslení čtyři na dva vůbec dobře a rázem šel Dalmach ve dvou na Masaříka. Randák ale trochu sobecky nepřihrával a karma ho vytrestala. Turnovský střelec se zamotal do vlastní kličky a balón nasměroval o hodně mimo.
     
    20
    Turnov právě vstřelil branku!
    Tak se Dalmach přece jen dočkal. Pouhé dvě vteřiny před koncem rozvlnil síť z otočky MARCEL ŠPÍNA a Turnov si tak odnese do šatny snesitelný výsledek 1:1.
     
    20
    První poločas skončil.
     
    Jablonec zatím herně naplňuje roli favorita zápasu, promarněné šance domácího týmu ale zapříčinily, že aktuální stav je po dvaceti minutách vyrovnaný. Druhý poločas začne za malou chvíli.
     
    21
    Začal druhý poločas.
     
    21
    Jablonec nad Nisou právě vstřelil branku!
    Vynikající vstup GMM do druhého poločasu. TOMÁŠ MAZÁNEK natáhl ke střele z velké dálky a míč nádherně zapadl do turnovské brány.
     
    22
    Turnov právě vstřelil branku!
    Dalmach srovnává stav zápasu neméně povedenou akcí! MATĚJ RANDÁK teď trochu vyškolil Jákla, když se kolem mladého beka GMM snadno vytočil ke gólovému zakončení.
     
    23
    Dalmach ožil! S dalším nebezpečným výpadem přispěchal na útočnou polovinu Aleš Krejčík, jeho nepřesnou přihrávku však sebrala domácí obrana.
     
    23
    Žlutou kartu dostává Beníšek (FK GMM Jablonec nad Nisou).
     
    24
    Jablonec nad Nisou právě vstřelil branku!
    Domácí jdou opět do vedení! Petr Mečíř rozehrál standardní situaci na Tomáše Mazánka, jehož střelu tečoval těsně před Fillou JIŘÍ HAUNOLD. Tato změna trajektorie se stala hostujícímu brankáři osudnou.
     
    24
    Jablonec nad Nisou právě vstřelil branku!
    Tak tohle byla futsalová paráda! Haunold se teď ocitl tentokrát v roli přihrávajícího hráče, když z voleje krásně našel TOMÁŠE MAZÁNKA a ten z první trefil levý horní růžek turnovské svatyně. Takový ťukes domácí v dosavadním průběhu ještě nepředvedli.
     
    25
    Jablonec nad Nisou právě vstřelil branku!
    Dalmach je v krizi! Tu teď ještě prohloubil JAN MEČÍŘ, který mezi nohama Filly přidal pátou branku Jablonce – 5:2.
     
    26
    Tomáš Mazánek je při chuti. Jablonecký blonďák se nyní opřel z první do sraženého pokusu Petra Mečíře a těsně minul turnovskou klec.
     
    27
    Turnov právě vstřelil branku!
    Dalmach poměrně lacině snižuje na rozdíl dvou branek. MATĚJ RANDÁK nachytal Masaříka z pořádné dálky. I když to vypadalo, že by jablonecký gólman ještě mohl míč vypíchnout z brankové čáry, už to nestihl.
     
    29
    Žlutou kartu dostává J. Mečíř (FK GMM Jablonec nad Nisou).
     
    29
    Jablonec nad Nisou právě vstřelil branku!
    Dočkal se také MILAN MAZÁNEK. Poté, co ho podruhé v zápase zastavila tyč, sehrál krásnou gólovou etudu s narážejícím Tomášem Beníškem, který staršímu z obou Mazánků vrátil balón před odkrytou bránu.
     
    30
    Tomáš Mazánek opět zkusil střelecké štěstí z dálky. Jednou už mu to v tomto zápase vyšlo, tentokrát nikoliv.
     
    31
    Nevídané selhání jabloneckého kapitána Petra Mečíře. Ten zůstal dlužen své pověsti zabijáka, když Kořínkovu křižnou přihrávku nenasměroval do prázdné, nýbrž do tyče.
     
    32
    Jablonec nad Nisou právě vstřelil branku!
    Na Turnov trochu dopadá deka! TOMÁŠ BENÍŠEK nyní střelou přes obránce zaskočil Fillu střelou do horní poloviny brány a náskok Jablonce už vypadá pro Dalmach hrozivě.
     
    33
    Žlutou kartu dostává Špína (TJ FC Dalmach Turnov).
     
    34
    Jablonec nad Nisou právě vstřelil branku!
    Zakonči to! ozvalo se z jablonecké střídačky a VRATISLAV KOŘÍNEK jednoduše poslechl. A trefil se náramně k tyči turnovské brány. Tahle střela se nedala chytat.
     
    35
    Filla si připsal pěkný zákrok proti střele Petra Mečíře, jablonecký kapitán se dnes nezvykle drží zpátky.
     
    35
    Žlutou kartu dostává Pařízek (TJ FC Dalmach Turnov).
     
    Oddechový čas pro domácí.
     
    36
    Jablonec se vrací na hřiště s pěti hráči do pole a vypadá to, že bude pilovat powerplay.
     
    36
    Petr Mečíř se dostal ke střele z osy hřiště, tu ale přizvedl nad bránící Tvrdý.
     
    37
    Tomáš Mazánek hledal Beníška, k němu ale nepustil balón Bangha.
     
    38
    Vojtěch Hurt vypálil hodně nad jabloneckou bránu, kterou už opět střeží Masařík.
     
    38
    GMM jde opět do pěti.
     
    39
    Petr Mečíř z pozice posledního hráče přestřelil bránu Dalmachu.
     
    39
    Turnov právě vstřelil branku!
    Máme tu první hattrick večera a na svědomí ho má hráč Dalmachu. MATĚJ RANDÁK zblízka procedil míč přes Masaříka až do sítě.
     
    40
    Haunold v dresu pro powerplay ztratil míč na půlce a ještě si odnesl bolístku ze souboje s Vojtěchem Hurtem. Ten zatím pádil na provizorního brankáře Jákla. Míč ale nasměroval jen vedla.
     
    Konec zápasu.
     
    Zatímco první poločas moc branek nepřinesl, druhá dvacetiminutovka se zvrtla v pořádnou gólovou smršť. A to především díky domácímu týmu, který nakonec docela v poklidu dokráčel až ke třem bodům. Turnovský Dalmach přemohl poměrem 8:4.
     
    S tímto konstatováním se s vámi loučím, přeji hezký zbytek pátečního večera. (22:06:30)

    Jan Kousal


    Hledáme zpravodaje pro tým TJ FC Dalmach Turnov. Více informací zde.

    Branky: 17. Jákl, 21. T. Mazánek, 24. Haunold, 24. T. Mazánek, 25. J. Mečíř, 29. M. Mazánek, 32. Beníšek, 34. Kořínek – 20. Špína, 22. Randák, 27. Randák, 39. Randák

    Karty:   23. Beníšek (GJN), 29. J. Mečíř (GJN) – 4. D. Hurt (TRN), 33. Špína (TRN), 35. Pařízek (TRN)


    FK GMM Jablonec nad Nisou: Masařík (Vykoukal) – Jákl, Haunold, P. Mečíř (C), T. Mazánek, J. Mečíř, Kořínek, M. Mazánek, Beníšek
    TJ FC Dalmach Turnov: Filla – Krejčík, Tvrdý, Pařízek, Bangha, Špína, V. Hurt, D. Hurt, Randák, Mencl, Prokopec
    thejrc.org