Třinec – Líšeň 1:1 (kon.) | Vyšehrad – Pardubice 0:2 (kon.) | Chrudim – Sokolov 1:0 (kon.)
konec
FK Třinec
1:1 (1:0)
SK Líšeň 2019
Sobota 09.11.2019, 10:15 • Stadion Rudolfa Labaje, Třinec • FORTUNA:NÁRODNÍ LIGA • 15. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 10:15.
     
    Z třineckého stadionu Rudolfa Labaje vám přeji krásné dopoledne. Patnácté kolo druhé nejvyšší soutěže uzavře první polovinu letošní sezóny. Třinec s Líšní se aktuálně nachází na přelomu první a druhé poloviny tabulky, takže půjde o sousedský souboj. Kdo ho zvládne lépe?
     
    Nováček soutěže z Brna vstoupil do sezóny velice dobře a po pěti kolech okupoval bronzovou pozici. Od té doby přišlo pět porážek a pouze tři vítězství, což odsunulo Líšeň až na aktuální devátou pozici.

    I přes vydařené výsledky došlo v klubu ke změně trenéra. Miloslava Machálka nahradil bývalý trenér Břeclavi a Hlučína Milan Valachovič. Po odvolání trenéra Šustra zamířil Machálek do konkurenční Zbrojovky.

    Poslední dva zápasy měla Líšeň divoké. Nejprve doma rozstřílela Vítkovice 5:1 a o týden později prohrál v Praze na Dukle 2:4.
     
    Třinečtí po vydařené vítězné sérii prožívají menší krizi. V posledních třech zápasech získali pouze bod za remízu na hřišti posledního Sokolova 2:2. V předchozích duelech prohráli 0:1 v Pardubicích a stejným výsledkem také doma s Ústím nad Labem.

    Aktuálně má Třinec na svém kontě 20 bodů za pět vítězství, pět remíz a čtyři porážky. S rovnocenným skóre 22:19 se dělí o sedmou a osmou pozici s pražskou Viktorií Žižkov.
     
    Předchozí zápasy

    Sokolov – Třinec 2:2 (0:1)
    Branky: 56. Čihák, 69. Mejdr – 44. Hlúpik, 78. Kubala (pen.). Rozhodčí: Petřík – Myška, Melichar. ŽK: Machek, Šmehyl – Cienciala, Hlúpik. Diváci: 330.

    Třinec: Adamuška – Omasta, Šuľa, Janoščín – Samiec (72. Kubala), Valenta (80. Wojnar) – Cienciala, Machalík, Hlúpik – Muhamed Tijani (70. Akulinin).

    Dukla – Líšeň 4:2 (2:0)
    Branky: 39. Krunert, 45. Piroch, 65. Preisler, 80. Hašek – 70. Ševčík, 90. M. Vintr. Rozhodčí: Vojkovský – Mojžíš, Bureš. ŽK: Souček, Chlumecký – Hladík, Hlavica. Diváci: 624.

    Líšeň: Šustr – Jeřábek, Hlavica, Bačo, Suchý (76. O. Vintr) – Čermák – Reteno Elekana, Demeter (81. M. Vintr), Hladík, Machálek – Zikl (67. Ševčík).
     
    Úvodní sestavy:

    FK Fotbal Třinec: Adamuška – Kušnír (C), Gáč, Bedecs, Janoščín – Samiec, J. Valenta – Cienciala, Machalík, Hlúpik – Mu. Tijani.
    Náhradníci: Chmiel – R. Vaněk I., Arroyo, Kubala, Šuľa, Omasta, Wojnar.

    SK Líšeň: Šustr – Jeřábek, Hlavica (C), Bačo, Suchý – Ad. Čermák – Reteno Elekana, Demeter, Hladík, T. Machálek – O. Ševčík.
    Náhradníci: Vítek – Bednář, M. Vintr, Minařík, Zikl, O. Vintr, Rolinek.

    Rozhodčí: Hocek – Batík, Dohnálek.
     
    Dnešní utkání sleduje Eduard Štros, bývalý třinecký brankář, který pomohl chycenou penaltou při utkání v Gottwaldově k historicky prvnímu postupu do nejvyšší soutěže v roce 1963. Pan Štros bude slavit 80 let.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    3
    Nepříjemný pas z levé strany vypustil záložník Cienciala, před branku nabíhal Tijani, ale balónu se jako první zmocnil brankář Šustr.
     
    6
    Třinečtí jsou v prvních minutách častěji u míče, jenže jejich ofenzivní akci většinou zkazí nějaká nepřesnost.
     
    7
    Skákavý balón vypustil před třineckou branku Čermák, jenže jeho nákop od pravé postranní čáry vážnější nebezpečí pro třineckého gólmana neznamenal.
     
    9
    První větší šance je na světě! Na levé straně dostal prostor k pohybu Hladík, vběhl do pokutového území a střelou po zemi těsně minul pravou tyč třinecké brány!
     
    10
    Na trávníku se v bolestech svíjí obránce Gáč. Bohužel k čemu tam došlo, to nevíme, ale drží se za tvář. Pravděpodobně inkasoval úder od soupeře.
     
    11
    Polovysoký balón do pokutového území vyslal z levé strany Machálek. Nejlépe se v šestnáctce zorientoval Kušnír a nebezpečnou situaci přerušil povedenou hlavičkou.
     
    13
    Pokutového kopu se dožadoval Kušnír, který se na pravé straně šestnáctky dostal k míči a při pokusu o střelu upadl. Zda to bylo cizím zaviněním, to si rozhodčí nemyslel.
     
    14
    Pokutový kop tady přece jen je. Po faulu na Machalíka už rozhodčí ukázal na bílý puntík.
     
    14
    Třinec právě vstřelil branku!
    IMRICH BEDECS střelou po zemi do pravé poloviny branky proměnil penaltu a Třinec vede 1:0!
     
    17
    Slezané po úvodní brance uklidnili hru a jsou stále u míče. Kombinační hrou nepouštějí soupeře nutí k napadání, Líšeň však vyčkává.
     
    19
    Hladík viděl před nosem kopačku jednoho z třineckých hráčů. Píšťalka rozhodčího Hocka zazněla a hosté budou mít standardní situaci ze středu hřiště.
     
    20
    Z přímého kopu nic nevytěžili, pouze faul na jednoho z domácích obránců.
     
    21
    Machálek se snažil proniknout z levé strany do pokutového území, ale ještě před vstupem ho čistě skluzem obral o míč zkušený obránce Kušnír.
     
    22
    Hlúpik se pokusil projít přes Machálka po pravé straně, ale brněnský záložník ho zastavil nedovoleně.
     
    23
    Machalík rozehrál přímý kop na zadní tyč, kde byl nejrychlejší brankář Šustr a rukavicí prodloužil balón vedle brány. Roh pro Třinec.
     
    24
    Hosté se chystali k brejku, ale brankář Adamuška včasným výběhem odkopl míč do autu.
     
    24
    Ševčík poslal před malé vápno nepříjemný míč z levé strany, tam se k balónu dostal Reteno Elekana a a střelou k levé tyči minul třineckou bránu!
     
    25
    Samiec se chystal v pokutovém území zakončovat, ale než mu míč skočil na nohu, byl u něj gólman Šustr a připravil ho o střeleckou příležitost.
     
    27
    Tijani si na levé straně vyměnil míč s Valentou a následně z volného prostoru vypálil! Bohužel tečovaný míč skončil jen v boční síti.
     
    27
    Třinečtí na svého soupeře zkoušejí jeden signál za druhým, tento jim ale nevyšel, přesto mají další rohový kop.
     
    28
    Valentův rohový kop na blížší tyč úspěch u spoluhráčů neměl a hosté odhlavičkovali míč mimo šestnáctku.
     
    29
    Suchý našel krásnou kolmicí přes dva bránící hráče na levé straně Machálka, ten vypustil nadýchaný balón ke vzdálenější tyči, kam si nabíhal Hladík, před kterým odhlavičkoval balón do zámezí Bedecs.
     
    31
    Po střetu v pokutovém území zůstali ležet na trávníku kapitán Hlavica a útočník Tijani. Oba byli nuceni využít pomoci svého realizačního týmu. Následný rohový kop zamířil na hlavu Čermáka, ale balón se od jeho hlavy odrazil nad břevno třinecké brány.
     
    32
    Tak to byla další domácí šance! Po přihrávce Ciencialy z levé strany zakončoval z první Machalík, ale minul branku!
     
    32
    Šanci měli i hosté! Nepříjemnou střelu z levé strany v podání Čermáka Adamuška jen vyrazil vedle sebe, vzápětí zneškodnil i dorážku stejného hráče!
     
    34
    Tečovaná střela Čermáka z nějakých dvaceti metrů skončila pouze v ochranné síti za třineckou brankou. Následovat bude rohový kop.
     
    35
    Rozehrání rohového kopu se Líšeňským příliš nevydařilo.
     
    37
    Centr Retena Elekany z pravé strany nenašel nikoho ze spoluhráčů. Na opačné straně před unikajícím Tijanim odkopl míč do autu brankář Šustr.
     
    39
    Třinečtí měli výhodu přímého kopu z levé strany. Valenta rozehrál míč do pokutového území, jenže do vzduchu vylétly pěsti brankáře Šustra, které odrazily kulatinu mimo šestnáctku.
     
    40
    Po faulu na levé straně, konkrétně na Janoščína, už uviděl první žlutou kartu zápasu líšeňský Michal Jeřábek.
     
    43
    Trochu prostoru dostala Líšeň, ale hlavička Demetera z levé poloviny pokutového území zamířila mimo tři tyče.
     
    44
    Prudkou střelu zpoza šestnáctky vypustil ze své kopačky Tijani, jenže o pár decimetrů minul pravou tyč brněnské brány!
     
    45+1
    Hlavní rozhodčí přidal k prvnímu poločasu jednu minutu.
     
    45+1
    První poločas skončil.
     
    V první půli jsme viděli zajímavý fotbal se šancemi na obou stranách. Bohužel pouze jednou lovili brankáři míč ze své sítě. Ve 14. minutě Šustr neúspěšně čelil pokutovému kopu a proto domácí vedou 1:0.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    46
    Třinečtí po vlastní rozehrávce založili rychlou akci, po které fauloval Cienciala. Míč tak končí u brankáře Šustra.
     
    46
    Hlúpik hledal přihrávkou z pravé strany u druhé tyče Ciencialu, ale našel pouze rukavice gólmana Šustra.
     
    47
    Na druhé straně se Brňané dopustili porušení pravidla o ofsajdu.
     
    48
    Líšeňští běželi do přečíslení dva na jednoho, Hladík měl na druh straně Retena Elekanu, ale volil projít přes Janoščína sám a při průniku pouze nastřelil třineckého obránce a zamezil šanci na vyrovnání!
     
    49
    Tijani si chystal míč ke střele, ale zpoza šestnáctky trefil jen nohy líšeňského hráče. Následně se balón odrazil k Hlúpikovi, jenže ten tísněný nedokázal vystřelit.
     
    53
    Hráči v bílých dresech kombinovali na pravé straně hřiště. Poté následoval prudký centr do pokutového území, který domácí odvrátili, jenže následoval faul na druhé straně a přímý kop pro Brno.
     
    54
    Přímý kop Hladíka z levé strany vyboxoval Adamuška pouze na hranici šestnáctky, kde se do balónu opřel Demeter a prudkou střelou napálil balón nad břevno! Domácí diváci si oddechli.
     
    55
    Janoščín poslal z levé strany točený míč do šestnáctky, kde se ho snažili zmocnit Hlúpik s Kušnírem, ale ani jeden skákavý balón netrefil.
     
    56
    Cienciala si patičkou krásně uvolnil přes Jeřábka, následný centr hosté odvrátili za cenu rohového kopu.
     
    57
    Líšeňští s problémy odvrátili centry třineckých hráčů do pokutového území, celá akce vyústila ve střelu Valenty zpoza šestnáctky. Míč letící pod břevno chytil do rukavic gólman Šustr.
     
    58
    Dalekonosná střela Demetera z dvaadvaceti metrů prolétla nad břevnem třinecké branky.
     
    59
    Ou, tak to byla bomba! Na hranici šestnáctky se opřel do míče Ševčík a trefil záda otáčejícího se Samiece.
     
    60
    Další prudká rána vylétla z kopačky Suchého, ale ani pokus líšeňského obránce zpoza šestnáctky nenašel cíl mezi třemi tyčemi.
     
    63
    Suchý vyslal z levé strany prudký centr, který ještě před bránou tečoval jeden z jeho spoluhráčů. Vypadalo to na gólovou hlavičku, ale balón prolétl jen vedle pravé tyče.
     
    64
    První střídání zápasu je tady. Jiřího Valentu nahradil ofenzivní Filip Kubala.
     
    65
    Aktivní Hladík opět v akci. Po levé straně pronikl do pokutového území, tam zakmital nohama a vystřelil na bránu. Míč však letěl o něco výš než měl, proto neskončil v bráně.
     
    67
    Pohledná třinecká kombinace na pravé straně vyústila v centr Hlúpika a hlavičku Tijaniho, ta však zamířila vysoko nad.
     
    69
    Třinečtí se dožadovali odpískání druhé penalty po údajné ruce soupeře, ale akce končí jen rohovým kopem. Ten zakončil nepřesnou hlavičkou Bedecs.
     
    70
    Na opačném konci hřiště donutil Hladík brankáře Adamušku k protažení těla.
     
    71
    Přímý kop Machalíka z nějakých čtyřiceti metrů končí v rukavicích brankáře Šustra.
     
    72
    Do hry už je připraven jeden z bratrů Vintrů. Konkrétně je to Martin. Ten nakonec nahradil obránce Suchého.
     
    73
    Po rohovém kopu Hladíka z pravé strany se k hlavičce dostal Ševčík, jenže trefil obránce před sebou a Třinečtí zahájili protiútok, který nepřesnou přihrávkou ukončil Cienciala.
     
    74
    Ševčík znovu v akci, tentokrát fauloval po levé straně unikajícího Janoščína, za což viděl žlutou kartu.
     
    75
    Následná standardní situace Třinci nevyšla a míč do hry uvede brankář Šustr.
     
    76
    Tečovaná střela Vintra z hranice šestnáctky zazvonila o břevno třinecké brány!
     
    77
    Trenér Valachovič udělal další dvě změny. Utkání skončilo pro Retena Elekanu a Demetera a na jejich místa nastoupili Martin Zikl s Ondřejem Vintrem.
     
    78
    Rohový kop Líšně, Hladík poslal míč do malého vápna, kde byl připraven gólman Adamuška a chytil míč do rukavic.
     
    78
    Závar před třineckou brankou, Hladík s Čermákem se snažili dopravit míč do brány přes několik hráčů v čele s brankářem Adamuškou, ale balónu se zmocnil Samiec a při odkopu byl faulován.
     
    81
    382 diváků teď sleduje počínání maséra a doktora u ležícího Ciencialy. Ten také bude vystřídán.
     
    82
    Cienciala v dnešním utkání dohrál. Jeho místo na hřišti zaujal Tomáš Omasta.
     
    83
    Líšeňští nyní mají velmi dobrou standardní situaci, a to v podobě přímého kopu z nějakých tří metrů od hranice šestnáctky.
     
    84
    Hladík od přímého kopu odběhl do strany, do míče se opřel Čermák, ale prudkou střelou poslal balón vedle pravé tyče!
     
    86
    Kušnír byl faulován u postranní čáry a domácí trochu pozdrží čas.
     
    88
    Samiec přihrál na levou stranu Janoščínovu, ten vystřelil zpoza šestnáctky, do jeho pokusu ještě vložil nohu Ondřej Vintr a míč srazil k brankáři Šustrovi.
     
    88
    Brňané se rychlým brejkem málem dostali ke střele, Hladíka na poslední chvíli zastavil spolu s Adamuškou Machalík.
     
    89
    Samiec rázným odkopem vymanil svůj tým z krátkého brněnského tlaku.
     
    90
    Za protesty obdržel žlutou kartu Ondřej Vintr.
     
    90
    Hned vzápětí využil nepřesnou přihrávku soupeře Samiec, kterého fauloval Marek Vintr. I on vidí žlutou kartu.
     
    90+1
    Hlavní rozhodčí prodloužil naděje hostů na bodový zisk o tři minuty.
     
    90+1
    Po standardní situaci a centru z pravé strany se k hlavičce dostal Tijani, ale jeho slabý pokus skončil v moci Šustra.
     
    90+2
    Po zbytečném faulu na Kušníra viděl žlutou kartu další hráč Líšně Jan Hladík.
     
    90+3
    Taktické střídání v třineckém podání. Na hřiště se podívá Luis Arroyo. Na lavičku se usadí Filip Hlúpik.
     
    90+4
    Slezané otálejí s vhazováním, avizované nastavení už uplynulo.
     
    90+4
    Líšeň právě vstřelila branku!
    Třinečtí se uchýlili k zatažení do pokutového území. To vyústilo v křižnou přihrávku na hranici šestnáctky a střelu MARTINA ZIKLA, která končí v síti – 1:1!
     
    90+6
    Konec zápasu.
     
    V Třinci je dohráno. Domácí fotbalisté zbytečně ztratili vítězství, od kterého byli doslova jen malý krůček. Střídající Martin Zikl se stal hrdinou brněnského týmu, krásnou střelou k tyči vyrovnal na 1:1 a rozhodl o tom, že náskok Líšně na sedmý Třinec bude i nadále jen jeden bod. (12:10:47)

    Igor Mainka

    Branky: 14. Bedecs (pen.) – 90+4. Zikl

    Karty:   40. Jeřábek (LIS), 74. O. Ševčík (LIS), 90. O. Vintr (LIS), 90. M. Vintr (LIS), 90+2. Hladík (LIS)


    FK Třinec: Adamuška – Kušnír (C), Gáč, Bedecs, Janoščín – Samiec, J. Valenta (64. Kubala) – Hlúpik (90+3. Arroyo), Machalík, Cienciala (82. Omasta) – Mu. Tijani.
    Náhradníci: Chmiel – R. Vaněk I., Arroyo, Kubala, Šuľa, Omasta, Wojnar.

    SK Líšeň 2019: Šustr – Jeřábek, Hlavica (C), Bačo, Suchý (72. M. Vintr) – Ad. Čermák – Reteno Elekana (77. Zikl), Demeter (77. O. Vintr), Hladík, T. Machálek – O. Ševčík.
    Náhradníci: Vítek – Bednář, M. Vintr, Minařík, Zikl, O. Vintr, Rolinek.

    Rozhodčí: Hocek – Batík, Dohnálek.

    Diváci: 382
    thejrc.org