Brest – PSG 1:2 (kon.) | Lille – Méty 0:0 (kon.) | Monaco – Dijon 1:0 (kon.)
Remeš – Angers 0:0 (kon.) | Štrasburk – Nîmes 4:1 (kon.)
konec
Stade Brestois 29
1:2 (0:1)
Paris Saint-Germain
Sobota 09.11.2019, 17:30 • Stade Francis-Le Blé (Brest) • Francouzská Ligue 1 Uber Eats • 13. kolo
Předzápasové kurzy
     
    90+5
    Tak ještě jedna žlutá karta, kterou vidí Yoann Court (Brest). Domácímu hráči unikl Eric Choupo-Moting, kterého pak skluzem poslal na zelený pažit.
     
    90+2
    Centr do šestnáctky byl odvrácen, ale míč do ohně vrátil Julien Faussurier. Ke střele se pak po skvělém zpracování dostal Yoann Court, jehož halfvolej byl ale nepřesný a zamířil asi o metr nad břevno.
     
    90+1
    V nastaveném času pronikajícího soupeře zastavil Abdou Diallo (PSG), který si před něj dal ruku a trefil jej loktem do obličeje, a tak je zaslouženě potrestán.
     
    88
    Další krásné hostujícího celku, který si v samotném závěru začal věřit. Od postranní čáry až do velkého vápna si to namířil Julian Draxler, jehož pokus minul zadní tyč jen o několik centimetrů, další pohledná akce PSG!
    86. Mauro ICARDI - 1:2
     
    86
    Paris Saint-Germain právě vstřelilo branku!
    Na domácí straně nedokázal zakončit Yoann Court, a tak se hra velmi rychle otočila, což bylo pro Brestois smrtící! Eric Choupo-Moting se nacházel na hranici ofsajdu, ale celou situaci zvládl a mohl přihrát před branku, kde si svůj nepovedený zákrok bude vyčítat Dénys Bain. Po jeho chybě se k míči probojoval MAURO ICARDI, který se z malého vápna často nemýlí.
     
    85
    Na levou stranu šestnáctky si naběhl Ángel Di María, jenž se prezentoval zakončením k první tyči. Ovšem Gautier Larsonneur předvedl pěkný zákrok a hra se znovu otočila.
    81. Eric Choupo-Moting (PSG)
     
    81
    U postranní čáry byl faulován Layvin Kurzawa, a tak Ángel Di María mohl poslat další centr do šestnáctky. Na míč si na malém vápně naskočil nově příchozí Eric Choupo-Moting, jehož hlavička byla nepřesná.
     
    80
    Střídání v týmu Paris Saint-Germain FC: ze hřiště odchází Pablo Sarabia, přichází Eric Choupo-Moting.
     
    80
    Střídání v týmu Paris Saint-Germain FC: ze hřiště odchází Edinson Cavani, přichází Mauro Icardi.
    Střídání v týmu Paris Saint-Germain FC: ze hřiště odchází Marco Verratti, přichází Marquinhos.
     
    78
    Střídání v týmu Stade Brestois 29: ze hřiště odchází Irvin Cardona, přichází Alexandre Mendy.
    76. Haris Belkebla (BST)
     
    76
    Tentokrát míč putoval doprava, odkud odcentroval Abdou Diallo, jenž přihrávkou po zemi vybídl spoluhráče ke skórování. Haris Belkebla sice trefil balon z jedné, ale dal mu malou razanci a ještě mířil doprostřed branky.
     
    74
    Prvním potrestaným hráčem v dnešním střetnutí je Julian Draxler (PSG), který zezadu poslal soupeře k zemi. Brestois tak posílá na zelený pažit lékařský tým, protože je potřeba ošetření.
    72. Samuel GRANDSIR - 1:1
     
    72
    Brest právě vstřelil branku!
    Nováček soutěže se dočkal vyrovnání, které by ho mělo nakopnout! Irvin Cardona se štěstím udržel míč, který se k němu zpátky odrazil. Brestois dál byl v přečíslení, které výborně vyřešil Yoann Court, jenž přihrál na levou stranu šestnáctky. Ke střele se tak dostal SAMUEL GRANDSIR, jehož pokus podél brankáře zamířil mezi tři tyče.
     
    65
    Střídání v týmu Stade Brestois 29: ze hřiště odchází Mathias Autret, přichází Samuel Grandsir.
     
    62
    Volný kop byl rozehrál k pravé tyči, odkud přišla spíše přihrávka na druhou tyč, odkud v pádu zakončoval Edinson Cavani. Jeho pokus z malého vápna byl slabý a skončil v moci domácího brankáře.
     
    43
    A mohlo být vyrovnáno! Na hranici vápna se napřáhl Mathias Autret, jehož pokus mířil k pravé tyči. Ovšem před brankářem zasáhl velmi dobře pozičně postavený Thiago Silva, jenž míč zastavil ramenem.
    40. Ángel Di María - 0:1
     
    40
    Paris Saint-Germain právě vstřelilo branku!
    Možná je trochu škoda, že se o úvodní branku postaralo PSG, protože Brestois byl v úvodním poločase aktivnější! Julian Draxler se ve středovém kruhu zbavil soupeře a vyslal průnikovou přihrávku za obranu, kam mířil ÁNGEL DI MARÍA. Hostujíí ofenzivní záložník si pak počínal zkušeně, když obloučkem přehodil vybíhajícího Gautiera Larsonneura.
     
    40
    PSG sice vstřelilo branku, která byla pro ofsajd zrušená. Podle opakovaného záběru bylo vše v pořádku, a tak do hry vstupuje ještě VAR!
    25. Yoann Court (BST)
     
    25
    Panečku to je fotbal v podání domácího celku! Irvin Cardona postupoval k šestnáctce a následně přihrál na hranici vápna, kde se nacházel Romain Perraud. Z jeho kopačky míč pokračoval dále, a tak na pravé straně šestnáctky vyplul osamocený Yoann Court, jehož pokusu chyběly decimetry!
     
    23
    Hráči do nesnází dostali brankáře Sergia Rica, jenž míč odkopl ledabyle. Hráči v červených dresech balon získali zpátky, ale zakončení letělo jen vedle prázdné branky.
     
    21
    A znovu Pablo Sarabia, který si míč natáhl více na střed a zpoza šestnáctky mířil z levé tyči. Gautier Larsonneur balon vyrazil před sebe, a tak musel zlikvidovat také pokus, který vyslal Julian Draxler.
    20. Ángel Di María (PSG)
     
    20
    Pablo Sarabia se opět prohnal po pravé straně a vyslal centr, jenž zamířil do zadní části šestnáctky. Ángel Di María si balon zpracoval na prsa a rychle vystřelil, jenomže jeho pokus letěl jen těsně nad břevno.
     
    18
    Přihrávka šla ještě více do strany, odkud centr neprošel do šestnáctky. Hra se poté velmi rychle otočila a na branku se hnal atakovaný Edinson Cavani. Gautier Larsonneur výborně vyběhl a patou si posunul do své moci.
    15. Mathias Autret (BST)
     
    15
    Domácí celek se po pěkné kombinaci dostal ke střele, která pořádně protáhl Sergia Rica. Z hranice šestnáctky zakončil Mathias Autret, který mířil na zadní tyč. Brestois se soupeře ani trochu nebojí a chce si to s ním rozdat o vítězství.

    Michal Luxa

    Branky: 72. Grandsir (Court) – 40. Di María (Draxler), 86. Icardi (Choupo-Moting)

    Karty:   90+5. Court (BST) – 74. Draxler (PSG), 90+1. A. Diallo (PSG)


    Držení míče: 48 % : 52 %.
    Střely na branku: 5:9. Střely mimo: 8:8. Rohy: 5:4. Ofsajdy: 1:1. Fauly: 8:12.
    Stade Brestois 29: Larsonneur – Faussurier, Castelletto, Bain, Perraud – Belkebla, Diallo – Court, Autret (C) (65. Grandsir), Cardona (78. A. Mendy) – Charbonnier.
    Náhradníci: Léon – Ludovic Baal, Duverne, Grandsir, Magnetti, Mbock, A. Mendy.

    Paris Saint-Germain: S. Rico – Dagba, Silva (C), A. Diallo, Kurzawa – Gueye, Verratti (80. Marquinhos), Draxler – Sarabia (80. Choupo-Moting), Cavani (80. Icardi), Di María.
    Náhradníci: Navas – Marquinhos, Bernat, Choupo-Moting, Icardi, Kimpembe, Paredes.

    Rozhodčí: Lesage – Ocak, Hebrard
    thejrc.org