Ostrava B – Znojmo 4:0 (kon.) | D. Benešov – Frýdek-Místek 1:1 (kon.) | Kroměříž – Hlučín 2:0 (kon.)
Blansko – Uničov 2:1 (kon.) | Vrchovina – Zlínsko 1:4 (kon.) | Vyškov – Uh. Brod 3:2 (kon.)
konec
MFK Vyškov
3:2 (2:0)
ČSK Uherský Brod
Sobota 09.11.2019, 14:00 • Stadion za Parkem (Vyškov) • Moravskoslezská fotbalová liga • 15. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 14:00.
     
    Dobrý den všem fanouškům a fanynkám fotbalu! Dnes se podíváme na 15. kolo MSFL, a to na utkání MFK Vyškov – ČSK Uherský Brod. Vyškov čeká poslední domácí zápas před zimní pauzou, tak uvidíme zda se jim podaří zvítězit. Proti nim však stojí Uherský Brod, který rozhodně lehkým soupeřem nebude. Úvodní výkop je stanoven na 14:00.
     
    MFK Vyškov se nachází na 11. místě s 19 body. Poslední dva zápasy dopadly pro MFK docela dobře, neboť jeden remizovali a druhý vyhráli. Výhra nastala při jejich posledním domácím zápase, který skončil obrovským debaklem 5:0. Poslední utkání dopadlo pro Vyškov poměrně smolně, protože ve Znojmě celou dobu vedli, jenže v samotném závěru inkasovali vyrovnávací branku. Jejich dnešním soupeřem je Uherský Brod, který se nachází pouhé dva body pod nimi. Uvidíme zda se Vyškovu podaří zvítězit, nebo to budou naopak hosté.
     
    ČSK Uherský Brod je pouhé dva body pod Vyškovem, tedy na 12. místě. Hráčům se poslední dva zápasy příliš nepodařily, neboť je oba prohrály. Nejdříve na půdě Vrchoviny 2:0 a minulé kolo na domácím hřišti s vedoucím Blanskem 1:0. Uherský Brod si dnes bude chtít jednoznačně spravit chuť a Vyškov obrat o body, uvidíme zda se jim to úspěšně podaří. Poslední vzájemný zápas byl sehrán 14.6.2019, který skončil výhrou Vyškova 3:2. Brod má tak co oplácet.
     
    Vzájemné utkání

    14.6.2019 – Vyškov – Uherský Brod 3:2
    3.11.2018 – Uherský Brod – Vyškov 3:0
    1.6.2018 – Uherský Brod – Vyškov 3:1
    28.10.2017 – Vyškov – Uherský Brod 4:0
    29.3.2014 – Uherský Brod – Vyškov 0:4
     
    Úvodní sestavy:

    MFK Vyškov: Spurný – Hanuš, Smrčka, Němeček, Krejčí, Lahodný, Křivánek, Sečkář, Klesa (K), Harba, Fila
    Náhradníci: Čech – Tshibwabwa, Zbořil, Langer, Matocha, Jaroš, Korovikov

    ČSK Uherský Brod: Dostál – Flasar, Malenovský, Shwaszcz, R. David, T. Mareš, Sklenář, M. David, Josefík, L. Mareš, Vrága (K)
    Náhradníci: Horáček – Jaroněk, Mléčka, Sedláček

    Rozhodčí: S. Vejtasa – P. Líkař, J. Rosický.
     
    Hráči obou týmů již přicházejí na hřiště. Domácí nastupují v typických bílých dresech, zatímco hosté v dresech červených.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    1
    O úvodní výkop se postarali domácí hráči, kteří se ihned pokusili o nákop dopředu, obrana Uherského Brodu však míč odvrátila.
     
    2
    Máme tu i první menší faul na středu hřiště. Jeden z domácích hráčů nechtěně v souboji o míč strčil do Šimona Chwaszcza. hosté tak budou mít k dispozici volný kop.
     
    3
    Na stadionu nám i poměrně dosti prší, což bude pro brankáře těžké a do každé střely tak budou muset jít na plno. Uvidíme jakému týmu nakonec nepříznivé počasí pomůže.
     
    4
    Radek Křivánek obdržel dobrý pas mezi dva obránce hostů. Ten se následně prosmýkl, ovšem na brankáře Dostála již nevyzrál.
     
    5
    Vyškov zahrával přímý kop, který putoval do středu vápna. Tam si na míč dokázal povyskočit Jan Krejčí, branku ale přestřelil.
     
    6
    Domácí pokračují v tlaku. Nyní do vápna přisvištěl centrovaný balón z levé strany, obrana uherského brodu však byla připravená a míč skvěle odvrátila do bezpečí.
     
    7
    Brodu se již konečně podařilo odlepit z vlastní poloviny, v útoku ale nic velkého vytvořit nedokázali. Hra se tak stěhuje zpět.
     
    8
    Další domácí přímý kop. Kop znovu putoval do středu brankoviště, kde se o jakousi teč pokoušel Haris Harba, obrana mu ale pokus nedovolila.
     
    9
    Vyškovští se stále drží na polovině hostů. Momentálně tam kombinují, to je ale vše. Dále se nemohou dostat.
     
    11
    MFK Vyškov právě vstřelil branku!
    Máme tady první branku! Po špatně zahrané akci je tu ihned rychlá odpověď. MICHAL KLESA dostal dlouhý pas po levé straně, díky kterému prošel až do vápna, odkud i úspěšně zakončil.
    11. KLESA - 1:0
     
    12
    Hosté nám toho zatím moc neukázali, tudíž mi přijde vedení zcela zasloužené. Uvidíme zda se Brodu podaří nějak odpovědět a dočkáme se tak brzkého vyrovnání.
     
    14
    Od vstřeleného gólu jsou stále v moci domácí. David Němeček prošel s míčem až do brankoviště, odtamtud nejdříve zkoušel vystřelit, nakonec zvolil centr. Jak či tak, pokus byl ale zblokován.
     
    15
    Vyškov tak měl k dispozici druhý rohový kop. Balón tentokrát letěl na přední tyč, kde se však nikdo z bílých o zakončení nepokusil.
     
    16
    Po pěkné akci na levé straně byl k vidění rychlý centr, ovšem ani na ten hráči domácího týmu nezareagovali.
     
    18
    Hostům se konečně podařilo vystřelit. Po autovém vhazování putoval míč na kopačku Tomáše Mareše, který dlouho nepřemýšlel a rovnou vypálil placírkou zpoza vápna. Brankář Spurný ale neměl žádné problémy.
     
    19
    Rychle na druhou stranu! Vyškovští opět v útoku, to znamená nebezpečí. Z pravé strany putoval nečekaný centr, který v brankovišti omylem ztečoval jeden z obránců. Brankář Dostál měl co s míčem dělat.
     
    20
    MFK Vyškov právě vstřelil branku!
    Je to již o dvě branky! Opět to byl centr z pravé strany, který brankovištěm pouze prolétl, ovšem na zadní tyči to doklepl HARIS HARBA. Na to bohužel brankář Dostál nestihl zareagovat.
    20. HARBA - 2:0
     
    22
    Pravá strana bude dneska pro domácí velmi oblíbená, protože to odtamtud znovu zkoušeli, nakonec z toho však nic nebylo.
     
    23
    Třetí rohový kop domácí rozehráli na krátko. Vzápětí se balón dostal do vápna, kde se o nebezpečnou hlavičku pokusil Sečkář. Jeho šanci ale zlikvidoval Dostál.
     
    24
    Další roh už žádné nebezpečí nepřinesl, páč byl v brankovišti pískán útočný faul.
     
    25
    Domácí si s hosty dělají co chtějí. Nyní to byl další zajímavý střelecký pokus z pravé strany, v brance ale musel opět úřadovat Dostál.
     
    26
    Nepříznivé počasí zatím dosti pomáhá domácímu týmu. Uvidíme co nám přinesou následující minuty a zda se hosté nějak probudí.
     
    27
    Filip Smrčka se ocitl v zajímavé pozici pro střelu, proto dlouho nepřemýšlel a na bránu tak vypálil. Rána ale směřovala pouze nad.
     
    29
    Michal Klesa byl blízko druhé branky, střelu zpoza vápna mu ale vyrazil brankář Dostál. Následně se ještě do dorážky tlačil Křivánek, ani on však neuspěl.
     
    30
    Co minuta, to útok. Hosté naprosto nereagují a nechávají Vyškov volně hrát. Z pravé strany nadešel výtečný pas do brankoviště, kde se o ránu z první pokusil Haris Harba. Druhou branku ale do sítě nepřidal.
     
    33
    Tři minuty uběhly jako voda a jediné co nám hra nabídla, bylo držení míče Vyškova na polovině soupeře.
     
    34
    Hanuš zkoušel poslat do běhu rychlého Michala Klesu, ten na přihrávku ale špatně zareagoval. Míč tak bude s klidem odkopávat brankář.
     
    36
    Hosté zahrávali svůj první rohový kop, ten ale nedopadl nijak dobře. Místo toho se domácí dostali do rychlého protiútoku a hosté mohou být rádi, že zakončující hráč selhal v koncovce.
     
    37
    Tomáš Mareš fauloval na polovině Vyškova. Rozhodčí si ho následně volal k sobě. Nakonec z toho byla pouze domluva a kartu tak stále neuvidíme.
     
    38
    Tentokrát faulují domácí, konkrétně Ladislav Hanuš. Uherský Brod tak bude mít k dispozici přímý kop.
     
    39
    Ani teď to nevyšlo. Balón se v brankovišti vůbec neohřál, spíše naopak. U míče jsou tak zpátky domácí.
     
    40
    Škoda! Za obranu přišla zajímavá přihrávka, která mohla být zřejmě gólová, ukončit ji ale musel pomezní sudí, neboť Adam Fila byl ofsajdu.
     
    42
    Pomalu, ale jistě se blíží konec prvního poločasu, uvidíme zda se dočkáme ještě nějaké branky, nebo již skóre zůstane nedotčené.
     
    43
    Richard David putoval díky dobré přihrávce až k brankovišti Vyškova, kde se však rozhodl pro pas dna druhou stranu, situaci ale zřejmě čekala obrana a rázem bylo po akci.
     
    44
    Uherský Brod si následně vybojoval rohový kop, který putoval na zadní tyč. Tam se však žádný z hráčů k míči nedostal.
     
    45
    Rozhodčí nastavuje jednu minutu!
     
    45+1
    První poločas skončil.
     
    V nastaveném čase již nic k vidění nebylo. Hlavní sudí tak ukončil první poločas. Od samého úvodu byli lepší domácí hráči, kteří dokázali následně vstřelit dvě branky v rychlém časovém rozmezí. Ani to však hosty nijak nenakoplo a dopředu se začali dostávat až na přelomu 40. minuty. Uvidíme zda je to nějak povýší a druhá část bude od nich pohlednější.
     
    Druhý poločas začne přibližně v 15:04.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    47
    Střídání v týmu ČSK Uherský Brod: ze hřiště odchází T. Mareš, přichází Sedláček.
    Střídání v týmu ČSK Uherský Brod: ze hřiště odchází L. Mareš, přichází Jaroněk.
     
    48
    Do vápna hostů, se ihned nesl balón z pravé strany. Celou situaci musel zachraňovat v malém brankovišti čerstvý Sedláček.
     
    49
    Hosté kombinovali na polovině Vyškova, jenže šanci na nějaký ten útok ukončila nepřesná přihrávka z kopačky Sklenáře.
     
    51
    Největší šance hostů v zápase! Lukáš Jaroněk obdržel výborný pas, který ho poslal až do brankoviště. Odtamtud se rozhodl pro střelu, ta ale putovala těsně kolem zadní tyče.
     
    52
    Uherský Brod právě vstřelil branku!
    Hosté snižují! Z levé strany přišel centr z kopačky Jaroňka, a to přesně na volného ŠIMONA CHWASZCZA, který ještě s pomocí teče obránce překonal Spurného.
    52. CHWASZCZ - 2:1
     
    53
    Střídání v týmu MFK Vyškov: ze hřiště odchází Fila, přichází Tshibwabwa.
     
    54
    Hosté snižují, což znamená, že se v kabině nejspíše nabudili a nyní se tak budou snažit o vyrovnání. Uvidíme, zda se jim to podaří.
     
    55
    Žlutou kartu dostává Malenovský (ČSK Uherský Brod).
     
    56
    Ephraim Tshibwabwa se snažil prokličkovat přes střed hřiště, jeden z hostujících hráčů mu však vystavil překvapující stopku a čistě ho odstavil.
     
    57
    Tshibwabwa opět v akci! Nyní se dostal s míčem až k brankovišti, jenže tam mu ho nešťastně přebral jeden ze spoluhráčů, který i vystřelil. To se čerstvému talentovi zřejmě nelíbilo.
     
    58
    Faul ze strany domácích. Tshibwabwa si v útoku nepohlídal ruce a srazil tak jednoho z obránců k zemi.
     
    60
    Utkání teď doprovází poměrně dosti faulů, a to na obou stranách.
     
    62
    Hra se i momentálně uklidnila a k vidění jsou spíše kombinace, buď domácího týmu, nebo hostujícího týmu. Uvidíme co nám následující minuty přinesou.
     
    63
    Po delší době zahrával Vyškov rohový kop. Míč se dostal až na zadní tyč na kopačku Lahodného. Jeho následný střelecký pokus však skončil pouze na obraně.
     
    64
    Uherský Brod se již dostal do zápasů, tudíž to Vyškov nemá tak jednoduché, jako v prvním poločase. Pokud chtějí vyhrát budou muset začít hrát i oni.
     
    65
    Není srovnáno!! Hosté zahrávali rohový kop, který putoval přesně na hlavičku jednoho z hráčů v červeném. Jeho excelentní hlavičku však na břevno vyrazil brankář Spurný!
     
    66
    Střídání v týmu MFK Vyškov: ze hřiště odchází Křivánek, přichází Langer.
     
    68
    Vyškov neodskakuje! Haris Harba běžel společně s Tshibwabwavou na branku. Harba mu míč nakonec přenechal, jenže Tshibwabwa hold brankáře Dostála nepřekonal.
     
    69
    Vyškov začíná opět tlačit. Nyní zahrávali volný kop, který ale dolétl až do brankoviště a uvidíme tak roh.
     
    70
    Po rohovém kopu nastaly dvě rychlé akce, jenže ani jedna za brankáře Dostála nezapadla, míč totiž skončil nad.
     
    71
    Ephraim Tshibwabwa unikl po pravé straně a dostal se až do závěrečného zakončení, ovšem z velkého úhlu nedokázal dostat míč do branky. Stav je tedy stále 2:1.
     
    72
    Žlutou kartu dostává Jaroněk (ČSK Uherský Brod).
     
    73
    Počasí se na stadionu uklidnilo a déšť tak ustál. Povrch však zůstává stále mokrý a pro brankáře stále nepříjemný.
     
    75
    Haris Harba mohl navýšit skóre pro Vyškov, ale jeho pokus z pravé strany senzačně zblokovala obrana. Uvidíme tak rohový kop.
     
    76
    Uherský Brod právě vstřelil branku!
    Hosté vyrovnávají!! Po rohovém kopu Vyškova nastal hostující protiútok, který skončil úspěšně. Z levé strany totiž nadešel centr, který se Spurnému odrazil od kopačky a ROBIN JOSEFÍK tak dorážel do odkryté sítě.
    76. JOSEFÍK - 2:2
     
    77
    Nepříjemná situace pro Vyškov. Po jednoznačném prvním poločase je tu vyrovnání a pozor, aby to hosty ještě více nenakoplo a nedočkali se obratu!
     
    78
    Střídání v týmu MFK Vyškov: ze hřiště odchází Hanuš, přichází Matocha.
     
    80
    Dnešní utkání sleduje 133 diváků.
     
    81
    Nepříjemná situace pro hosty! Marek David si při souboji o míč roztrhl obočí a odchází tak ze hřiště. Uvidíme zda nastane nějaké střídání nebo budou hrát v deseti.
     
    82
    Střídání v týmu ČSK Uherský Brod: ze hřiště odchází M. David, přichází Mléčka.
     
    83
    Pomalu, ale jistě se nám blíží konec tohoto utkání. Uvidíme zda se ještě dočkáme nějaké branky, nebo již skóre zůstane nedotčené.
     
    84
    Petr Sklenář zkoušel centrovat do brankoviště Vyškova, Michal Klesa mu však tuto myšlenku zblokoval.
     
    86
    Vepředu se momentálně drží domácí hráči, kteří se ale nemohou dostat k brankovišti.
     
    87
    Střídání v týmu MFK Vyškov: ze hřiště odchází Němeček, přichází Jaroš.
     
    87
    Žlutou kartu dostává Jaroš (MFK Vyškov).
     
    88
    Do vápna hostů ještě přilétl centr z pravé strany. O hlavičku se nejdříve pokoušel Marek Matocha, následně Tshibwabwa, ani jeden však Dostála nepřekonal.
     
    89
    Karel Jaroš v brankovišti vlétl do brankáře Dostála, který necelé dvě minuty ležel na hřišti. Nyní to ale vypadá, že závěr již dochytá.
     
    90
    Rozhodčí nastavuje závěrečné dvě minuty!
     
    90+1
    MFK Vyškov právě vstřelil branku!
    Je to gól!! Vyškov v samotném závěru přidává třetí a nejspíš i vítěznou branku. Vše začalo Jarošou přihrávkou, kterou ještě tečoval Tshibwabwa a na závěr do branky zakončoval HARIS HARBA.
    90+1. HARBA - 3:2
     
    90+2
    Pro Uherský Bord ještě nadešel přímý kop, hráči s ním ale nijak zásadně nenaložili.
     
    90+3
    Konec zápasu.
     
    Je konec. Vyškov nakonec v tomto zajímavém zápase vítězí, a to hlavně díky brance v samotném závěru. Hráči se ještě na středovém kruhu dohadovali, nakonec to však skončilo mírumilovně. Uherskému Brodu se po špatném prvním poločase podařilo vyrovnat, bod z Vyškova si ale neodváží. Hrdinou utkání je dnes jednoznačně domácí HARIS HARBA, který vstřelil dvě branky! Poslední domácí zápas Vyškova tak končí úspěšně, nyní je před námi poslední kolo před pauzou.
     
    To je z mé strany vše, děkuji vám za pozornost a u dalšího utkání na viděnou. (15:54:27)

    Gerard Filip

    Branky: 11. Klesa, 20. Harba, 90+1. Harba – 52. Chwaszcz, 76. Josefík

    Karty:   87. Jaroš (VKV) – 55. Malenovský (UBR), 72. Jaroněk (UBR)


    MFK Vyškov: Spurný – Hanuš (78. Matocha), Smrčka, Němeček (87. Jaroš), Krejčí, Lahodný, Křivánek (66. Langer), Sečkář, Klesa (K), Harba, Fila (53. Tshiwabwa)
    Náhradníci: Čech – Tshibwabwa, Zbořil, Langer, Matocha, Jaroš, Korovikov

    ČSK Uherský Brod: Dostál – Flasar, Malenovský, Shwaszcz, R. David, T. Mareš (47. Sedláček), Sklenář, M. David (82. Mléčka), Josefík, L. Mareš (47. Jaroněk), Vrága (K)
    Náhradníci: Horáček – Jaroněk, Mléčka, Sedláček

    Rozhodčí: S. Vejtasa – P. Líkař, J. Rosický

    Diváci: 133
    thejrc.org