Žilina – Ružomberok 1:2 (kon.) | Senica – Michalovce 4:0 (kon.) | Trnava – Pohronie 3:2 (kon.)
Dunajská Streda – Trenčín 3:1 (kon.) | Sereď – Nitra 0:1 (kon.)
konec
FK Senica
4:0 (0:0)
MFK Zemplín Michalovce
Sobota 09.11.2019, 17:00Niké liga • 15. kolo
Předzápasové kurzy
     
    V prvním poločase jsme na gól čekali marně, ale v tom druhém už se s nimi roztrhl pytel! Senica předvedla ve druhém poločase jednoznačně lepší výkon a toto vysoké vítězství je určitě zasloužené. Postupně hostující síť rozvlnili Yenne, dvakrát Castaňeda a Akinyoola. Senica tak přeskakuje v tabulce právě Michalovce.

    Příští týden je na programu reprezentační přestávka, klíčové souboje odehraje slovenská reprezentace v boji o evropský šampionát.

    Pěkný zbytek sobotního večera. (18:55:59)
     
    90+1
    Konec zápasu.
     
    90+1
    Senica dala gól!
    V nastaveném čase ještě pojišťuje vítězství domácího celku SAMSON AKINYOOLA, který potrestal chybu hostujícího brankáře Kiry a čtvrtým gólem pečetí jasnou a zaslouženou výhru domácího týmu.
     
    88
    Michalovce zahrávaly rohový kop, ale centr od Žofčáka byl odvrácen do bezpečí. Hosté ještě krátkou dobu pokračovali v útočném tažení, ale do žádné šance se nedostali.
     
    86
    Ani toto zakončení ze strany domácích nebylo úspěšné a bude to jen další odkop od Kirovy brány.
     
    85
    Senica ještě pokračuje ve svém útočném tažení, ale toto zakončení zpoza pokutového území soupeře bylo nepřesné.
     
    82
    Senica dala gól!
    Michalovce to ještě zkoušely směrem dopředu, ale propadly v zadních řadách a do otevřené obrany si výborně na přesnou přihrávku naběhl FRANK CASTAŇEDA, který se ani v této velké šanci nemýlil a dává svůj druhý gól v tomto zápase – 3:0.
     
    80
    Centr od rohového praporku už nic zajímavého nenabídl.
     
    79
    K míči se dostal hostující Kountouriotis, který to zkusil střelou zpoza pokutového území. Míč by zřejmě mezi tři tyče nesměřoval, ale Vorel ji vyrazil na rohový kop.
     
    77
    Přece jen jsou tu ještě útočné akce ze strany hostujícího celku, ale nic nebezpečného nepřinášejí.
     
    Dnešní utkání sleduje 532 diváků.
     
    75
    Pomalu to už vypadá, že Michalovce začínají rezignovat. Ještě ale stále mají dost času s tímto výsledkem něco udělat.
     
    74
    Tempo hry postupuite opadá, ale ještě zbývá dohrát určitou porci minut. Uvidíme, čeho všeho ještě budeme svědky.
     
    72
    El Moudane si naběhl za obranu soupeře a naskakoval na vysoký centr, ale pomohl si útočným faulem a tak je hra přerušena.
     
    71
    Hosté po ztrátě míče ihned vysoko napadají soupeřovu rozehrávku. Senica pod tlakem teď chybuje, ale naštěstí pro domácí to nic vážného neznamená.
     
    70
    Michalovce to však ještě určitě nechtějí zabalit a zkoušejí něco vymyslet. Stojí však před nimi velmi obtížný úkol.
     
    69
    Na straně Senice je vidět velká pohoda. Domácí mají momentálně nahrané a nemusí nikam spěchat.
     
    68
    Střídání v týmu MFK Zemplín Michalovce: ze hřiště odchází Milan Kvocera, přichází Peter Kolesár.
     
    66
    Žlutou kartu dostává Frank Castaňeda (FK Senica).
     
    66
    Senica dala gól!
    Druhý gól domácích fotbalistů je na světě! Hostující defenziva si však za tento gól může sama, protože špatně rozehrála míč, který v nebezpečném prostoru zachytili domácí, následně se ve velké šanci ocitl FRANK CASTAŇEDA a ten se nemýlil – 2:0!
     
    65
    A znovu je u míče domácí celek, který nemusí nikam spěchat. Michalovce se však snaží o vysoké napadání soupeřovy rozehrávky.
     
    64
    Střídání v týmu FK Senica: ze hřiště odchází Edmund Addo, přichází Marko Totka.
     
    63
    Castaňeda mohl navýšit vedení domácích! Rota hlavou špatně odvrátil centr, míč dopadla už k zmiňovanému domácímu fotbalistovi, jeho zakončení nakonec jen těsně míjí levou tyč!
     
    61
    Senica momentálně drží míč na svých kopačkách, ale nechce nikam spěchat a zbytečně riskovat.
     
    59
    Střídání v týmu MFK Zemplín Michalovce: ze hřiště odchází Pedro Martínez García, přichází Stanislav Danko.
     
    57
    Hosté se snaží o rychlou odpověď, ale obrana domácích je pozorná a svého dnešního soupeře nechce pustit do žádné brankové příležitosti.
     
    55
    Senica dala gól!
    Addo, který odvedl perfektní práci, oklamal celou obranu soupeře a přesnou přihrávkou našel v pokutovém území TENTONA YENNEHO, který svým prvním gólem v senickom dresu posílá domácích do vedení 1:0!
     
    54
    Hra je momentálně přerušena, na hřišti zůstává ležet domácí Addo. Je však v pořádku a bude moci v tomto zápase pokračovat.
     
    52
    Defenziva hostů si dala pozor a dostává míč do bezpečí. Senica však ještě chce pokračovat ve své aktivitě.
     
    51
    Sledovali jsme další rychlý protiútok domácího celku a po něm Senica získává rohový kop. Hosté se tak tedy ještě budou muset bránit.
     
    50
    Do pokutového území hostujícího týmu s míčem směřoval Castaňeda, ale v pádu nedokázal přesněji zakončit a tak ani Kira nemusell zasahovat.
     
    49
    Opět jsme sledovali útok hostujícího celku, Martin Kolesár potom centroval před bránu domácích, ale míč nebyl přesný a domácí bránu nijak neohrozil.
     
    48
    Po rychlém protiútoku hostů se do zakončení dostal Mensah, ale mířil velmi nepřesně a míč jen směřoval nad bránu domácího celku, takže Vorel zasahovat nemusel.
     
    46
    Druhý poločas dnešního duelu se již naplno rozjel, výkop patřil Michalovcům.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    První poločas v Senici se naplnil, góly jsme v něm nakonec neviděli. Šance však byly na obou stranách, shodně byly dvě. Vyznamenali se hlavně oba brankář, domácí Vorel a hostující Kira. Bylo to určitě zajímavé první dějství a tak uvidíme, co nám nabídne druhý poločas, který se začne přibližně v 18:01.
     
    45+1
    První poločas skončil.
     
    43
    Senica je momentálně při míči, ale nedaří se jí výrazněji se prosadit na polovině soupeře. Michalovce chtějí už zřejmě v klidu dohrát první poločas.
     
    42
    Mensah zatáhl míč do pokutového území domácích, Kountouriotis se pak ocitl v nadějné pozici na skórování, ale jeho střela těsně míjí levou tyč!
     
    41
    Na druhé straně se pak Michalovce provinily útočným faulem a tak je jejich tažení zastaveno hlavním rozhodčím.
     
    40
    Snaha o útok ze strany domácích je přerušena ofsajdem. Balón tedy na své polovině hřiště získávají Michalovce.
     
    39
    To se domácím fotbalistům realizovat nepodařilo, ale Senica si stále drží míč na svých kopačkách. Pomalu se blíží závěr prvního poločasu, stále se v tomto zápase hraje bez gólů.
     
    38
    Žofčákův centr nakonec směřoval jen do rukavic brankáře Vorla a Senica zkouší vyrazit do rychlého protiútoku.
     
    37
    Je tu další nedovolený zákrok domácího celku a Michalovce tedy opět získávají přímý kop na útočné polovině, bude to však nyní z nadějnější pozice.
     
    36
    Senica už rozehrála zmíněný rohový kop, po kterém musel Kira znovu zasahovat, ale míč vyrazil do bezpečí a následně se Michalovce náporu soupeře ubránily.
     
    35
    Úvodní gól na své kopačce měl Yenne, ten vyslal pěknou střelu pod břevno, ale Kira vytahuje výborný zákrok a míč vyškrábat na rohový kop!
     
    34
    Jenže hosté tuto standardní situaci špatně rozehráli a míč prakticky jen předali svému soupeři.
     
    33
    Je tu nedovolený zákrok domácího celku a tak Michalovce získávají přímý kop na útočné polovině. Senica se tak bude muset bránit.
     
    32
    Žofčák vyslal centr do pokutového území domácích, ale na jeho míč reagovala jen domácí defenziva, která ji uklidila do bezpečí.
     
    31
    Sledujeme postupnou kombinaci hostujícího týmu, ale jejich snaha o následný útok končí ve středu pole. Senica dnes výborně napadá soupeřovu rozehrávku.
     
    29
    Trošku nám však tempo hry přece jen opadá, jsou zde nepřesnosti na obou stranách a to nedovoluje ani jednomu týmu vymyslet další zajímavé příležitosti.
     
    27
    Střídání v týmu FK Senica: ze hřiště odchází Sadam Sulley, přichází Samson Akinyoola.
     
    24
    Domácí Sulley nyní pěkně vycvičil celou obranu soupeře, podařilo se mu i zakončit, ale bylo to jen do nohou padajícího brankáře Kiry! Senica ještě pokračovala v krátkém náporu, ale už se do žádné podobné šance nedostala.
     
    23
    Sledujeme zajímavé utkání a určitě se nenudíme. Jde o souboj tabulkových sousedů, oba celky potřebují z tohoto setkání vytěžit nějaké ty body.
     
    21
    Na druhé straně mohl naopak skóre utkání otevřít Castaňeda, který si přebral míč a postupoval na bránu soupeře, z dobré pozice však přestřelil!
     
    20
    Martínez našel přesným centrem před bránou Senice svého spoluhráče Kountouriotise, který měl na kopačce čistý gól, ale Vorel famózním zákrokem na čáře vyškrábl míč do bezpečí! Hosté reklamují, že už míč byl za čárou, ale je to velmi těžké posoudit.
     
    19
    Momentálně sledujeme útočnou kombinaci hostů na polovině soupeře. Senica si však už dává na zaváhání a soupeře do šancí nepouští.
     
    18
    Michalovce to po získání míče zkoušejí hlavně přes postupné útoky, zatímco Senica se nebojí jít do rychlých protiútoků. Na obou stranách však přibývají i nepřesnosti.
     
    16
    Výborný zákrok domácího brankáře Vorla! Žofčák pěknou přihrávkou vysunul do šance Sidibého, který se dostal trochu z úhlu, ale i tak to byla pozice, ze které se gól dá dát. Hostující útočník však ztroskotal na domácím brankáři.
     
    13
    Opět se k míči dostává Senica, které se však nedaří v přechodu na útočnou polovinu.
     
    11
    První velká šance na Záhorí! Měli ji domácí fotbalisté a konkrétně to byl Sulley, který se dostal s míčem až před hostujícího brankáře, ale z ideální pozice na skórování poslal míč jen těsně vedle!
     
    10
    Fotbalisté Michalovců drží míč na svých kopačkách, ale nikam nespěchají a kombinují hlavně na své polovině. Musí však čelit vysokému napadání ze strany soupeře.
     
    8
    Rýsoval se rychlý útok domácího celku, ale Senica jej vlastní vinnou zpomalila a tak se hosté stihli vrátit včas před své pokutové území. Kira nakonec musel zasahovat, ale připsal si lehký zákrok.
     
    7
    Na krátkou dobu nyní na útočné polovině kombinovaly Michalovce, ale k zakončení to nevedlo. Senica se prezentovala velmi dobrým vysokým napadáním soupeřovy rozehrávky.
     
    5
    První vzruch v tomto zápase se udál před bránou hostujícího celku. Vysoký centr propadl za hostující obranu a do zakončení se dostával Castaňeda, ale na poslední chvíli včas zasáhl Soler.
     
    4
    Ani Senica však nyní v útoku neuspěla, nepřesná přihrávka směřovala za postranní čáru a odkop od své brány tak realizuje brankář Kira.
     
    3
    Hosté se provinili nedovoleným zákrokem, na zem se poroučel domácí Addo. Senica tak získává míč na útočné polovině a může se pokusit vymyslet něco zajímavého.
     
    2
    K míči se dostali hosté a zkoušeli se postupnou kombinací dostat do šance. Nakonec však v pokutovém území po nepřesné přihrávce Michalovce míč ztratily.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    Vítám všechny příznivce fotbalu při sledování tohoto online textového přenosu. V něm se společně zaměříme na setkání, ve kterém proti sobě nastoupí FK Senica a MFK Zemplín Michalovce. Zápas a tak i tento přenos začíná v 17:00.

    O víkendu je na programu 15. kolo Fortuna ligy. To nám nabídne i souboj tabulkových sousedů. Domácí Senica přivítá na svém hřišti Michalovce, přičemž Senici patří 10. místo a Michalovcům 9. místo. Oba celky mají na svém kontě shodně 14 bodů a také stejný počet vstřelených gólů, ale Senica jejich inkasovala více. Senica i Michalovce tak budou chtít v tomto utkání určitě bodovat, aby se dotáhli nad výše postavené týmy v tabulce.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 17:00.

    Jan Hochman

    Branky: 55. Yenne, 66. Castaňeda, 82. Castaňeda, 90+1. Akinyoola

    Karty:   66. Castaňeda (SEN)


    FK Senica: Vorel – Didiba, Correia (C), Favaro Amaral – Yenne, Cvek, Klapan, Addo (64. Totka) – El Moudane – Sulley (27. Akinyoola), Castaňeda.
    Náhradníci: Taborda – Krč, Baumgartner, Mihal, Totka, Akinyoola.

    MFK Zemplín Michalovce: Kira – Rota, Carrillo, Soler, Kolesár – Savvidis – Kvocera (68. Kolesár), Žofčák (C), Martínez García (59. Danko), Kountouriotis – Sidibé.
    Náhradníci: Dráb – Grič, Danko, E. Mensah, Vojtko, Kolesár, Mavretić.

    Diváci: 532
    thejrc.org