Č. Budějovice – Liberec 6:3 (kon.) | Kobra – Hvězda Praha 4:7 (kon.) | Vítkovice – Havířov 2:4 (kon.)
Plzeň – HC Litvínov 2:3 (po pr.) | HK MD Šumperk – Poruba 5:0 (kon.) | Přerov – Zlín 4:3 (kon.)
Mountfield HK – Technika Brno 4:2 (kon.) | Chomutov – Kladno 5:6 (kon.) | Sparta – K. Vary 3:9 (kon.)
Třemošná – PZ Kladno 3:2 (kon.) | Kometa Brno – Vsetín 4:1 (kon.) | Olomouc – Třinec 2:3 (kon.)
Tábor – Slavia 2:6 (kon.) | Pardubice – Havlíčkův Brod 6:3 (kon.) | Jihlava – Mladá Boleslav 2:1 (3:1 po s.n.)
konec
HC Kometa Brno
4:1 (0:0, 3:1, 1:0)
VHK ROBE Vsetín
Čtvrtek 14.11.2019, 17:45 • DRFG arena • Extraliga dorostu • Skupina Východ
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 17:45.
     
    Zdravím všechny fanoušky mládežnického hokeje u online přenosu ze zápasu 15. kola ELIOD Extraligy dorostu mezi celky HC Kometa Brno a VHK ROBE Vsetín.
     
    Vzájemná utkání v sezóně:
    28.9. Vsetín – Kometa 4:3
    První vzájemný zápas letošní sezóny byl extrémně vyrovnaný. Kometě se po gólově bohatém zápasu s Šumperkem nepodařilo v první třetině proti Vsetínu ani jednou skórovat. Celý duel nakonec rozhodl Boris Babeliak ve vlastním oslabení.
     
    VHK ROBE Vsetín

    Před pauzou odehráli vsetínští dorostenci zápas s Vítkovicemi, které měly navrch už od začátku. Ve druhé třetině se i prosadily, vzápětí Vsetín vyrovnal, ale to nestačilo, protože Vítkovice během téže třetiny nastřílely další tři góly.

    Na domácí půdě si Vsacané naposledy zahráli v sobotu 26.10. proti Přerovu, kdy se Zubři ve druhé třetině dostali do vedení. V polovině třetí třetiny Vsetín vyrovnal a hrálo se prodloužení, v kterém byl úspěšnějším celkem tým z Valašska.

    Umístění v tabulce: 7. místo – 13 bodů
    Nejproduktivnější hráč: Boris Babeliak (2+9)
    Nejlepší střelec: Adam Turek (6)
    Nejlepší nahrávač: Boris Babeliak (9)
    Gólmanská jednička: Jakub Nešpůrek
     
    HC Kometa Brno

    Kometa si v zápase s Porubou nebrala servítky a již v první třetině vstřelila svému soupeři dva rychlé góly, na konci třetiny přidala na své konto ještě jeden gól. Druhá třetina taktéž přinesla pouze góly pro Kometu, tentokrát dva. Třetí třetina byla na góly nejbohatší, neboť brněnský tým se trefil rovnou sedmkrát a celkově zvítězil 12:0.

    Druhý zápas týdne před pauzou by pro Brno o hodně náročnější. Během prvních dvou třetin se prosazoval pouze Šumperk, který se tak dostal do třígólového vedení, a vše nasvědčovalo výhře jejich strany. V poslední třetině však přišel velký obrat Komety, která se vzpamatovala a svému soupeři během posledních dvaceti minut nastřílela 4 góly, a mohla si tak připsat 3 body do tabulky.

    Umístění v tabulce: 3. místo – 29 bodů
    Nejproduktivnější hráč: Ivo Sedláček (13+19) – 3. nejproduktivnější hráč celé soutěže
    Nejlepší střelec: Alex Sever (14)
    Nejlepší nahrávač: Jakub Brabenec (20) – 3. nejlepší nahrávač celé soutěže
    Gólmanská jednička: Ondřej Bizoň
     
    Úvodní sestavy:

    HC Kometa Brno: Bizoň (Schnattinger) – Řehák, Vacek, Máša, Běhůnek, Ulbricht, Němec, Prčík – Nesvadba, Nekvapil, Vyroubal, Otava, Šalé, Sever, Horký, Pigl, Harmim, Boltvan.

    VHK ROBE Vsetín: Janura (Nešpůrek) – Šedlbauer, Velikovský, Kočí, Fojtík, Krajčík, Kunst – Bednařík, Kopřiva, Babeliak, Tobola, Juráň, Adámek, Kuchařík, Hrnčíř, Dědek, Čajanová, Jurek.

    Rozhodčí: Čuňočka – Czubaj, Husák.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:41
    Hrnčíř vybojoval pro Vsetín útočné pásmo, ale jeho závěrečná střela se přes domácí obranu nedostala. Běhůnkovo zakončení od modré na druhé straně minulo Janurovu branku.
     
    01:21
    Hrnčířovi se opět podařilo osvobodit v útočné třetině. Rána z mezikruží mířila do levého horního roku, kam Bizoň vložil svou lapačku. Zákrok byl ale značně nejistý, kotouč se o výstroj domácího gólmana pouze otřel a skončil vedle levé tyče.
     
    02:31
    Janura se vydal rozehrát mezi kruhy, čímž dostal Vsetín do útoku. Z prostoru mezi kruhy zkusil své štěstí Babeliak, z pravého křídla dorážel Kunst. Bizoň si s oběma střelami poradil.
     
    03:26
    Od Běhůnkových bruslí se puk odrazil až na hranici brněnského brankoviště, kde brankář v bílém pohotově zasáhl před najíždějícím Dědkem.
     
    04:11
    Vyroubal vybojoval u mantinelu kotouč pro Harmima. Ten si přes bránící hráče Vsetína našel vhodné místo před brankovištěm a z otočky zakončoval k pravé tyči. Janura puk vyrazil betonem.
     
    04:35
    Pigl bz problému přešel po levém křídle do útočného pásma, zde však nikdo z domácích branku neohrozil a dopředu se mohou opět vydat hosté. Ti jsou od začátku zápasu aktivnějším celkem.
     
    05:44
    Přihrávka v brněnském přečíslení tři na dva nebyla vůbec přesná a puk končí v rohu kluziště.
     
    06:13
    Vyloučení v týmu HC Kometa Brno (Němec – 2 min., držení).
     
    06:29
    Vyroubal odstavil od puku Adámka a puk se ocitá ve středním pásmu. Chopil se jej hostující obránce Kunst, kterého jel Vyroubal napadat před Janurovu branku.
     
    06:46
    Po zakázaném uvolnění Vsetína se ke střele ve vlastním oslabení dostal Šalé. Jeho pokus z pravého kruhu minul vzdálenější tyč.
     
    07:27
    Valaši se usadili v pásmu. K největší šanci se dostal Adámek, který z hranice brankoviště usměrňoval do branky vysoko letící kotouč.
     
    07:47
    Velikovského střelu zastavil Prčík. Domácí obránce ale nestačil puk zpracovat a byl o něj velice rychle obrán. Vsetín pokračuje v kombinaci.
     
    08:13
    Domácí v plném počtu.
     
    08:43
    Boltvan se snažil v individuální šanci prosmýknout mezi dvěma vsetínskými beky, ale Velikovský s Fojtíkem jej v mezikruží téměř synchronně zastavili.
     
    09:22
    Vsetínští se dostali před Bizoně, ale zde se jim nepodařilo zakončit. Babeliak nakonec celou situaci uklidňuje zavezením puku do svého pásma a novou rozehrávkou.
     
    10:20
    Sám se u levé tyčky ocitl hostující Kočí. Jeho střelu mezi betony Bizoň vyrazil k pravé tyči.
     
    10:52
    Šalého pokus z mezikruží přes clonící hráče skončil nad brankou. Hra se přesouvá mezi modré čáry.
     
    11:23
    V dobrém střeleckém úhlu se ocitl Kopřiva, přes Prčíka však nezakončil.
     
    12:13
    Vidíme rychlý hokej s šancemi na obou stranách. Němec nejprve našel před brankou postaveného Horkého, jeho střelu vytěsnil Janura lapačkou. Na druhé straně zakončoval Kuchařík sám, ale ani jemu se nepodařilo otevřít skóre. Během několika sekund musel vsetínský brankář zasahovat znovu, když mezi betony pálil Harmim.
     
    13:18
    Severovu střelu vyrazil Janura pouze nad sebe. Brněnský útočník si pak kotouč znovu našel a snažil se jej dopravit za rozpohybovaného vsetínského brankáře. Ten zasahuje levým betonem.
     
    14:05
    Pigl trefil pokusem z vrcholu pravého kruhu tyčku. Další velké šance neproměnili ani Šalé a Horký. Kometa se stává lepším týmem.
     
    15:06
    Bednařík nahrává ze středního pásma na obránce, aby uklidnil hru. To se ovšem Vsetínu přes aktivní přístup Komety nedaří, Valaši jsou nuceni co nejrychleji rozehrát.
     
    16:02
    Hosté jsou na puku, nemohou se ale dostat dál než ke kruhům.
     
    16:21
    Severova střela z levého křídla zaduněla u Janurovy betony. Domácí útočník se tak s pukem přestěhoval k pravé tyčce, odkud se snaží najít skulinku v brankářově výstroji.
     
    17:08
    Boltvanův lehký střelecký pokus zastavil hokejkou Juráň. Hra je tak přerušena až po následné střele Běhůnka od modré.
     
    17:36
    Vyloučení v týmu VHK ROBE Vsetín (Kuchařík – 2 min., vysoká hůl).
     
    17:51
    Brněnskou kombinaci zakončoval z mezikruží za přemisťujícího se gólmana Boltvan. Janura kotouč levým betonem vykopl a Vsetínští vyhazují.
     
    18:31
    Puk má na hokejce domácí obránce Němec, kterého Vsacané drží za Bizoňovou brankou. Rozehrát se pokusil také Harmim, ale ani jeho Vsetín přes modrou čáru nepustil.
     
    19:36
    Hosté v plném počtu.
     
    19:42
    Až nyní se Kometa dostala z obranného pásma. Nekvapil nabruslil do mezikruží, odkud také vystřelil. Janura zasahuje betony.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    První třetina žádnou branku nepřinesla, ale o velké šance nebyla nouze. Lépe začali Valaši, ale aktivita se postupně přenesla na hokejky hráčů v bílém. Kometa mohla svůj tlak v druhé polovině prvního dějství přeměnit na branku v přesilové hře. Zde však domácí na Januru vyslali pouze jednu střelu, a to v úvodu Kuchaříkova dvouminutového trestu. Po jeho zbytek se totiž nedostali ze svého pásma.
    Jak se bude zápas vyvíjet dál se dozvíme v 18:27, kdy začne druhá třetina.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:42
    Vyloučení v týmu VHK ROBE Vsetín (Kočí – 2 min. + 10 min. osobní trest, naražení zezadu). Trest odpyká Tobola.
     
    21:22
    Boltvanova střela z mezikruží jen o pár centimetrů minula pravou tyč Janurovy branky. Piglovi se následně nepodařilo dorazit kotouč do odkryté části brány.
     
    22:19
    Šalého pokus z levého kruhu zamířil nad břevno. Janura nemusel zasahovat.
     
    22:42
    Hosté v plném počtu.
     
    22:52
    Kometě se nepodařilo využít ani druhou početní výhodu a ještě, než se Tobola stačil vrátit na střídačku, dostal kotouč na hokejku a po pravém křídle se s ním vydal před Bizoně. Tvrdě jej zastavil až bránící Běhůnek.
     
    23:59
    Kuchaříkova rána z vrcholu pravého kruhu byla ztečována. Juráň v další příležitosti vůbec nezakončil.
     
    24:28
    Kopřiva prudkou ranou od mantinelu trefil pouze Řeháka stojícího před ním. Brno vyhazuje na zakázané uvolnění.
     
    24:59
    Domácí nahazují do útočné třetiny. Vsetín si však za svou brankou kotouč přebírá a vydává se dopředu.
     
    25:40
    V rychlém přečíslení dva na jednoho se ocitli Nekvapil s Harmimem. První jmenovaný zpomalil a vzal střelu na sebe. Janura zasahuje pravým betonem.
     
    26:30
    Kometa se po zmíněné akci usadili před Janurou. Vsetínský brankář ale všechny soupeřovy pokusy bez problémů kryje.
     
    26:43
    Kunstova střela od modré se otřela o ostří Bozoňovy pravé brusle. U tyčky stál ještě Babeliak, ale ten nestihl kotouč správně trefit.
     
    27:35
    Vyloučení v týmu VHK ROBE Vsetín (Kuchařík – 2 min., podrážení).
     
    27:44
    Sever si našel místo mezi Jurkem a Bednaříkem, načež po krátké přípravě vypálil. Janura si jeho střelu našel a puk ukrývá v lapačce.
     
    28:15
    Po Severově přihrávce mohl Němec pálit na vrcholu pravého kruhu z první, jenže mu nahrávka zpoza branky příliš nesedla. Hostům se tak podařilo účinně rozestavit a zamezit jakémukoliv ohrožení branky.
     
    28:58
    Adámkův únik zastavil Němec až na levém kruhu. Po vsetínském vyhození je odpískáno zakázané uvolnění.
     
    29:29
    Brněnští se usadili v pásmu a po delší kombinaci se pro finální zakončení z mezikruží rozhodl Boltvan. Janura proti dvěma rychlým střelám úspěšně zasahuje.
     
    29:35
    Hosté v plném počtu.
     
    30:04
    Jurkovu přihrávku v přečíslení dva na jednoho zastavil Prčík, ale Kometa si z této příležitosti žádnou velkou šanci nevybudovala. Naopak na druhé straně nebezpečně zakončoval Bednařík.
     
    31:31
    Harmim nahrál Nesvadbovi do předbrankového prostoru, kde se před druhým jmenovaným objevila odkrytá brána. Puk se pak dostal ještě na modrou čáru k Němcovi, který se přes chumel hráčů taktéž neprosadil.
     
    32:05
    Vsetín právě vstřelil branku!
    Šance se pravidelně střídaly na obou stranách a bylo jen otázkou času, kdy některá ze střel skončí v brance. Jako první se prosazují hosté. MATYÁŠI ADÁMKOVI při střele z pravého kruhu pomohla také tyčka brněnské branky, ale je to právě on, kdo otvírá skóre dnešního utkání. Asistence: Dominik Kuchařík, Boris Babeliak.
     
    33:57
    Vyroubal pálil z ostrého úhlu. Janura ukrývá kotouč ve výstroji.
     
    35:19
    Krajčíkovu střelu od modré zblokoval už po pár centimetrech Nekvapil. Kometa tímto zákrok dostala puk za modrou čáru a míří do útoku.
     
    36:05
    Také na druhé straně se blokují střely. Pokus Pigla z mezikruží se zastavil o Kopřivovy brusle a končí v ochranné síti.
     
    36:31
    Kuchařík ztečoval Běhůnkovu střelu od modré. Němec je nakonec nucen vyjet s pukem z útočné třetiny.
     
    37:03
    Kometa právě vstřelila branku!
    Necelé tři minuty před koncem druhé třetiny je opět srovnáno. Kometa se usadila v útočném pásmu a nad ležícího gólmana dopravil kotouč ROMAN OTAVA. Asistence: Adam Boltvan.
     
    37:40
    Kometa právě vstřelila branku!
    První pokus Martina Pigla vytěsnil Janura levým betonem. Puk si však vzal k sobě, obešel hostující obránce a našel před vsetínskou brankou zcela volného EDUARDA ŠALÉHO, který bez obtíží poslal puk do odkryté brány. Asistence Martin Pigl, Matěj Prčík.
     
    38:59
    Kometa právě vstřelila branku!
    A Kometa rychle přidává i třetí branku. Roman Otava zachytil ve středním pásmu vsetínskou přihrávku a domácí se tak mohli vydat ve třech proti jednomu hostujícímu hráči do útoku. Puk skončil u ALEXE SEVERA na levém kruhu, odkud se brněnský forvard prosadil střelou zápěstím k vzdálenější tyči. Asistence: Roman Otava.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    První branky jsme se dočkali až po polovině utkání, a to z hokejky hostujícího Matyáše Adámka. Herní projev obou celků se nijak nezměnil. Kometa začala být výraznější až v posledních třech minutách druhé dvacetiminutovky, když se postupně prosadili Roman Otava, Eduard Šalé a Alex Sever, čímž určili aktuální skóre 3:1.
    Třetí třetina začne cca v 19:12.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:51
    Šalé nahrál v přečíslení proti Velikovskému Horkému. Ten na pravém kruhu promáchnul.
     
    41:18
    Kuchařík nahodil kotouč do pásma, kde však měla Kometa početné zastoupení. Domácí hráči se tak jednoduše dostali k puku přesouvají hru na druhou stranu.
     
    41:48
    Kometa právě vstřelila branku!
    Alex Sever trefil konstrukci vsetínské brány, a od ní se puk odrazil přesně na hokejku FRANTIŠKA NĚMCE, jenž zakončoval do zcela prázdné brány. Janura si totiž povyjel proti Severově původní střele na bližší tyč z pravého kruhu. Asistence: Alex Sever, Adam Boltvan.
     
    44:31
    Opět zazvonila tyčka Janurovy brány a tentokrát měl vsetínský brankář štěstí. Jeho týmu se však nedaří propracovat k jakémukoliv střeleckému pokusu.
     
    45:20
    Tobola nahrál z rohu kluziště do předbrankového prostoru. Zde už byl připraven Jurek, který kotouč nejprve tečoval, pak předvedl otočku a pokusil se procpat puk pod Bizoňovy betony.
     
    45:40
    Vyloučení v týmu HC Kometa Brno (Pigl – 2 min., nedovolené bránění).
     
    46:09
    Tobolovi se na modré čáře po Adámkově přihrávce z pravého kruhu nepodařilo zpracovat puk, a tak se s ním musel odebrat do středního pásma. Vsetínu se následně nedaří dostat zpět.
     
    47:32
    Valaši jsou zpět před Bizoněm, ten zatím nečelil žádné nebezpečné střele.
     
    47:40
    Domácí v plném počtu.
     
    48:20
    Před brankou operovali Hrnčíř s Jurkem, nejnebezpečnější střelu ale vyslal z druhé vlny Kočí. Trefil břevno brněnské branky.
     
    49:17
    Bizoň vyrazil střelu z levého kruhu k bližší tyči pouze před sebe. Puk odklouzal na druhou stranu brankoviště, kam pro dorážku do zcela odkryté brány dojel Jurek. Jen o setiny sekundy rychlejší byl domácí útočník Nekvapil, který puk odpravil do bezpečí.
     
    50:51
    Vsetín se drží v útočném pásmu. V dobrých pozicích a k nadějným střelám se dostali Adámek a Kočí. Oba tyto pokusy byly ztečovány mimo branku.
     
    51:02
    Současné vyloučení:
    Vyloučení v týmu HC Kometa Brno (Otava – 2 min., hrubost).
    Vyloučení v týmu VHK ROBE Vsetín (Kuchařík – 2 min., sekání).
     
    51:55
    Zdálo se, že Valaši budou při hře 4 na 4 aktivnějším celkem. Po krátkém tlaku Vsetína se však k puku dostali domácí a z individuální akce ohrozili Januru.
     
    52:22
    Hraje se v rohu za vsetínskou brankou. Ani jednomu týmu se nedaří dostat do zakončení.
     
    52:49
    Bednařík v akci proti Běhůnkovi tvrdě narazil na mantinel a ztěžka se zvedal z ledu. Jeho spoluhráči mezitím ve střední třetině odzbrojili Kometu a v následné útočné akci trefili brusli brněnského brankáře.
     
    53:02
    Obě mužstva v plném počtu.
     
    54:39
    Brno získalo útočné pásmo. Vacek se po pravém křídle protáhl přes bránícího hráče a nahodil na bližší tyč. Janura má kotouč v lapačce a hra je přerušena.
     
    55:19
    Adámkovu křižnou přihrávku na najíždějícího Bednaříka zastavil Máša. Kometa se opět vydává do útoku.
     
    57:09
    Hraje se ve středním pásmu. Na puku je Kometa, ale nedaří se jí přejít modrou čáru a dostat se blíž k Janurovi.
     
    57:51
    Brněnské nahození od modré čáry končí za vsetínskou brankou.
     
    58:22
    Prčíkova střela od modré prošla přes čtyři vsetínské hokejky a zastavila se až na bránícím Krajčíkovi, jenž stál těsně před gólmanem. Hostující bek si puk na chvíli ponechal, aby zklidnil hru, a následně rozehrál.
     
    59:41
    Valaši jsou před Bizoněm, jejich střely jsou však blokovány domácími hráči a zdá se, že v dnešním utkání už se nic nestane.
     
    Konec zápasu.
     
    Hned zkraje třetí třetiny se prosadil František Němec, který navýšil vedení brněnského celku na 4:1. Tento výsledek už vydržel až do konce zápasu. Na obou stranách však několikrát zvonila tyčka a hostující celek v několika velkých příležitostech vychytal Bizoň, případně zaúřadovala brněnská obrana.

    Ode mě je to pro dnešek vše, z Brna Vám přeji příjemný zbytek večera. (19:41:17)
    Marken.cz

    Helena Hegeďová

    Branky a nahrávky: 38. Otava (Boltvan), 38. Šalé (Pigl, Prčík), 39. Sever (Otava), 42. Němec (Sever, Boltvan) – 33. Adámek (Kuchařík, Babeliak)


    HC Kometa Brno: Bizoň (Schnattinger) – Řehák, Vacek, Máša, Běhůnek, Ulbricht, Němec, Prčík – Nesvadba, Nekvapil, Vyroubal, Otava, Šalé, Sever, Horký, Pigl, Harmim, Boltvan.
    VHK ROBE Vsetín: Janura (Nešpůrek) – Šedlbauer, Velikovský, Kočí, Fojtík, Krajčík, Kunst – Bednařík, Kopřiva, Babeliak, Tobola, Juráň, Adámek, Kuchařík, Hrnčíř, Dědek, Čajanová, Jurek.

    Rozhodčí: Čuňočka – Czubaj, Husák
    thejrc.org