Třinec – Mladá Boleslav 3:0 (kon.) | Vítkovice – Kometa Brno 4:3 (1:0 po s.n.) | Plzeň – K. Vary 4:3 (kon.)
Pardubice – Olomouc 1:2 (po pr.) | Liberec – Litvínov 6:1 (kon.) | Kladno – Zlín 1:0 (kon.)
Sparta – Mountfield HK 2:1 (kon.)
konec
HC Oceláři Třinec
3:0 (0:0, 1:0, 2:0)
BK Mladá Boleslav
Pátek 15.11.2019, 17:00 • WERK ARENA, Třinec • Tipsport extraliga • 18. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    59:57
    A třinecký gólman si nulu musí zasloužit! Po několikrát tečované střele se musel hodně ohánět, ale nakonec puk udržel před brankovou čárou!
    59:15 Vladimír DRAVECKÝ - 3:0
     
    59:15
    Třinec právě vstřelil branku!
    Kváča chytil nahozený puk do rukavice, vytřepal jej za brankou Davidu Musilovi, který jej poslal do středního pásma na VLADIMÍRA DRAVECKÉHO a ten už neměl problém trefit odkrytou klec hostujícího týmu. Asistence: David Musil, Petr Kváča. Stav utkání 3:0!
     
    57:24
    Icing domácích a vhazuje se před Kváčou. Hosté to zkoušejí v šesti, Krošelj je na střídačce.
     
    56:37
    Kváča vyjel za branku pro nahozený puk a srazil se tam se Zohornou. Zůstal po této nerovné srážce ležet, což se nelíbilo ani jedné straně sporu. Uvidíme, jak situaci vyřeší sudí.
     
    Utkání sleduje 4 497 diváků a čeká je poslední čtyři minuty normální hrací doby.
     
    54:23
    Jan Stránský se dostal mezi kruhy k puku a protože letěl ve vzduchu, jen tak do něj šťouchl, ale kotouč se následně otřel o tyč Kváčovy branky!
     
    53:26
    Nakonec jediným viníkem je Petr Vrána, který dostal menší trest za nedovolené bránění hostujícího brankáře.
     
    53:26
    Vrána se srazil s Krošeljem a je jisté, že se bude vylučovat. Po celém incidentu ještě vznikla drobná šarvátka. Uvidíme, jak to rozstřihnout rozhodčí.
    46:44 Štěpán NOVOTNÝ - 2:0
     
    46:44
    Třinec právě vstřelil branku!
    Gól je nakonec uznán! Frýdecko-místecký žolík navyšuje vedení! ŠTĚPÁN NOVOTNÝ stál zcela osamocen před odkrytou částí branky, kam se puk odrazil po vyražené střele Draveckého. Asistence: Erik Hrňa, Vladimír Dravecký. Stav utkání 2:0. Hosté přicházejí o možnost využít oddechový čas i další trenérskou výzvu.
     
    46:44
    Třinec právě vstřelil branku!
    Po brance Štěpána Novotného si hostující trenérský štáb vyžádal trenérskou výzvu.
     
    42:13
    Kundrátek vysunul do útočného pásma Polanského, který by s Adamským najížděl do situace dva na jednoho. Najmanovi nezbylo než zatáhnout za záchrannou brzdu.
     
    38:26
    Michal Kovařčík získal puk ve středním pásmu a najel si s ním na holi až do střelecké pozice z levé strany. I Krošelj na druhé straně dobrou příležitost soupeře zlikvidoval!
     
    38:14
    Flynn vybruslil od pravého mantinelu s pukem na holi a zkoušel střelu přes Galvinše. Kváča nebezpečnou střelu drží.
     
    30:09
    Hrehorčák s Ondřejem Kovařčíkem sami dva před Krošeljem, ale slovinský brankář i nadvakrát úspěšný!
     
    24:11
    Velká šance Třince! Vrána od modré uvolnil Gernáta, který chtěl využít svých dlouhých rukou, udělal Krošeljovi dlouhou kličku, ale následně nepřehodil natažený beton hostujícího brankáře.
    23:22 Aron CHMIELEWSKI - 1:0
     
    23:22
    Třinec právě vstřelil branku!
    Třinečtí teď byli v útočném pásmu velmi důrazní, Kundrátek za brankou získal puk. Kotouč následně Ondřej Kovařčík poslal zpoza branky poslal na ARONA CHMIELEWSKÉHO. Polský forvard byl na slotu a měl dobrou pozici na první gól utkání! Asistence: Ondřej Kovařčík. Stav utkání 1:0.
     
    22:28
    Do samostatného úniku ujel obránce Gernát, ale jeho kličky a naznačení Krošelje nezmátly. Hostující brankář puk zastavil a přikryl.
     
    22:10
    Dvojí vyloučení. Hosté měli výhodu poté, co fauloval David Musil. Když už získali domácí puk, provnil se s hvizdem rozhodčího proti pravidlům i Flynn. Hrajeme čtyři na čtyři. Druhým faulujícím byl Flynn, vhazuje se tedy před Krošeljem.
     
    17:25
    V dobré pozici na pravém kruhu minul Žejdl tyče třinecké branky.
     
    14:47
    Prvním vyloučeným na domácí straně je Aron Chmielewski, který dostává menší trest za krosček.
     
    14:21
    Rychlá akce Třince a perfektní Krošelj. Chmielewski od pravého mantinelu nahrál na střelu z první Stránskému na levou stranu a hostující brankář jen díky rychlému přesunu zabránil gólu.
     
    02:14
    Závar před Krošeljem! Puk se dostal k Hrňovi, který si jej potáhl za brankovou čáru a následně jej poslal do brankoviště. Slovinský brankář v hostujících barvách byl už překonán a vleže, ale dokázal přikrýt puk.
     
    02:02
    Prvním vyloučeným zápasu je Maris Bičevskis, který je vyloučen za podrážení.
     
    00:19
    První šance utkání! Hned po pár sekundách po vhazování zavezl puk do třineckého pásma Klepiš, předal puk Šťastnému a ten po zemi z mezikruží trefil tyč Kváčovy branky.
    Marken.cz

    Michal Samiec

    Branky a nahrávky: 24. Chmielewski (O. Kovařčík), 47. Novotný (Hrňa, Dravecký), 60. Dravecký (D. Musil, Kváča)


    HC Oceláři Třinec: Kváča (Malík) – Kundrátek, Gernát, Krajíček (C), M. Doudera, D. Musil, Galvinš, Zahradníček – Chmielewski, P. Vrána, M. Stránský – Hrňa, Novotný, Dravecký (A) – O. Kovařčík, M. Kovařčík, Hrehorčák – Kofroň, Polanský, Adamský (A).
    BK Mladá Boleslav: Krošelj (Haas) – Hrbas, Ševc (A), Pláněk, Dlapa, Fillman, Bernad, Kurka – Vondrka (C), Zbořil, Skalický – Klepiš, Žejdl (A), Šťastný – J. Stránský, Bičevskis, R. Zohorna – P. Kousal, Najman, Flynn.

    Rozhodčí: Mrkva, Stolc – Hlavatý, Tschrepitsch

    Diváci: 4 497
    ocianews.com