Třinec – Mladá Boleslav 3:0 (kon.) | Vítkovice – Kometa Brno 4:3 (1:0 po s.n.) | Plzeň – K. Vary 4:3 (kon.)
Pardubice – Olomouc 1:2 (po pr.) | Liberec – Litvínov 6:1 (kon.) | Kladno – Zlín 1:0 (kon.)
Sparta – Mountfield HK 2:1 (kon.)
konec
Piráti Chomutov
3:2 (1:0, 0:0, 2:2)
HC Kometa Brno
Pátek 15.11.2019, 17:30 • ROCKNET ARÉNA • turnaj O Pohár DHL • 18. kolo
Partner:
     
    Z mé strany je to vše. Díky za pozornost a zase někdy u mládežnického hokeje na počtěnou. (19:39:23)
     
    Vyrovnané utkání v dobrém tempu mezi Chomutovem a Brnem je u konce. Domácí celek si ve třetí třetině vypracoval již tříbrankové vedení, ale o výhru se bál do poslední minuty. Kometě se ovšem srovnat již nepovedlo a tři body zůstávají na severu Čech. Gólově se dnes prosadili Luboš Dospěl, Josef Koláček a Martin Berčík. Branky hostů zaznamenali v posledních dvou minutách Jakub Brabenec a Jakub Malý.
     
    Konec zápasu.
     
    59:24
    Oddechový čas pro hosty.
     
    59:24
    Kometa právě vstřelila branku!
    Je zaděláno na pořádné drama! Kometa to nyní sehrála velice dobře a JAKUB MALÝ mezi kruhy vstřelil důležitou branku pro hosty! Asistence: Jakub Brabenec a Matěj Svoboda.
     
    58:59
    Kometa posílá do boje šest bojovníků a brankář Jakub Kubík zůstal na střídačce!
     
    58:59
    Kometa se dostala do útoku a u pravé tyčky přišlo zakončení, které Altrichter zachytil. Domácí si následně vyžádali oddechový čas, zůstane na střídačce Jakub Kubík?
     
    58:05
    Dani vybojoval kotouč v útoku, kde se dostal pod tlak. Podél mantinelu tak poslal puk až na branící hráče do obranné třetiny.
     
    57:29
    Kometa právě vstřelila branku!
    Kometa se nakonec dočkává kontaktní branky, nyní brankáři nepomohla obrana. Jan Holemý střílel od modré čáry do betonů Altrichtera a JAKUB BRABENEC bekhendem poslal puk do branky. Asistence: Jan Holemý a Dominick Vašíček.
     
    56:24
    Jakub Malý měl na hokejce snížení, a to v situaci, kdy dostal přihrávku před branku. Zblízka se mu ovšem nepovedlo chomutovského fantoma v brance překonat!
     
    56:12
    Vyloučení v týmu Piráti Chomutov (Jakub Šuráň – 2 min., podrážení).
     
    55:47
    Piráti právě vstřelili branku!
    Dobře to nyní domácí udělali, kteří jsou už blizoučko k výhře. V souboji za brankou vydoloval kotouč Michal Janeček, který jej předložil na MARTINA BERČÍKA. Ten Kubíka nachytal na první tyčce, hostující brankář nyní nemá čisté svědomí. Asistence: Jiří Kulich a Michal Janeček.
     
    54:57
    Kometa se následně pokoušela po pravé straně zahrozit, ale přihrávka do útoku nebyla přesná a píská se tedy zakázané uvolnění.
     
    54:27
    V oslabení dobře vedl kotouč Jan Prokop, který nakonec po ledě zakončil. Jeho pokus ale skončil jen na tyčce brněnské branky.
     
    53:59
    Dominick Vašíček čekal na přihrávku na levý kruh, ale zde se v pozici Alexandra Ovečkina do puku netrefil ideálně.
     
    52:49
    Matěj Svoboda to zkoušel z pravého kruhu, ale jeho rána byla zblokována nad chomutovskou branku.
     
    52:18
    Vyloučení v týmu Piráti Chomutov (Tadeáš Svoboda – 2 min., sekání).
     
    51:24
    Do pásma si nyní najel domácí mladík Svoboda, který z pravého kruhu zakončoval na vzdálenější tyčku. Branku Kubíka se mu ale nakonec ohrozit nepovedlo.
     
    50:38
    Michal Janeček dostal v protiakci parádní přihrávku na pravý kruh, odkud z první zakončoval po ledě. Puk ale zůstal ležet pod betonem a do branky se nakonec nedostal!
     
    50:23
    Martin Altrichter dnes vypadá nepřekonatelně. Nyní pokryl další ránu od pravého mantinelu, ale tohle byl jeden z lehčích zákroků chomutovské jedničky.
     
    49:34
    Kulich objel branku a připravil kotouč pro Ludvíka. Ten tvrdě zakončoval od modré čáry, ale svým pokusem trefil jen připraveného brankáře Komety.
     
    48:59
    Aktivita domácích v útoku byla zakončena pokusem Jungvirta vedle branky, v protiakci střílel z levé strany do betonů brankáře aktivní Brabenec.
     
    47:51
    Právě Jan Prokop se dostal s kotoučem do útoku a zakončoval. Puk padal do branky a přišla ještě dorážka, ale Kometa to nyní se štěstím přečkala.
     
    47:28
    Chomutovský Jan Prokop nestihl přebruslit hostujícího obránce a píská se icing. Po delší době se tak bude hrát před Martinem Altrichterem.
     
    46:41
    Následně dostal přihrávku zpoza branky Šuráň, který z pravého kruhu zakončoval pokusem nad ledem. Zaměstnaný Kubík se ale nyní blýskl zákrokem.
     
    46:02
    Stále ještě dorostenec Jiří Kulich se zpoza branky dostal až do velké šance, ale ležícího Kubíka v brance se mu přehodit nakonec nepvovedlo!
     
    45:41
    Hosté v plném počtu.
     
    44:57
    Adam Popelka si klepnul o přihrávku a dostal jí. Následně šel na branku, ale bekhendem z pravého kruhu se nedokázal jako třetí Pirát v utkání prosadit.
     
    44:19
    Do pásma se Piráti dostali až nyní a zkoušeli se prosadit z levého kruhu. Pokus na první tyčku ovšem skončil jen na boční síti.
     
    43:41
    Vyloučení v týmu HC Kometa Brno (Jakub Kubík – 2 min., podrážení). Trest odpyká Marcel Martiška.
     
    43:34
    Brnu se nyní nepovedlo projít do útoku a píská se jejich icing. Vhazovat se tak bude po levici Jakuba Kubíka.
     
    42:51
    Jakub Kubík musel být nyní pozorný proti nahození od levého mantinelu. Na první tyčce se mu ale skákavý kotouč povedlo pohotově zkrotit.
     
    42:09
    Domácí následně napadali rozehrávku hostujícího celku, který možná lehce se štěstím nepropustil kotouč. Nyní už jde ale Kometa do útoku.
     
    40:54
    Piráti právě vstřelili branku!
    JOSEF KOLÁČEK se následně dostal individuálně do útočné třetiny a svižným zakončením z levého kruhu překonal Kubíka v brance i díky povedenému odrazu od brankové konstrukce. Asistence: Jiří Kulich a Dominik Ferbas.
     
    40:30
    Piráti se hned dostali do tlaku, ale v brankovišti se jim zakončit nepovedlo. Následně byla přihrávka zblokována.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    Je za námi druhá třetina, která nám branku nenabídla. Oba celky se ovšem dostaly do dosti slušných pozic, ale brankářům se zatím skvěle daří. Před třetí třetinou je tak stále všechno otevřené.

    Třetí třetina začne v 19:02.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    39:24
    Jakub Brabenec se dostal k odraženému kotouči a dostal se s ním mezi kruhy. Jeho zakončení ale bylo nakonec sraženo nad branku.
     
    38:20
    Domácí pokračovali v aktivní hře ve třetině soupeře. Od modré svižně nahazoval Šuráň, ale jeho rána byla nakonec sražena do ochranné sítě.
     
    37:41
    Rychlou akci domácích následně zakončoval Martin Berčík u levé tyčky. Ze vzduchu ale zakončoval jen do připravených betonů Jakuba Kubíka.
     
    36:59
    Dominik Vaněk se dostal na modré čáře k volnému kotouči a tvrdě jej poslal na branku. Ztečovaná rána nakonec mohla nadělat problémy, ale kotouč skončil těsně vedle branky.
     
    36:42
    Bláznivé snažení obou celků ukončil svým zákrokem Martin Altrichter. Ten si počkal na snadnou střelu Bartese od modré čáry.
     
    35:35
    Jeden z hostů se pokoušel dostat podél pravého mantinelu do útoku, ale kotouč vyhodil mimo hřiště. Vhazuje se ve středovém kruhu.
     
    34:20
    V posledních minutách se hrajeme na obě strany, ale střelecké pozice nepřicházejí. Sledujeme parádní příspěvky obou brankářů.
     
    32:44
    Po buly se hnal úplně sám na Kubíka chomutovský útočník Dani. Ten zakončoval nad lapačku, ale brněnský brankář skvěle vychytal obří šanci Pirátů.
     
    32:28
    Po vhazování se otočil Karel Dufek, ale jeho zakončení na zadní tyčku skončilo jen těsně vedle tyčky. Pokračovat se bude protiakcí domácích.
     
    32:12
    Velká šance! Ivo Sedláček dostal před branku parádní přihrávku, ale zblízka se mu nepovedlo prostřelit výborného Altrichtera v brance.
     
    31:50
    Dominick Vašíček se mezi kruhy zbavil obránce stahovačkou, ale zakončení již nepřišlo. Do protiakce se žene domácí celek, stále jsme viděli jedinou branku.
     
    31:16
    Hra se na chvilku přerušuje, Kometě se totiž nepovedlo rozjet akci a píská se icing. Vhazuje se po levici Jakuba Kubíka.
     
    30:37
    Piráti se nedostali do útoku po nepřesné přihrávce hostů, Kometa se tak pokouší za brankou vymyslet nějakou akci.
     
    30:00
    Domácí v plném počtu.
     
    29:23
    Sebastian Bartes chtěl hledat spoluhráče před brankou nahozením od pravého mantinelu. Jeho vzdušná přihrávka se ale snad ani nedala zakončit.
     
    28:49
    Jakub Brabenec se obtočil kolem branky a u pravé tyčky zakončoval. Jeho rána se ale odrazila od tyčky a puk skončil za brankou.
     
    28:17
    Dominick Vašíček dostal přihrávku k levé tyčce a zjevil se ve velké šanci. Zblízka ale zakončoval jen do připraveného Martina Altrichtera!
     
    28:00
    Vyloučení v týmu Piráti Chomutov (Martin Pöschl – 2 min., nedovolené bránění).
     
    27:12
    Petr Žák tvrdě zakončoval od modré čáry, ale Altrichter puk vyrazil. Zblízka pak ideální dorážka nepřišla.
     
    26:41
    Hra byla nyní přerušena po střele Dominicka Vašíčka, který zakončoval od pravého mantinelu nad branku. Martin Altrichter i tak lapil puk ve své lapačce.
     
    25:42
    Po souboji za hostující brankou propadl kotouč na pravý kruh, odkud tvrdě zakončoval aktivní bek Šuráň. Jeho tvrdá rána ale skončila na připraveném brankáři.
     
    24:31
    Petr Žák nadvakrát zakončoval u pravé tyčky, ale puk se mu nepovedlo procpat do branky. Altrichterovi ve druhém případě dokonce projel pod betony, ale skončil v rohu kluziště.
     
    23:32
    Na druhé straně aktivní Jan Prokop, jenž šel do útoku po levé straně, ale jeho bekhendová přihrávka byla sražena nad branku Kubíka.
     
    23:15
    Puk se do branky po odrazu od zadního mantinelu pokoušel dostat Dominick Vašíček, ale Altrichter si celou situaci dobře pohlídal.
     
    22:25
    Ani hosté si v útoku nepřihráli do prázdné branky. Jakub Brabenec vzal vše na sebe a u levé tyčky zakončoval po ledě jen do betonů Altrichtera.
     
    22:08
    Hra byla přerušena v útočné třetině Chomutova, kde se puk dostal od hostujícího hráče do ochranné sítě. Pokračuje se tedy před Kubíkem.
     
    21:52
    Hosté už jsou v plném počtu, ale stále se brání. Kubík musel být pozorný proti střele Jungvirta, kterou srazil do ochranné sítě.
     
    21:31
    Dominick Vašíček po závaru v brněnském brankovišti ujel a pokoušel se srovnat v oslabení. Altrichter ovšem pokryl i jeho svižné zakončení.
     
    21:00
    Z pravého kruhu to zkoušel Popelka, ale jeho tvrdá rána se do branky ani nedostala. Piráti ale v aktivitě pokračují.
     
    20:23
    Josef Koláček vybojoval kotouč a šel do protiakce dvou na jednoho. Místo přihrávky na Kulicha ale zakončoval sám a ani netrefil branku.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    Je za námi vyrovnaná první třetina, ze které jdou štastnější do kabiny domácí. Ti se dostali do vedení v sedmé minutě, kdy Josef Koláček dobrou přihrávku našel Luboše Dospěla. Hosté vzápětí jeli trestné střílení, ale Ivo Sedláček se gólově neprosadil. Následně oba celky měly slušné šance, ale ani jedna střela už v brance neskončila.

    Druhá třetina začne v 18:17.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    19:36
    Vyloučení v týmu HC Kometa Brno (Sebastian Bartes – 2 min., sekání).
     
    19:01
    Na začátku poslední minuty první třetiny si sjel do útočné třetiny Ivo Sedláček, ale jeho technická rána švihem v brance neskončila.
     
    18:18
    Domácí nyní nahazovali do pásma po levé straně, ale sudí pískají icing. Vhazovat se tak bude po levici Martina Altrichtera.
     
    17:34
    Domácí celek ale hraje celkem aktivně, což se v letošní sezóně ne vždycky dělo. Peter Lobodowski si sjel od pravého mantinelu až do zakončení, ale po ledě se mu nepovedlo přidat druhý zážeh.
     
    16:23
    Šance na obou stranách. Nejdříve Altrichter zachytil střelu u své levé tyčky, Koláček v protiakci zakončoval na stejném místě do betonu brněnské jedničky.
     
    15:13
    Piráti se pokoušejí i nadále aktivně útočit. Dominik Vaněk nyní nahazoval kotouč do předbrankového prostoru, kde se ale nakonec nikdo v bílém neprosadil. Kubík puk vyrazil do rohu.
     
    13:47
    V závěru početní výhody dostal ještě nabito na pravý kruh Dani, ale ten z voleje zakončoval do přesouvajícího se brankáře. Kometa to přežila.
     
    13:14
    Jakub Šuráň se dostal k dalšímu střeleckému pokusu, nyní po ledě od modré čáry. Jeho dělovka ale skončila opět na betonech skvělého Kubíka.
     
    12:46
    Z mezikruží to zkoušel Adam Popelka, který poslal tvrdou ránu těsně nad ledem. Od brusle bránícího hráče se ale kotouč dostal do ochranné sítě nad brankou.
     
    12:22
    Jakub Šuráň dostal přihrávku na levý kruh, odkud hned zakončoval. Před Kubíkem byl úplně sám, ale brněnský brankář se nyní zaskvěl dobrým zákrokem.
     
    11:45
    Necelých čtyřicet sekund budou hrát domácí dvojnásobnou přesilovku!
     
    11:45
    Vyloučení v týmu HC Kometa Brno (Matěj Svoboda – 2 min., podrážení).
     
    10:52
    Krásná kombinace domácích byla zakončena přihrávkou na pravý kruh, odkud zakončoval Adam Popelka. Ten mířil do odkryté klece, ale trefil nakonec beton brankáře!
     
    10:22
    Vyloučení v týmu HC Kometa Brno (Dominik Furch – 2 min., hákování).
     
    09:07
    Domácí v plném počtu.
     
    08:58
    Karel Dufek byl na konci další přesilovkové kombinace. U pravé tyčky ale zakončoval jen do betonů připraveného brankáře Altrichtera.
     
    08:07
    Matěj Svoboda se dostal s kotoučem na pravý kruh a po stahovačce zakončoval. Jeho rána ovšem skončila vysoko nad brankou.
     
    07:14
    Oslabení začali mnohem lépe chomutovští hokejisté, kteří se hned osvobodili vyhozením podél levého mantinelu až za branku Kubíka.
     
    07:07
    Vyloučení v týmu Piráti Chomutov (Martin Berčík – 2 min., vysoká hůl).
     
    06:36
    Trestného střílení se nakonec ujal samotný Ivo Sedláček, kterému ovšem kotouč ujel a v zakončení na dlouhou ruku úspěšný nebyl!
     
    06:36
    Hodně brzo mohou ale hosté srovnat. Ivo Sedláček ujížděl, ale byl seknut Ludvíkem a Brno pojede trestné střílení!
     
    06:07
    Piráti právě vstřelili branku!
    Do vedení jdou ovšem domácí hráči! Josef Koláček vymyslel parádní přihrávku zpoza branky, kde našel najíždějícího LUBOŠE DOSPĚLA. Ten svižným zakončením po ledě nedal Kubíkovi šanci zasáhnout a Piráti tak vedou. Asistence: Josef Koláček.
     
    05:34
    Matěj Svoboda měl nyní na hokejce první branku utkání. Dostal výbornou přihrávku, ale před brankou zakončoval na přední tyčku jen do vyrážečky Altrichtera!
     
    05:04
    Po šanci Brabence se do zakončení dostal také druhý Sedláček, nyní Jan. Jeho rána po buly šla do horní části branky, ale opět zasáhla chomutovská jednička.
     
    04:39
    Kotouč v útočné třetině následně zkrotil Ivo Sedláček, který po kličce zakončoval po ledě. Martin Altrichter ovšem betony pohotově kryje.
     
    03:50
    Pech následně přihrávkou od pravého mantinelu našel před brankou Lobodowského, kterému se ale zblízka nepovedlo vstřelit úvodní branku!
     
    03:23
    Jan Holemý dalším exekutorem střeleckého pokusu. Altrichter zasáhl maskou a kotouč skončil v ochranné síti.
     
    03:08
    Od pravého mantinelu pokoušel štěstí Adam Studený, ale Altrichter jeho svižnou střelu ukryl v lapačce a přerušil hru. Vhazuje se po jeho levici.
     
    02:27
    Jakub Ludvík pokoušel štěstí od modré čáry, ale spíše než puk odletěla hokejka hostujícího hráče. Následně Moravané vyhodili na icing.
     
    01:45
    Do útoku se po pravé straně dostal ještě donedávna brněnský Popelka. Jeho rána byla ale sražena bránícím hráčem Komety do ochranné sítě nad brankou.
     
    00:32
    Do prvního útoku se dostala Kometa, která to zkoušela od levého mantinelu. Kotouč ovšem skončil na výstroji připraveného bránícího hráče.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    Úvodní sestavy:

    Piráti Chomutov: Altrichter (Petržílka) – Pöschl, Šuráň, Ludvík, Ferbas, Vaněk, Jungvirt – Švec, Dospěl, Dani, Popelka, Prokop, Berčík, Janeček, Koláček, T. Svoboda, Lobodowski, Kulich, Pech.

    HC Kometa Brno: Kubík (Vystavěl) – Fajmon, Holemý, Furch, P. Vašíček, J. Sedláček, Studený – Žák, Snášel, Bartes, M. Svoboda, Dufek, I. Sedláček, Malý, Brabenec, Martiška, D. Vašíček.

    Rozhodčí: Šindel – Jelínek, Sedláček.
     
    PIRÁTI CHOMUTOV (13.)

    Severočeský celek je aktuálně na třináctém fleku, což znamená, že chtějí Piráti co nejvíce bodovat a vyhnout se tak červeným vodám. Piráti jsou nejhorším týmem na domácím ledě, ale čtvrtým nejlepším na ledě soupeře. Naposledy Piráti prohráli na ledě rakouského Salcburku 1:5. Velkým tahounem chomutovské juniorky je brankář Richard Běhula.

    Nejproduktivnější hráči týmu
    Miroslav Dani – 16 utkání, 14 bodů (8+6)
    Josef Koláček – 12 utkání, 11 bodů (2+9)
    Denis Zeman – 16 utkání, 8 bodů (3+5)
     
    HC KOMETA BRNO (9.)

    Brněnské naděje jsou po šestnácti odehraných duelech na devátém místě se ziskem šestadvaceti bodů. Brněnští hokejisté vstřelili 63 branek, což je třetí největší počet ze všech týmů juniorského poháru, Kometa je zároveň pátým nejlepším týmem na venkovních kluzištích. Naposledy Moravané prohráli na ledě Kladna 4:7.

    Nejproduktivnější hráči týmu
    Michal Kunc – 16 zápasů, 28 bodů (19+9)
    Matěj Svoboda – 11 zápasů, 22 bodů (9+13)
    Daniel Kowalczyk – 15 zápasů, 20 bodů (3+17)
     
    Krásný den všem fanouškům mládežnického hokeje. Po reprezentační přestávce se vrací soutěž O pohár DHL, do Chomutova zajíždí Kometa Brno. Utkání startuje v klasických 17:30.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 17:30.

    David Panuška

    Branky a nahrávky: 7. Dospěl (Koláček), 41. Koláček (Kulich, Ferbas), 56. Berčík (Kulich, Janeček) – 58. Brabenec (Holemý, D. Vašíček), 60. Malý (Brabenec, Svoboda)


    Piráti Chomutov: Altrichter (Petržílka) – Pöschl, Šuráň, Ludvík, Ferbas, Vaněk, Jungvirt – Švec, Dospěl, Dani, Popelka, Prokop, Berčík, Janeček, Koláček, T. Svoboda, Lobodowski, Kulich, Pech.
    HC Kometa Brno: Kubík (Vystavěl) – Fajmon, Holemý, Furch, P. Vašíček, J. Sedláček, Studený – Žák, Snášel, Bartes, M. Svoboda, Dufek, I. Sedláček, Malý, Brabenec, Martiška, D. Vašíček.

    Rozhodčí: Šindel – Jelínek, Sedláček
    thejrc.org