Třinec – Mladá Boleslav 3:0 (kon.) | Vítkovice – Kometa Brno 4:3 (1:0 po s.n.) | Plzeň – K. Vary 4:3 (kon.)
Pardubice – Olomouc 1:2 (po pr.) | Liberec – Litvínov 6:1 (kon.) | Kladno – Zlín 1:0 (kon.)
Sparta – Mountfield HK 2:1 (kon.)
konec
Piráti Chomutov
3:2 (1:0, 0:0, 2:2)
HC Kometa Brno
Pátek 15.11.2019, 17:30 • ROCKNET ARÉNA • turnaj O Pohár DHL • 18. kolo
Partner:
     
    Z mé strany je to vše. Díky za pozornost a zase někdy u mládežnického hokeje na počtěnou. (19:39:23)
     
    Vyrovnané utkání v dobrém tempu mezi Chomutovem a Brnem je u konce. Domácí celek si ve třetí třetině vypracoval již tříbrankové vedení, ale o výhru se bál do poslední minuty. Kometě se ovšem srovnat již nepovedlo a tři body zůstávají na severu Čech. Gólově se dnes prosadili Luboš Dospěl, Josef Koláček a Martin Berčík. Branky hostů zaznamenali v posledních dvou minutách Jakub Brabenec a Jakub Malý.
     
    Konec zápasu.
     
    59:24
    Oddechový čas pro hosty.
     
    59:24
    Kometa právě vstřelila branku!
    Je zaděláno na pořádné drama! Kometa to nyní sehrála velice dobře a JAKUB MALÝ mezi kruhy vstřelil důležitou branku pro hosty! Asistence: Jakub Brabenec a Matěj Svoboda.
     
    58:59
    Kometa posílá do boje šest bojovníků a brankář Jakub Kubík zůstal na střídačce!
     
    58:59
    Kometa se dostala do útoku a u pravé tyčky přišlo zakončení, které Altrichter zachytil. Domácí si následně vyžádali oddechový čas, zůstane na střídačce Jakub Kubík?
     
    58:05
    Dani vybojoval kotouč v útoku, kde se dostal pod tlak. Podél mantinelu tak poslal puk až na branící hráče do obranné třetiny.
     
    57:29
    Kometa právě vstřelila branku!
    Kometa se nakonec dočkává kontaktní branky, nyní brankáři nepomohla obrana. Jan Holemý střílel od modré čáry do betonů Altrichtera a JAKUB BRABENEC bekhendem poslal puk do branky. Asistence: Jan Holemý a Dominick Vašíček.
     
    56:24
    Jakub Malý měl na hokejce snížení, a to v situaci, kdy dostal přihrávku před branku. Zblízka se mu ovšem nepovedlo chomutovského fantoma v brance překonat!
     
    56:12
    Vyloučení v týmu Piráti Chomutov (Jakub Šuráň – 2 min., podrážení).
     
    55:47
    Piráti právě vstřelili branku!
    Dobře to nyní domácí udělali, kteří jsou už blizoučko k výhře. V souboji za brankou vydoloval kotouč Michal Janeček, který jej předložil na MARTINA BERČÍKA. Ten Kubíka nachytal na první tyčce, hostující brankář nyní nemá čisté svědomí. Asistence: Jiří Kulich a Michal Janeček.
     
    54:57
    Kometa se následně pokoušela po pravé straně zahrozit, ale přihrávka do útoku nebyla přesná a píská se tedy zakázané uvolnění.
     
    54:27
    V oslabení dobře vedl kotouč Jan Prokop, který nakonec po ledě zakončil. Jeho pokus ale skončil jen na tyčce brněnské branky.
     
    53:59
    Dominick Vašíček čekal na přihrávku na levý kruh, ale zde se v pozici Alexandra Ovečkina do puku netrefil ideálně.
     
    52:49
    Matěj Svoboda to zkoušel z pravého kruhu, ale jeho rána byla zblokována nad chomutovskou branku.
     
    52:18
    Vyloučení v týmu Piráti Chomutov (Tadeáš Svoboda – 2 min., sekání).
     
    51:24
    Do pásma si nyní najel domácí mladík Svoboda, který z pravého kruhu zakončoval na vzdálenější tyčku. Branku Kubíka se mu ale nakonec ohrozit nepovedlo.
     
    50:38
    Michal Janeček dostal v protiakci parádní přihrávku na pravý kruh, odkud z první zakončoval po ledě. Puk ale zůstal ležet pod betonem a do branky se nakonec nedostal!

    David Panuška

    Branky a nahrávky: 7. Dospěl (Koláček), 41. Koláček (Kulich, Ferbas), 56. Berčík (Kulich, Janeček) – 58. Brabenec (Holemý, D. Vašíček), 60. Malý (Brabenec, Svoboda)


    Piráti Chomutov: Altrichter (Petržílka) – Pöschl, Šuráň, Ludvík, Ferbas, Vaněk, Jungvirt – Švec, Dospěl, Dani, Popelka, Prokop, Berčík, Janeček, Koláček, T. Svoboda, Lobodowski, Kulich, Pech.
    HC Kometa Brno: Kubík (Vystavěl) – Fajmon, Holemý, Furch, P. Vašíček, J. Sedláček, Studený – Žák, Snášel, Bartes, M. Svoboda, Dufek, I. Sedláček, Malý, Brabenec, Martiška, D. Vašíček.

    Rozhodčí: Šindel – Jelínek, Sedláček
    ocianews.com