Vladivostok – Jokerit 3:2 (3:2 po s.n.) | Kunlun – Petrohrad 2:3 (po pr.) | Magnitogorsk – Soči 1:0 (kon.)
Riga – Viťaz 4:0 (kon.)
po prodl.
Red Star Kunlun
2:3 (0:0, 1:2, 1:0 - 0:1)
SKA Petrohrad
Pátek 15.11.2019, 12:30 • Sportoviště univerziády Šen-čen • KHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Československá stopa v utkání

    Šimon Hrubec (KUN) celý zápas v roli náhradníka
    Andrej Šustr (KUN) 0+0, 0 střel, čas na ledě 17:53 (14:58:44)
     
    Statistiky utkání:

    Střely na branku – 30:33.
    Zblokované střely – 15:15.
    Vyloučení – 6:5.
    Využití přesilovek 0/5 – 0/6.
    Vhazování – 25:31.
     
    Je konec! Dnešní utkání nakonec končí vítězstvím Petrohradu, který svého soupeře porazil poměrem 3:2. Hostující celek si své vedení pořádně zkomplikoval, ve třetí třetině totiž neustále hrál ve čtyřech, což nakonec bylo osudné. Kunlunu se totiž povedlo dotáhnout zápas do prodloužení, ve kterém nakonec byl úspěšnější právě Petrohrad, který si z tohoto zápasu odváží dva body.
     
    Konec zápasu.
    62:07 Kirill MARČENKO - 2:3
     
    62:07
    Petrohrad právě vstřelil branku!
    Plusový bod nakonec putuje do Petrohradu! Ten chvíli operoval v útočném pásmu, kde to z celkem velkého úhlu vyzkoušel KIRILL MARČENKO, jehož pokus překvapivě skončil až za brankářem Smithem, od kterého se odrazil do sítě.
    Asistence: Jevgenij Ketov, Danila Galeňuk.
     
    62:01
    Kunlun se až v tomto okamžiku poprvé dostal do pásma soupeře, přičemž své štěstí zkoušel z velkého úhlu Wong. Branku se mu nepovedlo vůbec trefit.
     
    61:05
    Za více než minutu jsme zatím neviděli jedinou střelu na branku. O to se pokoušel hostující Barabanov, kterého ze střelecké pozice vytlačil jeden z protihráčů.
     
    60:10
    Úvodní vhazování prodloužení dopadlo lépe pro hostující celek, který ihned zavezl kotouč do vlastního pásma, odkud rozjel úvodní akci obránce Bělov.
     
    60:01
    Začalo prodloužení.
     
    Ani poslední perioda nerozhodla o vítězi tohoto zápasu, na řadu tak přijde prodloužení. Bude se hrát ve třech na obou stranách.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku v celém prodloužení?

    Tipovat můžete do začátku prodloužení.

     
    60:00
    Třetí třetina skončila.
     
    59:35
    Vyloučení v týmu Red Star Kunlun (Ethan Werek – 2 min., hrubost).
    Vyloučení v týmu SKA Petrohrad (Arťom Zub – 2 min., hrubost).
     
    59:35
    Kunlun v závěr utkání nastřelil brankovou konstrukci!
     
    59:22
    Vypadá to, že se páté branky nedočkáme. Oba celky jsou v závěru utkání nesmírně aktivní, nicméně už delší dobu čekáme na nějakou vyloženou šanci.
     
    57:14
    Ketov nabral rychlost před vlastní modrou čárou, poté se neohroženým způsobem dostal až před brankáře, jenomže bekhendové zakončení neslavilo úspěch.
     
    56:07
    Smithovi sice vypadl kotouč z lapačky, nicméně to nemělo fatální následky. Petrohrad se navíc sám vyhnal z útočné třetiny, přesilovka tak nebyla úspěšná.
     
    55:17
    Velkou dělovku vypustil ze své hokejky obránce Ožiganov, který trefil pouze protihráče před sebou. Kunlun dokázal vyhodit, pro puk tak musel brankář Hellberg.

    David Suchý

    Branky a nahrávky: 33. Bartley (Werek, Palola), 54. Bartley (Wong, Foo) – 25. A. Bělov (Galeňuk), 26. Děrgačov (Kuzmenko, Burdasov), 63. Marčenko (Ketov, Galeňuk)


    Red Star Kunlun: J. Smith (Hrubec) – T. Murphy, Bartley, Sproul, D. Osipov, Šustr (A), G. Reinhart – Smith-Pelly, Cracknell (C), Kane – Brulé, Miller (A), Wolski – Foo, Lockhart, Wong – Palola, Werek, DeFazio.
    SKA Petrohrad: Hellberg (Samonov) – Zub, A. Bělov, Galeňuk, Chafizullin, Ožiganov, Zubarev, Zemčonok – S. Plotnikov (C), Kemppainen, Karpov – Barabanov, Koskiranta, Tkačjov – Burdasov, Děrgačov, Kuzmenko – Ketov (A), Kablukov (A), Marčenko – Kagarlickij.

    Rozhodčí: Olenin, Oskirko – Sadovnikov, Sazonov
    ocianews.com