New Jersey – Pittsburgh 2:1 (kon.) | Washington – Montreal 2:5 (kon.) | Columbus – St. Louis 3:2 (po pr.)
Toronto – Boston 2:4 (kon.) | Ottawa – Philadelphia 2:1 (kon.) | Minnesota – Carolina 3:4 (po pr.)
Edmonton – Dallas 4:5 (po pr.) | Tampa – Winnipeg 3:4 (kon.) | Los Angeles – Vegas 4:3 (kon.)
Arizona – Calgary 3:0 (kon.)
po prodl.
Edmonton Oilers
4:5 (2:1, 2:1, 0:2 - 0:1)
Dallas Stars
Sobota 16.11.2019, 22:00 • Rogers Place, Edmonton • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 22:00.
     
    Edmonton Oilers

    Edmonton se loni nedostal ani do play-off, což chce letos rozhodně změnit. A zatím podává velmi dobré výkony. Po jednadvaceti odehraných zápasech má totiž na svém kontě dvacet osm bodů, které ho řadí na skvělé druhé místo v rámci Západní konference. Oilers patří k týmům, který skórují nejčastěji. V této kolonce mají na svém kontě číslo šedesát sedm, zatímco gólů inkasovali padesát šest. Edmonton je navíc posilněn. ldyž z posledních třech zápasů vyhrál hned dva. Nejprve venku porazil Anaheim, načež padl v San Jose. V posledním zápase ale Oilers vyhráli na domácím ledě proti Coloradu, a to vysoko 6:2. Zazářila především největší hvězda týmu Connor McDavid jenž si v tomto utkání připsal 6 bodů (3+3).

    Nejproduktivnější hráči:
    Leon Draisaitl – 41 bodů (15+26)
    Connor McDavid – 37 bodů (14+23)
    James Neal – 15 bodů (12+3)
     
    Dallas Stars

    Ani Dallas zatím nehraje špatně, ale pokud bude chtít do vyřazovacích bojů, bude muset ještě přidat. Po dvaceti utkáních má totiž na svém kontě dvacet dva bodů, které ho řadí na osmé místo v rámci Západní konference. Stars nestřílejí tolik branek jako jejich dnešní soupeř. Vstřelili jich rovných padesát, zatímco jich inkasovali čtyřicet osm. I Dallas vyhrál dva z posledních tří zápasů. Nejprve sice padl na ledě Winnipegu 3:2 v prodloužení, jenže následovaly dvě výhry, a to na venkovních kluzištích. Nejprve Dallas porazil Calgary, poté i Vancouver.

    Nejproduktivnější hráči:
    Tyler Seguin – 13 bodů (4+9)
    Joe Pavelski – 12 bodů (5+7)
    Miro Heiskanen – 12 bodů (4+8)
     
    Československá stopa v utkání

    Radek Faksa (DAL) – 20 zápasů, 5+4
    Roman Polák (DAL) – 2 zápasy, 0+0 (zranění)
    Andrej Sekera (DAL) – 16 zápasů, 0+1
     
    Úvodní sestavy:

    Edmonton Oilers: Koskinen (M. Smith) – Bear, Nurse, Jones, Klefbom, Benning, K. Russell – Kassian, McDavid, Draisaitl – J. Archibald, Nugent-Hopkins, Neal – Chiasson, Haas, Nygård – P. Russell, Sheahan, Khaira.

    Dallas Stars: Bishop (Chudobin) – Heiskanen, Oleksiak, Sekera, Lindell, Fedun, Hanley – Perry, Dowling, Radulov – Seguin, Dickinson, Ja. Benn – Comeau, Faksa, Cogliano – Caamano, Pavelski, Gurjanov.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku v první třetině?

    Tipovat můžete do začátku 1. třetiny.

     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:22
    A konečně už nám začal i zápas mezi Edmontonem a Dallasem. V tomto utkání je těžké hledat favorita, tak uvidíme, jak si oba týmy nakonec povedou.
     
    00:35
    Darnell Nurse zavezl z pozice obránce kotouč do útočné třetiny. Tam sice domácí chvilku kombinovali, ale poté se nepřesným pasem sami vyhnali z pásma.
     
    01:33
    Na ledě vidíme i českého zástupce Radka Poláka, který z důvodu zranění dosud odehrál jen dva zápasy. Nyní už je ale zpět nejspíše v plné síle!
     
    02:00
    Zatím se oba týmy snaží dostat do útočné třetiny nějakou rychlou přihrávkou nebo rychlým přechodem. Zatím však nejsou nijak moc úspěšné.
     
    03:02
    S prvním tlakem v utkání nakonec přišli domácí hokejisté. Ben Bishop se však měl na pozoru a nemusel předvést nějaký těžší zákrok ze své sbírky.
     
    03:14
    Vyloučení v týmu Dallas Stars (Nick Caamano – 2 min., podrážení).
     
    03:46
    Leon Draisaitl už si najížděl na křižnou přihrávku a chtěl zakončovat z první! Dobrou práci ale odvedl obránce hostujícího celku, který tento pas srazil až do středního pásma.
     
    04:25
    Leon Draisaitl byl znovu v akci. Tentokrát však předvedl kličku, při které byl málem podražen. Celé to ale nakonec ustál, a tak Edmonton dále kombinuje.
     
    04:52
    Ale vypadá to, že Dallas se bez nějakých větších problémů prvnímu oslabení ubrání. Znovu vyhodil kotouč a střídají se nám formace na ledě.
     
    05:14
    Nick Caamano je na ledě!
     
    05:30
    Darnell Nurse ve velké šanci! Tento obránce se totiž objevil před gólmanem, který vykopl puk jen před sebe, ovšem jeho dorážka nebyla úspěšná.
     
    06:09
    Hra je přerušena po dalším zákroku Bena Bishopa, který má zatím o něco více práce než jeho kolega na druhé straně. Branku jsme však stále neviděli a před námi je tedy první komerční přestávka v utkání.
     
    06:47
    Střely na branku: 3 – 1
     
    07:05
    Connor McDavid se hnal do útoku. Jeho střela však byla sražena do rohu útočného pásma, načež byl domácí kapitán čistě dohrán u mantinelu.
     
    07:40
    Tohle už vypadalo o něco lépe! Leon Draisaitl vybojoval za brankou soupeře puk. Ten se dostal na McDavida, který předvedl zasekávačku, kterou vyšachoval trojici soupeřů, ovšem jeden z nich ho nakonec zastavil.
     
    08:23
    Hostující hráči zatím mají jen velmi propagační střely, se kterými nemá Mikko Koskinen nejmenší problémy. Jako třeba nyní se střelou od mantinelu.
     
    08:57
    Dallas právě vstřelil branku!
    Jenže hostům stačila jedna povedená akce a je z toho branka! Tyler Seguin našel na středu hřiště úplně volného JASONA DISKINSNA, který střelou z první nedal gólmanovi šanci. Asistence: Tyler Seguin a Roman Polák.
    08:57 Jason DICKINSON - 0:1
     
    09:08
    Edmonton právě vstřelil branku!
    Jenže o pár vteřin je vyrovnáno, neskutečné, co se nyní děje v domácí aréně! Po buly se totiž vydala napadat JUJAR KHAIRA, jenž se dostal u mantinelu k puku, nikým neatakován až ke gólmanovi, kterého překonal střelou mezi betony! Bez asistence.
    09:08 Jujhar KHAIRA - 1:1
     
    10:30
    Tak to byly hodně zajímavé okamžiky, ke kterým mohl přibýt další! Nick Caamano si najížděl na přihrávku v přečíslení, ovšem jeho hokejka byla zblokována.
     
    11:10
    Hra se teď stěhuje ze strany na stranu, ovšem o něco aktivnější zůstává Edmonton. Darnell Nurse si najel na další střelu, ale tou trefil jen soupeře před sebou.
     
    11:47
    Connor McDavid nyní hodně zrychlil hru. Nakonec se jeho spoluhráč dostal ke střele, ovšem ta přišla z úhlu, takže Ben Bishop ji v poklidu vyrazil.
     
    12:25
    Nyní se ani nepřerušuje, takže hra má opravdu rychlý spád. Znovu se musel mít na pozoru gólman hostí, který ránu od modré vyrazil betonem.
     
    12:55
    Alexandr Radulov se nyní dostal ke střele, a to z vrcholku kruhu. Jeho ránu má Mikko Koskinen v lapačce, a tak je před námi jen další komerční přestávka.
     
    13:27
    Oilers se během pár okamžiků dostali od své branky až do útočného pásma. Tentokrát ovšem nemusel hostující gólman čelit žádnému přímému pokusu.
     
    14:00
    Stále vidíme svižný hokej, na kterém nic nezměnila ani komerční přestávka. Nestranný divák musí být celkem spokojený, ten v aréně asi moc spokojený není.
     
    14:17
    Neskutečný zákrok v podání domácího gólmana. Denis Gurjanov totiž vypálil a jeho ránu vyrazil Mikko Koskinen jen před sebe. Tam si sjel Nick Caamano, který mířil dobře na zadní tyč, ovšem gólman Edmontonu se natáhl a našel kotouč v lapačce! Kandidát na zákrok minimálně večera.
     
    14:49
    Radek Faksa si dojel kotouč, který byl poslán po mantinelu. On poslal stejnou přihrávku, a tak hráči nyní bojují nedaleko útočné modré Stars.
     
    15:22
    Darnell Nurse je dnes opravdu aktivní směrem dopředu. Chtěl udělat kličku a dostat se na střed hřiště. V tom mu ale zabránil obránce hostujícího týmu.
     
    15:51
    Connor McDavid se postaral o další zajímavou šanci svého týmu! Dostal se s kotoučem až před gólmana, ale ten místečko u své tyčky utěsnil spolehlivě.
     
    16:30
    Do konce první třetiny nám chybí něco přes tři minuty. Stav máme stále vyrovnaný, tak uvidíme, jestli se jeden z týmů dostane do konce části do vedení.
     
    16:55
    Dallas to zkoušel dlouhým pasem, ale ten mu nevyšel zrovna podle představ. Minul totiž všechny na hřišti, takže se píská zakázané uvolnění.
     
    17:14
    Střely na branku: 7 – 7
     
    17:38
    Stars se dostali do útočného pásma, kde kombinovali. Andrej Sekera vypálil od modré, ale jeho ránu měl Mikko Koskinen v lapačce. Poté se strhla ještě menší mela, když Corey Perry zbytečně sekl do gólmana.
     
    18:00
    Caleb Jones hledal spoluhráče křižným pasem, ale hostující obrana stihla tuto přihrávku zastavit. Proto musel Edmonton na moment vyklidit pásmo.
     
    18:09
    Jenže opravdu jen na chvilku, pak jsme totiž viděli přečíslení! Leon Draisaitl se tentokrát proměnil z role kanonýra na nahrávače. Našel totiž volného Zacka Kassiana, jehož střelu Ben Bishop s potížemi udržel ve výstroji.
     
    19:00
    Minuta do konce první části!
     
    19:26
    Edmonton právě vstřelil branku!
    Domácí se dostávají do vedení, poprvé v tomto utkání! Connor McDavid se dostal až před gólmana, který stačil jeho pokus mezi betony vyrazit. Kotouč se však odrazil příhodně na hokejku LEONA DRAISAITLA, který se trefil ke vzdálenější tyči, kde byla spousta místa! Asistence: Connor McDavid a Darnell Nurse.
    19:26 Leon DRAISAITL - 2:1
     
    20:00
    První třetina skončila.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vyhraje druhou třetinu?

    Tipovat můžete do začátku 2. třetiny.

     
    Tak to byla velmi záživná první třetina, kterou jsme viděli v edmontonské aréně! Domácí hokejisté sice měli ze začátku převahu, přesto jako první inkasovali. Jason Dickinson dostal přihrávku na střed hřiště, odkud se trefil naprosto přesně. Jenže o jedenáct vteřin později už to bylo zase nerozhodné! Jujhar Khaira vybojoval kotouč u mantinelu a našel skulinku mezi betony Bishopa. A Oilers se dostali půl minuty před koncem první části do vedení. Bishop totiž vyrazil McDavidovu střelu jen před sebe, kde byl Leon Draisaitl, jenž potvrdil roli kanonýra.

    Další třetina začne přibližně v 23:07.
     
    Statistiky po první části:

    Střely na branku: 11 – 10
    Přesilové hry: 0/1 – 0/0
    Vhazování: 45% – 55%
    Zblokovaní střely: 2 – 5
    Střely mimo: 6 – 2
    Hity: 13 – 10
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:20
    Edmonton začal druhou třetinou útočnou aktivitu, což se od tohoto týmu i očekává. Ben Bishop ale nakonec zasahovat nemusel, jediná střela nešla na branku.
     
    20:48
    Dallas právě vstřelil branku!
    Jenže z následné útočné akce se prosazují hosté, a tak je zase srovnáno! Dnes to vypadá na střeleckou přestřelku. Jamie Benn vybojoval kotouč u mantinelu. Sám se s ním dostal za branku, odkud našel volného MIRA HEISKANENA, jenž se ranou z první nemýlil. Asistence: Jamie Benn a Jason Dickinson.
    20:48 Miro HEISKANEN - 2:2
     
    21:17
    Vyloučení v týmu Dallas Stars (Nick Caamano – 2 min., hákování).
     
    22:25
    Domácí ale zatím nehrají přesilovou hru zrovna ideálně. Dallas se již několikrát dostal ke kotouči a poslal ho přes všechny čáry až za Koskinena.
     
    22:50
    Velká šance nekončí brankou! James Neal dostal krásnou přihrávku na zadní tyč. Jeho pokus projel gólmanovi mezi betony, jenže projel i brankovištěm a skončil těsně vedle tyče!
     
    23:17
    Nick Caamano je na ledě!
     
    23:34
    Edmonton právě vstřelil branku!
    Oilers sice přesilovou hru nevyužili, jenže se prosazují hned po ní! Connor McDavid udržel v těžké pozici kotouč, přenechal ho do druhé vlny JUJHARU KHAIROVI, který se ranou zápěstím prosadil dnes už podruhé! Asistence: Connor McDavid a Oscar Klefbom.
    23:34 Jujhar KHAIRA - 3:2
     
    23:34
    Střídání v týmu Dallas Stars: ze hřiště odchází Ben Bishop, přichází Anton Chudobin.
     
    24:54
    A Anton Chudobin už musel vytáhnout důležitý zákrok, kterým uchránil tým od pohromy. Střelu od mantinelu totiž vyrazil jen před sebe, kam si sjel Gaëtan Haas, ovšem jeho ránu gólman hostí našel ve výstroji!
     
    25:15
    Dallas se hnal na druhé straně do přečíslení. Celou akci táhl a nakonec na sebe vzal i střelu Blake Comeau, ovšem jeho pokus Mikko Koskinen vyrazil lapačkou.
     
    25:38
    Anton Chudobin pod dalším tlakem, tady další branka visí ve vzduchu! Vyrazil totiž znovu střelu jen před sebe, ale domácí hráč nezakončil do sítě.
     
    26:22
    Darnell Nurse ustál souboj ve svém obranném pásmu. Ryan Nugent-Hopkins se díky tomu dostával do zajímavé akce, která byla nakonec ukončena ofsajdem.
     
    26:50
    Diváci se dnes rozhodně hokejem musí bavit! Edmonton hraje velmi dobře, je v utkání jasně lepším týmem a k tomu vede. Dohromady fanoušci viděli už pět branek.
     
    27:30
    Stars jsou v posledních minutách pod permanentním tlakem. Tady bude muset přijít zlepšení, jinak bude brzy Anton Chudobin tahat puk ze své sítě.
     
    28:01
    Oscar Klefbom vypálil od modré a chvilku nikdo nevěděl, kde se kotouč nachází. Ten nakonec vyplaval v rohu kluziště a hosté se prozatím ubránili.
     
    28:17
    Gaëtan Haas hned přispěchal s dalším pokusem. Tentokrát už se musel mít gólman hostí na pozoru a střelu chytil do lapačky. Následuje buly po jeho pravici.
     
    28:35
    Po něm se dostal do přečíslení tři na dva zase Dallas! Tyler Seguin mířil svou přihrávku na zadní tyč, ale Mikko Koskinen vyrazil dobře kotouč betonem.
     
    29:05
    Gaëtan Haas se snažil zpracovat kotouč zády k brance, a to ještě bruslí. To se mu nakonec nepovedlo, a tak něco směrem dopředu může předvést zase Dallas.
     
    29:47
    Jenže ten zatím dělá obrovské chyby a může děkovat jen gólmanovi, že to není o dva góly! Ryan Nugent-Hopkins získal puk a namířil si to před brankou. Zvolil zakončení bekhendem, ale Chudobin vytáhl zákrok lapačkou!
     
    30:40
    Střely ve druhé třetině: 14 – 2
     
    31:02
    Hostující hokejisté vyhráli souboj o kotouč ve středním pásmu. Díky tomu se drží v tom útočném, ale ještě se nedostali k žádnému střeleckému pokusu.
     
    31:30
    A zatím ani nedostanou, to domácí jsou rozhodně efektivnějším týmem. Nyní ale přišla nepřesná přihrávka na modrou, takže Edmonton musí vyklidit pásmo.
     
    31:45
    Alexandr Radulov mohl srovnat skóre dnešního utkání z ničeho nic! Jeho spoluhráč totiž vybojoval puk ve středním pásmu a vyslal ho do samostatného úniku. Mikko Koskinen se ale nenechal vycukat a připsal si úspěšný zákrok!
     
    32:23
    Tohle by mohlo Dallas rozhodně nakopnout. Nebudeme si nic nalhávat, hosté hráli ve druhé periodě zatím jen komparz. Domácí jsou zatím úplně jinde.
     
    32:53
    Ovšem Mikko Koskinen si musel připsat další zákrok a vypadá to, že bude ve větší permanenci než dosud. Andrej Sekera vyslal dobrou ránu, ale jen do lapačky.
     
    33:15
    Hra se znovu přesouvá ze strany na stranu a v této třetině jsme viděli zatím dvě branky. Uvidíme ještě nějakou do konce této části? Věřím tomu, že ano!
     
    33:51
    Zack Kassian se dostal přes dvojici soupeřů až ke kotouči. Proto může Edmonton kombinovat v útočné třetině, kde se ale zrovna dlouho neudržel.
     
    34:31
    Což se dá říct i o útočné akci domácích. Oscar Klefbom ovšem poté ztratil puk na modré a byla z toho velká šance Dallas, který měl přečíslení! Miro Heiskanen to vzal celé na sebe, ale mířil přesně doprostřed brány!
     
    34:52
    Oilers napadali vysoko v útočné třetině, ale k puku se nedostali. Na druhé straně Dallas jen nahodil a kompletní formace hostí se odebrala na střídačku.
     
    35:33
    Kris Russell nahodil puk podél mantinelu, kde se za brankou o něj strhl boj. Josh Archibald ho nakonec vyhrál, ale jeho vyjetí před branku nebylo úspěšné.
     
    36:03
    Kris Russell se ohlédl a zjistil, že se k němu velmi nebezpečně blíží Alexandr Radulov. Proto odehrál rovnou kotouč na druhou stranu a mohl být v klidu.
     
    36:46
    A na hřišti nyní vidíme menší pošťuchování, po kterém však nenastane nic velkého. Caleb Jones byl totiž zbytečně dohrán u mantinelu a zůstal ležet na ledě. Vypadá to ale, že bude schopen pokračovat.
     
    36:46
    Vyloučení v týmu Dallas Stars (Blake Comeau – 2 min., vražení na hrazení).
     
    37:02
    První velkou šanci ale měli paradoxně hosté! Mikko Koskinen nechal puk za brankou, jelikož neměl komu nahrát. Pro ten si dojel Jason Dickinson, který místo přihrávky na volného spoluhráče před brankou to řešil individuálně a pálil mimo!
     
    37:54
    Ryan Nugent-Hopkins dostával přihrávku na teč, ale tu se mu vůbec nepodařilo trefit. Proto se Dallas znovu dostal k puku a odpálil ho za bránu soupeře.
     
    38:41
    Edmonton právě vstřelil branku!
    Oilers využívají přesilovou hru pět vteřin před jejím skončením a jdou do dvougólového vedení! Connor McDavid dostal přihrávku k tyčce, kdy na druhé straně našel volného ETHANA BEARA, jenž střelou z první trefil odkrytou část branky. Asistence: Connor McDavid a Leon Draisaitl.
    38:41 Ethan BEAR - 4:2
     
    39:00
    Minuta do konce druhé části!
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku ve třetí třetině?

    Tipovat můžete do začátku 3. třetiny.

     
    Je za námi i druhá třetina dnešního utkání, ve které jsme zase viděli tři branky a tato část skončila stejným výsledkem jako ta první. Po necelé minutě sice srovnal stav utkání Miro Heiskanen, který využil velmi dobré práce Benna. Ovšem stačily dvě minuty a Edmonton zase vedl. Jujhar Khaira střelou zápěstím vstřelil druhý gól v tomto utkání. Poté se dlouho hra přesouvala ze strany na stranu a domácím se podařilo využít početní výhodu minut před koncem periody. Ethan Bear si najel na přihrávku McDavida a střelou z první nedal gólmanovi nárok.

    Další třetina začne přibližně v 0:02.
     
    Statistiky po druhé části:

    Střely na branku: 30 – 20
    Přesilové hry: 1/3 – 0/0
    Vhazování: 44% – 56%
    Zblokované střely: 6 – 12
    Střely mimo: 9 – 6
    Hity: 20 – 25
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:23
    Dallas bude muset hodně zabrat, pokud nechce dnes odjet bez bodů. Domácí hráči však hrají velmi dobrý zápas a nebudou chtít body pustit.
     
    41:00
    Jako správný kapitán a hvězda současné NHL se znovu ukazuje Connor McDavid. Ten ve čtvrtečním zápase získal šest bodů za tři góly a tři asistence. Nyní je zatím na třech asistencích, všechny primární.
     
    41:40
    Edmonton se rozhodl pro agresivní napadání, kterému mu po celý zápas nese ovoce. Byla by tedy chyba od tohoto ustoupit a domácí získali kotouč.
     
    42:16
    Matt Benning nyní upadl ve středním pásmu. Je otázkou, jestli mu k tomu pomohl soupeř nebo ne. Každopádně Oilers o chvilku později faulovali.
     
    42:28
    Vyloučení v týmu Edmonton Oilers (Patrick Russell – 2 min., vysoká hůl).
     
    42:33
    Dallas hraje dnes svou první přesilovou hru! Vidíme celkově velmi čisté utkání, ve kterém nepadá moc trestů. Dosud byly všechny na straně hostů.
     
    43:05
    Nyní už Stars kombinují v útočné třetině. Domácí obránce se ale dostal ke kotouči za brankou a nekompromisní ranou ho poslal na druhou stranu hřiště.
     
    43:41
    Přesto jsme viděli velkou šanci hostů! Mikko Koskinen vyrazil kotouč jen před sebe, kamsi sjel soupeř, jenže dorážel. Domácí gólman byl soupeřem zalehnut, takže nemohl chytat. Je otázkou, jestli by tedy branka byla vůbec uznána.
     
    44:28
    Patrick Russell je na ledě!
     
    45:04
    Hra se ve třetí části zatím téměř nepřerušuje. Dallas se snaží být aktivní na kotouči, ale Edmonton dnes hraje celkem s přehledem.
     
    45:21
    Dallas právě vstřelil branku!
    Jen jsem to dopsala, vidíme branku v domácí síti! Andrew Cogliano našel křižným pasem před brankou úplně volního BLAKEA COMEAUA, jenž ranou z první nedal Koskinenovi nárok na zákrok. Asistence: Andrew Cogliano a Radek Faksa.
    45:21 Blake COMEAU - 4:3
     
    46:10
    Máme zde tedy úplně nový náboj v tomto utkání. Hosté prohrávají už jen o jedinou branku a vše se zdá být znovu otevřené. Uvidíme jak toto drama dopadne.
     
    46:44
    Domácí mohli znovu vést o dvě branky! Jujhar Khaira dostal přihrávku mezi kruhy, ale jeho dobrou střelu Chudobin vyrazil vyrážečkou!
     
    46:58
    Vyloučení v týmu Edmonton Oilers (Oscar Klefbom – 2 min., podrážení).
     
    47:18
    Hosté mají ideální příležitost na srovnání skóre. Mikko Koskinen ale nyní na střelu od modré dobře viděl, takže ji schoval do své výstroje a počkal na přerušení hry.
     
    47:36
    Nyní už to domácí zahráli podstatně lépe. Vyhráli totiž buly ve svém obranné pásmu, načež obránce odpálil kotouč přes všechny čáry.
     
    48:20
    A další vyhození v podání Edmontonu. Vypadá to, že se mu podaří ubránit i toto oslabení. To se mu ale povedlo i předtím, načež po pár vteřinách inkasoval.
     
    48:58
    Oscar Klefbom je na ledě!
     
    49:20
    Oilers nyní přečkali celkem těžké chvilky. Stars měli celkem solidní tlak v útočné třetině, ovšem kýženou srovnávací branku z toho nevytěžili.
     
    49:46
    Mikko Koskinen chtěl pomoci spoluhráčům s rozehrávkou, ale kotouč se od jeho hole odrazil jen do rohu kluziště. Tam Dallas bojuje o získání puku do své moci.
     
    50:19
    Andrej Sekera vyslal tvrdou ránu od modré, kdy toho Mikko Koskinen zrovna moc neviděl. A z opakovaných záběrů jsme viděli, že měl obrovské štěstí, rána se totiž odrazila od tyče!
     
    50:47
    Hostující hráči jsou nabuzení vstřelenou brankou a dvěma přesilovými hrami během několika minut. Edmonton se v podstatě jen brání.
     
    51:26
    Oscar Klefbom odvádí velmi dobrou práci v útočné třetině. Udržel kotouč proti přesile a jeho tým se dostal do tlaku. Anton Chudobin měl plné ruce práce, přesto neinkasoval. Před námi je ještě jedna komerční pauza.
     
    51:52
    Oscar Klefbom dostal nabito na modrou, odkud vyslal tvrdou ránu z první. Jeho pokus ale zastavil jeden z hostujících hráčů, takže se obránce musí vracet.
     
    52:10
    Mikko Koskinen nyní zachránil svůj tým! Tyler Seguin dostal přihrávku mezi kruhy, odkud pálil k bližší tyči. Domácí gólman sklapl betony včas!
     
    52:41
    Mikko Koskinen už si nyní hodně zahrával! Měl totiž puk pod kontrolou a chtěl rozehrát. Jednoho hráče sice obehrál, ale druhého měl za zády, což nevěděl. Nyní byli hosté velmi blízko srovnání!
     
    53:22
    Nyní už to domácí gólman vyhodnotil podstatně lépe. S ničím se nemazal a poslal kotouč podél mantinelu. Ten skončil až ve středním pásmu.
     
    53:41
    A hra se bude stěhovat před gólmana dallaského celku. Hosté se totiž provinili velmi nepřesným pasem, který skončil na zakázaném uvolnění.
     
    54:03
    Edmonton je pod obrovským tlakem, už nehraje s takovou lehkostí jako v průběhu utkání. Dallasu nicméně stále jedna branka schází a začíná ubíhat čas.
     
    54:43
    Oilers se navíc umí dostat do rychlé protiakce a nebezpečně vypálit. Leon Draisaitl pálil na zadní tyč, ale Anton Chudobin vytáhl důležitý zákrok lapačkou.
     
    55:10
    Do konce utkání už nám zbývá posledních necelých pět minut. Domácí nadále vedou o jednu branku a jsou blízko vítězství v základní hrací době.
     
    55:40
    Nebezpečná akce v podání Dallasu! Takhle měli hosté hrát celé utkání, ne jen v poslední periodě, kdy jim teče do bot. Denis Gurjanov nahodil puk na gólmana, který ho jen vyrazil před sebe. Jason Dickinson spěchal s dorážkou, ale Mikko Koskinen dostal puk pod sebe.
     
    56:10
    Hosté jsou najednou u každého puku dříve, navíc se jim daří vyhrát úspěšně osobní souboje. Navíc se nepřerušuje, což jim může jen pomoci.
     
    56:52
    Kotouč se však dostal až do středního pásma, takže unavená formace Dallasu musí útočnou třetinu vystěhovat. Edmonton se díky tomu dostal k puku.
     
    57:23
    Střely na branku: 34 – 33
     
    57:57
    Viděli jsme na obou stranách zákroky hodně na hraně, ale rozhodčí už nebudou chtít do tohoto utkání sahat. Dneska pískají opravdu skvěle.
     
    58:11
    Dallas právě vstřelil branku!
    Hosté ještě ani nepřikročili ke hře bez gólmana a tady je srovnáno! Miro Heiskanen si vzal puk na hůl za svou brankou a dostal se až do útočného pásma. Tam přenechal puk TYLERU SEGUINOVI, jenže se ranou z první prosadil a srovnal stav dnešního utkání. Asistence: Miro Heiskanen a Anton Chudobin.
    58:11 Tyler SEGUIN - 4:4
     
    59:00
    Minuta do konce poslední části!
     
    60:00
    Třetí třetina skončila.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku v celém prodloužení?

    Tipovat můžete do začátku prodloužení.

     
    Tak to bylo něco! Edmonton doslova promrhal dvoubrankový náskok a bude se hrát prodloužení! Blake Comeau dal svému týmu naději celkem brzo, když snížil stav na rozdíl jedné branky. Hosté byli jasně lepším týmem v této části a šli si za vyrovnáním. To nakonec přišlo, když se trefil asistent kapitána Dallasu – Tyler Seguin.
     
    60:01
    Začalo prodloužení.
     
    60:18
    Tak je před námi prodloužení. Dallas měl opravdu drtivý tlak ve třetí části. Přenese si tuto formu i do prodloužení, nebo se domácí přece jen vzchopí?
     
    60:58
    Hosté drželi kotouč na svých hokejkách, ale celkem jednoduše se ho zbavili. Connor McDavid se pokoušel na druhé straně o kličku, ale nebyl úspěšný.
     
    61:14
    Dallas právě vstřelil branku!
    Tak se z následné akce prosazuje soupeř, který nakonec z Edmontonu odjede se dvěma body! JAMIE BENN dostal přihrávku k tyčce, kdy si krásně obhodil obránce a zakončil přesně k tyči! Asistence: Tyler Seguin a Esa Lindell.
    61:14 Jamie BENN - 4:5
     
    Konec zápasu.
     
    Wow, tak to bylo něco! Hosté hráli i začátek prodloužení s kotoučem na holi. Nakonec se o rozhodující branku postaral kapitán Dallasu – Jamie Benn, jenž si krásně obhodil soupeře, načež zasunul přesně k tyči. S tím gólman nemohl nic dělat. Oilers hráli v tomto utkání skvěle dopředu, ale obrana celkem hodně haprovala, což domácí stálo bod.
     
    Tři hvězdy utkání:

    1. Jujhar Khaira (EDM) 2+0, čas na ledě 16:38.
    2. Connor McDavid (EDM) 0+3, čas na ledě – 27:21.
    3. Miro Heiskanen (DAL) 1+1, čas na ledě – 28:20.
     
    Československá stopa v utkání

    Radek Faksa (DAL) 0+1, +1, 1 střela na branku, 1 hit, čas na ledě – 15:19.

    Roman Polák (DAL) 0+1, -1, 4 hity, 3 zblokované střely, čas na ledě – 18:08.

    Andrej Sekera (DAL) 0+0, 2 střely na bránu, čas na ledě – 17:22.
     
    Statistiky po celém zápase:

    Střely na branku: 34 – 36
    Přesilové hry: 1/3 – 0/2
    Vhazování: 43% – 57%
    Zblokované střely: 12 – 14
    Střely mimo: 8 – 14
    Hity: 25 – 30
     
    Ode mě je to pro dnešek vše, přeji vám hezký zbytek dne a někdy zase u onlajnu na počtenou! (00:54:25)

    Denisa Józsová

    Branky a nahrávky: 10. Khaira, 20. Draisaitl (McDavid, Nurse), 24. Khaira (McDavid, Klefbom), 39. Bear (McDavid, Draisaitl) – 9. Dickinson (Seguin, R. Polák), 21. Heiskanen (Ja. Benn, Dickinson), 46. Comeau (Cogliano, Faksa), 59. Seguin (Heiskanen, Chudobin), 62. Ja. Benn (Seguin, Lindell)


    Edmonton Oilers: Koskinen (M. Smith) – Bear, Nurse, Jones, Klefbom, Benning, K. Russell – Kassian, McDavid, Draisaitl – J. Archibald, Nugent-Hopkins, Neal – Gagner, Haas, M. Granlund – P. Russell, Sheahan, Khaira.
    Dallas Stars: Bishop (24. Chudobin) – Heiskanen, Oleksiak, Sekera, Lindell, Fedun, R. Polák – Perry, Dowling, Radulov – Seguin, Dickinson, Ja. Benn – Comeau, Faksa, Cogliano – Caamano, Pavelski, Gurjanov.
    ocianews.com