Slavia – Mountfield HK 6:0 (kon.) | Vsetín – HK MD Šumperk 3:5 (kon.) | Technika Brno – Jihlava 2:3 (kon.)
Hvězda Praha – Třemošná 3:2 (kon.) | HC Litvínov – Sparta 2:1 (3:2 po s.n.) | Třinec – Vítkovice 2:7 (kon.)
K. Vary – Chomutov 4:5 (kon.) | Havířov – Přerov 2:1 (kon.) | Havlíčkův Brod – Č. Budějovice 4:1 (kon.)
Kladno – Kobra 4:1 (kon.) | Poruba – Olomouc 4:3 (po pr.) | PZ Kladno – Plzeň 0:1 (kon.)
Zlín – Kometa Brno 3:1 (kon.) | Mladá Boleslav – Pardubice 4:3 (kon.) | Liberec – Tábor 5:1 (kon.)
konec
Bílí Tygři Liberec
5:1 (4:0, 0:0, 1:1)
HC Tábor
Sobota 16.11.2019, 17:00 • Svijanská aréna, Liberec • Extraliga dorostu • Skupina Střed
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 17:00.
     
    Zdravím všechny fanoušky mládežnického hokeje! Základní část ELIOD Extraligy dorostu spěje ke svému konci. V zápase mezi týmy Bílí Tygři Liberec a Hockey Club Tábor je favorit jasný. Tygři budou chtít odčinit trošku nečekanou prohru v Českých Budějovicích a pokud by se na chvostu tabulky sídlícím Jihočechům povedlo ukořistit jakýkoliv bodový zisk, bylo by to obrovské překvapení.
     
    Úvodní sestavy:

    Bílí Tygři Liberec: Krátký (Franc) – Böhm, Rybář, Hladík, Patzelt, Culek, Tůma – Hujer (A), Vyhlídlo, Trunda (C), Jenčovský (A), Kříž, Leden, Plos, Masař, Rossmy.

    Hockey Club Tábor: Korytar (Prchlík) – Kofroň (C), Janda, Adamec, Herda, Bečvařík, Kohout – Eremiáš, Kundrát, Čančura, Bašta, Cháb (A), Matašovský, Souš, Suchan, Vaněk, Šimák.

    Rozhodčí: Folk – Sýkora, Kába.
     
    Oba týmy už jsou připraveny na začátek duelu. Liberec oblékl oblíbené bílé dresy, Kohouti se představí v modré barvě.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:19
    Bílí Tygři se hned od buly drží na kotouči. Hosté prvních pár útoků přečkali bez úhony, dobře totiž ubránili svoji modrou čáru.
     
    00:47
    Vyloučení v týmu Hockey Club Tábor (Kofroň – 2 min., hákování).
     
    01:10
    Jaroslav Suchan těžil z nepřesnosti v liberecké kombinaci a dobře vypíchl kotouč do středního pásma. Severočeši míří rychle nazpět.
     
    01:37
    Jakub Korytar musel předvést první výborný zákrok! Filip Kříž z pravé strany přihrál mezi kruhy, odkud Lukáš Plos při snaze trefit horní roh zamířil pouze do ramene brankáře.
     
    02:23
    V další fázi oslabení se Jihočeši brání velmi dobře a puky ze svého obranného pásma odesílají bez větších potíží. Tygrům naopak trošku vázne kombinace.
     
    03:10
    Liberec právě vstřelil branku!
    V přesilovce to šelmám nevyšlo, hned po jejím konci však otevírají skóre! Bennet Rossmy prokázal velký přehled, když za bránou dlouho míchal s kotoučem. Poté jej nabídl před Korytarem číhajícímu MIKULÁŠI JENČOVSKÉMU, který z první mířil pod horní tyč! Asistence: Bennet Rossmy, Tadeáš Tůma.
     
    03:33
    Tygři mají ponechanou výhodu, nepřesnou přihrávkou přitom ohrozili vlastní prázdnou branku! Ondřej Culek ale kotouč stihl včas dojet.
     
    04:06
    Vyloučení v týmu Hockey Club Tábor (Eremiáš – 2 min., vysoká hůl).
     
    04:27
    Marek Matašovský dobře napadal Böhma na modré čáře a mohl vyvézt puk daleko mimo obranné pásmo Tábora. Liberečtí poté ve snaze o rychlý návrat do třetiny vyprodukovali icing.
     
    04:44
    Vyloučení v týmu Bílí Tygři Liberec (Leden – 2 min., zdržování hry / porušení postupu vhazování).
     
    05:35
    Liberec se ve hře čtyř proti čtyřem držel v ofenzivním pásmu, o které ho připravil obětavou rybičkou pohotový Filip Cháb. Puk se nachází ve středu pole.
     
    06:01
    Liberec právě vstřelil branku!
    Na ledě bylo při hře ve čtyřech více místa, čehož Tygři využili ke druhému gólu. Velkou šanci měl mezi kruhy už Jakub Hujer, jehož střelu Korytar zvládl vytěsnit. Při zákroku nicméně ztratil stabilitu a důrazný TOMÁŠ TRUNDA procedil kotouč do sítě! Asistence: Jakub Hujer, Richard Patzelt.
     
    06:56
    Tomáš Trunda v zajímavé pozici mezi kruhy netrefil puk. Místo toho byl tvrdě zasažen jedním z protihráčů, rozhodčí ale signalizují, že vše bylo v souladu s pravidly.
     
    08:00
    Lukáš Plos dlouho držel touš za bránou. Zkusil se vytočit před Korytara, jenž jeho bekhendové zakončení vykopl betonem. Dorážka Trundy poté už neprošla.
     
    08:53
    Táborští se snaží, domácí k nim však nesmírně rychle přistupují a nenechávají je kombinovat. Tygři zatím na ledě mají jasnou převahu.
     
    09:34
    Hosté se osvobodili tak akorát, aby se nepískalo zakázané uvolnění. Severočeši rychle míří zpátky do pásma a zatápějí před Korytarem.
     
    10:07
    Miroslav Šimák pronikl do libereckého obranného pásma a zkusil štěstí zpoza pravého kruhu, svižná střela mířila mimo tři tyčky.
     
    10:37
    Adam Eremiáš měl na hokejce snížení! Zčistajasna mířil úplně sám na branku, přímá střela se ovšem neosvědčila. Čeněk Krátký ji vyrazil betonem a první těžký zákrok zvládl na jedničku!
     
    11:24
    Akci libereckých dorostenců zastavuje postavení mimo hru. Čeká se na buly v neutrální třetině.
     
    11:45
    Vyloučení v týmu Hockey Club Tábor (Vaněk – 2 min., podrážení).
     
    12:15
    První fáze domácí přesilovky nic zajímavějšího nepřinesla, Jihočeši zatím drží hru mimo území svého obranného pásma.
     
    12:34
    Liberec právě vstřelil branku!
    Hned poté se ovšem Tygři usadili ve třetině a přidávají další gól! Richard Patzelt nic nevymýšlel a prudce vypálil od modré lajny. Před Korytarem stál zaparkovaný JAKUB HLADÍK, kterému se povedlo kotouč tečovat pod brankářovy betony! Asistence: Richard Patzelt, Lukáš Plos.
     
    13:59
    S jídlem roste u Tygrů chuť. Další rejdění před táborskou svatyní zažehnali hosté pouze za cenu vyhození na zakázané uvolnění. Vhazovat se bude po pravé ruce Jakuba Korytara.
     
    14:27
    Vyloučení v týmu Bílí Tygři Liberec (Masař – 2 min., hákování).
     
    14:50
    Kohouti zatím pouze obehrávají kotouč po mantinelu, což může nechat Čeňka Krátkého zcela klidným.
     
    15:20
    Mikuláš Jenčovský vystihl Eremiášovu přihrávku na střed a posílá touš až na druhou stranu k brankáři Jakubu Korytarovi.
     
    15:54
    Jihočeši se nyní z pásma vyhostili sami nepřesnou přihrávkou.
     
    16:12
    Liberečtí ve vlastním oslabení získali buly na území útočného pásma. Přestože jej prohráli, ušetřili alespoň další cenné vteřiny ze svého oslabení.
     
    16:51
    Jakub Hladík nechal při svém útočném výletu kotouč za sebou. Kohouti se tak vydali do protiakce a Krátký musel kontrolovat střelecký pokus Adama Eremiáše.
     
    17:38
    Filip Cháb nabral rychlost a zprava nabízel puk na brankoviště, kam si sjížděl Martin Kundrát. Tomu se ale zakončit nepodařilo.
     
    18:19
    Těžítko hry se v posledních desítkách sekund přelévalo ze strany na stranu, až bylo při akce Benneta Rossmyho zapískáno postavení mimo hru.
     
    18:49
    Liberečtí velmi dobře napadali soupeřovu váhavou rozehrávku. Tábor se horko těžko dostal ze svého obranného pásma, načež se domácí dopustili dalšího ofsajdu.
     
    19:33
    Liberec právě vstřelil branku!
    Bílí Tygři před odchodem do kabin ještě jednou mění skóre! A stálo to za to. JAKUB MASAŘ převzal přihrávku ve střední zóně, přejel modrou čáru a z pravé strany si puk navedl na osu kluziště, aby následně uspěl výbornou střelou pod lapačku bezmocného Jakuba Korytara! Asistence: Jakub Hladík, Lukáš Plos.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    Už úvodní dvacetiminutovka jasně ukázala, jakým směrem se nejspíše bude zápas ubírat. Tygři vedou nad Táborem 4:0 a na ledě mají jasnou převahu. Jihočeši hrozí spíše sporadicky.
     
    Další třetina začne přibližně v 17:45.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:00
    Vyloučení v týmu Bílí Tygři Liberec (Kříž – 2 min., zdržování hry / pozdní nástup).
     
    20:30
    Tygrům se moc nechtělo z kabiny a musejí se tak bránit v oslabení. Blízko ke snížení byl Marek Čančura, který si našel puk mezi kruhy, avšak Krátký se proti němu stihl přesunout!
     
    20:58
    Tábor pokračuje v tlaku. Kundrát střílel z otočky a Krátký jeho pokus vytěsnil nad branku.
     
    21:38
    Po dlouhých desítkách sekund pod tlakem se domácí čtveřice konečně osvobozuje. Jihočeši se snaží rychle vrátit zpátky do nebezpečných míst.
     
    22:08
    Filip Kříž naskočil z trestné lavice a hned obdržel přihrávku do úniku! Zakončení mu zmařil Korytar dobrým zákrokem lapačkou.
     
    22:32
    Vyloučení v týmu Bílí Tygři Liberec (Masař – 2 min., vysoká hůl).
     
    22:44
    Ránu Adama Kofroně Tygři srazili mimo Krátkého brankoviště, načež vyhazují kotouč daleko do bezpečí.
     
    23:34
    Jakub Hujer se pěkným manévrem zbavil Herdy, při snaze o kličku mu ale puk trošku utekl a k žádnému nebezpečnému zakončení nakonec nedošlo.
     
    23:58
    Liberec je i v oslabení nebezpečný. Matěj Leden si sjížděl před bránu, kam také dostal puk, v těsném obležení beka nicméně další trefu nepřidal.
     
    24:36
    Jakub Korytar nyní drží svůj tým! Bennet Rossmy na něj najížděl úplně sám, drzá bekhendová klička se snahou o zakončení mezi betony ovšem díky dobrému zákroku maskovaného muže úspěch neslavila.
     
    25:07
    Václav Rybář zkusil štěstí od modré čáry. Lehce tečovaná střela zaplula pouze do držení Jakuba Korytara.
     
    25:47
    A další výborný zákrok! Po rychlé akci stanul před Korytarem Filip Kříž, jemuž se z bezprostřední blízkosti na táborského brankáře vyzrát nepodařilo.
     
    26:27
    Böhmovo nahození v ponechané výhodě kontroloval Korytar betonem.
     
    26:35
    Vyloučení v týmu Hockey Club Tábor (Matašovský – 2 min., krosček).
     
    27:05
    Rybářovi nesedla rána z levého kruhu, Tygři se nicméně dále drží v útočném pásmu a pomalu stupňují tlak.
     
    27:50
    Jakub Masař se prudkou střílenou přihrávkou snažil oslovil Hladíka. Puk se odrazil příhodně pro Táborské, kteří jej vyvážejí mimo svoji obrannou zónu.
     
    28:27
    A hosté se znovu osvobozují. Filip Cháb navíc ještě z pravé strany prověřil pozornost brankáře Krátkého.
     
    29:08
    Jakub Hujer srdnatě bojoval s přesilou i vkleče. Nakonec dostal možnost vystřelit od modré čáry, Korytar si ale kotouč včas našel a vyrazil jej do rohu kluziště.
     
    29:41
    Libereckým dorostencům se nyní nepodařil přechod do útoku. Píská se zakázané uvolnění, což znamená buly před Čeňkem Krátkým.
     
    30:16
    Icing pro změnu na straně hostů.
     
    30:16
    Střídání v týmu Bílí Tygři Liberec: ze hřiště odchází Krátký, přichází Franc.
     
    30:54
    David Bašta se po levém křídle odvážně prohnal až na kruh. Posléze se srazil s protihráčem a nahození před branku úspěch neslavilo.
     
    31:20
    Filip Cháb je dnes nejaktivnějším táborským hráčem. Teď to zkusil individuálně, sympatické akce však skončila pouze střelou mimo svatyni nově příchozího Lukáše France.
     
    32:15
    Filip Souš pronikl do útočného pásma. Ještě se pokusil kličkou mezi nohama obejít Tomáše Trundu, což se nepodařilo a ke kotouči se dostávají domácí.
     
    32:56
    Tygři aktuálně prožívají trošku hlušší pasáž. Nyní vyprodukovali pouze zakázané uvolnění, vhazovat se bude po levé ruce Lukáše France.
     
    33:14
    Hned po buly v útočném pásmu se Lukáš Plos mohl zapsat do listiny střelců. Jakub Korytar ho ovšem nenechal dostrkat puk u tyčky za čáru!
     
    33:34
    Filip Kříž projel jako nůž máslem po levém křídle. Šanci poté nabídl Masařovi, jehož střelu z mezikruží vykopl Korytar.
     
    34:01
    A obrovská příležitost rovněž na druhé straně! Martin Kundrát obdržel přihrávku do předbrankového prostoru. Měl už před sebou pouze France, avšak šancí byl tak zaskočen, že vůbec nezakončil a dojíždějící obránci mu kotouč odebrali!
     
    34:41
    Hra se v posledních chvílích poměrně kouskuje. Nyní se opět nehraje, Liberec se totiž dopustil ofsajdového postavení.
     
    35:00
    Miroslav Šimák se ze záporného úhlu prosmýkl až před branku, načež trefil bekhendem pouze rameno připraveného France.
     
    35:55
    Patzelt chyboval při rozehrávce, Kundrát se však znovu rozmýšlel až příliš dlouho a nechal se obrat o puk.
     
    36:40
    Filip Kříž se z pravé strany tlačil do brankoviště, kde se žádný z Tygrů neprosadil. Nedlouho poté přerušuje Korytar hru spolehlivým zákrokem.
     
    37:19
    Kohouti jeli ve dvou proti jednomu, Ondřej Culek ale skvěle zastavil přihrávku Marka Matašovského na Jaroslava Suchana, který by to měl víceméně do prázdné branky!
     
    38:17
    Mikláš Jenčovský prosvištěl přes modrou čáru a okamžitě prověřil Korytarovu pozornost. Po zákroku hostujícího brankáře se ještě odehrála lehčí strkanice.
     
    38:36
    Richard Patzelt poslal odražený touš z mezikruží na branku a Korytarovi pomohlo břevno! Brankář Tábora tak ve druhé části stále drží neprůstřelnost.
     
    39:30
    Hosté vyhodili puk z vlastního obranného pásma, ale trefili branku, takže se zakázané uvolnění nepíská.
     
    39:58
    V samotném závěru nasměroval Jakub Masař pryž bekhendem před Korytara, který si ještě poradil s lehkou tečí Filipa Kříže.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Prostřední perioda žádný gól nenabídla, a to zejména zásluhou skvělého výkonu Jakuba Korytara v brance Tábora. Jihočeši nicméně svůj výkon zlepšili a sami si taktéž připsali několik slibných příležitostí.
     
    Další třetina začne přibližně v 18:31.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:32
    Tábor se trošku divoce vysvobozoval z obranného pásma. Nakonec z toho vzešlo zakázané uvolnění následované vhazováním před Korytarem.
     
    41:01
    Rána Václava Rybáře od modré čáry byla zblokována už v zárodku jednou z hostujících hokejek.
     
    41:38
    Jaroslav Suchan projel sám až do útočné zóny a střelou zpoza kruhů rozezvučel plexisklo za klecí Lukáše France. Tomu pak přistál touš v rukavici.
     
    42:03
    Po libereckém icingu se bude vhazovat po Francově pravici.
     
    42:26
    Senzační Korytar! Bekhendovou kličku Matěje Ledna táborský gólman vyrazil betonem před sebe, kde byl u kotouče první Lukáš Plos. Přes nohu ležícího Korytara ho však do sítě nedopravil!
     
    42:54
    Vyloučení v týmu Bílí Tygři Liberec (Culek – 2 min., příliš mnoho hráčů).
     
    43:30
    Liberec právě vstřelil branku!
    Bílí Tygři se konečně znovu prosazují, a to dokonce při vlastním oslabení! Jakub Masař zastavil mizernou přihrávku jednoho z Táborských a vyslal vpřed RICHARDA PATZELTA, který svou střelu výborně schoval za obránce a vyhnal pavouky z horního rohu branky! Asistence: Jakub Masař.
     
    44:19
    Přesilovka Kohoutů pokračuje. Marek Matašovský projel do útočného pásma a zkusil štěstí z pravé strany. Gól z toho ale být nemohl, neboť mířil vysoko nad břevno.
     
    44:57
    Odražený puk hned poslal na branku hostující Adamec, zpoza levého kruhu nicméně nemířil přesně, Franc zůstal v klidu.
     
    45:32
    Lukáši Plosovi dnes zatím není střelecky přáno. Nyní projel až za posledního obránce Tábora, před Jakubem Korytarem ale zamířil mimo.
     
    46:30
    Tadeáš Tůma z pravé strany sunul touš do brankoviště, kde jej žádný ze spoluhráčů netrefil. Stejný obránce Bílých Tygrů střílel o chvíli později z mezikruží, přičemž trefil pouze Korytara.
     
    47:25
    Jakub Hujer projel jako nůž máslem přes tři hráče Tábora, ostří si nicméně otupil na pozorném Korytarovi, který ho nenechal napsat gólovou tečku.
     
    47:50
    Jaroslav Suchan se z pravého kruhu snažil vstřelit čestnou branku, proti čemuž rázně vystoupil pozorný Lukáš Franc.
     
    49:00
    Oba týmy se nyní spíše přetahují ve středu pole.
     
    49:33
    Kryštof Vaněk si zpracoval přihrávku do jízdy, u kotouče byl ale dříve jeden z domácích obránců, který ho nenechal vystřelit.
     
    50:00
    Tygři roztočili kolotoč v útočném pásmu. Filip Kříž nakonec zpoza brány přihrál na pravý kruh Culkovi, jehož pokus Korytar nadvakrát dostal pod kontrolu.
     
    50:41
    Štěpán Vyhlídlo se na hraně ofsajdu prosmýkl za modrou lajnu. Už měl ale proti sobě tři protihráče, kteří jeho jízdu dokázali včas ukončit.
     
    51:30
    Lukáš Plos se snažil z první prodloužit Trundovu rozehrávku, nečistě trefený puk zamířil pouze do držení táborských dorostenců.
     
    51:58
    Jakub Korytar vytáhl ze svého repertoáru další výborný zákrok. Tentokrát si poradil s Matějem Lednem, který měl uvnitř kruhu spoustu času, leč gólmana neprostřelil!
     
    52:21
    Na druhé straně mířil zcela sám proti brankáři Adam Eremiáš, Franc ovšem jeho rychlou kličku zlikvidoval a Václav Rybář pak odpálil poskakující puk pryč z brankoviště!
     
    53:20
    Filip Cháb dostával nabito mezi kruhy, ke smůle Tábora si ale neporadil se zakončením a v nadějné příležitosti pouze promáchl.
     
    54:20
    Jaroslav Suchan vystřelil přes Hladíka, nepříliš razantní pokus skrývá Lukáš Franc v pohodě do rukavice.
     
    54:50
    Kryštof Vaněk si sjel do druhé vlny a vzal si volný touš, jenže zakončení mu vůbec nesedlo a střela skončila až v rohu ledové plochy.
     
    55:26
    Martin Böhm přejel modrou čáru a po ledě nahodil na branku. Z Korytara puk nevypadl, hra je tedy přerušena a bude se vhazovat.
     
    55:48
    Vypadá to, že Tygři chtějí nechat France, aby si taky zachytal. Úplně totiž zapomněli na zadní vrátka a Cháb najížděl zleva sám na bránu, mezi betony se však netrefil!
     
    56:46
    Za rozhodnutého stavu se strhla potyčka u mantinelu. Je jisté, že ji rozhodčí nenechají jen tak bez povšimnutí. Uvidíme, jak to bude s tresty.
     
    56:46
    Vyloučení v týmu Hockey Club Tábor (Matašovský – 2 min., hrubost).
    Vyloučení v týmu Hockey Club Tábor (Suchan – 2 min., hrubost).
    Vyloučení v týmu Bílí Tygři Liberec (Masař – 2 min., hrubost).
    Vyloučení v týmu Bílí Tygři Liberec (Rossmy – 2 min., hrubost).
     
    57:35
    Miroslav Šimák si ve středovém kruhu i s kapkou štěstí prostrčil puk mezi dvěma protihráči, načež ho nahodil na zadní hrazení.
     
    57:45
    Vyloučení v týmu Hockey Club Tábor (Kofroň – 2 min., držení).
     
    58:14
    Lukáš Plos se stal adresátem přihrávky zpoza klece a uvnitř pravého kruhu zamířil do výstroje Jakuba Korytara.
     
    58:43
    Korytar přesvědčivým zákrokem přerušuje liberecký nápor a vysluhuje si děkovná poplácání po helmě od svých spoluhráčů.
     
    59:26
    Tygři to ještě zkoušejí. Jakub Hujer chtěl narýsovat zajímavou kolmici na dojíždějícího Trundu, jenž na puk nedosáhl a černá guma projela až za bránu.
     
    59:59
    Tábor právě vstřelil branku!
    Kohouti se ze severu Čech bez vstřeleného gólu vracet nebudou! Domácí totiž znovu zaspali v defenzivě, Filip Bečvařík výtečnou přihrávkou z hloubi vlastního obranného pásma vysunul vpřed JAKUBA EREMIÁŠE a ten v poslední vteřině zápasu uspěl bekhendovou kličkou, po které stihl zasunout puk za Francův beton! Asistence: Filip Bečvařík.
     
    60:00
    Konec zápasu.
     
    Tábor nakonec na ledě Bílých Tygrů vstřelil poměrně zaslouženou branku, pouze tím však zmínil porážku, o které rozhodla už první část. Liberec potvrdil roli favorita, a přestože nepodal zrovna oslnivý výkon, zaslouženě vyhrál 5:1!

    Střely na branku – 50:17.
     
    Děkuji za pozornost, užijte si sobotní večer. (19:07:52)
    Marken.cz

    Ondřej Belák

    Branky a nahrávky: 4. Jenčovský (Rossmy, Tůma), 7. Trunda (Hujer, Patzelt), 13. Hladík (Patzelt, Plos), 20. Masař (Hladík, Plos), 44. Patzelt (Masař) – 60. Eremiáš (Bečvařík)


    Bílí Tygři Liberec: Krátký (31. Franc) – Böhm, Rybář, Hladík, Patzelt, Culek, Tůma – Hujer (A), Vyhlídlo, Trunda (C), Jenčovský (A), Kříž, Leden, Plos, Masař, Rossmy.
    HC Tábor: Korytar (Prchlík) – Kofroň (C), Janda, Adamec, Herda, Bečvařík, Kohout – Eremiáš, Kundrát, Čančura, Bašta, Cháb (A), Matašovský, Souš, Suchan, Vaněk, Šimák.

    Rozhodčí: Folk – Sýkora, Kába.
    thejrc.org