Nové Zámky – Michalovce 5:6 (kon.) | Banská Bystrica – Zvolen 1:2 (kon.) | Lipt. Mikuláš – Detva 2:3 (kon.)
Trenčín – MAC Budapešť 9:2 (kon.) | Miskolc – Košice 3:1 (kon.) | HC Slovan – Nitra 4:1 (kon.)
konec
HK 32 Liptovský Mikuláš
2:3 (1:2, 0:1, 1:0)
HK Detva
sk Neděle 17.11.2019, 17:00 • Titan aréna • Tipos Extraliga (SR) • 22. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 17:00.
     
    Vážení športoví priatelia, vítame vás pri sledovaní nedeľňajšieho hokejového zápasu 22. kola Tipsport ligy, v ktorom domáci tím MHK 32 Liptovský Mikuláš privíta na vlastnom štadióne HC 07 WPC Koliba Detva. Zápas sa začína o 17:00.

    MHK 32 Liptovský Mikuláš
    V 21. kole odohral zápas na súperovom štadióne v Poprade. Liptákov do vedenia poslal v 10 minúte Lunter. V druhej tretine už hostia viedli o dva góly, keď presný zásah zaznamenal Piatka. Desať minút pred koncom riadneho hracieho času Liptovský Mikuláš viedol rozdielom troch gólov, keď v oslabení gól strielil Jakub Sukeľ. V poslednej desaťminútovke sa Liptáci ešte triasli o výsledok. V 52. minúte znižoval Handlovský a na rozdiel jedného gólu v 60. minúte upravil Preiseinger. Liptáci si napokon víťazstvo ubránili, do tabuľky si pripísali plný bodový zisk a v tabuľke predskočili Nové Zámky.

    HC 07 WPC Koliba Detva
    Detva svoj posledný ligový zápas odohrala von proti Miškovcu. Stav stretnutia otvoril v 13. minúte Vandane. Hosťom sa podarilo vyrovnať ešte v prvej tretine, keď sa v 16. minúte presadil Martin Chovan. V druhej tretine sa zásluhou presilovej hry dostala Detva do vedenia po góle Zuzina. Päť minút pred koncom riadneho hracieho času sa presadil na domácej strane Rodman a zápas tak poslal do predĺženia. V ňom sa ani jeden z tímov presadiť nedokázal a na rade boli samostatné nájazdy. V nich bola úspešnejšia Detva rozdhodujúcim nájazdom Jána Sýkoru. Detva je v tabuľke na desiatom mieste s 24 bodmi.

    Posledný vzájomný zápas:
    HC 07 WPC Detva – MHK 32 Liptovský Mikuláš 6:2 (0:0, 2:1, 4:1)
    Góly: 21. Surový (Valent, Gašpar), 37. Surový, 42. Čacho (Král, Žilka), 48. Šišovský (Golina, Zuzin), 52. Gašpar (Gachulinec), 55. Valent (Gašpar, Golian)
    Strely: 44:26
    Vylúčenia: 6:4
     
    Úvodné zostavy:

    MHK 32 Liptovský Mikuláš: Romančík – Droppa, Petran, Kurali, Nemec, Roman, Mezovský, Smutný, Stehlík – Kriška, Piatka, J. Sukeľ – Lunter, Oško, Vybíral – Nechaj, Uhrík, Michalík – Ri. Huna, Ro. Huna, Ru. Huna

    HC 07 WPC Koliba Detva: Petrík – Chovan, Gachulinec, Golian, Kuklev, F. Fekiač, Jendroľ, Turan, Török – Šišovský, Zuzin, Sýkora – Gašpar, Podešva, Žilka – Čenka, V. Fekiač, Kráľ – Čacho, Valent, Ľupták

    Rozhodca: Tscherrig, Snášel – Šoltés, Jobbágy.
     
    00:01
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    00:14
    Liptáci okmžite po úvodnom vhadzovaní nahodili puk do útočného pásma, ale pri súboji za bránou o puk rýchlo prišli.
     
    00:34
    Vhadzuje sa po ľavici brankára Romančíka. Hostia buly vyhrali ale rovnako ako domáci hráči sa v utočnom pásme dlho neohriali.
     
    01:40
    V úvodnej fáze stretnutia je zatiaľ na hokejkách oboch tímov píliš veľa nepresností. Hra je často prerušovaná.
     
    01:50
    Prudkú strelu Frederika Fekiača od modrej čiary Romančík vyráža do rohu ľadovej plochy.
     
    03:04
    Detva dala gól!
    Rýchly protiútok hostí. V strednom pásme sa uvoľnil Zuzin a prihral osamotenému PETROVI ŠIŠOVSKÉMU, ktorý z ľavého kruhu vymietol presnou strelou Romančíkovi pavučinu. Asistencia: Peter Zuzin.
     
    03:39
    Krásna individuálna práca Maroša Piatku. Ten si prebral puk pri mantinely a dostal sa s ním až medzi kruhy. Jeho zakončenie išlo len do stredu brány a Petrík puk bez problémov chytá.
     
    05:04
    Puk do útočného pásma potiahol Vybíral. Puk popri mantinely poslal na modrú čiaru Mezovskému, ktorý okamžite vystrelil. Puk pred bránou tečoval ešte Uhrík. Petrík s problémami puk chytá a hra sa prerušuje.
     
    05:42
    Individuálna akcia Sýkoru. Ten puk prevzal v strednom pásme a z ľavého kruhu vystrelil. Romančík puk skrýva výborným zákrokom v lapačke. Bude sa vhadzovať po jeho pravici.
     
    06:03
    Detva dala gól!
    Liptáci vyviezli puk do útočného pásma, no hostia sa dostali do rýchleho protiútoku. Do streleckej pozície sa dostal RASTISLAV GAŠPAR veľmi podobným spôsobom ako pri prvom góle Šišovský, no po druhej strane a nedal Romančíkovi žiadnu šancu. Asistencie: Oliver Turan, Martin Podešva.
     
    07:34
    Po nepresnej prihrávke hostí sa do úniku sám proti brankárovi mohol dostať Rudolf Huna, no hostia mu v poslednej chvíli puk vypichli.
     
    08:23
    Krásna individuálna akcia Sýkoru. Ten sa s pukom dostal až pred Romančíka, no pri zakončení bol faulovaný a puk minul bránu.
     
    08:29
    Vylúčenie v tíme MHK 32 Liptovský Mikuláš (Kriška – 2 min., podrazenie).
     
    08:57
    Detva sa usadila v útočnom pásme. Podešva krížnou prihrávkou perfektne našiel Gašpara. Ten nebol nikým bránený, ale jeho strelecké zakončenie skončilo iba na brankárovi Romančíkovi.
     
    09:32
    Delovku CHovana od modrej čiary Romančík vyráža. Hostia sa tlačili k dorážke, ale Liptáci sa dobre bránili a puk poslali mimo obranné pásmo.
     
    10:14
    Vhadzovanie po pravici brankára Romančíka. Hostia buly vyhrali a pokračujú v tlaku na domáci bránu.
     
    10:26
    Liptovský Mikuláš dal gól!
    Po chybnej prihrávke Detvy sa v oslabení do úniku dostal JAKUB SUKEĽ. Sám proti Petríkovi sa nemýlil a blafákom posiela puk za jeho chrbát. Bez asistencií.
     
    10:35
    Domáci v plnom počte.
     
    11:33
    Detva je s pukom za vlasntou bránou a oba celky striedajú.
     
    11:52
    Sýkora dokorčuľoval nahodený puk v útočnom pásme a z prvej prudko vystrelil. Puk letel tesne mimo Romančíkovej brány.
     
    12:36
    Vhadzovať sa bude v útočnom pásme Liptovského Mikuláša. Hostia buly vyhrali, ale puk len vyviezli do útočného pásma, kde o neho rýchlo prišli.
     
    14:30
    Po nepresnej rozohrávke domácich sa do výbornej streleckej príležitosti dostal Valent. Domáci túto situáiu ustáli a puk skončil za ich bránou.
     
    15:14
    Veľká príležitosť Detvy na skórovanie. V útočnom pásme hostia domácim narobili v poslednej minúte poriadny zmätok. Po viarecých strelách, dorážkach a neprehľadných situáciách sa Liptáci napokon ubránili a puk poslali mimo nebezpečenstva.
     
    15:54
    Liptáci vyhrali buly v útočnom pásme. Nemec a Kurali si vymenili puk a Kurali ho následne nahodil na Petríka. Ten s pukom nemal problém a hra sa prerušuje.
     
    16:14
    Prudká strela Nemca od modrej čiary. Petrík mal zakrytý výhľad viacerými hráčmi, no puk su našiel cestu až k nemu. Brankár na poslednu chvíľu vystrčil ľavý betón a puk vyrazil
     
    17:56
    Po sérii prihrávok v útočnom pásme poslal Valent puk na modrú čiaru Gachulincovi. Jeho strelu z prvej Romančik bez problémov chytá.
     
    18:45
    Podešva sa s pukom pretlačil poza bránu Liptovského MIkuláša a z uhla vystrelil. Romančík bol pozorný a puk schováva v lapačke.
     
    19:31
    Po zakázanom uvoľnení domácich sa bude vhadzovať pred Romančíkom. Liptáci buly vyhrali, no puk sa im podarilo dostať len do stredného pásma.
     
    20:00
    Prvá tretina sa skončila.
     
    Prvá tretina dnešného stretnutia sa končí výsledkom 1:2. V prvej desaťminútovke zápasu sa hostia presadili hneď dvakrát. Najprv v 4. minúte nedal šancu Romančíkovi Šišovský z pravého kruhu a o tri minúty neskôr sa po druhej strane ľadovej plochy podobnou akciou presadil Gašpar. Liptákom sa podarilo znížiť na rozdiel jedného gólu v 11. minúte, keď na konci oslabenia vybojoval v obrannom pásme puk Jakub Sukeľ a dostal sa do úniku sám proti brankárovi, ktorého prekonal blafákom. Detva bola v prvej tretine rýchlejšia a aktívnejšia ako jej protivník a tak zaslúžene po prvej tretine vedie 1:2.
     
    20:01
    Začala sa druhá tretina.
     
    20:30
    Domáci boli v útočnom pásme. Po pár prihrávkach popri mantinely o puk prišli a Detva môže v pokoji rozohrávať. Oba tímy striedajú.
     
    21:03
    Vhadzuje sa pred brankárom Romančíkom. Hostia zostali pri puku, ale prihrávajú si len okolo mantinelu.
     
    21:40
    Liptáci sa oslobodili a dostali sa do protiútoku. Lunterovu strelu Petrík vyráža. Následná Veľká príležitosť Vybírala. Ten bol faulovaný a v páde sa mu zakončiť nepodarilo.
     
    22:01
    Vylúčenie v tíme HC 07 WPC Koliba Detva (Podešva – 2 min., hákovanie).
     
    22:31
    Liptáci vyhrali buly v útočnom pásme a po sérii dobrých prihráok sa puk dostal k Stehlíkovi. Ten od modrej čiary prudko vypálil, ale Petrík bol pozorný a puk chytá.
     
    22:55
    Ďalšia Stehlíková prudká strela. Liptáci sa takmer dostali k dorážke, no hostia sa opäť ubránili.
     
    23:44
    Kuráliho prudkú strelu z pravého kruhu Petrík vyráža.
     
    24:00
    Hostia v plnom počte.
     
    24:20
    Domáci naskočili do druhej tretiny aktívne a častejšie sa dostávajú do streleckých príležitostí. Skóre zostáva zatiaľ nezmenené 1:2.
     
    25:26
    Do útočného pásma sa tentokrát dostala Detva. Strelu Frederika Fekiača od modrej čiary chytá Romančík do lapačky a hra sa prerušuje.
     
    26:12
    Detva dala gól!
    Nenápadná akcia hostí. Liptáci nekládli dostatočný dôraz na bránenie PETRA ZUZINA, ktorý mal dostatok času dvakrát zakončiť a pomedzi betóny prekonať brankára Liptovského Mikuláša.
     
    27:06
    Teraz obrovská šanca domácich. Puku sa v strednom pásme ujal Róbert Huna a okamžite vošiel do útočnej tretiny. Jeho prudká strela spoza obrancu opečiatkovala hornú tyčku Petríkovej brány.
     
    28:14
    Po zakázanom uvoľnení sa bude vhadzovať v obrannom pásme domácich. Domáci vyhrali buly, ale puk sa im podarilo vyviezť len do stredného pásma.
     
    28:49
    Tak toto bola azda najväčšia príležitosť domácich v stretnutí. Kriška z rohu klziska perfektne našiel pred bránou nikým nebráneného Luntera. Ten sám pred brankárom prvýkrát netrafil puk ideálne a na druhýkrát trafil len brankára Petríka.
     
    29:12
    Vylúčenie v tíme HC 07 WPC Koliba Detva (Zuzin – 2 min., sekanie).
     
    29:18
    Prudká strela Stehlíka Petríkovi vypadla. Dorážku Róberta Hunu už chytá a hra sa prerušuje.
     
    29:54
    Hostia sa zatiaľ v tejto presilovej hre veľmi dobre bránia, puk už druhýkrát vyhadzujú za bránu Romančíka.
     
    30:30
    Stehlík na modrú čiaru nabil Petranovi. Jeho delovku brankár hostí opäť vyráža a Detva puk posiela cez všetky čiary.
     
    31:13
    Hostia v plnom počte.
     
    31:59
    Hostia okupovali útočné pásmo, no po nepresnej prihrávk o neho prišli a puk sa dokĺzal až k ich brankárovi Petríkovi.
     
    32:59
    Liptáci sa snažia s nepriaznivým stavom stretnutia niečo urobiť, ale útočné výlety často veľmi rýchlo skončia.
     
    33:53
    Veľká šanca domácich na skórovanie. Lunter zachytil rozohrávku hostí popri mantinely a z dobrej streleckej príležitosti preveril Petríkovu pozornosť. Pred brankárom nastala neprehľadná situácia, no ani Lunter, ani Vybíral sa presadiť nedokázali a hra sa prerušuje.
     
    34:24
    Liptáci vyhrali buly v útočnom pásme. Puk sa dostal na modrú čiaru k Mezovskému, ktorý z prvej vystrelil. Petrík betónmi puk vyráža.
     
    34:54
    Obrovská šanca domácich. Jakub Sukeľ išiel nikým nebranený sám proti Petríkovi. Jeho zakončenie Petrík vytesnil mimo priestor brány.
     
    35:01
    Vylúčenie v tíme MHK 32 Liptovský Mikuláš (Kriška – 2 min., nedovolené bránenie).
     
    35:45
    Detva sa zatiaľ nevie usadiť v útočnom pásme. Domáci puk neustále vyhadzujú až za detviansku bránu.
     
    36:15
    Hosťom sa to na chvíľu podarilo, ale po nepresnej prihrávke sa po puk opäť musia vrátiť za Petríka.
     
    37:02
    Domáci v plnom počte.
     
    37:17
    Oško sa v útočnom pásme uvoľnil v rohu klziska a prihral na modrú čiaru Smutnému. Jeho strele chýbala dostatočná razancia a brankár puk vyráža.
     
    38:32
    Obrovská šanca Šišovského. Ten sa po hrubej chybe Stehlíka ocitol sám pred Romančíkom, ale blafákom sa mu nepodarilo ho prekonať.
     
    39:30
    Detva chvíľu kombinovala v útočnom pásme, no ich snaženie opäť zastavila len nepresná prihrávka.
     
    40:00
    Druhá tretina sa skončila.
     
    Detve sa v prostrednej tretine podarilo zvýšiť svoje vedenie na rozdiel dvoch gólov po presnom zásahu Zuzina, ktorého domáci hráči nedostatočne bránili pred vlastnou bránou. Liptáci v druhej tretine zvýšili aktivitu a vypracovali si viacero veľmi dobrých gólových príležitostí, no ani z čistých šancí sa im nepodarilo skórovať.
     
    40:01
    Začala sa tretia tretina.
     
    40:17
    Jakub Sukeľ obkorčuľoval bránu hostí a snažil sa pred ňou nájsť Krišku. Hostia puk zblokovali a ten sa dostal až mimo ich obranné pásmo.
     
    41:17
    Na oboch stranách to bolo v prve minúte a pol v znamení nepresností a stratených pukov.
     
    42:05
    Na útočný výlet sa vybral Kriška. Po prekročení modrej čiary okamžite vystrelil. Petrík puk vyrazil do rohu ľadovej plochy. Liptáci sa ešte dostali k ohrozeniu brány, no ani tentokrát nedokázali príležitosti zúžitkovať.
     
    43:36
    Richard Huna sa v útočnom pásme dostal k prihrávke hostí. Pred bránou pod tlakom nedokázal ideálne zakončiť a pu skončil iba za bránou Detvy.
     
    44:28
    Jakub Sukeľ si obišiel na útočnej modrej čiare protihráča a z uhla prudko vystrelil. Petrík puk vyráža.
     
    45:33
    Liptovský Mikuláš dal gól!
    V rohu ľadovej plochy sa ujal puku RUDOLF HUNA a dostal sa s ním až medzi kruhy. Prízemnou strelou sa mu podarilo prekonať brankára hostía a zňižuje tak nepriaznavý stav na rozdiel jedného gólu. Asistencie: Patrik Oško, Vladimír Vybíral.
     
    46:50
    Do útočného pásma sa s pukom dostal Jakub Sukeľ a na strelu nabil Kriškovi. Jeho prudké zakončenie tesne minulo bránu hostí.
     
    47:39
    Domáci opäť zvyšujú aktivitu a dostávajú sa doi celkom zaujimavých streleckých šancí.
     
    47:49
    Vylúčenie v tíme MHK 32 Liptovský Mikuláš (Stehlík – 2 min., podrazenie).
     
    48:04
    Liptáci vybojovali puk a Mezovský ho prudko posiela až za Petríka.
     
    48:46
    Hostia sa usadili v útočnom pásme a m§žu kombinovať.
     
    49:00
    Sýkorov nahodený puk tečoval Zuzin. Romančík puk vyráža.
     
    49:25
    Hostia opäť nehrajú presilovú hru ideálne a k strelám sa dostávajú len zriedkavo.
     
    49:49
    Domáci v plnom počte.
     
    50:29
    Po zakázanom uvoľnení sa bude vhadzovať v útočnom pásme Detvy. Hotia bzly vyhrali, ale Liptáci puk pri mantinely opäť vybojovali a poslali mimo obranné pásmo.
     
    52:00
    Do útočného pásma sa dostal tentokrát Podešva a z pravého kruhu nebezpečne vystrelil. Romančík puk opäť vyráža.
     
    52:53
    Pekná rýchla akcia domácich. Na jej konci sa dostal k puku Roman, ale dlho váhal čo s pukom. Napokon vystrelil spoza obrancu a Petrík puk chytil do svojej lapačky.
     
    53:32
    Do útoku zavelil Vybíral, ktorý dokorčuľoval puk v útočnom pásme. Puk sa dostal k Rudolfovi Hunovi a ten ho následne posunul na Kuráliho, ktorý vystrelil. Petrík puk vyrazil vysoko nad seba a hra sa napokon prerušuje kvôli faulu hostí.
     
    53:45
    Vylúčenie v tíme HC 07 WPC Koliba Detva (Jendroľ – 2 min., nedovolené bránenie).
     
    53:45
    Vylúčenie v tíme MHK 32 Liptovský Mikuláš (Uhrík – 2 min., nebezpečná hra vysokou hokejkou).
     
    54:23
    Tímy hrajú vo štvoriciach opatrne a čakajú na chybu súpera.
     
    54:53
    S pukom za vlasntou bránou sú hráči Detvy, ktorí čakajú na dostriedanie svojho tímu.
     
    55:42
    Oba tímy hrajú s piatimi hráčmi.
     
    56:00
    Domácim zostávajú na vyrovnanie štyri minúty. Uvidíme, či sa im to podarí, alebo si Detva svoje vedenie postráži.
     
    56:50
    Domáci okupovali útočné pásmo, no výraznejšiu príležitosť si nevypracovali a hostia sa dokázali aspoň na chvíľu oslobodiť.
     
    57:32
    Do rýchleho protiútoku sa dostal Zuzin. Jeho nebezpečnú strelu z ľavého kruhu Romančík vyráža na ochrannú sieť.
     
    58:20
    Kriškova strela z veľmi dobrej pozície len končí na Petríkových betónoch.
     
    58:41
    Liptáci teraz trávia väčšinu času v útočnom pásme a obstreľujú bránu súpera.
     
    59:27
    Oddychový čas domácich.
     
    59:27
    Bude sa vhadzovať pred bránou Romana Petríka. Liptáci stiahlli brankára Romančíka a budú hrať v šestici.
     
    59:30
    Domáci prehrali buly a o osude stretnutia mohol rozhodnúť Gašpar, no netrafil prázdnu bránu.
     
    59:55
    Tesne pred záverom stretnutia sa bude vhadzovať opäť pred bránou Detvy. Hostia buly vyhrali a puk poslali do stredného pásma.
     
    Koniec zápasu.
     
    Liptáci v stretej tretine dokázali znížiť nepriaznivé skóre na rozdiel jedného gólu zásluhou Rudolfa Hunu. Detva si napokon jednogólové vedenie ustrážila do konca stretnutia a tak si do ligovej tabuľky pripíše plný bodový zisk. Týmto sa s vami lúčim a prajem pekný zbytok večera. (19:19:06)

    Michael Hruška

    Branky a nahrávky: 11. J. Sukeľ, 46. Ru. Huna (Oško, Vybíral) – 4. Šišovský (Zuzin), 7. Gašpar (Turan, Podešva), 27. Zuzin (Gachulinec)


    HK 32 Liptovský Mikuláš: Romančík – Droppa, Petran, Kurali, Nemec, Roman, Mezovský, Smutný, Stehlík – Kriška, Piatka, J. Sukeľ – Lunter, Oško, Vybíral – Nechaj, Uhrík, Michalík – Ri. Huna, Ro. Huna, Ru. Huna
    HK Detva: Petrík – Chovan, Gachulinec, Golian, Kuklev, F. Fekiač, Jendroľ, Turan, Török – Šišovský, Zuzin, Sýkora – Gašpar, Podešva, Žilka – Čenka, V. Fekiač, Kráľ – Čacho, Valent, Ľupták

    Rozhodčí: Tscherrig, Snášel – Šoltés, Jobbágy
    thejrc.org