Třinec – Kometa Brno 6:3 (kon.)
konec
HC Oceláři Třinec
6:3 (3:1, 2:1, 1:1)
HC Kometa Brno
Úterý 19.11.2019, 17:00 • WERK ARENA, Třinec • Tipsport extraliga • 15. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    58:52
    Domácí jsou kompletní, ale stále se brání. Po Pyrochtově nahození od modré se ke střele z levého kruhu dostal Hruška. Výborný Kváčův zákrok vyrážečkou!
     
    Dnešní utkání sleduje 4 802 diváků.
     
    56:21
    Hosté mají šanci s utkáním ještě něco provést. Útočným faulem se provinil Matěj Stránský. Kometa hraje přesilovku za jeho podrážení.
    48:19 Karel Plášek ml. - 6:3
     
    48:19
    Kometa právě vstřelila branku!
    Po velkém závaru před třineckou brankou se hosté nakonec radují z třetí vstřelené branky. Nejúspěšnějším dorážejícím hráčem byl KAREL PLÁŠEK. Už před dorážkou Pláška se puk odrazil od tyče a klouzal kolem Kváčova těla brankovištěm. Asistence: Jan Štencel. Stav utkání 6:3.
    47:39 Michal KOVAŘČÍK - 6:2
     
    47:39
    Třinec právě vstřelil branku!
    Další využitá přesilovka pro Třinec! Stránský projel do útočného pásma po pravém křídle, předal na střed Vránovi, který si puk potáhl na levou stranu. Byl sice zablokován bránícím hráčem, situace ale využil MICHAL KOVAŘČÍK a prostřelil Vejmelku! Asistence: Petr Vrána, Matěj Stránský. Stav utkání 6:2.
     
    47:00
    Hosté dostali puk do útočného pásma, odkud jej chtěl rychle odehrát do střední zóny Kofroň. Toho ale při tom zahákoval Vladimír Svačina a Třinec bude mít další přesilovku.
     
    42:40
    Po křížné přihrávce skrz obranné pásmo od Hrni střílel z první Vrána. Puk šel od tyče, do špičky Vejmelkových betonů mimo branku. Velká šance Ocelářů!
     
    42:05
    Šance pro Třinec tvořit v útočném pásmu. Za držení je vyloučen Orsava.
     
    40:51
    Třinečtí se bránili ve vlastním pásmu. Puk se dostal poté, co Oceláři nedokázali vyjet do neutrální zóny, k Holíkovi, který okamžitě přiťuknul na střelu z první na pravém kruhu stojícímu Kucserovi. Kváča by se natahoval marně, bomba z hole brněnského hráče ale mířila mimo.
     
    38:50
    Velký tlak Ocelářů! Nejprve si s pukem na holi z rohu vyjel Kofroň, následně točili hosty v pásmu na puku Kundrátek s Draveckým a vše zakončila střela Gernáta od modré a výborný zákrok Vejmelky lapačkou.
    35:57 Matěj STRÁNSKÝ - 5:2
     
    35:57
    Třinec právě vstřelil branku!
    Oceláři málem hned po vyhraném buly přišli o puk, ale nakonec modrou čáru uhájili. Na pravém mantinelu držel puk Vrána a zadovkou naslepo našel mezi kruhy úplně volného MATĚJE STRÁNSKÉHO, který nedal Vejmelkovi šanci. Asistence: Petr Vrána, Martin Gernát. Stav utkání 5:2.
     
    35:48
    Oceláři mají šanci strávit nějaký čas před Vejmelkou. Za držení je vyloučen Lev.
    33:31 Martin ZAŤOVIČ - 4:2
     
    33:31
    Kometa právě vstřelila branku!
    Brno využívá i druhou přesilovku v zápase. Tečovaná střela od modré čáry končí za Kváčovými zády. Třinecký brankář neměl moc šancí zareagovat. Střelcem branky MARTIN ZAŤOVIČ. Asistence: Ondřej Němec, Petr Holík. Stav utkání 4:2.
     
    31:42
    Druhá přesilovka v utkání pro Kometu. Za nedovolené bránění je vyloučen Štěpán Novotný.
    27:14 Martin GERNÁT - 4:1
     
    27:14
    Třinec právě vstřelil branku!
    Ocelářům se teď vyplatila jejich aktivita v útočném pásmu. Hrehorčák vybojoval puk za brankou, poslal jej na modrou, kde se kotouč dostal k MARTINU GERNÁTOVI. Jeho prudkou ránu nedokázal Vejmelka chytit, i když na ni viděl. Asistence: Ondřej Kovařčík, Patrik Hrehorčák. Stav 4:1.
     
    24:42
    Sám před Vejmelkou byl Adamský, ale byl nedokázal v rychlosti zakončit.
     
    Druhá třetina začne cca v 18:00.
    19:42 Lukáš KUCSERA - 3:1
     
    19:42
    Kometa právě vstřelila branku!
    Hosté se v přesilovce nakonec prosazují. Jan Hruška potáhl puk po levém křídle a poslal jej na slot, odkud prostřelil Kváču LUKÁŠ KUCSERA. Asistence: Jan Hruška, Tomáš Plekanec. Stav utkání 3:1.
     
    19:09
    Akce tři na dva na útočné straně Třince. Po přihrávce Draveckého ze strany zakončoval z pravého kruhu nebezpečně Vrána. Vejmelka vyrazil. Velká šance Třince!
     
    18:56
    Zaťovič vjížděl do útočné třetiny Brna a Milan Doudera s ním měl problémy, proto jej raději zalehl. Rozhodčí to vyhodnotili jako nedovolené bránění a první přesilovku si zahraje i hostující tým.
     
    14:12
    Bartejs přenechal v útočném pásmu puk Polanskému, který se zjevil sám před Vejmelkou. Chtěl si puk posunout do strany a zakončit, ale při tom jej podrazil hostující brankář. Trest odpykává Plášek.
    13:16 Aron CHMIELEWSKI - 3:0
     
    13:16
    Třinec právě vstřelil branku!
    Ocelářům přeje i štěstí! Po další přímočaré akci Stránského, který šel přímo do branky, ale nezakončil, puk doslova doskákal do branky poté, co se jej jako poslední dotkl ARON CHMIELEWSKI. Asistence: Matěj Stránský, Tomáš Kundrátek. Stav utkání 3:0.
     
    09:52
    Puk končí v síti po střele od modré čáry, ale rozhodčí Pražák ihned rozpažil. Měl za to, že patrně Vrána zasáhl puk vysokou holí. Nyní situaci zkoumá videorozhodčí.
     
    09:41
    Velká šance Třince před Vejmelkou. Po Douderově střele od modré, kterou hostující brankář jen vyrazil, doráželi Dravecký s Chmielewskim. Vejmelka puk udržel před brankovou čárou.
     
    08:58
    Vrána se Stránským teď dělali velké starosti hráčům Komety. Ondřej Němec si musel pomoct držením, aby zpacifikoval Stránského aktivitu před Vejmelkou.
    06:18 Matěj STRÁNSKÝ - 2:0
     
    06:18
    Třinec právě vstřelil branku!
    Kometa hledala odpověď na první gól, ale puk na zadním mantinelu sebral Kundrátek, křížným pasem poslal do úniku na levém křídle najíždějícího MATĚJE STRÁNSKÉHO a ten s pukem na holi projel až před Vejmelku. Puk mu málem utekl, ale nakonec bekhendem překonal brněnského brankáře. Asistence: Tomáš Kundrátek, Martin Gernát. Stav utkání 2:0.
    05:20 Ondřej KOVAŘČÍK - 1:0
     
    05:20
    Třinec právě vstřelil branku!
    Šťastný gól pro Oceláře! Vejmelka se natahoval po nahození od modré čáry, ale nezachytil jej a to se následně od zadního mantinelu odrazilo před prázdnou branku. ONDŘEJ KOVAŘČÍK měl velice snadnou práci. Vejmelka nemá nejčistší svědomí. Asistence: Patrik Hrehorčák, Jan Zahradníček. Stav utkání 1:0.
    Marken.cz

    Michal Samiec

    Branky a nahrávky: 6. O. Kovařčík (Hrehorčák, Zahradníček), 7. M. Stránský (Kundrátek, Gernát), 14. Chmielewski (M. Stránský, Kundrátek), 28. Gernát (O. Kovařčík, Hrehorčák), 36. M. Stránský (P. Vrána, Gernát), 48. M. Kovařčík (P. Vrána, M. Stránský) – 20. Kucsera (Hruška, Plekanec), 34. Zaťovič (O. Němec, P. Holík), 49. Plášek ml. (Štencel)


    HC Oceláři Třinec: Kváča (Malík) – Kundrátek, Gernát, M. Doudera, Zahradníček, D. Musil, Galvinš – Chmielewski, P. Vrána (A), M. Stránský – Hrňa, Novotný, Dravecký (A) – O. Kovařčík, M. Kovařčík, Hrehorčák – Kofroň, Polanský, Adamský (C) – Hladonik.
    HC Kometa Brno: Vejmelka (Klimeš) – O. Němec (A), Baranka, Pyrochta, Gulaši, Bartejs, Štencel, Malec – Svačina, P. Holík, Zaťovič (C) – L. Horký, Plekanec (A), Jenyš – Orsava, Hruška, Plášek ml. – Kucsera, Lev, Dočekal.

    Rozhodčí: Pražák, Obadal – Bryška, Rampír

    Diváci: 4 802
    thejrc.org