Plzeň – Olomouc 0:3 (kon.) | Litvínov – Mladá Boleslav 2:5 (kon.) | Liberec – Kladno 2:1 (kon.)
Pardubice – Zlín 0:2 (kon.) | Kometa Brno – Mountfield HK 3:2 (po pr.)
konec
Bílí Tygři Liberec
2:1 (0:0, 1:0, 1:1)
Rytíři Kladno
Pátek 22.11.2019, 18:00 • Home Credit Arena, Liberec • Tipsport extraliga • 20. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Děkuji za pozornost, užijte si víkend! (20:55:15)
     
    Liberečtí vítězí pošesté v řadě! Ve vyprodané Home Credit Areně porazili Rytíře 2:1

    Třetí část se odehrávala výrazně podle tygřích not. Domácí tuto třetinu ovládli na střely 17:7 a po několika nevyužitých šancích zvýšil jejich náskok chytrou střelou Libor Hudáček. Denis Godla udržel Středočechy ve hře až do posledních minut a v čase 59:25 připravili Dominika Hrachovinu o čisté konto, když dorazil puk do sítě Jakub Strnad. Víc už ale hosté nestihli a vracejí se s nepořízenou.

    Bílí Tygři tak slaví už pošesté v řadě, zatímco Kladenští padli teprve podruhé za posledních šest utkání.

    Střely na branku – 38:23.
     
    60:00
    Konec zápasu.
     
    59:29
    Kladenští si vůbec nepomohli. Vyhodili totiž na zakázané uvolnění, takže se Denis Godla musí vrátit zpátky do svého brankoviště...
    59:25 Jakub STRNAD - 2:1
     
    59:25
    Kladno právě vstřelilo branku!
    Středočeši se ještě dostávají na dostřel! Brendan O'Donnell vystřelil krátce po buly po ledě. Dominik Hrachovina jeho pokus vyrazil, avšak proti JAKUBU STRNADOVI už neměl žádnou šanci! Rytíři si navíc berou oddechový čas a dále kují pikle. Asistence: Brendan O'Donnell, Patrik Machač.
     
    59:00
    Tomáš Filippi vyhodil puk do bezpečí. Rytíři stále hrají v šesti, avšak už jim pomalu ale jistě začíná chybět tolik potřebný čas. Vhazovat se bude po levé ruce Dominika Hrachoviny.
     
    58:23
    Hosté to ještě zkouší bez gólmana. Pozornost na sebe ale vzal Lukáš Derner, který nádherným hitem poslal na led Jaromíra Jágra!
     
    57:53
    Petr Kolmann dělovkou od modré potrápil Godlu. Ten nejprve vyrazil touš nad sebe, a skryl jej v lapačce až na druhý pokus. Hra je přerušena.
     
    57:18
    Antonín Melka se chopil puku v rohu kluziště a chtěl křížem nabít Brendanu O'Donnellovi. Ke smůle Rytířů do přihrávky skvěle sáhl Dominik Hrachovina.
     
    56:40
    Ronald Knot dobře vystihl kladenskou kombinaci a vrátil kotouč až k zadnímu mantinelu. Nedlouho poté se šelmy usazují v pásmu.
     
    56:27
    Jaroslav Vlach přihrál z prostoru před kladenskou střídačkou Janu Ordošovi, jenž si najel mezi kruhy a ze skvělé pozice jen vyprášil výstroj skvělého Denise Godly.
     
    56:07
    Severočechům se nevydařil přechod přes modrou čáru. Rozhodčí odhalili postavení mimo hru, hráči obou celků se tedy sjíždějí na buly do středního pásma.
     
    55:36
    Liberečtí se až do konce přesilové hry drží v ofenzivní zóně. Rostislav Marosz hezkou žabičkou posadil kotouč na čepel Lencovy hole, útočník Bílých Tygrů ale z první vysoko přestřelil.
     
    54:55
    Radan Lenc už mohl střílet. Ještě přihrál u tyčky Krenželokovi. Zodpovědnost na sebe nakonec vzal od modré Knot, jenž zamířil mimo.
     
    54:20
    Tomáš Filippi se opakovaně snažil vystřelit z pravého kruhu, avšak Rytíři si ve spolupráci s Godlou poradili, načež vyhazují.
     
    53:47
    Jan Ordoš na sebe získal další faul! Ladislav Romančík (KLA) jej totiž v Godlově blízkosti podrazil.
     
    53:18
    Roman Graborenko se pořádně napřáhl na modré čáře. Kotouč ovšem nedokázal pořádně trefit, čímž zadělal na kladenský brejk. Právě on však zastavil Austinovu přihrávku, načež se puk dostal až ke Hrachovinovi.
     
    52:43
    Kotouč se ztratil kdesi pod změtí bruslí za libereckou brankou. Rozhodčí nepřerušují hru a čekají, jak se zapeklitá situace vyvine.
    Marken.cz

    Ondřej Belák

    Branky a nahrávky: 25. Filippi (Marosz), 45. L. Hudáček (Derner) – 60. J. Strnad (O'Donnell, Machač)


    Bílí Tygři Liberec: Hrachovina (Peters) – Šmíd (A), Knot, Derner, Graborenko, T. Hanousek, Kolmann, Havlín – L. Hudáček, Bulíř, Birner (A) – Marosz, Filippi, Lenc – L. Krenželok, P. Jelínek (C), M. Zachar – J. Vlach, A. Musil, Ordoš.
    Rytíři Kladno: Godla (Cikánek) – Nash, Austin, Romančík, Kehar, Barinka (A), Zelingr – Jágr, Melka, Zikmund – J. Strnad (C), Machač, Redlich – Bílek, Stach, Réway – O'Donnell, T. Kaut (A), Hajný – Š. Bláha.

    Rozhodčí: Hladil, Kika – Kajínek, Špringl

    Diváci: 7 500 (vyprodáno)
    ocianews.com