Plzeň – Olomouc 0:3 (kon.) | Litvínov – Mladá Boleslav 2:5 (kon.) | Liberec – Kladno 2:1 (kon.)
Pardubice – Zlín 0:2 (kon.) | Kometa Brno – Mountfield HK 3:2 (po pr.)
po prodl.
HC Kometa Brno
3:2 (1:0, 1:0, 0:2 - 1:0)
Mountfield HK
Pátek 22.11.2019, 18:00 • DRFG arena • Tipsport extraliga • 20. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
    62:36 Martin ZAŤOVIČ - 3:2
     
    62:36
    Kometa právě vstřelila branku!
    Je rozhodnuto a Kometa využívá celkově třetí početní výhodu v zápase. MARTIN ZAŤOVIČ potvrdil svou formu a dnes svým hattrickem připisuje Kometě konečně výhru a dva důležité body. Opět se zjevil na bližší tyči a Mazance dokázal nachytat. Asistence: Ondřej Němec a Tomáš Plekanec.
     
    61:17
    Libor Zábranský si bere oddechový čas, Kometa po něm bude hrát přesilovku 4/3.
     
    61:17
    Vyloučení v týmu Mountfield HK (Mislav Rosandić – 2 min., držení).
    58:40 Rudolf ČERVENÝ - 2:2
     
    58:40
    Hradec právě vstřelil branku!
    Tak hosté se přeci jen dočkali. V power-play bez brankáře využívají přesilovku a stejně jako Kometa využívají druhou tuto výhodu. RUDOLF ČERVENÝ stál na pravém kruhu a propálil Vejmelku. Asistence: Tomáš Vincour, Aleš Jergl.
     
    58:12
    Hosté jsou ve velkém tlaku a hrají bez brankáře.
     
    57:22
    Vyloučení v týmu HC Kometa Brno (Jan Hruška – 2 min., nedovolené bránění).
     
    47:57
    Dnešní utkání sleduje 7415 fanoušků.
    46:03 Aleš JERGL - 2:1
     
    46:03
    Hradec právě vstřelil branku!
    Je sníženo a i Hradec ukázal pěknou kombinační akci ve své přesilovce. Smoleňák viděl na zadní tyči připraveného ALEŠE JERGLA, který nedal Vejmelkovi šanci. Hosté zahráli rychlou kombinační akci a po ní jsou opět ve hře. Asistence: Radek Smoleňák, Rudolf Červený.
     
    44:52
    Vyloučení v týmu HC Kometa Brno (Filip Pyrochta – 2 min., sekání).
     
    36:56
    Hradec zaváhal na své modré, špatně střídal a Brno jelo samo na bránu. Mazanec byl bez masky, když absolvoval souboj se Svačinou, který jel na něm sám. Jenže samostatný nájezd neproměnil. Poté se hra musela přerušit.
     
    35:28
    Vzápětí mohlo znovu udeřit. Plekanec našel na pravé straně Svačinu, kterého vychytal v pádu betony gólman Mazanec. Brněnské přečíslení dva na jednoho tak končí perfektním zákrokem zkušeného hradeckého mága.
    34:38 Martin ZAŤOVIČ - 2:0
     
    34:38
    Kometa právě vstřelila branku!
    Přesilovka dlouho netrvala. Kapitán Komety MARTIN ZAŤOVIČ dnes podruhé skóruje. Zkušený útočník si najel zpoza brány před Mazance a zakončil nad jeho lapačku přesně do sítě. Hradečtí si asi mysleli, že bude přihrávat, ale tentokrát domácí hráč rovnou střílel. Asistence: Petr Holík.
     
    34:20
    Vyloučení v týmu Mountfield HK (Radek Smoleňák – 2 min., podrážení).
     
    33:15
    Tohle už byla jasná tutovka a možná největší šance hostů v zápase. Na modré byl rozjetý Šalda, natáhl krok na levý kruh a Vejmelka skvělým zákrokem vyrážečkou zabránil vyrovnání.
     
    31:00
    Aktivní Kometa pokračuje v tlaku. Holík krásně našel na bližší tyči Zaťoviče, jehož nebezpečná střela končí kousek vedle. Posléze ještě od modré napřáhl Gulaši a hosté ani ještě teď neví, jak se puk dostal z brankoviště.
     
    29:33
    To už byla snad čtvrtá gólovka šumperského rodáka. Orsava nyní sám před Mazancem, ten v pravý moment zasahuje svými betony. Jasnou gólovku dokázal brněnskému hráči zmařit.
     
    24:37
    Vyloučení v týmu HC Kometa Brno (Jan Hruška – 2 min., nedovolené bránění).
     
    21:33
    Obrovská šance Komety, která v závěru přesilovky trefuje horní tyč. Byl to obránce Ondřej Němec, jehož pumelice těsně minula kýžený cíl.
     
    19:42
    Vyloučení v týmu Mountfield HK (Radim Šalda – 2 min., napadení).
    18:25 Martin ZAŤOVIČ - 1:0
     
    18:25
    Kometa právě vstřelila branku!
    A teď už je to gól a jak jinak, než v přesilovce, které Kometa umí výborně. Brňané se usadili v pásmu a po sérii nahrávek přišla akce, u které byl zakončovatel MARTIN ZAŤOVIČ, jenž stál blízko Mazancovy brány. Ten už ležící neměl šanci zakročit. Brněnský kapitán stál ve správný čas na správném místě. Asistence: Jakub Orsava.
     
    17:50
    Festival tutovek Jakuba Orsavy pokračuje. Opět se ocitl na svém parkovišti před bránou, ale z výhodné pozice ani tentokrát nedává.
     
    17:28
    Vyloučení v týmu Mountfield HK (Radovan Pavlík – 2 min., držení).
     
    17:08
    Dvě tutovky Komety v řadě. Štencel našel na zadní tyči Jakuba Orsavu, který z metru přestřelule prázdnou hradeckou klec. A následně ze stejné pozice neproměnil jasnou loženku Jakub Lev.
     
    14:23
    Smoleňák byl sám před bránou a nebezpečně tečoval nahození Rosandiče. Puk proskotačil vedle brány, poté se však ke střele dostal právě Rosandič, který si najel na kruh a Vejmelka výborným zákrokem podržel svůj tým.
     
    11:04
    Vyloučení v týmu HC Kometa Brno (Silvester Kusko – 2 min., hrubost).
    Vyloučení v týmu Mountfield HK (Radovan Pavlík – 2 min., držení).
     
    09:33
    Krasná akce Komety, kterou vymyslel Pavel Jenyš. Mezi kruhy našel v pravý moment Plekance, který si položil Mazance, ale nedokázal ho překonat ani z následné dorážky. Kotouč poskakoval v brankovišti, hosté jej však odklidili do bezpečí.
    Marken.cz

    Roman Zajíček

    Branky a nahrávky: 19. Zaťovič (Orsava), 35. Zaťovič (P. Holík), 63. Zaťovič (O. Němec, Plekanec) – 47. Jergl (Smoleňák, Červený), 59. Červený (Vincour, Jergl)


    HC Kometa Brno: Vejmelka (Klimeš) – Baranka, O. Němec (A), Pyrochta, Bartejs, Gulaši, Štencel, Malec – Hruška, Plekanec (A), Svačina – Zaťovič (C), P. Holík, Kucsera – Orsava, Lev, Jenyš – Plášek ml., Kusko, L. Horký.
    Mountfield HK: Mazanec (D. Dvořák) – Linhart, Zámorský, Šalda, F. Pavlík, Rosandić, Nedomlel – Červený (A), Koukal, Jergl – R. Pavlík (A), Cingel, Smoleňák (C) – M. Chalupa, Rákos, Vincour – Perret, Klíma, Vopelka – R. Pilař.

    Rozhodčí: Pešina, Svoboda – Jindra, Zíka

    Diváci: 7415
    thejrc.org