Banská Bystrica – MAC Budapešť 4:3 (kon.) | Michalovce – Trenčín 1:2 (kon.) | Košice – Poprad 2:1 (kon.)
Zvolen – Lipt. Mikuláš 6:4 (kon.) | Nové Zámky – Nitra 4:1 (kon.) | Miskolc – HC Slovan 6:3 (kon.)
konec
HC´ 05 Banská Bystrica
4:3 (0:1, 4:2, 0:0)
MAC Budapešť
sk Pátek 22.11.2019, 17:30 • Zimný štadión Banská Bystrica • Tipos Extraliga (SR) • 23. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    To je odo mňa z tohto zápasu všetko. Ďakujem vám za pozornosť a prajem pekný zvyšok večera. (20:11:13)
     
    V tretej tretine boli aktívnejším tímom hráči MAC-u Budapešť, ktorí sa tlačili za vyrovnaním, o súvislom tlaku sa ale v ich podaní rozhodne hovoriť nedalo. Hostia síce mali o niečo viac z hry, i domáci však mali šance na to, aby zápas definitívne rozhodli. Gól sme ale v tomto dejstve nevideli a napokon tak o víťazstve domácich rozhodlo päťminútové vylúčenie Langkowa, v ktorom v skóre odskočila Banská Bystrica a tento rozdiel udržala až do konca zápasu. Banská Bystrica je po tejto výhre na treťom mieste tabuľky so stratou 8 bodov na vedúci Slovan. MAC Budapešť je na 11. mieste.

    Strely na bránku v 3. tretine (celkovo): 6:8 (45:31)
     
    Koniec zápasu.
     
    59:52
    MAC prehral vhadzovanie v útočnom pásme a domáci puk zatiahli do rohu, kde ho zrejme udržia až do záverečnej sirény.
     
    59:33
    Hostia síce majú puk, domáci ich ale vytláčajú k mantinelom. Trochu zúfalá strela Carlislea trafil Gabora a následné nahodenie Bodóa chytil gólman Beskorowany.
     
    59:01
    Bálizs odchádza z bránky na striedačku a Budapešť bude hrať v šestici!
     
    59:01
    Hneď po prechode útočnej modrej strieľal Carlisle a Beskorowany musel zasiahnuť. Hostia získavajú vhadzovanie v útočnom pásme.
     
    58:30
    Hrnka puk nahodil na zadný mantinel, kde oň zúrivo bojuje Hickmott. Domáci útočník ho nedokázal vybojovať, hostia sa ale stále nedokážu prebiť prehusteným stredným pásmom.
     
    58:01
    Hostia by sa radi dostali do tlaku, vôbec sa však nedokážu dostať k puku. Domáci ho s prehľadom držia na svojich hokejkách.
     
    57:45
    Oba tímy v plnom počte.
     
    57:26
    Gaborovu strelu z ľavej strany zrazil jeden z brániacich hráčov Budapešti do rohu, kde sa puku zmocnil Pozsgai. Zaútočiť však nemôže, lebo jeho spoluhráči striedajú.
     
    57:00
    Hneď po vhadzovaní v pásme Budapešti strieľal od modrej Ďatelinka, tvrdú strelu však Bálizs videl a bez problémov ju chytil.
     
    56:42
    Hickmott zachytil rozohrávku hostí a hneď po prechode útočnej modrej strieľal z pravej strany. Túto propagačnú strelu Bálizs chytil.
     
    56:11
    Jääskeläinen bol v súboji pri mantineli zrejme zasiahnutý do tváre, za tento zákrok sa ale vylučovať nebude. Hostia zakladajú svoj útok spoza Bálizsovej bránky.
     
    55:45
    Vylúčenie v tíme MAC Budapešť (Scott Macaulay – 2 min., nedovolené bránenie).
    Vylúčenie v tíme HC 05 iClinic Banská Bystrica (Marek Bartánus – 2 min., hrubosť).
     
    55:42
    Macaulay natlačil v súboji pred bránkoviskom Petrinca do domácej brány i brankára. Okamžite vznikla na mieste, kde by mala stáť domáca bránka, obrovská šarvátka, ktorú riešia hlavní rozhodcovia. Domáci gólman Beskorowany je našťastie v poriadku.
     
    55:15
    Lamper sa po pravom krídle dostal až za bránku Bálizsa, kde ho tvrdým súbojom pri mantineli pripravil o puk Nagy. Ten rýchlo otáča hru.
     
    54:43
    Až teraz sa podarilo Strechovi, ktorý sa dostal so spoluhráčom do prečíslenia. Napokon ho zakončoval sám, blafák na brankára Beskorowanyho ale nebol úspešný a skončil sa zákrokom betónom.
     
    54:14
    Hostia majú puk na svojich hokejkách, do domáceho pásma sa ale nie a nie dostať.

    Michal Sadlek

    Branky a nahrávky: 21. Southorn (Jääskeläinen, Hickmott), 25. Bartánus (Lamper, Tamáši), 26. Southorn (Hickmott, Jääskeläinen), 27. Jääskeläinen (Hickmott, Southorn) – 5. Bodó (Fejes, Nagy), 25. Majoross (Terbócs), 39. Terbócs (Orban, Macaulay)


    HC´ 05 Banská Bystrica: Beskorowany (Gajan) – Cardwell, Southorn, Ďatelinka, Nemčík, Zubák, Mihálik, Suľovský, Petrinec – Jääskeläinen, Hickmott, Hrnka – Lamper, Bubela, Bartánus – Gabor, Šťastný, Kabáč – Sojka, Tamáši, Fafrák
    MAC Budapešť: Bálizs (Halász) – Macaulay, Garát, Carlisle, McNally, Fejes, Pozsgai, Schlekmann, Dóczi – Terbócs, Pitt, Klempa – Bodó, Langkow, Nagy – Sofron, Strech, Orban – Szigeti, Majoross, Kreisz

    Rozhodčí: Müllner, Snášel ml. – Jedlička, Krajčík

    Diváci: 2 177
    thejrc.org