Poruba 2011 – Motor ČB 1:3 (kon.) | Prostějov – Kadaň 6:3 (kon.) | Sokolov – Ústí n/L 8:2 (kon.)
Havířov – Benátky n/J 3:1 (kon.) | Vsetín – Jihlava 3:2 (kon.) | Třebíč – Litoměřice 3:2 (3:2 po s.n.)
konec
Piráti Chomutov
3:2 (1:0, 2:2, 0:0)
HC Sparta Praha
Sobota 23.11.2019, 15:00 • ROCKNET ARÉNA • turnaj O Pohár DHL • 21. kolo
Partner:
     
    59:50
    Oddechový čas si vybrali rovněž domácí trenéři. Vhazuje se po levici Běhuly.
     
    59:50
    Po tlaku Sparty dostali Piráti kotouč až na druhou stranu za branku, odkud Sparta rozjela akci. Na jejím konci dostal kotouč do branky Konečný, ovšem hlavní sudí ihned rozpažil. Puk přešel čáru do posunuté branky.
     
    58:44
    Hostující branka je prázdná. Krbeček zůstal na střídačce, Sparta to zkusí v šesti.
     
    58:44
    Oddechový čas pro Spartu.
     
    53:50
    Také za Krbečkem nyní zvonila branková konstrukce. Akce Pirátů byla sice trochu rozháraná, ovšem nakonec si domácí puk vybojovali a Popelka trefil z mezikruží tyč.
     
    51:19
    Vrhel posnul před útočnou modrou žabičkou puk doprava Vaňkovi, který z vrcholu kruhu trefil jen Gajdoše před sebou a následně fauloval. Vaněk dostal dvě minuty za podrážení.
     
    44:55
    Vše je v pořádku, druhý čárový rozhodčí je zpět na ledě a podle stylu bruslení už bez potíží.
     
    44:28
    Jeden z čárových sudích zůstal ležet na chomutovské obranné modré, kam k němu přispěchala zdravotnice. Sudí odkulhal na blízkou trestnou lavici, kde je ošetřován, takže se pokračuje jen s jedním čárovým sudím. Vypadá to na nějaký problém s kolenem.
     
    43:11
    Berčík střílel z vrcholu pravého kruhu mimo, z proti akce zvonila tyč Běhulovy branky. Routa si mezi útočnou modrou a vrcholy kruhů převzal kotouč po překřížení se spoluhráčem a vypálil hodně přesně. Ke smůle Sparty jen do brankové konstrukce.
     
    41:15
    Piráti se díky nepřesnému zpracování puku jednoho z obránců Sparty na útočné modré dostali do přečíslení dva na jednoho, která však zakončil Vrhel jen do betonu Krbečka.
     
    39:51
    Šuráňova chybná rozehrávka ve středním pásmu mohla Piráty přijít hodně draho. Konečný vyslal na zteč Gluzmana, který přebruslil obránce, ovšem sám před Běhulou nedal. Domácí brankář teď spoluhráče hodně podržel, protože moc nechybělo a bylo vyrovnáno.
     
    38:43
    Sparta právě vstřelila branku!
    MICHAEL KRUTIL zastavil na modré slabé vyhození domácích, udělal kličku protihráči a najel si mezi kruhy, odkud snížil střelou do horní poloviny branky. Asistence: Matěj Kuracina a Václav Rubeš.
     
    36:53
    Pražané jeli tři na jednoho, jenže Kuracina se dostal s pukem skoro až k brankové čáře, odkud ještě stihl přihrát před branku, kde však na puk nedosáhl Vágner.
     
    34:40
    Piráti právě vstřelili branku!
    Domácí se trefili podruhé během 33 vteřin a odskakují na rozdíl dvou gólů. PETER LOBODOWSKI vystřelil z mezikruží a dojel si vyražený puk, který poslal do brány. Asistence: Martin Berčík a Michal Janeček.
     
    34:07
    Piráti právě vstřelili branku!
    Na podruhé už to LUBOŠI DOSPĚLOVI v přesilovce vyšlo. Z podobného místa jako před malou chvílí tentokrát propálil Krbečka. Podobně jako u prvního gólu domácí odjel na střídačku s bolestivou grimasou jeden z obránců Sparty, tentokrát to byl Fiala. Asistence: Stanislav Vrhel a Miroslav Dani.
     
    32:57
    Vyloučení v týmu HC Sparta Praha (Arnošt – 2 min., vysoká hůl).
     
    29:13
    Arnošt byl kousek za domácí obranou, která ho však nakonec dojela. Útočník Sparty se tak mezi kruhy otočil, počkal si na Vaňouse, jenže ten přestřelil.
     
    28:46
    Vyloučení v týmu HC Sparta Praha (HL – 2 min., příliš mnoho hráčů). Trest odpyká Gluzman.
     
    22:11
    Pražané se dvakrát v krátkém sledu dostali do přečíslení dva na jednoho. V prvním případě přihrál Gajdoš doprava Bláhovi, jehož střelu Běhula vykopl mezi kruhy, odkud sparťané doráželi mimo branku. Ve druhém případě to Bláha zal na sebe, ale Běhula si jeho ránu z podobného místa jako o chvilku dříve znovu pohlídal.
     
    21:20
    Sparta právě vstřelila branku!
    A máme vyrovnáno. Vaňous zastavil ve středním pásmu postup Pirátů, puk si sebral TOMÁŠ KULHÁNEK, dojel po pravé straně před branku, kde bekhendem na bližší tyče překonal Běhulu. Asistence: Pavel Vaňous a Jakub Prchal.
     
    19:33
    Piráti právě vstřelili branku!
    Hned v několika ohledehc smolný moment pro Spartu. Chvátal při snaze dojet k zadnímu mantinelu narazil bez cizího přičinění do tyčky vlastní branky, takže se nedostal do souboje. Toho využil PETER LOBODOWSKI, který vyjel k levé tyči, kde zaskočil Krbečka a našel skulinu v jeho postoji. Asistence: Michal Janeček.
     
    19:19
    Gajdoš se domácí obranou prokličkoval až před Běhulu, jenže bekhendem přestřelil.
     
    16:40
    Z Daniho trestu zbývají už jen dvě vteřiny, ale oslabení Pirátů bude delší. Běhula sice chytil pokus od modré, ale Ferbas si při ochraně gólmana počínal nedovoleně a dostává dvě minuty za sekání.
     
    14:42
    Vyloučení v týmu Piráti Chomutov (Dani – 2 min., držení).
     
    10:19
    Vyloučení v týmu Piráti Chomutov (Pöschl – 2 min., krosček).
     
    03:32
    Vyloučení v týmu HC Sparta Praha (Bláha – 2 min., vysoká hůl).

    Libor Kult

    Branky a nahrávky: 20. Lobodowski (Janeček), 35. Dospěl (Vrhel, Dani), 35. Lobodowski (Berčík, Janeček) – 22. Kulhánek (Vaňous, Prchal), 39. Krutil (Kuracina, Rubeš)


    Piráti Chomutov: Běhula (Malant) – M. Pöschl, Šuráň, Ludvík, Ferbas, D. Vaněk, Jungvirt – Švec, Vrhel, Dospěl, Dani, Popelka, Prokop, Berčík, Janeček, T. Svoboda, Lobodowski, Jiří Kulich, Pech.
    HC Sparta Praha: Krbeček (Cichoň) – Fiala, Krutil, Bláha, Chvátal, Prchal, Klodner, Tomek, Gajdoš – Kulhánek, Krchňák, Vaňous, Rubeš, Routa, Konečný, Vágner, Arnošt, Gluzman, Kuracina.

    Rozhodčí: Grech – Gerát, Juránek
    thejrc.org