Mladá Boleslav – Sparta 0:1 (0:1 po s.n.) | Třinec – K. Vary 1:6 (kon.) | Kladno – Pardubice 3:2 (kon.)
Vítkovice – Plzeň 0:5 (kon.) | Mountfield HK – Litvínov 6:2 (kon.) | Olomouc – Liberec 1:3 (kon.)
konec
Mountfield HK
6:2 (1:0, 3:1, 2:1)
HC VERVA Litvínov
Neděle 24.11.2019, 16:00 • ČPP Aréna, Hradec Králové • Tipsport extraliga • 21. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
    59:10 Daniel RÁKOS - 6:2
     
    59:10
    Hradec právě vstřelil branku!
    Tak Hradci tam teď spadne úplně všechno. Z pravé strany vypálil zpoza obránce DANIEL RÁKOS a Honzík zřejmě neviděl. Asistence: Radek Smoleňák, Petr Zámorský.
    58:15 Tomáš VINCOUR - 5:2
     
    58:15
    Hradec právě vstřelil branku!
    Je rozhodnuto, do prázdné brány pečetí po přistrčení od Rudolfa Červeného TOMÁŠ VINCOUR. Hradec vyhraje doma za tři body poprvé od 11. října. Asistence: Rudolf Červený.
     
    58:07
    Krásný zákrok lapačkou v podání Marka Mazance. Litvínov se rozhodně nechce vzdát.
     
    57:49
    Verva hraje bez gólmana a Mazanec se pokusil trefit opuštěnou klec. Nepodařilo se mu to zhruba o dva metry.
     
    57:32
    Kotouč se odrazil od zadního mantinelu a poskakoval v brankovišti Marka Mazance.
     
    55:48
    Myšák našel nádhernou přihrávkou Jakuba Petružálka, který v jasné pozici netrefil bránu! Tohle může Litvínov hodně mrzet.
     
    53:52
    Lukáš Vopelka z ničeho nic začal bušit do Samsona Mahboda. Nakonec jsou z toho tresty následovně: 2+2+10 pro Vopelku a 2 minuty pro Mahboda. Trest za hradeckého útočníka odpyká Jergl.
    52:32 Viktor HÜBL - 4:2
     
    52:32
    Litvínov právě vstřelil branku!
    Východočeši tak dlouho riskovali ve své obranné třetině, až to Litvínov potrestal. Parádní pumelicí od břevna snižuje na 2:4 z pohledu hostů VIKTOR HÜBL. Asistence: Michal Trávníček.
     
    48:55
    Juraj Mikúš je dalším potrestaným hráčem Severočechů. Tentokrát bude pykat za nedovolené bránění.
     
    48:22
    Dobrá šance domácích. Červený odevzdal puk a ihned šel před bránu, kam na něj směřovala další přihrávka. Hradecký forvard ale na puk nedosáhl.
     
    42:37
    Zámorský krásně vysunul Perreta do úniku, ale tomu se trochu zasekl puk a jeho následnou střelu dokázal Honzík vytěsnit mimo tři tyče.
    39:01 František LUKEŠ - 4:1
     
    39:01
    Litvínov právě vstřelil branku!
    Litvínov trestá vyloučení Aleše Jergla a ještě vykřesal naději na výhru. Po ráně od modré čáry se puk odrazil od zadního mantinelu přesně k FRANTIŠKU LUKEŠOVI, který napálil kotouč přesně do prázdné brány.
     
    38:38
    Mimo hru se provinil Jergl nedovoleným bráněním a opět usedá na trestnou lavici. Litvínov má klasickou přesilovku pěti proti čtyřem.
     
    37:29
    Tak oba borci dostali 2+2 minuty, Jánošík navíc ještě osobní desetiminutový trest.
     
    37:29
    Adam Jánošík neunesl situaci a vystartoval po Matěji Chalupovi, který se s ním pustil do bitky. V té jednoznačně zvítězil litvínovský hráč. Čekáme, jaké bude rozdělení trestů. Jánošík zamířil do kabiny, Chalupa zatím sedí na trestné.
     
    34:02
    Šance pro Litvínov vstřelit gól, který by je nastartoval. Petr Koukal je vyloučen za nedovolené bránění.
    33:48 Matěj CHALUPA - 4:0
     
    33:48
    Hradec právě vstřelil branku!
    Litvínov se úplně sesypal a dostává čtvrtou branku. Jeho obrana teď třikrát za sebou provedla minelu a tu poslední trestá MATĚJ CHALUPA. Ten se dostal do samostatného úniku a s trochou štěstí propasíroval puk za Honzíkova záda zřejmě mezi rukou a tělem. Asistence: Petr Zámorský.
    31:15 Lukáš CINGEL - 3:0
     
    31:15
    Hradec právě vstřelil branku!
    Velkou chybu litvínovské obrany trestá LUKÁŠ CINGEL. Verva nevyhodila puk po střele Smoleňáka a Cingel z otočky trefil přesně horní patra v bráně Honzíka. Bez asistence.
     
    26:47
    Tak to je hodně přísné vyloučení pro Aleše Jergla. Ten svedl souboj tělo na tělo se svým soupeřem, ale sudí vylučují za podrážení. Litvínov se tak dostal z nejhoršího a naopak má sám šanci vrátit se do utkání v první přesilovce.
     
    26:00
    Naprosto neuvěřitelný tlak Mountfieldu, který měl snad pět tutovek v řadě! Honzík nejprve udržel puk na brankové čáře a vznikla z toho obrovská skrumáž. Puk se odrazil do mezikruží a Honzík stále seděl na zadku a netušil, kde je puk. Filip Pavlík ale svoji střelu poslal jen do tyče a také další tři tutovky zejména Radka Smoleňáka litvínovský gólman záhadně zlikvidoval.
     
    24:49
    Obrovská šance Radka Smoleňáka možná definitivně uzemnit Vervu, ale z mezikruží napálil jen Honzíka.
     
    23:41
    Jarůšek se při špatném střídání Hradce dostal k puku, ale scházela mu rychlost, takže rovnou střílel. Jeho pokusu ale scházela přesnost.
    20:06 Radek SMOLEŇÁK - 2:0
     
    20:06
    Hradec právě vstřelil branku!
    Tak to je neskutečný start Hradce do druhé třetiny. RADEK SMOLEŇÁK se na modré čáře po buly chopil puku, proklouzl do pásma a ujížděl sám na bránu. Svůj brejk zakončil naprosto zkušeně blafákem do bekhendu. Asistence: Petr Zámorský, Michal Dragoun.
     
    19:57
    Zámorský spěchal do posledního útoku v třetině a nastřelil puk ze středního pásma nad bránu. Kotouč se následně odrazil před ní a Aleš Jergl promáchl v docela slušné šanci.
     
    19:06
    Richard Jarůšek nejprve odletěl ze souboje rameno na rameno s Červeným a pak jej nesmyslně podrazil. Po právu odchází přemotivovaný útočník na trestnou lavici.
     
    15:06
    Lukáš Kašpar je vyloučen za hákování, provinil se proti unikajícímu Rudolfu Červenému.
     
    14:43
    Daniel Rákos měl obrovskou tutovku! Dostal krásně nabito mezi kruhy, ale jeho pokus k bližší tyči zlikvidoval Honzík.
     
    13:19
    Teď je to se šancemi velmi dobré, další příležitost měl totiž Hradec. Aleš Jergl se dostal do situace dvou proti jednomu, ale už nemohl přihrávat, takže vypálil do horní části brány. David Honzík ale tuto možnost očekával a zachytil kotouč do lapačky.
     
    12:57
    Tak teď měl Hradec velkou kliku, protože na jednoho z litvínovských hráčů zívala prázdná brána, ale ten trefil jen oblouk brány!
    11:03 Radek PILAŘ - 1:0
     
    11:03
    Hradec právě vstřelil branku!
    Ale i tak se Hradec prosazuje jako první. Od modré čáry vystřelil RADEK PILAŘ a jeho střela se záhadně odrazila do protipohybu Davida Honzíka. Pilař si tak připisuje svůj vůbec první gól v extralize i přesto, že nastupuje na pozici obránce, která mu není úplně vlastní. Asistence: Radovan Pavlík, Michal Dragoun.
     
    00:51
    Viktor Hübl je hned po 51 vteřinách vyloučen za podrážení a Hradec má šanci dostat se do vedení.
    Marken.cz

    Lukáš Foff

    Branky a nahrávky: 12. R. Pilař (R. Pavlík, Dragoun), 21. Smoleňák (Zámorský, Dragoun), 32. Cingel, 34. M. Chalupa (Zámorský), 59. Vincour (Červený), 60. Rákos (Smoleňák, Zámorský) – 40. F. Lukeš (T. Pavelka, V. Hübl), 53. V. Hübl (Trávníček)


    Mountfield HK: Mazanec (Sajdl) – Zámorský, Linhart, F. Pavlík, Šalda, Nedomlel, Rosandić, R. Pilař – Vincour, Rákos, Červený (A) – Smoleňák (C), Cingel, M. Chalupa – Jergl, Koukal, Perret – Vopelka, Dragoun, R. Pavlík (A).
    HC VERVA Litvínov: Honzík (Janus) – Jánošík (A), L. Doudera, Baránek, Ščotka, Kudla, T. Pavelka – Mahbod, V. Hübl (A), F. Lukeš – Petružálek, M. Hanzl, Jarůšek – Myšák, J. Mikúš, Kašpar (C) – Válek, Gerhát, Trávníček – Zygmunt.

    Rozhodčí: Hejduk, Sýkora – Gerát, Hynek

    Diváci: 4376
    thejrc.org