Augsburg – Hertha 4:0 (kon.) | Hoffenheim – Mohuč 1:5 (kon.)
konec
FC Augsburg
4:0 (2:0)
Hertha BSC
Neděle 24.11.2019, 15:30 • WWK Arena, Augsburg • Německá Bundesliga • 12. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Z tohoto utkání je to vše, děkujeme za pozornost. (17:29:33)
     
    Statistiky zápasu:
    Střely na branku: 5 – 1
    Střely mimo: 9 – 3
    Držení míče: 52% – 48%
    Rohové kopy: 3 – 3
    Ofsajdy: 3 – 2
    Fauly: 8 – 18
    Žluté karty: 0 – 2
    Červené karty: 0 – 1.
     
    Augsburg tedy potvrdil zlepšenou formu, podruhé v řadě zvítězil s čistým kontem a posunul se na dvacáté místo. Hertha naopak počtvrté za sebou vůbec nebodovala a klesla na příčku čtrnáctou, ze které má jen dvoubodový náskok na baráž.
     
    Je dobojováno! Rozhodčí Stegemann citlivě nenastavil vůbec nic a ukončil souboj mezi Augsburgem a Herthou za stavu 4:0. Jak už výsledek napovídá, tak se jednalo o poměrně jednoznačnou záležitost. Zápas se zlomil ještě v první půlhodině, kdy do do hostující branky nejprve propadl centr Maxe a o deset minut později skóroval po minele Jarsteina také Córdova. Hostující gólman byl navíc vyloučen, domácí díky tomu měli po změně stran spoustu šancí a Hahn s Niederlechnerem z nich přidali další dva zásahy.
     
    90
    Konec zápasu.
     
    90
    Jan Morávek se utrhl za hostující obranu. Vyběhnutého Smarsche ale nepřekonal a navíc byl máván ofsajd, ke kterému s velkou pravděpodobností vůbec nedošlo.
     
    89
    Tomáš Koubek dnes zasahovat prakticky nemusel. Působí ale naprosto jistým a klidným dojmem, což teď prokázal i při likvidaci centru z pravého křídla.
     
    88
    Výměna míče mezi Schieberem a Vargasem nevyšla. Zapříčinil se o to Lukas Klünter, který zpětnou přihrávkou dobře přečetl.
     
    87
    A byl to právě Jan Morávek, kterého nyní Schieber hledal centrem z levé strany. Jeden z obránců však zakopl míč na roh, ze kterého Max nic nevymyslel.
     
    86
    Pár minut si do statistik tedy zapíše také český záložník Morávek, pro kterého je to jubilejní stý zápas v dresu Augsburgu.
     
    85
    Střídání v týmu FC Augsburg: ze hřiště odchází Florian Niederlechner, přichází Jan Morávek.
     
    84
    Rozběhnutý Framberger odcentroval z pravé strany. Obrana Herthy balón neodvrátila zrovna jistě, nicméně nikdo z domácích se uvnitř vápna ke střele nedostal.
     
    82
    Florian Niederlechner moc dobře věděl o Schieberovi, který si zabíhal do velké mezery mezi stopery. Průnikové přihrávky se však střídající útočník nezmocnil, protože mu scházela rychlost.
     
    81
    Framberger se na kraji hřiště postaral o Daridu. Hertha ještě vhazovala, ale ze zahuštěného prostoru nakonec vyletěl balón až ke Smarschovi.
     
    79
    Augsburg právě vstřelil branku!
    Bavorský celek přidává i čtvrtý zásah! Vargas si obhodil balón kolem Lukase Klüntera, který jej chtěl za každou cenu zastavit. Stalo se tak s pomocí faulu, po kterém Max z levé strany překvapivě rozehrál do volného prostoru k bližší tyči. Míč si doběhl FLORIAN NIEDERLECHNER a z těžkého úhlu precizně propálil Smarsche.
     
    78
    Maxovi šel odražený míč pěkně proti noze. Rozhodl se tak vystřelit z první, jenomže znovu se jednalo jen o hodně nepřesný pokus.
     
    77
    Standardní situace domácí nevyšla, ovšem díky ofsajdu na druhé straně mají další příležitost potrápit zadní řady Herthy.
     
    76
    Niklas Stark to přehnal s důrazem v souboji u postranní čáry. Balón v něm asi zahrál jako první, ale bez žluté karty přesto nevyvázl.

    Michal Břuchanský

    Branky: 17. Max, 27. Córdova, 52. Hahn, 79. Niederlechner (Max)

    Karty:   24. Grujić (HER), 76. Stark (HER)   29. Jarstein (HER)


    Držení míče: 52 % : 48 %.
    Střely na branku: 5:1. Střely mimo: 9:3. Rohy: 3:3. Ofsajdy: 3:2. Fauly: 8:18.
    FC Augsburg: Koubek – Framberger, Jedvaj, Gouweleeuw, Max – R. Khedira, Baier (C) – Richter (26. Hahn), Niederlechner (85. Morávek), Vargas – Córdova (72. Schieber).
    Náhradníci: Luthe – Iago, Hahn, Jensen, Lichtsteiner, Morávek, Schieber, Uduokhai, Pedersen.

    Hertha BSC: Jarstein – Klünter, Boyata, Stark (C), Mittelstädt – Grujić (70. Maier), Skjelbred (30. Smarsch) – M. Wolf, Darida, Dilrosun (46. Lukebakio) – Selke.
    Náhradníci: Smarsch – Duda, Ibišević, Kalou, Lukebakio, Maier, Pekarík, Plattenhardt, Torunarigha.

    Rozhodčí: Stegemann – Pickel, Assmuth
    ocianews.com