Warriors Brno – Havířov 6:3 (kon.) | Ústí n/L – Chrudim 5:4 (kon.) | Kralupy n. Vltavou – Žďár n/S 8:2 (kon.)
Vsetín – Poruba 6:3 (kon.) | Litomyšl – Přerov 5:3 (kon.)
konec
VHK ROBE Vsetín
6:3 (2:1, 3:1, 1:1)
HC RT TORAX Poruba
Neděle 24.11.2019, 15:45 • Zimní stadion Na Lapači • DHL Extraliga juniorů • Skupina B
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 15:45.
     
    Zdravím všechny fanoušky mládežnického hokeje u online přenosu ze zápasu 20. kola REDSTONE Extraligy juniorů mezi celky VHK ROBE Vsetín a HC RT TORAX Poruba.
     
    Vzájemná utkání v sezóně:
    29. 9. Vsetín – Poruba 8:2
    25. 10. Poruba – Vsetín 4:6
    V obou utkáních dominoval Vsetín. Tedy až na první třetinu duelu v Porubě. Tu Valaši prohráli 0:4.
     
    HC RT TORAX Poruba

    Po čtyřech prohrách Poruba zabrala naprosto ukázkově, když po přestávce uštědřila brněnským Warriors debakl 10:0. Po tomto utkání se vydala na led tabulkového souseda z Litomyšle, kde už to tak jednoznačné nebylo. Východočeši se totiž dostali ve druhé třetině do vedení a Ostravané zápas na svou stranu překlopili až v 50. minutě, kdy gól na konečných 2:1 vsítil Tomáš Havlík.

    V minulém kole podlehli Ostravané Šumperku 2:5. Klíčová zde byla jedna minuta, během které Poruba inkasovala hned třikrát.

    Umístění v tabulce: 5. místo – 16 bodů
    Nejproduktivnější hráč: Jiří Brodek (12+11)
    Nejlepší střelec: Jiří Brodek (12)
    Nejlepší nahrávač: Jiří Brodek (11)
    Gólmanská jednička: Filip Pawlas
     
    VHK ROBE Vsetín

    Vsetínští těsně po reprezentační pauze podlehli svému rivalovi z Přerova. Potvrdila se tak statistika, že v soubojích s tímto týmem vždy vyhrává domácí celek. Valachům se nepodařilo vstřelit ani jednu branku a na ledě Zubrů padli poměrem 0:2. To druhý zápas byl brankové zajímavější. Gólová přetahovaná s šumperskými Draky skončila až v prodloužení, a to za stavu 6:5 pro Vsetín. Vítěznou branku žluto-zelených vsítil Vojtěch Pernický.

    Naposledy Vsetínští zaskočili favorita z Havířova 3:1 na jeho vlastním ledě. Domácí po celou dobu zápasu tahali za kratší konec a Vsetín se tak stal prvním týmem, který AZet obral o všechny body.

    Umístění v tabulce: 4. místo – 26 bodů
    Nejproduktivnější hráč: Daniel Klímek (16+12) a Adam Hilšer (14+14) – 5. a 6. nejproduktivnější hráči celé soutěže
    Nejlepší střelec: Daniel Klímek (16) – 4. nejlepší střelec celé soutěže
    Nejlepší nahrávač: Michael Vavřík (15) – 3. nejlepší nahrávač celé soutěže
    Gólmanská jednička: Jakub Málek
     
    Úvodní sestavy:

    VHK ROBE Vsetín: Málek (Tkadlec) – Siner, Pernický, Zeman, Holáň, Kožený, Kunst – Zemánek, Vašenka, Pospíšil, Vrána, Vavřík, Hrnčíř, Babeliak, Hilšer, Klímek, Frimel.

    HC RT TORAX Poruba: Lambert (Pawlas) – Pitucha, Hranický, Topolanský, Mrozek, Debnár, Havlík, Smička, Zajíc – Pavlík, Benka-Rybár, Tvrdý, Barčák, Stodůlka, Anlauf, Morávek, Häring, Bochnak.

    Rozhodčí: Goňa – Poláček, Kociňák.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:45
    Po úvodní pasáži ve středním pásmu se puku chopili Vsetínští. Klímek zavezl puk do pásma a z pravého křídla jej nabídl Hilšerovi, Přihrávka přes dvě hokejky soupeře nebyla přesná.
     
    01:07
    Vašenka zkusil překvapit Lamberta u levé tyčky. Hostující brankář si tento pokus po ledě pohlídal.
     
    01:53
    Poruba se osvobodila, ale pouze na chvíli, kterou potřebovala k tomu, aby vystřídala. Valaši se opět ujali rozehrávky a začínají zpoza Málkovy branky.
     
    02:12
    Hostům se daří aktivně napadat, Vsetín tak sice je v rozestavení, ale nedaří se mu kombinovat.
     
    02:56
    Tvrdý ujel po pravém křídle a těsně bráněn zakončil. Puk končí pouze na boční síti.
     
    03:04
    Stodůlka vystřelil ihned z buly v útočném pásmu. Tuto střelu jeden z bránících hráčů zablokoval, ale kotouč se dostal k Häringovi, jehož nebezpečnou střelu na vzdálenější tyč ukryl Málek do lapačky.
     
    04:09
    Poruba právě vstřelila branku!
    Barčákovi se nejprve nepovedla rozehrávka a zdálo se, že dojde k vsetínskému protiútoku. JONÁŠ BARČÁK si ale získal kotouč zpět a z pravého kruhu jej dostal za Málkova záda. Asistence: Alex Benka-Rybár, Jan Anlauf.
     
    05:33
    Poruba je nyní lepší na kotouči. Naposledy ohrozil vsetínského brankáře Morávek, když sám nikým nebráněn nabruslil na levý kruh útočné třetiny a vystřelil doprostřed branky. Po tomto zavezení vyhazují domácí pouze na zakázané uvolnění.
     
    06:50
    Na chvíli se před gólmanem soupeře objevili i Valaši. Vrána byl na hranici brankoviště připraven tečovat střelu od modré, kotouč však netrefil
     
    07:34
    Zemanovu střelu od modré zastavil Morávek a vsetínská obrana musí zpět k vlastní brance. Toho Poruba skvěle využívá k další útočné akci.
     
    08:31
    Vsetín právě vstřelil branku!
    Vojtěch Pernický vyslal do brejku Jana Vašenku. Ten se do pásma dostal po pravím křídle a jeho střelecký pokus skončil mezi Lambertovými betony. Zákrok hostujícího gólmana však nebyl jistý a ADAM HILŠER kotouč na brankovišti našel a dostal jej až za brankovou čáru. Asistence: Jan Vašenka, Vojtěch Pernický.
     
    10:39
    Nyní se obraz hry změnil a lepším týmem jsou domácí. Hrají podobně jako Poruba po první vstřelené brance. Nedělá jím problém se dostat do pásma a začít s kombinací.
     
    11:40
    Vyloučení v týmu HC RT TORAX Poruba (Havlík – 2 min., hákování).
     
    11:47
    Zeman na nic nečekal a hned po první přihrávce vypálil od modré. Puk končí u Lamberta.
     
    12:24
    Bochnak se dostal středem kluziště do útočného pásma, z každé strany měl jednoho bránícího hráče Vsetína, i přesto se mu podařilo vystřelit a Málek u své levé tyčky zasahuje.
     
    12:56
    Valaši si vytvořili dobrou pozici na brankovišti, ale Holáň ani Vavřík přes dvě hokejky porubských hráčů puk do branky nenasměrovali.
     
    13:25
    Vsetín právě vstřelil branku!
    Vsetín využívá přesilovku a dostává se do vedení. ADAM HILŠER se napřáhl na vrcholu levého kruhu a jeden z hostujících hráčů sám nasměroval kotouč lehkou tečí do pravého horního rohu. Asistence: Bez asistence.
     
    15:44
    Vsetínu se daří držet na kotouči a taky v útočném pásmu. Na druhou stranu Poruba dobře brání a blokuje střely. Pitucha zastavil pokus Vavříka z vrcholu pravého kruhu a Vašenkovi zabránil vystřelit z mezikruží.
     
    16:35
    Rychlý výpad Vsetína zakončovali Vrána se Zemánkem. Lambert byl připraven.
     
    16:54
    Vrána poslal puk zpoza brány do předbrankového prostoru, kde jeho spoluhráč čekal před odkrytou levou tyčí. Přihrávku však zastavila hostující obrana a Poruba přesměrovává hru na druhou stranu.
     
    17:26
    Pernického nahození proletělo nad levým horním rohem Lambertovy brány. Gólman hostů zasahovat nemusel, ale Vsetín se dostal do pásma.
     
    18:24
    Hra se přelévá z jedné strany na druhou. Také střela Morávka proletěla nad břevnem. Vsetínští dokázali dostat puk dál od Málka a mohou jít střídat. Poruba mezitím rozehrává.
     
    19:36
    V mezikruží se ke kotouči dostal Benka-Rybár. Vybruslil si k pravé tyči a pokusil se dostat puk do branky před Málkův beton. Vsetínský brankář tento záměr vystihl, Benka-Rybár byl navíc těsně bráněn. Hra se rychle přesunula na druhý konec ledové plochy, kde z první pálil Holáň. Do konce první třetiny moc času nezbývá, a tak Valaši střílí z každé pozice.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    Aktivněji začali Valaši, ale z prvního gólu z hokejky Jonáše Barčáka se radovala Poruba. Její herní projev se po vstřelené brance zlepšil a hosté se stali lepším týmem. To však změnilo přečíslení Jana Vašenky s Adamem Hilšerem. Adam Hilšer navíc skóre na stranu Vsetína otočil v přesilové hře a do druhé třetiny se tak půjde za stavu 2:1 z pohledu domácích.
    Druhá třetina začne cca v 16:31.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:32
    Vsetínští se nahrnuli do pásma a hned ohrozili Lamberta několika nebezpečnými střelami. Po Vavříkově teči se puk dostává do rohu kluziště a Ostravané se dostávají na před Málka.
     
    21:30
    Hostující celek v útoku moc dlouho nepobyl a pozornost se tak opět přesměrovala na útočné pásmo Vsetína. Pospíšilova střela z levého kruhu končí v Lambertově náruči.
     
    22:32
    Benka-Rybár ve svém brejku střílel přes obránce Sinera. Pomalou střelu k levé tyči Málek vykopl.
     
    23:37
    Pospíšil vybídl přihrávkou z rohu kluziště Vavříka, který si zrovna najel před brankoviště. Ihned se však u něj objevil hostující obránce, kotouč mu vypíchl a dostal k mantinelu.
     
    24:39
    Valaši si kotouč opět převzali, rozestavili se v útočné třetině a začali kombinaci, přičemž to začíná vypadat, jako kdyby hráli přesilovku. Nejnebezpečnější byla střela Zemana od modré, kterou těsně před brankou zablokoval Topolanský.
     
    25:33
    Frimelovu střelu zápěstím z levého kruhu vykopl Lambert pravým betonem.
     
    26:13
    Odražený puk se dostal na levé křídlo k Hilšerovi, který okamžitě vypálil. Tvrdá rána se od betonu porubského brankáře dostala zpět do hry.
     
    26:42
    Vyloučení v týmu HC RT TORAX Poruba (Barčák – 2 min., napadení).
     
    26:58
    Hilšerovu střelu z vrcholu pravého kruhu nasměroval Smička k levé tyči. Vsetínští musí se svou kombinací začít od začátku.
     
    27:59
    Pavlík s Morávkem se ve vlastním oslabení dostali do úniku. Oba otestovali Málkovu pozornost a nyní zajišťují, že se Vsetín ze svého pásma nemůže dostat.
     
    28:42
    Hosté v plném počtu.
     
    29:40
    Pospíšil prokličkoval středním pásmem a dostal se až před Lamberta. Tam už se k němu jeden z hostujících obránců připojil, ale Pospíšil přes něj i tak dokázal vystřelit.
     
    30:19
    Vsetín právě vstřelil branku!
    Vsetínští nabruslili za útočnou modrou čáru a DANIEL KLÍMEK poslal kotouč svižnou střelou z vrcholu pravého kruhu do bližšího horního rohu. Asistence: Boris Babeliak, Jan Holáň.
     
    31:28
    Valaši se drží před Lambertem. Brankář v červeném po každé střele soupeře raději přerušuje hru.
     
    32:29
    Vsetín právě vstřelil branku!
    Běží 33. minuta a ADAM HILŠER kompletuje hattrick! Prostor pro střelu mu při pohledné kombinaci vytvořili Michael Vavřík s Danielem Klímkem a Hilšer pak už z levého kruhu pouze usměrnil kotouč do odkryté branky. Asistence: Daniel Klímek, Michael Vavřík.
     
    33:29
    Zmatek v Málkově brankovišti způsobil, že Bochnak mířil do odkryté brány za povyjetého gólmana. Pokus hostujícího útočníka z pravé tyčce pouze proklouzal vedle brankové čáry.
     
    35:25
    Vsetín se drží v pásmu a Poruba se snaží hrozit z protiútoků. Vytvořit si větší šanci se však aktuálně nedaří ani jednomu týmu.
     
    35:50
    Vyloučení v týmu HC RT TORAX Poruba (Tvrdý – 2 min., podrážení).
     
    36:03
    Vsetín právě vstřelil branku!
    Třináct sekund. Přesně tolik stačilo DANIELU KLÍMKOVI z přesilové hry, aby se prosadil podobným způsobem jako krátce po polovině utkání. Vsetínský kapitán přidává pátou branku svého celku střelou z vrcholu pravého kruhu do bližšího horního rohu. Asistence: Adam Hilšer, Patrik Zeman.
     
    37:10
    Benka-Rybár se spolu s Anlaufem dostali do přečíslení dva na jednoho. Přihrávka v mezikruží nebyla přesná.
     
    37:41
    Poruba právě vstřelila branku!
    Po předchozí šanci Poruba zůstala v útočném pásmu a po nepovedené vsetínské rozehrávce zakončil WIKTOR BOCHNAK k nechráněné levé tyči. Asistence: Bez asistence.
     
    38:05
    Bochnak mohl záhy přidat i další branku, o kotouč jej ale připravil Zeman. Tvrdému se nakonec povedlo zakončit i přes vsetínského obránce a Málek musel zakročit levým betonem. Tento zákrok vyslal do přečíslení Vavříka s Klímkem, přičemž druhý jmenovaný zakončoval. Nechybělo mnoho a mohl se dnes na Lapači slavit druhý hattrick.
     
    39:46
    Vhazováno po Lambertově pravici vyhrál Vsetín a v posledních sekundách ještě začíná s kombinací.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Druhá třetině byla na góly ještě bohatší, i když branky začaly padat až v její druhé polovině. Nejprve se posadil Daniel Klímek, který o dvě minuty později připravil bezchybnou gólovou přihrávku pro Adama Hilšera, jenž tak v 33. minutě utkání přidal svou třetí branku. Následně se Daniel Klímek prosadil podruhé. Ani Valaši však nehrají bez zaváhání a jednoho takového využil pro snížení Wiktor Bochnak.
    Třetí třetina začne cca v 17:17.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:40
    Babeliakova střela z mezikruží netrefila branku. Vsetínští jsou v útočném pásmu.
     
    41:05
    Vavříkovo bekhendové zakončení vyrazil Lambert levým betonem. V individuální akci na levém křídle se následně ocitl Häring, který ale při střele netrefil puk. Z druhé strany útočné třetiny to tedy zkusil ještě jednou, a to už Málek musel zasahovat.
     
    42:14
    Před vsetínským brankovištěm zůstal ležet hostující Morávek. Pospíšil už ze střídačky doprovodil na led i zdravotníka, ale porubský útočník se sám zvedá a v předklonu odjíždí za svými spoluhráči.
     
    42:34
    Vránova střela z vrcholu levého kruhu vybízela Pospíšila k teči v předbrankovém prostoru. Lambert byl však velice pohotovy a puk ukryl ještě před tím, než se dostal k čekajícímu vsetínskému forvardovi.
     
    43:50
    Vavřík se přes Pituchu nedostal ke střele, ale pásmo pro svůj tým vybojoval. Do zakončení od pravé tyčky se nakonec probojoval Babeliak, ale na Lamberta nevyzrál.
     
    44:31
    V situaci dva na dva se v ofenzivě ocitli Tvrdý s Bochnakem. Dlouhá přihrávka přes dva hráče soupeře letěla až k pravé tyči Málkovy brány, a tak na ni Tvrdý nedosáhl. Jako další pak reflexy domácího brankáře vyzkoušel střelou z mezikruží Häring a Málek ukrývá puk v lapačce.
     
    45:39
    Poruba se čím dál tím víc drží v útočném pásmu. Domácí brankář musí opět zasahovat.
     
    46:01
    Zemánek si k brance Poruby nabruslil po pravém křídle a trefuje levou tyčku.
     
    48:20
    Hra je hodně kouskovaná, často se přerušuje, není vidět žádný souvislý tlak. Nyní vybojoval útočné pásmo Hilšer, ale Vsetínu se nedaří přihrávky. Týmy se přesouvají mezi modré čáry.
     
    49:08
    Hilšer z ostrého úhlu trefuje tyčku porubské branky. Tu stejnou, jako před třemi herními minutami zasáhl Zemánek.
     
    50:10
    Vsetín právě vstřelil branku!
    Tak i ve třetí třetině jsme se dočkali gólu. Po přerušení hry se vhazovalo ve středním pásmu. Buly vyhráli Valaši a během devíti sekund se bleskově přemístili před Lamberta, kde zakončoval BORIS BABELIAK. Asistence: Daniel Klímek, Michael Vavřík.
     
    52:29
    Valachům se nedaří dostat z vlastního pásma, i když pořád drží kotouč poblíž modré čáry.
     
    52:44
    Poruba právě vstřelila branku!
    Střelu Daniela Häringu z větší vzdálenosti v mezikruží tečoval těsně před gólmanem MICHAL MORÁVEK. Kotouč tak na poslední chvíli změnil směr a zamířil si to nad Málkův pravý beton. Asistence: Daniel Häring, Daniel Zajíc.
     
    54:12
    I když jako poslední skórovala Poruba, aktivnější na puku jsou domácí. Hilšer se prokousal přes Topolanského a další útočná vlna strhla zmatek v Lambertově brankovišti. Jako poslední zakončoval Hrnčíř.
     
    55:16
    Po pravém křídle unikl Benka-Rybár. Zakončení se pouze svezlo po levém betonu gólmana Málka.
     
    56:42
    Klímek s Vavříkem a Babeliakem už to v předbrankovém prostoru až příliš překombinovali a obraně Poruby se podařilo svému gólmanovi pomoci.
     
    57:43
    Kunstovo nahození od modré se otřelo o Lambertovu lapačku a končí v rohu kluziště. To po střele Frimela z pravého kruhu se kotouč ocitá vedle levého betonu hostujícího gólmana, a ten hru přerušuje.
     
    58:27
    Morávek si do útoku nabruslil po pravém straně kluziště a puk nasměroval na bližší tyč, u které stál Málek připraven. Na druhé straně Zemánek opět trefil brankovou konstrukci.
     
    59:11
    Běží poslední minuta třetí třetina a Ostravané ještě zakládají útok. Rozehrávka Zajíce ale končí už u středového kruhu.
     
    59:33
    Vyloučení v týmu HC RT TORAX Poruba (Anlauf – 2 min., podrážení).
     
    59:42
    Vsetínští začínají s přesilovkovou kombinací. Vítězství už mají jisté, ale pokusí se přidat ještě jednu branku.
     
    59:56
    Kunstova střela od modré končí na obránci Debnárovi, a ten vyhazuje. V dnešním utkání už se nic nestane.
     
    Konec zápasu.
     
    Vedení Vsetína navýšil po bleskové souhře Boris Babeliak, ale hosté zanedlouho také skórovali. Na straně Poruby se trefil Michal Morávek. Hostující útočník se stal také posledním úspěšným střelcem dnešního utkání.
    Zápas 20. kola mezi Vsetínem a Porubou vyhrávají domácí poměrem 6:3 a mohou si nyní užít děkovačku s fanoušky, kteří je během celého zápasu podporovali.
    Ode mě je to pro dnešek vše, ze Vsetína Vám přeji příjemný zbytek dne. (17:53:03)
    Marken.cz

    Helena Hegeďová

    Branky a nahrávky: 9. Hilšer (Vašenka, Pernický), 14. Hilšer, 31. Klímek (Babeliak, Holáň), 33. Hilšer (Klímek, Vavřík), 37. Klímek (Hilšer, Zeman), 51. Babeliak (Klímek, Vavřík) – 5. Barčák (Benka-Rybár, Anlauf), 38. Bochnak, 53. Morávek (Häring, Zajíc)


    VHK ROBE Vsetín: Málek (Tkadlec) – Siner, Pernický, Zeman, Holáň, Kožený, Kunst – Zemánek, Vašenka, Pospíšil, Vrána, Vavřík, Hrnčíř, Babeliak, Hilšer, Klímek, Frimel.
    HC RT TORAX Poruba: Lambert (Pawlas) – Pitucha, Hranický, Topolanský, Mrozek, Debnár, Havlík, Smička, Zajíc – Pavlík, Benka-Rybár, Tvrdý, Barčák, Stodůlka, Anlauf, Morávek, Häring, Bochnak.

    Rozhodčí: Goňa – Poláček, Kociňák
    ocianews.com