Znojmo – Fehérvár 4:3 (kon.)
konec
HC LERAM Orli Znojmo
4:3 (0:0, 2:2, 2:1)
Fehérvár AV19
Neděle 24.11.2019, 17:30 • Nevoga aréna • bet-at-home ICE Hockey League • 21. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    58:40
    Fehérvár zpět v pásmu a opět v šesti bez brankáře.
     
    56:58
    Fehérvár právě vstřelil branku!
    Ještě to bude drama, velký tlak nakonec hosté využívají. Gerardovo zakončení ještě znojemská obrana zblokovala, ale následná tečovaná rána TIMOTHYHO CAMPBELLA už zaplula do sítě. Asistence: Andrew Yogan, Jonathan Harty.
     
    55:20
    Vyloučení v týmu Orli Znojmo (Mikliš – 2 min., nedovolené bránění).
     
    54:51
    Sarauer důrazně clonil na brankovišti, jeho dorážka volného puku těsně míjí branku.
     
    48:21
    Orli právě vstřelili branku!
    Když už se Fehérvár na chvíli vymanil z tlaku a hrál s pukem, vzápětí vyrobil na útočné modré chybu, která poprvé posílá Znojmo do dvoubrankového vedení. Situaci dva na jednoho totiž skvěle vyřešil Bowles, stáhl na sebe obránce a následně přihrál před prázdnou branku PHILIPU McRAEOVI, který už měl snadnou práci. Asistence: Parker Bowles.
     
    46:58
    Timeout (aspoň zatím) hostům nepomohl, Luciani našel křížnou přihrávkou před brankou úplně volného Svobodu, jenže ten trefuje pouze přesouvajícího se brankáře. Další velká šance Znojma.
     
    45:55
    Břevno zvoní za zády Kornakkera! Postaral se o to Berisha, který si vyměnil puk s Češíkem a následně vyslal prudký švih. Chybělo pár centimetrů.
     
    44:22
    Orli právě vstřelili branku!
    Znojmo si bere zpět ztracené vedení a po všech těch šancích z druhé části je tohle velmi překvapivá a z pohledu Fehérváru laciná branka. Jejím autorem je PHILIP McRAE, který s kotoučem na holi vybruslil od zadního mantinelu a prakticky z nulového úhlu nachytal Kornakkera nepřipraveného u bližší tyče. Asistence: Parker Bowles.
     
    44:02
    I Lassila drží svůj tým po chybě za brankou Orlů, kde se sjela trojice domácích borců. Lehtonen se s pukem na holi dostal až před branku, přehodil si kotouč na bekhend, jenže Lassila byl rychle na ledě a vyráží.
     
    35:39
    Fehérvár právě vstřelil branku!
    Hosté přežili množství šancí soupeře a nyní sami vyrovnávají z přesilovky. Byla to podobná situace jako u prvního gólu, tečí střely od modré se prosazuje FELIX GIRARD. Asistence: Andrew Yogan, Timothy Campbell.
     
    35:02
    Vyloučení v týmu Orli Znojmo (Češík – 2 min., hákování). První přesilovka pro Fehérvár.
     
    33:06
    Jak už to tak bývá, z ničeho nic mohlo udeřit na druhé straně, dorážka ve skrumáži před brankou proletěla jen pár centimetrů vedle Lassilovy pravé tyče.
     
    30:38
    Po střele od modré dorážel sám před brankou Češík, jenže Kornakker pohotově nastavil beton a puk zastavuje.
     
    28:08
    Orli právě vstřelili branku!
    Je to opravdu tak, místo gólové šance hostů je tu druhý gól Znojma, které svou třetí přesilovku v zápase využívá. ALEŠ SOVA dostal na modré ne úplně snadnou přihrávku, ale opřel se do ní vší silou a jeho příklep zastavila až síť v Kornakkerově brance. Asistence: Tomáš Svoboda, Rob Flick.
     
    27:49
    Vyloučení v týmu Hydro Fehérvár AV19 (Girard – 2 min., držení).
     
    25:27
    Vyloučení v týmu Hydro Fehérvár AV19 (Yogan – 2 min., nedovolené bránění).
     
    24:22
    Orli právě vstřelili branku!
    Po předchozí šanci ale akce pokračovala a rozhozené defenzivy soupeře nakonec Znojmo využívá. Přihrávku zpoza branky dostal JAKUB STEHLÍK a vymetl horní růžek branky. Asistence: Anthony Luciani.
     
    24:09
    Ou, další přečíslení a další gólovka Znojma. Tentokrát šli Orli dopředu ve více lidech a krásný ťukes na jeden dotek zakončoval z druhé vlny Flick. Kornakker už ležel na ledě a nemohl reagovat, ale kotouč jej trefil do rukavice.
     
    23:18
    Mohlo být vyrovnáno, v situaci dva na jednoho se Luciani rozhodl střílet, Kornakker výborně zasahuje špičkou vyrážečky.
     
    22:09
    Fehérvár právě vstřelil branku!
    Hosté se prosazují a otevírají skóre po jednoduché akci. Vyhrané buly v útočném pásmu, střela od modré a následná teč do protipohybu brankáře. Autorem gólové trefy je CSANAD ERDELY, zatím jasně nejnebezpečnější hráč hostů. Asistence: Dylan Busenius.
     
    17:29
    ... a z odraženého puku vznikla dosud největší šance zápasu. Měl ji ve vlastním oslabení Csanad Erdely, který ujížděl zcela sám na Lassilu, ale domácí brankář drží svůj tým, když včas sklapl betony.
     
    17:04
    Vyloučení v týmu Hydro Fehérvár AV19 (Lehtonen – 2 min., držení).
     
    09:36
    Efektní semafor teď předvedl Teemu Lassila a ze vzduchu švihem sebral gólovou radost Carusovi. Ten dostal po pěkné kombinační akci nabito do druhé vlny, tvrdou střelou mířil do horního růžku, ale lapačka finského brankáře byla proti.
     
    07:28
    První dobrou šanci utkání měl Mrázek. Znojmo zachytilo rozehrávku soupeře ve středním pásmu, Bartoš bekhendem našel najíždějícího Mrázka, ten byl ale v tísni a jeho bekhend před Kornakkerem byl zblokován nad břevno.

    Lukáš Peroutka

    Branky a nahrávky: 25. Stehlík (Luciani), 29. Sova (Svoboda, Flick), 45. McRae (Bowles), 49. McRae (Bowles) – 23. Erdely (Busenius), 36. Girard (Yogan, Campbell), 57. Campbell (Yogan, Harty)


    HC LERAM Orli Znojmo: Lassila (Groh) – Tansey, Sedlák, Sova, Mikliš, Bořuta, Stehlík, Jonáš – Luciani, Flick, Svoboda – Beránek, Bartoš, Mrázek – Bowles, McRae, Novák – Gago, Češík, Berisha – Oščádal.
    Fehérvár AV19: Kornakker (Ouzas) – Harty, Campbell, Busenius, Stipsicz, Caruso, Tikkanen – Yogan, Girard, Erdely – Sarpatki, Sarauer, D. Szabo – Szita, Reisz, Lehtonen – Mihaly, Koger, Kuralt.

    Rozhodčí: Sternat, Zrnić – Bedynek, Rezek
    thejrc.org