Třinec – Zlín 4:5 (3:4 po s.n.) | Plzeň – Kladno 3:1 (kon.) | Mladá Boleslav – Mountfield HK 1:0 (kon.)
Litvínov – K. Vary 2:1 (kon.) | Kometa Brno – Olomouc 4:3 (kon.) | Liberec – Pardubice 3:2 (2:0 po s.n.)
konec
HC VERVA Litvínov
2:1 (2:1, 0:0, 0:0)
HC Energie Karlovy Vary
Úterý 26.11.2019, 17:30 • ZS Ivana Hlinky, Litvínov • Tipsport extraliga • 22. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 17:30.
     
    Hezký úterní večer u Tipsport extraligy ledního hokeje. Dnes je na programu její dvaadvacáté kolo a my se prostřednictvím tohoto textového online přenosu zaměříme na duel mezi týmy HC VERVA Litvínov a HC Energie Karlovy Vary.
    Podkrušnohorské derby ozdobí úterní program 22. kola Tipsport extraligy
     
    HC VERVA Litvínov

    Litvínovští hokejisté se dále potácejí na chvostu extraligové tabulky a i letošní sezóna pro ně zatím není rozhodně dobře rozjetá. Letos je to o to horší, že se už nehraje baráž a poslednímu celku tedy hrozí přímý sestup do Chance ligy. Verva je v současné době na předposledním třináctém místě se ziskem osmnácti bodů před posledními Pardubicemi. Verva pětkrát vyhrála a šestnáctkrát prohrála. Naposledy nestačila na hradecký Mountfield, se kterým na jeho ledě prohrála 2:6. Dnes ji čeká další těžká bitva o důležité body, když na svém ledě hráči Litvínova vyzvou karlovarskou Energii.

    Nejproduktivnější hráči

    Richard Jarůšek – 15 bodů (7+8)
    Jakub Petružálek – 15 bodů (5+10)
    Viktor Hübl – 11 bodů (6+5)
    Jiří Šlégr rezignoval na post hlavního trenéra Vervy.
     
    HC Energie Karlovy Vary

    Hosté z Karlových Varů jsou na tom mnohem lépe. Jsou totiž v tabulce na šestém místě a sezónu tak mají oproti svému dnešnímu soupeři rozjetou velmi dobře. Na svém kontě mají šestatřicet bodů. Dvanáctkrát vyhráli a devětkrát odešli z ledu jako poražený tým. Po vysoké výhře 7:2 v Brně zavítali o pár dní později na půdu úřadujícího mistra extraligy, a sice Třince. A i tam Energie nadělovala, když vyhrála 7:1. Za sebou tak má dvě výhry a dnes by ráda zapsala třetí, aby si udržela úspěšnou sérii na venkovních kluzištích. Hosté budou v utkání favoritem, uvidíme, zda tuto roli naplní. Čeká nás zajímavý duel, tak si ho nenechte ujít.

    Nejproduktivnější hráči

    Tomáš Rachůnek – 23 bodů (8+15)
    Dávid Gríger – 20 bodů (10+10)
    Jakub Flek – 17 bodů (6+11)
     
    Vzájemná utkání

    Oba celky se už v letošní sezóně utkaly. V říjnu zvítězila na svém ledě Energie 4:3 po prodloužení. Domácí celek tak prahne po úspěšné odvetě.
     
    Úvodní sestavy:

    HC VERVA Litvínov: Janus (Honzík) – Jánošík (A), L. Doudera, Kudla, Ščotka, Baránek, T. Pavelka – Petružálek, V. Hübl (A), F. Lukeš – Mahbod, M. Hanzl, Jarůšek – Myšák, Helt, Zygmunt – Kašpar (C), J. Mikúš, Trávníček – Jurčík.

    HC Energie Karlovy Vary: Bednář (F. Novotný) – Šenkeřík, Stříteský, Graňák (A), Plutnar, D. Mikyska, Eminger, M. Rohan – T. Rachůnek (A), Gríger, Flek – V. Polák, T. Mikúš, O. Beránek – Kohout, Raška I, T. Kubalík – Koblasa, Skuhravý (C), Vondráček.

    Rozhodčí: Svoboda, Pražák – Klouček, Špringl.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku v první třetině?

    Tipovat můžete do začátku 1. třetiny.

     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:13
    Litvínov právě vstřelil branku!
    Tak to je pro Vervu úvod jako hrom. RICHARD JARŮŠEK dostal přihrávku na pravý kruh a pohotovou svižnou střelou překvapil hostujícího brankáře, který inkasuje už po třinácti vteřinách hry – 1:0. Asistence: Samson Mahbod a Adam Jánošík.
    00:13 Richard JARŮŠEK - 1:0
     
    00:37
    Domácí publikum si je vědomo toho, jak na tom litvínovští hokejisté jsou a od úvodních minut mohutně povzbuzují své hokejisty, kteří nyní čelí vhazování hostů před Janusem.
     
    00:56
    Nyní už ale mají kotouč zase domácí hráči a Bednář musel nadvakrát ukrýt kotouč pod lapačku a následně pak hru přerušil. Vervu úvodní branka nakopla a určitě pomohla pro další průběh hry.
     
    01:32
    Martin Hanzl se napřáhl ke střele a nebyl daleko od druhého přesného zásahu. Po své střele totiž napálil tyčku Bednářovy branky!
     
    01:44
    Vyloučení v týmu HC Energie Karlovy Vary (2 min. pro hráčskou lavici – příliš mnoho hráčů). Trest odpyká Dávid Gríger.
     
    01:44
    Navíc si Litvínov zahraje jako první přesilovou hru, hosté špatně střídali a Gríger odpyká trest za příliš mnoho hráčů. A už sedí na trestné lavici. Domácí mají šanci navýšit svůj náskok.
     
    02:05
    Pavelka se pokusil udržet útočné pásmo, to se mu povedlo, puk nechal Mahbodovi a nakonec střílel Lukeš. Ten poslal puk jen do obrany Energie a ta vyhazuje puk až před domácí branku.
     
    02:55
    Richard Jarůšek vlétl do útočného pásma, ale zakončit před Bednářem se mu nepovedlo. Záhy se pak hosté opět osvobozují.
     
    03:44
    Gríger je na ledové ploše a Energie je v plném počtu.
     
    04:06
    A hned se natlačili do útočného pásma. Mají ponechanou výhodu, pokud nevstřelí branku, zahrají si přesilovou hru.
     
    04:18
    Vyloučení v týmu HC VERVA Litvínov (Lukáš Kašpar – 2 min., sekání).
     
    04:28
    Jan Ščotka mohl v oslabení střílet z prostoru mezi kruhy, místo toho poslal puk na levou stranu pro Marka Baránka, ale tomu kotouč sjel z čepele. Nicméně domácí drží vteřiny a stále jsou v pásmu Varů.
     
    05:24
    Až nyní se dostávají hosté do útočné akce, ale pozorní obránci Vervy je nepustili do ohrožení Januse. Po chvilce už ale střílel Šenkeřík a domácí brankář jeho pokus kryl holí.
     
    05:56
    Následně pak těsně vedle mířil Jakub Flek a hosté už mají tlak před brankou Litvínova. Dávid Gríger tečoval před brankou Januse střelu od modré a pohotově zakročil Jaroslav Janus.
     
    06:18
    Lukáš Kašpar už je na ledě a i Verva svou první početní nevýhodu zvládla.
     
    06:32
    Karlovy Vary právě vstřelily branku!
    Jenže hned po tom, co se domácí hráči ubránili, Energie srovnává stav. MARTIN ROHAN vyslal pokus od modré čáry, který byl spíše takovým nahozením a kotouč nakonec poté skončil až za Janusovými zády – 1:1. Je tedy vyrovnáno a začíná se znovu od začátku. Asistence: Tomáš Kubalík.
    06:32 Martin ROHAN - 1:1
     
    06:37
    Následuje komerční přestávka a po ní si Verva zahraje další přesilovou hru.
     
    06:37
    Vyloučení v týmu HC Energie Karlovy Vary (Vojtěch Polák – 2 min., hákování).
     
    06:41
    František Lukeš vystřelil na branku hostů, ale obrana hostů dokázala zakročit a poté vyhazuje kotouč až před Jaroslava Januse.
     
    07:22
    Hosté sebrali domácímu celku kotouč a odpálili ho až před branku Litvínova. Znovu se tak osvobozují a šetří cenné vteřiny ze svého oslabení.
     
    07:22
    Nyní je hra přerušena. Na lavičce hostů zřejmě kotouč zasáhl někoho z realizačního týmu. Doufejme, že bude v pořádku. Už jsou u něho lékaři a zřejmě se bude šít.
     
    07:52
    František Lukeš rozehrál puk za brankou soupeře, našel Pavelku na modré čáře, ale jeho střelu, kterou chtěl dorážet Lukeš, nakonec netrefil.
     
    08:37
    Hosté jsou už v plném počtu.
     
    08:56
    Zygmunt neprotečoval puk do útočného pásma, hosté poté na chvíli otočili hru, ale do ohrožení Janusovy branky se nedostali.
     
    09:33
    Adam Raška vyslal pokus na Januse, který musel do zákroku. Poté hned puk poslal svým spoluhráčům, kteří rychle otáčejí hru na opačnou stranu.
     
    10:34
    Martin Hanzl se dostal před branku hostů, jeho pokus ale končí na Janu Bednářovi, jenž přerušuje hru a vhazovat se bude po jeho pravé ruce.
     
    11:00
    Juraj Mikúš poslal do předbrankového prostoru puk Jakubu Petružálkovi. Hostující brankář se ale stihl včas přesunout a pokus domácího matadora pak pokryl.
     
    11:47
    Michal Trávníček střílenou přihrávkou našel u bližší tyče volného Juraje Mikúše, ale jeho snahu zastavil zákrok Jana Bednáře.
     
    11:47
    A jeho branka se vychýlila ze svého postavení a bude ji třeba usadit zase zpátky. Chvilku se tak hrát znovu nebude.
     
    12:08
    Šenkeřík dostal kotouč do středního pásma, za ním ale spěchal Lukáš Doudera, jenž tak stejného hráče ve vlastním obranném pásmu na puk nepustil.
     
    12:46
    Pavelkovu ránu Jan Bednář vůbec neviděl. Nakonec kotouč skončil vedle jeho branky a mohl si tak oddychnout. Verva zvýšila tempo a snaží se opět strhnout vedení na svou stranu.
     
    13:09
    Vyloučení v týmu HC Energie Karlovy Vary (Petr Šenkeřík – 2 min., nedovolené bránění).
     
    13:09
    Následuje další komerční přestávka a po ní domácí celek bude hrát další přesilovou hru, v pořadí už třetí.
     
    13:25
    Lukeš najížděl Hüblovi do přihrávky, na kotouč ale nedosáhl. Následně si ho pak Petružálek stáhl zpět k sobě a Verva nadále útočí před Bednářovou brankou.
     
    14:21
    Hosté jdou do tří. Verva si tak zahraje dvojnásobnou přesilovou hru, která může trvat osmačtyřicet vteřin.
     
    14:21
    Vyloučení v týmu HC Energie Karlovy Vary (Václav Skuhravý – 2 min., držení).
     
    14:45
    Litvínov právě vstřelil branku!
    A je využito. Přesilovku pět na tři Verva stihla využít, když Mahbod posunul puk na TOMÁŠE PAVELKU, který nechytatelnou střelou kousek od pravého kruhu vymetl roh hostující branky – 2:1. Asistence: Samson Mahbod a Jakub Petružálek.
    14:45 Tomáš PAVELKA - 2:1
     
    15:24
    Domácí ještě dohrávají klasickou početní výhodu, hosté se ale nyní osvobodili a pošetřili cenné vteřiny z ní.
     
    16:04
    Vyloučení v týmu HC VERVA Litvínov (Martin Hanzl – 2 min., podrážení).
     
    16:21
    Hosté jsou už v plném počtu a začíná zkrácená přesilová hra hostujícího celku.
     
    16:59
    Stříteský pálil z první od modré čáry a nebezpečnou střelu ohrozil Jaroslava Januse, který pohotovým zákrokem podržel Vervu a přerušil hru.
     
    17:20
    Graňákovu přihrávku na modrou čáru srazila obrana Vervy, puk se dostal do středního pásma a poté ho ještě jeden z domácích poslal až před hostující klec.
     
    18:04
    Hanzl skáče na ledovou plochu a Litvínov je v plném počtu.
     
    18:12
    Filip Helt si sjel před Bednáře a jeho zakončení musel brankář karlovarské Energie pokrýt a i on hru přerušuje. Vhazuje se po jeho levé ruce.
     
    18:25
    Vyloučení v týmu HC VERVA Litvínov (Viktor Hübl – 2 min., hákování).
    Vyloučení v týmu HC Energie Karlovy Vary (Adam Raška – 2 min., nafilmovaný pád nebo přehrávání).
     
    18:33
    Hostující brankář raději podržel skákavý puk a znovu je hra pozastavena.
     
    19:00
    Hraje se poslední minuta první třetiny.
     
    19:08
    Samson Mahbod vyslal další tvrdou ránu směrem na Bednářovu branku, ale gólman Karlových Varů včas zakročil a nyní hru otáčejí hosté.
     
    19:37
    Adam Jánošík dostal do předbrankového prostoru přihrávku od Lukáše Kašpara, proti jeho střele z bekhendu zakročil Jan Bednář.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku ve druhé třetině?

    Tipovat můžete do začátku 2. třetiny.

     
    První třetina je za námi. Ta začala velmi dobře pro domácí celek, který už po třinácti vteřinách poslal do vedení Richard Jarůšek. Hosté však stihli vyrovnat Martinem Rohanem a začínalo se znovu od začátku. Poslední slovo ale měli hráči Litvínova. Ti využili dvojnásobnou přesilovou hru Tomášem Pavelkou a po první části hry tak mají Litvínovští jednobrankový náskok. Uvidíme, co nám nabídne prostřední část, která bude znovu hodně zajímavá a začne přibližně v 18:30.
     
    Střely na branku: 18 – 9
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:25
    Oba celky jsou už v plném počtu.
     
    20:40
    Mahbod se pokusil obhodit Šenkeříka, to mu nevyšlo. Následně pak už ale domácí zavezli puk do útočného pásma, kde střílel Hübl, ale jeho pokus obrana srazila mimo.
     
    21:18
    Ščotka ještě udržel útočnou třetinu, Litvínov však před Bednářem nezahrozil. Hned na to pak na druhou stranu míří zase Karlovarští.
     
    21:48
    Adam Raška zpracoval puk, prošel kolem Marka Baránka, ale do zakončení před Janusem se nedostal. O chvilku později už a ano a Janus pokus kryje betonem.
     
    22:28
    Kotouč po hostující střele orazítkoval tyč Janusovy branky, před ní se ještě snažil dorážet odražený puk Adam Raška, ale opět neúspěšně.
     
    23:00
    Hosté měli souvislý tlak před Janusem, ale stále se nemohou dostat k vyrovnání.
     
    23:23
    Nyní se Verva osvobodila a vyhodila puk do neutrální zóny a na chvilku si tak domácí vydechli.
     
    23:58
    Domácí ustáli další menší tlak karlovarské Energie a nyní se vydali směrem před branku Jana Bendáře.
     
    24:32
    Richard Jarůšek v protiútoku našel přihrávkou v prostoru mezi kruhy Jakuba Petružálka, ale jeho střela z první nakonec skončila přímo na hostujícím brankáři.
     
    25:44
    Agilní Jakub Petružálek potáhl puk a dostal ho před hostující klec, ovšem znovu se Verva nedostala k nebezpečné střele a hosté pak rychle směřují před Janusovu bránu.
     
    26:12
    Brankář domácích musel vytasit další přesný zákrok proti střele hostů a raději pak hru přerušil. Vhazovat se bude před jeho brankou, ještě ale následuje další komerční přestávka.
     
    26:26
    Lukáš Kašpar byl tísněn obranou soupeře, ale přesto dokázal vystřelit z pravé strany. Jeho pokus pak skončil v lapačce Jana Bednáře.
     
    27:03
    Další svižná střela mířila na branku Bednáře, tu vyslal Martin Hanzl a donutil tak brankáře Karlových Varů k dalšímu přesnému zákroku.
     
    27:18
    Domácí si vytvořili tlak před hostující klecí a jejich další pokus tak chytá opět Jan Bednář.
     
    27:55
    Adam Raška nabral rychlost ve středním pásmu, nabruslil si do těsné blízkosti Janusovy branky, ovšem s jeho přízemním pokusem si brankář Vervy poradil.
     
    28:40
    Viktoru Hüblovi nesedla střela, Marek Baránek se pak jal k dorážce před Bednářem a ten tak opět drží svůj tým. Hosté hned na to míří před domácí klec.
     
    29:26
    Vojtěch Polák proskočil obranou domácích, poté nasměroval puk pro Ondřeje Beránka, ale ten svou střelu poslal jen mimo tři litvínovské tyče.
     
    30:05
    Po přihrávce Tomáše Mikúše pálil Vojtěch Polák a jeho pokus opět končí vedle branky Vervy. Domácí tak od vlastního brankáře zakládají další akci.
     
    31:16
    Samson Mahbod se dostal ke kotouči na levé straně a poté vyslal svižnou střelu, kterou pokryl Jan Bednář zřejmě svým betonem. Další velká šance domácích končí na jeho zákroku.
     
    31:19
    O chvilku později střílel ještě Mahbod, ale znovu byl pozorný Bednář v brankovišti hostů.
     
    31:40
    Zakázané uvolnění Litvínova stěhuje hru před Jaroslava Januse, bude se tak vhazovat po jeho levé ruce a hosté zadarmo získali útočné pásmo.
     
    31:50
    Plutnar posílal puk na Vojtěcha Poláka, ale ten to měl na paty. Přesto hosté touš získali a rychle směřují hru před domácí branku.
     
    32:50
    Z bekhendu dorážel puk Jakub Petružálek, ale Bednář si zase poradil. Následně pak na druhé straně zahrozili zase hosté a do zákroku musel jít Janus.
     
    32:50
    Následuje další komerční přestávka.
     
    33:04
    Richard Jarůšek nahodil puk před branku hostů, ale tam nebyl nikdo, kdo by jeho přihrávku zužitkoval.
     
    33:29
    Další zakázané uvolnění Litvínova, hra se tedy přenáší zpět před branku Jaroslava Januse.
     
    34:14
    Rachůnkovu střelu lapil Jaroslav Janus, který po chvilce proti stejnému hráči zakročil znovu. Nadále hosté operují před jeho brankou.
     
    34:31
    Branka Januse je vychýlena a bude se muset usadit zpět. Se stejnou brankou byl problém i v první třetině, když ji hájil Jan Bednář.
     
    34:32
    Vše je už v pořádku, vhazovalo se před Janusem a hosté se nadále drží před jeho brankou a snaží se znovu o vyrovnání.
     
    35:09
    Avšak domácí vypíchli puk a jali se do další útočné akce, ale před Bednářem nakonec vůbec nezahrozili.
     
    35:45
    Jan Bednář nyní vytasil další pokus Richarda Jarůška, který se opřel do střely. Ale díky přesnému zákroku Bednáře, jenž se přesunul k pravé tyči, nenavyšují domácí své vedení!
     
    36:53
    Plutnar plácl do puku, který se dostal před Januse, ale nikdo z jeho spoluhráčů ho nedokázal dostat za jeho záda.
     
    37:37
    Zakázané uvolnění litvínovské Vervy.
     
    38:03
    Bednář byl důrazný při rozehrávce svých spoluhráčů a pomohl tak dostat puk do neutrální zóny. Do akce tak míří karlovarská Energie.
     
    38:26
    Z pravé strany to zkusil Šenkeřík, v pádu ale poslal puk jen přímo k Janusově brance.
     
    39:00
    Hraje se poslední minuta druhé třetiny.
     
    39:15
    Martin Kohout dorážel puk před Janusem, domácí brankář však prostor u své pravé tyče zavřel a pomohl tak spoluhráčům. Hra je přerušena a vhazuje se po jeho pravé ruce.
     
    40:00
    V závěru této části hry měla Verva tlak před hostující brankou a nakonec dokázal Bednáře prostřelit Jakub Petružálek. Avšak sudí se poté šli poradit s videorozhodčím, zda gól nepadl už po vypršení času a nakonec tomu tak bylo. Branka Litvínova tak nemohla být uznána!
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku ve třetí třetině?

    Tipovat můžete do začátku 3. třetiny.

     
    Také druhá část hry je za námi. V ní jsme se nedočkali žádného gólu a domácí tak stále drží velmi těsný náskok. V závěru sice skórovali, ale jejich přesná trefa nemohla být uznána, protože gól padl už po vypršení druhé dvacetiminutovky. Uvidíme, co nám nabídne třetí třetina, která začne přibližně v 19:24.
     
    Střely na branku: 31 – 20
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:10
    Samson Mahbod se hned na začátku třetí třetiny dostal do zajímavé šance, prošel kolem brankoviště, ale z levé strany pak neprostřelil Jana Bednáře.
     
    41:07
    Tomáš Mikúš přišel o kotouč díky Františku Lukešovi. Litvínov se pak dostal na druhou stranu, ale před Bednářem nezahrozil.
     
    41:57
    Proti dotírajícímu Lukáši Kašparovi raději podržel kotouč Jan Bednář a přerušil hru. Za chvíli se bude vhazovat po jeho pravé ruce.
     
    42:14
    Vondráček hledal přihrávkou Koblasu, ale ten na kotouč nedosáhl.
     
    42:46
    Jan Myšák se snažil posunout puk na Filipa Helta, tato spolupráce se neujala a rázem tak končí další litvínovská akce.
     
    43:10
    Plutnar nesklepl puk do neutrální zóny a Kudla ještě udržel útočnou třetinu. Domácí se však velmi rychle pakovali zase zpět.
     
    44:03
    Viktor Hübl pálil, Petružálek pak před Bednářem dorážel. Jan Bednář si připsal další zákrok, po němž hru zastavil. Vhazování proběhne po jeho pravé ruce.
     
    44:28
    Před Bednářem byl znovu tlak ze strany Vervy. Myšákovu přízemní střelu však pokryl hostující brankář a přerušil hru. Ještě se před jeho brankou strhla menší potyčka mezi oběma tábory, ale nakonec vše vyřešila domluva sudích.
     
    45:16
    Z otočky to před brankou Januse zkoušel Tomáš Kubalík, ale nedokázal najít skulinku v domácí brance.
     
    45:38
    Koblasa nahodil puk před branku domácích, Rohan ho poté tečoval, leč neúspěšně. Nicméně hosté stále drží útočnou třetinu a kombinují před Janusovou klecí.
     
    47:28
    Následuje další komerční přestávka.
     
    47:34
    Při vhazování se střetli bratři Mikúšové. Úspěšnější na buly byl ten litvínovský, a sice Juraj Mikúš.
     
    48:28
    Vyloučení v týmu HC Energie Karlovy Vary (Tomáš Mikúš – 2 min., podrážení).
     
    48:38
    Domácí mají k dispozici další přesilovou hru, uvidíme, zda se jim podaří dostat se na vyšší náskok. Nyní operují před hostující brankou.
     
    49:11
    Pěkná kombinace mohla být zakončena Richardem Jarůškem, ale ten to nakonec měl na paty a nemohl tak vystřelit. Poté se hosté osvobozují.
     
    49:48
    Martin Hanzl netrefil branku hostů, Bednář si šikovně povyjel a snížil tak střelecký úhel. A opět se Energie osvobozuje.
     
    50:28
    Hosté jsou už v plném počtu.
     
    50:54
    Ščotka poslal puk Ondřeji Jurčíkovi, jenž zakončil před Bednářem z bekhendu. Ale hostující brankář neměl příliš problémů proti tomuto pokusu zakročit.
     
    51:26
    Adam Jánošík vybruslil od zadního mantinelu a dostal se před Bednářem k další střele. Ale opět brankář hostů zakročil.
     
    52:06
    Střela jednoho z hostů byla sražena do ochranné sítě a hra je zastavena. Po reklamní přestávce se tak bude vhazovat před Jaroslavem Janusem.
     
    52:40
    Další pokus Vervy zlikvidoval Jan Bednář a zapsal tak další důležitý zákrok, po kterém hru nechal pozastavit.
     
    53:14
    Vyloučení v týmu HC Energie Karlovy Vary (2 min. pro hráčskou lavici – příliš mnoho hráčů). Trest odpyká Tomáš Mikúš.
     
    54:00
    Domácí se usadili v pásmu hostů a kombinují v přesilové hře. Zatím se jim nedaří dostat se k nějaké nebezpečné střele, která by mohla znamenat navýšení vedení.
     
    54:30
    Juraj Mikúš našel přihrávkou Richarda Jarůška a Jan Bednář byl proti jeho druhé trefě v utkání. Následně pak se karlovarská Energie osvobozuje.
     
    54:58
    Hosté získali útočné pásmo a drží puk co nejdále od své branky. Vhazuje se před brankou Jaroslava Januse.
     
    55:14
    Hosté se ubránili a nyní jsou už v plném počtu.
     
    55:54
    Obrana Litvínova zablokovala střelu Tomáše Mikúše a dostala puk na své hokejky. Verva tak okamžitě směřuje před hostující svatyni.
     
    57:12
    Domácí hráči se dostali k puku v obranném pásmu a okamžitě ho vytahují daleko od své branky. Nyní už se nikam neženou a brání svůj nejtěsnější možný náskok.
     
    57:18
    A hned na to našel Jarůšek Mahboda na pravé straně, ale pokus druhého jmenovaného končí mimo.
     
    58:00
    Hrají se poslední dvě minuty třetí třetiny.
     
    58:13
    Domácí takticky drží puk a nepouštějí soupeře k odvolání brankáře.
     
    58:43
    Hostující lavička si bere oddechový čas.
     
    58:43
    Hosté jsou bez brankáře. Zkouší to tedy se šesti bruslaři v poli!
     
    59:03
    Vyloučení v týmu HC VERVA Litvínov (Samson Mahbod – 2 min., hákování + 2 min., hrubost).
    Vyloučení v týmu HC Energie Karlovy Vary (Ondřej Beránek – 2 min., hrubost).
     
    59:16
    Michal Trávníček si najížděl před branku hostů, kam se vracel Bednář ze střídačky a poté proti jeho pokusu zakročil.
     
    59:29
    Jurčík se srazil s protihráčem a otřesený skončil na ledové ploše. Nyní už je ale v pořádku a po svých směřuje na střídačku.
     
    59:40
    Hosté jsou opět bez brankáře a se šesti hráči ve hře.
     
    59:57
    Koblasova střela byla zablokována a nyní to už vypadá, že si své vedení uhájí až do konce.
     
    Konec zápasu.
     
    Je dobojováno. Domácí hráči zvládli velmi důležitý zápas s karlovarskou Energií, kterou porážejí 2:1. Dnes hráči Vervy předvedli velmi dobrý výkon, který by jim mohl pomoci do dalších bojů. Hosté se po dvou vysokých výhrách na ledě Brna a Třince dnes z ledu soupeře vracejí bez jediného bodu.
     
    Střely na branku: 39 – 30
     
    Dnešní utkání sledovalo 3 682 diváků.
     
    To je pro tuto chvíli z mé strany už vše. Přeji hezký zbytek úterního večera a u dalších online přenosů z hokeje se budu těšit zase na shledanou. (20:12:21)
    Marken.cz

    Vendula Zdražilová

    Branky a nahrávky: 1. Jarůšek (Mahbod, Jánošík), 15. T. Pavelka (Mahbod, Petružálek) – 7. M. Rohan (T. Kubalík)


    HC VERVA Litvínov: Janus (Honzík) – Jánošík (A), L. Doudera, Kudla, Ščotka, Baránek, T. Pavelka – Petružálek, V. Hübl (A), F. Lukeš – Mahbod, M. Hanzl, Jarůšek – Myšák, Helt, Zygmunt – Kašpar (C), J. Mikúš, Trávníček – Jurčík.
    HC Energie Karlovy Vary: Bednář (F. Novotný) – Šenkeřík, Stříteský, Graňák (A), Plutnar, D. Mikyska, Eminger, M. Rohan – T. Rachůnek (A), Gríger, Flek – V. Polák, T. Mikúš, O. Beránek – Kohout, Raška I, T. Kubalík – Koblasa, Skuhravý (C), Vondráček.

    Rozhodčí: Svoboda, Pražák – Klouček, Špringl

    Diváci: 3 682
    thejrc.org