Montreal – New Jersey 4:6 (kon.) | Boston – NY Rangers 3:2 (po pr.) | Anaheim – Winnipeg 0:3 (kon.)
San Jose – Los Angeles 4:1 (kon.) | Philadelphia – Detroit 6:1 (kon.) | Buffalo – Toronto 6:4 (kon.)
Chicago – Colorado 2:5 (kon.) | Minnesota – Ottawa 7:2 (kon.) | Washington – Tampa 4:3 (po pr.)
konec
Buffalo Sabres
6:4 (0:1, 4:1, 2:2)
Toronto Maple Leafs
Pátek 29.11.2019, 22:08 • KeyBank Center, Buffalo • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 22:00.
     
    Hezký den všem fanynkám a fanouškům! Zámořská NHL má na programu další zápasy, my budeme společně sledovat souboj mezi Buffalo Sabres a Toronto Maple Leafs.
     
    Buffalo Sabres

    Hokejisté Buffala se po šestadvaceti kolech nacházejí na průběžné dvanácté pozici východní konference, což určitě neznačí povedený vstup do sezony. Sabres mají na svém kontě šestadvacet bodů, nicméně na svého dnešního souboje ztrácejí pouze dva body, což by se v případě vítězství mohlo vymazat. Buffalo se v posledních zápasech výsledkově tápe, z posledních pěti duelů vyhrálo pouze jedinkrát, bylo tomu tak v souboji proti sedmé Floridě. V minulém kole byla k vidění další porážka, Buffalo v roli domácího celku nestačilo na Calgary, které vyhrálo 3:2 po prodloužení.
     
    Toronto Maple Leafs

    Na opačné straně stojí o něco lépe hrající Toronto, kterému pro změnu patří osmá pozice východní konference, avšak v případě prohry se klidně může propadnout za dnešního soupeře. Toronto se naopak nachází ve velice dobré formě, neboť zvládlo poslední tři duely. Hostující tým tohoto zápasu si postupně vyšlápl na Arizonu, Colorado a také na poslední Detroit, který v posledním hracím dni prohrál vysoko 0:6. Toronto bude dnes v roli hostujícího celku, přičemž doposud odehrálo třináct venkovních zápasů, ve kterých se mu povedlo uspět pouze v šesti případech.
     
    Úvodní sestavy:

    Buffalo Sabres: Ullmark (C. Hutton) – Bogosian, McCabe (A), Ristolainen, Montour, Jokiharju, Scandella – S. Reinhart, Eichel (C), Olofsson – Ma. Johansson (A), Mittelstadt, Vesey – Sheary, Jo. Larsson, Skinner – Dea, Asplund, Girgensons.

    Toronto Maple Leafs: Andersen (Kaskisuo) – Ceci, Rielly (A), Holl, Muzzin, Barrie, Dermott – W. Nylander, Matthews (A), A. Johnsson – Hyman, Tavares (C), I. Michejev – Kapanen, Spezza, Petan – Timashov, F. Gauthier, Engvall.

    Rozhodčí: Pollock, South – Baker, Kovachik.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vyhraje první třetinu?

    Tipovat můžete do začátku 1. třetiny.

     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:10
    Úvodní vhazování první periody dopadlo lépe pro domácí celek, načež McCabe okamžitě nahazoval po mantinelu do pásma soupeře, kde se nacházel Ceci.
     
    01:02
    Hned v úvodu tohoto zápasu jsme sledovali tvrdý projektil z hole Bogosiana, který pouze vyprášil beton Hutchinsona. Posléze ještě zkoušel zakončit kolega McCabe.
     
    02:06
    Také Toronto si přichystalo první střelecký pokus, nicméně se nejednalo o nic nebezpečného. Michejev tak nahazoval k mantinelu, kde byl jako první Ristolainen.
     
    03:10
    U pravého hrazení se dokázal zorientovat Ceci, kterému se povedlo přesně rozehrát. Toronto se sice dostalo do útočné třetiny, jenomže nahrávka na Gauthiera byla o něco delší. To nakonec nemuselo zas tak vadit, k tvrdému projektilu se totiž dostal Muzzin.
     
    04:05
    Michejevovi se nepovedlo rozehrát dle představ, nicméně i přesto se Buffalo nedostalo k ničemu vážnějšímu. Následně Ullmark vyzrál na ránu od Holla.
     
    05:08
    O kotouč bojoval domácí Mittelstadt, kterému chyběla podpora spoluhráčů. Hra se tak rychle otočila na opačnou polovinu, kde před modrou čárou odehrál touš Muzzin.
     
    06:12
    V mezikruží se Olofssonovi povedlo prodloužit na Bogosiana, kterému puk utekl daleko od hokejky. Maple Leafs tak chtěli podniknout protiakci, která nikam nevedla.
     
    07:04
    Domácímu celku se nepovedlo přejít přes modrou čárou, bylo z toho pouze postavení mimo hru. Na řadu tak přichází vůbec první komerční přestávka tohoto zápasu.
     
    08:10
    Za vlastní branku musel brankář Hutchinson, kterému se povedlo rozehrát pomocí mantinelu. Poté se na druhou stranu vydal Hyman, jehož bekhend směřoval vedle.
     
    09:02
    Buffalo Sabres se nyní usadilo v pásmu soupeře, kde měl hodně práce hostující Rielly. Domácí to ovšem dobře vykombinovali, nicméně Vesey neměl čas na zakončení.
     
    10:00
    Je za námi první polovina úvodní periody, zatím sledujeme celkem vyrovnanou podívanou. Oba celky předvádějí dobrou obrannou hru, šancí tak moc nebylo.
     
    11:08
    Sám na branku mohl uhánět Kapanen, jenomže včas mu ustřelil puk od hokejky jeden z protihráčů. V tandemu se mu ještě nabízel Petan, který rovněž nezakončil.
     
    12:02
    Moc hezky to před malým momentem udělal Matthews, který se manévrem natlačil k zakončení, jenž skončilo kousek vedle. Toronto začíná mít územní převahu.
     
    13:01
    Na modré čáře měl napřaženo domácí Montour, jehož ránu ještě jeden z hráčů zablokoval vedle branky. Další zakončení téhož hráče skončilo v lapačce Hutchinsona.
     
    14:08
    Obrovská šance pro Toronto! Domácí obrana si nepohlídala Nylandera, který tak uháněl sám na brankáře. Zakončení ale zapadlo přímo do lapačky Ullmarka.
     
    15:02
    Do hra se vloudila další nepřesnost, při které se Hymanovi nepovedlo protečovat puk do pásma. Logicky z toho je icing, sudí tak pochopitelně musel přerušit hru.
     
    16:04
    Ullmark i podruhé vyzrál na Nylandera, který to udělal fantasticky. Stahovačkou se dostal kolem padajícího obránce, jenomže poté opět trefil pouze lapačku.
     
    16:05
    Vyloučení v týmu Buffalo Sabres (Marcus Johansson – 2 min., hákování).
     
    17:12
    Toronto nezačalo přesilovou hru vůbec dobře, naopak domácí celek vyhodil přes všechny čáry. Tím samým činem se prezentovali také hosté, jenomže to přineslo icing.
     
    18:04
    Ullmark si v krátkém časovém sledu připsal další dva složité zákroky. Ten druhý vypustil ze své hokejky Muzzin, který nenašel recept na domácího brankáře.
     
    18:54
    Toronto právě vstřelilo branku!
    Tak přeci jenom se hosté dostávají do kýženého vedení! Buffalu se totiž nepovedlo odehrát touš do bezpečnějšího prostoru, čehož okamžitě využil pozorný Michejev, kterému se povedlo u vzdálenější konstrukce najít volného JOHNA TAVARESE, který zacílil nadmíru přesně.
    Asistence: Ilja Michejev a Morgan Rielly.
    18:54 John TAVARES - 0:1
     
    19:34
    Ke konci třetiny šarvátka mezi domácí Shearym a hostujícím Dermottem, tak končí pádem obou hráčů na ledovou plochu.
     
    19:34
    Vyloučení v týmu Buffalo Sabres (Conor Sheary – 2 min., hrubost).
    Vyloučení v týmu Toronto Maple Leafs (Travis Dermott – 2 min., hrubost).
     
    20:00
    První třetina skončila.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku ve druhé třetině?

    Tipovat můžete do začátku 2. třetiny.

     
    Máme za sebou první periodu, která nám přeci jenom přinesla jedinou branku, o kterou se postaral hostující kapitán Tavares. Úvod zápasu ale patřil Buffalu, které na svého soupeře nastoupilo velice aktivně, nicméně na Hutchinsona si nepřišlo. Postupem času mělo Toronto navrch, navíc se mu povedlo vsítit vedoucí branku.
     
    Střely na branku: 13 – 12.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:10
    Úvodní vhazování druhé periody dopadlo lépe pro hostující celek, který se okamžitě dostal za vlastní branku. Poté útočný výpad zakládal obránce Rielly.
     
    21:03
    Směrem kupředu to zkoušel také domácí kapitán Eichel, jenomže jeho formace skončila v ofsajdovém postavení. Opět se tak bude vhazovat ve středním pásmu.
     
    21:21
    Toronto právě vstřelilo branku!
    Krátce po startu druhé třetiny se hosté dostávají do dvoubrankového vedení! JOHN TAVARES nejprve pádil sám na brankáře, jenomže střela zápěstím putovala kousek vedle branky. Hostující kapitán se za brankou skvěle zorientoval, navíc volný touš dokázal přesně odpálit do prázdné branky před brankářem Ullmarkem.
    Asistence: Kasperi Kapanen.
    21:21 John TAVARES - 0:2
     
    22:27
    Buffalo se směrem dopředu i nadále trápí, další nahrávka na levou stranu přinesla další zakázané uvolnění. Krátce po vhazování to nahozením na branku zkoušel Holl.
     
    23:08
    Po delší době si práci připsal také hostující brankář Hutchinson, jenomže se nejednalo o nic nebezpečného. Mittelstadt totiž neměl na zakončení moc času.
     
    24:11
    Maple Leafs pouze nahazovali podél hrazení, kde se jako první dostal ke kotouči domácí obránce Bogosian. Jeho kostrbatá rozehrávka přinesla další icing.
     
    25:09
    Za brankou soupeře celkem dlouho operoval domácí Mittelstadt, kterému se nakonec u pravého kruhu povedlo najít Johanssona, jenž trefil pouze hrudník Hutchinsona.
     
    25:45
    Sabres právě vstřelili branku!
    Tak přeci jenom se domácím povedlo snížit stav! Velký kus práce totiž odvedl Larsson, který zadovkou oslovil trestuhodně nekrytého JEFFA SKINNERA, jehož rána zápěstím směřovala přesně ke vzdálenější konstrukci. Toronto si najednou pořádně zkomplikovalo život!
    Asistence: Johan Larsson, Brandon Montour.
    25:45 Jeff SKINNER - 1:2
     
    26:03
    Vyloučení v týmu Toronto Maple Leafs (Jason Spezza – 2 min., držení).
     
    27:11
    Buffalo se dostalo k prvnímu slibnému nátlaku, jenomže žádné zakončení jsme dlouho dobu neviděli. Až poté pálil pouze do betonu brankáře kapitán Eichel.
     
    27:33
    Vyloučení v týmu Buffalo Sabres (Jack Eichel – 2 min., sekání).
     
    28:10
    Hollovi se už nepovedlo udržet hrací předmět před modrou čárou, jeho celek tak musel vyklidit útočnou třetinu. Toronto se rovněž dostává k přesilovkové kombinaci.
     
    29:06
    Jenomže domácí se díky mantinelu osvobodili, o což se postaral obránce Bogosian. Tavares se snažil zavést puk do útočné třetiny, což se mu přes důrazného obránce nepovedlo.
     
    29:43
    Sabres právě vstřelili branku!
    Tak pozor, domácí hráči totiž opět srovnávají krok! JACK EICHEL se sotva vrátil z trestné lavice, načež sám zahájil rychlý protiútok, který si vzal sám na sebe. Rána zápěstím bezpečně směřovala mimo dosah hostujícího brankáře, Toronto tak promarnilo hned dvoubrankové manko.
    Asistence: Zach Bogosian.
    29:43 Jack EICHEL - 2:2
     
    31:06
    Montour se nedokázal dostat za červenou čáru, nicméně i přesto se mu povedlo velice přesně rozehrát na levou stranu, kde se do zakončení tlačil Mittelstadt.
     
    32:02
    Na opačné straně se podél hrazení prodíral vpřed hostující Spezza, jenomže ani on se daleko nedostal. Momentálně sledujeme pasáž plnou nepřesností.
     
    32:08
    Sabres právě vstřelili branku!
    Domácí se vůbec poprvé v utkání dostávají do kýženého vedení! Buffalo se sice kostrbatým způsobem udrželo v útočném pásmu, kde nahazoval puk na branku Scandella. Těsně před brankářem se povedlo tečovat nahození CASEYMU MITTELSTADTOVI, který tak překvapil brankáře.
    Asistence: Marco Scandella, Jimmy Vesey.
    32:08 Casey MITTELSTADT - 3:2
     
    33:55
    Vyloučení v týmu Toronto Maple Leafs (Frédérik Gauthier – 2 min., držení).
     
    34:26
    Ristolainen si u modré čáry vyměnil puk s Eichelem, avšak ani jeden z hráčů se neměl k zakončení. Až poté finský obránce prudkým pokusem minul svatyni.
     
    35:20
    Toronto si pohlídalo také další zavezení hracího předmětu, po kterém se vydalo do protiútoku. Ceci navíc nahazoval na branku, puk ale neproletěl až k Petanovi.
     
    36:59
    Vyloučení v týmu Buffalo Sabres (Rasmus Asplund – 2 min., sekání).
     
    37:13
    Hutchinson musel být pozorný, nicméně se mu povedlo pokrýt prostor u levé brankové konstrukce. Toronto se zdá být otřesené, zřejmě za to může třetí branka.
     
    38:54
    Sabres právě vstřelili branku!
    Hosté přesilovou hru nevyužili, naopak domácí hráči odskakují na rozdíl dvou branek! Eichelovi se totiž povedlo ustát souboj za brankou, což bylo klíčem k úspěchu. Poté totiž přišla na řadu zpětná nahrávka na VICTORA OLOFSSONA, jehož rána směřovala přesně pod břevno branky.
    Asistence: Jack Eichel.
    38:54 Victor OLOFSSON - 4:2
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku ve třetí třetině?

    Tipovat můžete do začátku 3. třetiny.

     
    Máme za sebou druhou periodu, která byla z hlediska vstřelených branek hodně výživná. Toronto se v úvodu dostalo do dvoubrankového vedení, jenomže to bylo z jeho strany naprosto vše. Iniciativu totiž převzalo Buffalo, kterému se dařilo proměňovat rychlé protiútoky, díky kterém je domácí celek ve vedení poměrem 4:2.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:10
    Úvodní vhazování poslední periody dopadlo lépe pro domácí hráče, kteří se okamžitě snažili o nahození do pásma soupeře, kde ale moc dlouho nevydrželi.
     
    41:03
    K puku zavítal také obránce Bogosian, kterému se na pravém křídle povedlo najít Olofssona. Ten pouze prodlužoval na Eichela, který dostal svůj celek do pásma.
     
    41:11
    Vyloučení v týmu Buffalo Sabres (Henri Jokiharju – 2 min., sekání).
     
    42:09
    K vidění byla celkem dlouhá kombinaci, při které si Matthews sjel za branku soupeře. Z této pozice se mu nepovedlo přesně nahrát, soupeř tak okamžitě vyhodil do bezpečí.
     
    43:01
    Navíc se Buffalo dostalo do dalšího slibného protiútoku. Vesey se ještě pokoušel najít svého kolegu Asplunda, jenomže nahrávka na druhého jmenovaného byla nepřesná.
     
    44:08
    Matthews se dostal zpět do pásma, kde ještě zkoušel spolupracovat s Tavaresem. Buffalo se i tentokráte ubránilo, před brankářem zablokoval nahrávku McCabe.
     
    45:04
    Scandella se s vypětím všech sil snažil udržet puk před modrou čárou, jenomže se mu to nakonec nepovedlo. Vhazovat se tak opět bude ve středním pásmu.
     
    46:07
    Za protečovaným pukem spěchal domácí Vesey, jenomže proti němu číhala hned dvojice protihráčů. Ta ho čistě obrala o kotouč, obě formace již míří na střídačku.
     
    46:50
    Toronto právě vstřelilo branku!
    Tak ono to přeci jenom bude ještě hodně zajímavé! Za branku soupeře si sjel Spezza, který navíc dokázal vykouzlil velice přesnou nahrávku na DMYTRA TIMASHOVA, jenž se prudkým projektilem opřel do puku. Hrací předmět skončil až za Ullmarkem, který si na něj stačil sáhnout.
    Asistence: Jason Spezza, Morgan Rielly.
    46:50 Dmytro TIMASHOV - 4:3
     
    47:05
    U zadního hrazení si důrazně počínal hostující Barrie, který sváděl souboj s Reinhartem. Domácí hráč se vymanil ze sevření, načež po jeho nahrávce pálil Sheary.
     
    48:14
    Do kombinace se zapojil také Eichel, který místo zakončení ještě oslovil na modré čáře stojícího Jokiharja, s jehož pokusem si Hutchinson poradil. Poté hosté zahráli na icing.
     
    48:34
    Sabres právě vstřelili branku!
    V krátkém časovém sledu si domácí hráči berou dvoubrankové vedení zpět! Toronto totiž zmatkovalo u vlastní branky, kde se jednomu z obránců nepovedlo rozehrát dle představ, čehož dokázal využít dotírající JIMMY VESEY, kterému se povedlo procedit puk pod betonem brankáře.
    Bez asistence.
    48:34 Jimmy VESEY - 5:3
     
    49:59
    Hostující brankář Hutchison měl v tomto případě téměř zakrytý výhled, avšak i přesto se mu povedlo zasáhnout proti prudké ráně od Scandelly. Na řadu přichází komerční přestávka.
     
    51:03
    Do nepříjemného nátlaku se dostal hostující Rielly, který si dokázal poradit na jedničku. Toronto však narazilo na početnou hráz soupeře, která zasáhla na jedničku.
     
    52:01
    Nylander si řekl o nahrávku mezi kruhy, jenomže ta nakonec putovala daleko do jeho hokejky. Vzápětí musel na zem Ullmark, ke kterému puk nakonec neproletěl.
     
    52:08
    Toronto právě vstřelilo branku!
    Zničehonic se hostující celek opět dostává zpět do hry! Nahozený kotouč směřoval k zadnímu hrazení, kde se dokázal uplatnit Petan, který vykouzlil velice přesnou nahrávku na zcela osamoceného KASPERA KAPANENA. Druhý jmenovaný hráč sám před brankářem zacílil do volného místečka.
    Asistence: Nicolas Petan, Justin Holl.
    52:08 Kasperi KAPANEN - 5:4
     
    53:20
    O rychlou odpověď se za domácí celek pokoušel Skinner, který se natlačil k Hutchinsonovi, jenž raději schoval puk pod sebou. Na řadu tak přijde vhazování.
     
    54:11
    Brankáře se pokoušel překvapit domácí Vesey, který však narazil pouze na připravený beton. Buffalo se přesto udrželo v pásmu, jenomže rána od modré nebyla úspěšná.
     
    55:05
    Johnsson sice obdržel nahrávku na paty, avšak přesto se mu povedlo zavézt hrací předmět do útočného pásma, kde si jeho celek začíná vytvářet územní převahu.
     
    57:11
    Ullmark si připsal další velice těžký zákrok, po kterém se do zakončení natlačil také kanonýr Matthews, kterému se bekhendovým způsobem nepodařilo překonat brankáře.
     
    58:08
    Muzzinovi se povedlo nahodit kotouč podél hrazení, nicméně jeho formace se přesto neudržela v útočném pásmu. Další útočný výpad tak zahajuje zadák Rielly.
     
    58:20
    Toronto je v šesti, Hutchinson zamířil na střídačku!
     
    59:20
    Domácí hráči byli blízko k rozhodující brance, jenomže jeden z protihráčů ještě stihl pul před brankovou čárou. Toronto se opět dostalo do pásma Buffala.
     
    59:33
    Sabres právě vstřelili branku!
    O vítězi tohoto zápasu je definitivně rozhodnuto! Volného kotouče se ve vlastní třetině ujal kapitán JACK EICHEL, kterému se povedlo přes celou hrací plochu zamířit do prázdné branky. Torontu se tak hra bez brankářem moc nepovedla.
    Asistence: Rasmus Ristolainen.
    59:33 Jack EICHEL - 6:4
     
    59:59
    Vyloučení v týmu Toronto Maple Leafs (Travis Dermott – trestné střílení, hákování).
     
    59:59
    K samostatnému nájezdu se rozjel domácí Asplund, který to zkoušel netradiční kličkou, jenomže na brankáře nevyzrál.
     
    Konec zápasu.
     
    Je konec! Dnešní utkání nakonec končí vítězstvím Buffala, které porazilo svého soupeře poměrem 6:4. Toronto sice v jednu dobu vedlo o dvě branky, jenomže ani to domácí celek nezlomilo. Poslední perioda nám navíc přinesla další čtyři přesné zásahy, přičemž si Buffalo udrželo dvoubrankové vedení až do konce, neboť v závěru dokázal do prázdné branky přesně vypálit Jack Eichel.
     
    Statistiky utkání:

    Střely na branku – 35:29.
    Zblokované střely – 10:5.
    Vyloučení – 5:3.
    Využití přesilovek 0/3 – 0/5.
    Vhazování – 34:22.
     
    Tři hvězdy utkání:

    1. Jack Eichel (BUF) 2+1
    2. Jimmy Vesey (BUF) 1+1
    3. John Tavares (BUF) 2+0 (00:44:00)

    David Suchý

    Branky a nahrávky: 26. Skinner (Jo. Larsson, Montour), 30. Eichel (Bogosian), 33. Mittelstadt (Scandella, Vesey), 39. Olofsson (Eichel), 49. Vesey, 60. Eichel (Ristolainen) – 19. Tavares (I. Michejev, Rielly), 22. Tavares (Kapanen), 47. Timashov (Spezza, Rielly), 53. Kapanen (Petan, Holl)


    Buffalo Sabres: Ullmark (C. Hutton) – Bogosian, McCabe (A), Ristolainen, Montour, Jokiharju, Scandella – S. Reinhart, Eichel (C), Olofsson – Ma. Johansson (A), Mittelstadt, Vesey – Sheary, Jo. Larsson, Skinner – Dea, Asplund, Girgensons.
    Toronto Maple Leafs: Hutchinson (Andersen) – Ceci, Rielly (A), Holl, Muzzin, Barrie, Dermott – W. Nylander, Matthews (A), A. Johnsson – Hyman, Tavares (C), I. Michejev – Kapanen, Spezza, Petan – Timashov, F. Gauthier, Engvall.

    Rozhodčí: Pollock, South – Baker, Kovachik
    thejrc.org