Sparta – Vysoké Mýto 14:2 (kon.)
konec
Sparta Praha
14:2 (7:1)
1.FC Nejzbach Vysoké Mýto
Pátek 29.11.2019, 20:00 • UNYP Arena, Praha • 1. Futsal liga • 10. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Krásný večer všem futsalovým fanouškům! Vítáme vás u on-line přenosu z utkání VARTA Futsal Ligy mezi AC Sparta Praha a 1. FC Nejzbach Vysoké Mýto. Zápas začíná v 20:00 a bude vás jím provázet Libor Kokoška.
     
    PREVIEW ZÁPASU

    Dohrávka 10. hracího kola nejvyšší tuzemské futsalové soutěže nabídne souboj dvou týmů z opačných pólů tabulky. Mistrovská Sparta, která má za sebou úspěšně působení v prestižní Lize mistrů, na domácí palubovce přivítá nováčky z Vysoké Mýta.

    Jako nesporný favorit do utkání vstoupí svěřenci Beni Simitčiho, Nejzbach už ale několikrát ukázal, že umí hrát i s velkými týmy a v předminulém kole potrápil momentálně druhou Chrudim. Ta si z východočeského města odvezla těsné vítězství 3:1.

    Byť historické výsledky mezi Spartou a Nejzbachem jsou poměrně vyrovnané, v posledních několika má navrch pražský tým. Sparta vyhrála už poslední tři vzájemné zápasy v řadě, Východočechy z Vysoké Mýta tak zůstává neporažená už přes tři roky.

    POSLEDNÍCH 3 VZÁJEMNÉ ZÁPASY:

    14.02.2017 Vysoké Mýto – Sparta 5:8
    03.11.2017 Sparta – Vysoké Mýto 5:1
    16.02.2018 Vysoké Mýto – Sparta
     
    AC SPARTA PRAHA – 3. místo, 24 bodů, skóre 75:18

    Azem Brahimi (hráč): "V pátek budeme chtít domácím fanouškům ukázat dobrou hru, samozřejmě chceme, aby 3 body zůstaly v Praze. Nebude to jednoduché utkání, přeci jen sem hráči Nejzbachu jedou bojovat ne se vzdát. Já sám očekávám, že se konečně ukážu ve formě, v jaké mě lidé znají. Fanouškům bych rád řekl, aby si užili zápas a chtěl bych poděkovat za jejich podporu."

    --------------------------------------------------------

    Sparta se pomalu blíží do poloviny své nejúspěšnější sezóny v šestileté historii klubu. V lize se jí sice kvůli porážce s Chrudimí moc nedaří a momentálně se tak nachází až na třetí příčce, díky Lize mistrů, během které málem porazila i světoznámou Barcelonu, si ale vybojovala renomé a společně s Chrudimí se zaryla do paměti mnoha futsalových nadšenců.

    Svěřenci Beni Simitčiho se můžou pochlubit největším počtem vstřelených branek i druhým nejmenším inkasovaných. Zatímco brankář soupeře většinou dostane více než osm gólů, Ondřej Vahala musí míč tahat z branky za čtyřicet minut pouze dvakrát.

    POSLEDNÍCH 5 ZÁPASŮ:

    11.10.2019 Zlín – Sparta 5:9
    15.11.2019 Slavia – Sparta 0:9
    20.11.2019 Barcelona – Sparta 2:1
    21.11.2019 Minsk – Sparta 2:4
    23.11.2019 Sparta – Kherson 2:5
    Sparta v minulém kole rozdrtila Slavii 9:0 a potvrdila svou dominanci v hlavním městem

     
    1. FC NEJZBACH VYSOKÉ MÝTO – 10. místo, 6 bodů, skóre 24:45

    Miroslav Semerád (trenér): "Pojedeme odehrát kondiční zápas s nejofenzivnějším týmem v lize. Zkusíme si především obrannou činnost a šanci dostanou všichni hráči, kteří do Prahy pojedou. Přece jenom se vám jen tak nepodaří zahrát si proti takovým hráčům, kteří momentálně ve Spartě působí."

    --------------------------------------------------------

    Nejzbach vstoupil do bojů o udržení úspěšně. Po necelé polovině se nachází na nesestupovém místě a na předposlední trápící se Mělník má náskok tří bodů. Za dva týdny navíc jedou do Hodonína, kde sehrají klíčový záchranářský souboj s tamním Tangem.

    Východočechy trápí zejména produktivita, zatímco v obranné fázi hry patří se 45 obdrženými brankami k těm lepší ligovým celkům, vstřelit dokázali pouze 25 branek, což činí průměr 2,8 na zápas.

    POSLEDNÍCH 5 ZÁPASŮ:

    11.10.2019 Vysoké Mýto – Liberec 8:2
    25.10.2019 Česká Lípa – Vysoké Mýto 2:3
    01.11.2019 Vysoké Mýto – Chrudim 1:3
    11.11.2019 Brno – Vysoké Mýto 5:2
    15.11.2019 Vysoké Mýto – Mělník 3:4
     
    Ještě jednou vás zdravíme, tentokrát přímo z pražské Libně, kde za dvanáct minut vypukne duel mezi domácí Spartou a Nejzbachem Vysoké Mýto, přejeme příjemnou zábavu.
     
    Úvodní sestavy:

    AC Sparta Praha: Cristiano (Ruml, Plecitý) – Balej, Kocič, Brahimi, Amadeu, Novak, Wilde, Fejzullahi, Drahovský (C), Křivánek, Hora, Grbeša,

    1.FC Nejzbach Vysoké Mýto: Ehrenberger (Špinar) – Jeníček, Vágner (C), Semerád, Jiráský, Lipavský, Židik, Vladyka, Mach, Ráliš, Štanglica

    Rozhodčí: Nešněra, Cílek.
     
    Hráči za doprovodu sparťanské hymny přicházejí na hřiště, Sparta nastoupí v rudých dresech, hosté ze východu Čech přijeli ve žluté.
     
    Výhodu úvodního výkopu budou mít hostující hráči.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:08
    Jako první se do útoku dostávají hostí, dlouhý pas na na pravé křídlo ale končí v zámezí.
     
    00:33
    Wilde nepřesnou přihrávkou nastartoval rychlý hostující brejk, Michal Jiráský ale nakonec nedokázal přes jednoho z domácích obránců projít podél levé lajny a o míč přišel.
     
    00:55
    K dlouhému balónu za obranu se dostal Michal Jiráský, jeho zakončení z první z voleje ale letělo pouze do vnější sítě sparťanské branky.
     
    01:10
    Jan Ehrenberger musel pod tlakem napadajícího sparťanského útoku odkopnout míč na polovinu soupeře, ten nakonec skončil v zámezí.
     
    01:28
    Wilde si i přes problémy se zpracováním dokázal na pozici pravého křídla posunout míč okolo hráče a vystřelit, ani on ale nemířil přesně a trefil pouze vnější síť východočeské branky.
     
    01:48
    Do zakončení se dostal Martin Ráliš, jeho zakončení Christianu vypadlo z rukou, do dorážky se už ale hráči Nejzbachu nedostali.
     
    02:18
    Na druhé straně to zkusil Amadeu, jeho pokus doprostřed branky ale bez problémů schoval hostující gólman do náruče.
     
    02:52
    Kapitán domácích Tomáš Drahovský se naznačením střely uvolnil od obránce a vystřelil, proti dobře postavenému Janu Ehrenbergerovi ale neměl šanci, zatím bezchybný východočeský brankář nakonec míč zpacifikoval v rukavicích.
     
    03:08
    Cristiano opět v problémech, po trefě z levé strany mu míč vypadl z rukou, tentokrát k dorážce Lukáše Macha chyběly centimetry.
     
    03:58
    Sparta právě vstřelila branku!
    Rychlý brejk Sparty končí gólem! Tomáš Drahovský se uvolnil po pravé lajně, zasekávačkou se zbavil obránce a z rohu hřiště našel před poloprázdnou východočeskou brankou úplně volného MLADENA KOCIČE, který už jen dorazil míč do prázdné branky Vysokého Mýta. Asistence: Tomáš Drahovský.
     
    04:18
    Sparta právě vstřelila branku!
    Neuběhla ani celá minuta a máme tu další gól Sparty! Po přihrávce z pravé strany se před brankou Nejzbachu dokázal skvěle zorientovat TOMÁŠ DRAHOVSKÝ, který svým razantním zakončením k tyči posílá Spartu už do dvoubrankového vedení. Bez asistence.
     
    04:40
    Tomáš Drahovský našel přihrávkou pod sebe volného Lukáše Křivánka, ten ze střední vzdálenosti z první poslal míč vysoko nad břevno vysokomýtské branky.
     
    05:09
    Mladen Kocič kličkou do strany nedokázal obejít hostujícího obránce a přišel o míč.
     
    05:14
    Mladen Kocič se šikovně prosmýkl okolo svého obránce a technickým zakončením rozezněl levou tyč hostující branky!
     
    05:35
    Tak tohle zavánělo penaltou, Lukáš Mach si před sparťanskou brankou šikovně zpracoval míč hrudí a pokusil se o kličku do strany, vybíhající Cristiano ho ale na poslední chvíli podrazil. Rozhodčí se ale nakonec rozhodl tento zákrok neposoudit jako faul a nechal hru běžet dál.
     
    07:00
    Kristijan Grbeša se v rohu hřiště zamotal do vlastních kliček a přišel o balón.
     
    07:04
    Sparta právě vstřelila branku!
    Sparta navázala na dobré výkony z Ligy mistrů a hraje opravdu famózní futsal. Tihomir Novak posunul míč ze středu hřiště na levou stranu na volného WILDEHO, který technickým zakončením vymetl pravou šibenici východočeské branky. Asistence: Tihomir Novak.
     
    07:43
    Miroslav Semerád si nedokázal zpracovat vysoký balón na levé křídlo, míč mu nakonec utekl do zámezí.
     
    07:55
    Michal Jiráský se šikovnou kličkou do strany uvolnil do strany a razantní trefou k tyči provětral Cristiana, ten nakonec zasahovat vůbec nemusel, míč se totiž otřel o tyč a skončil v zámezí.
     
    08:35
    Tak to byla šance! Při hostujícím útoku 2 na 0 poslal Martin Ráliš jednoduchou přihrávku na úplně volného Šimona Štanglicu, který nakonec prázdnou sparťanskou branku přestřelil.
     
    09:08
    Z velké dálky to zkusil Kristijan Grbeša, Jan Ehrenberger nakonec jeho razantní pokus k levé tyči dokázal vytáhnout na roh.
     
    09:17
    Sparťanský signál končí u Kristijana Grbeši,který tentokrát ale trefuje pouze střed branky, kde se míče ujímá připravený Jan Ehrenberger.
     
    09:43
    Mladen Kocič si zasekávačkou položil svého obránce na zem a poslal míč před hostující branku na Wildeho, ten se ale nakonec kvůli špatnému zpracování ani do zakončení nedostal.
     
    10:19
    Tihomir Novak zezadu podrazil Lukáše Macha, první akumulovaný faul pro Spartu. Nejzbach navíc bude rozehrávat standardní situaci z poloviny hřiště.
     
    10:19
    Oddechový čas pro hosty.
     
    10:22
    Tak to nebyl vůbec špatný pokus! Petr Jeníček to zkusil z přímého kopu z poloviny hřiště, svou razantní trefou nakonec rozezněl spojnici sparťanské branky.
     
    10:48
    Sparta výhodu rohového kopu nedokázala zužitkovat a o míč nakonec přichází.
     
    11:15
    Rychlý brejk Sparty! Tomáš Drahovský poslal míč na Lukáše Křivánka, ten mu zkusil balón ještě vrátit, nakonec ho ale do zámezí srazil jeden z hostujících obránců. Sparta tak bude kopat roh.
     
    11:16
    Sparta právě vstřelila branku!
    Škvíru ve vysokomýtské obraně dokázal zužitkovat AMADEU, který si šikovně naběhl na pas Tomáš Drahovského a z první přízemní trefou překonal Jana Ehrenbergera. Asistence: Tomáš Drahovský.
     
    11:43
    Lukáš Křivánek si v souboji u lajny pomáhal rukami, rozhodčí to nakonec posoudil jako už druhý akumulovaný faul pro pražskou Spartu.
     
    11:48
    Petr Jeníček svým stříleným pasem poslal míč před domácí branku, tam se mezi nohy jednoho z útočníků šikovně prosadil Cristiano a schoval míč v rukou.
     
    12:26
    Centr Michala Jiráska před sparťanskou brankou našel pouze Amadea. Sparta se tak opět podívá do útoku.
     
    13:13
    Tomáš Drahovský si vyměnil míč s Mladenem Kocičem, druhý jmenovaný svým dloubáčkem přes nohu obránce už ale nedokázal sparťanského kapitána najít, míč tak končí v zámezí, kde se ho ujmou hráči Nejzbachu.
     
    13:56
    Vysoké Mýto právě vstřelilo branku!
    Michal Jiráský posunul po levé straně hřiště míč na volného TOMÁŠE LIPAVSKÉHO, který z poměrně velkého střeleckého úhlu našel škvíru mezi nohama sparťanského gólmana Cristiana a skóroval. Asistence: Michal Jiráský.
     
    14:30
    Lukáš Mach chtěl z rohu hřiště ještě vrátit míč před sparťanské brankoviště, tam už nikoho ze svých spoluhráčů ve žlutém ale nenašel.
     
    14:53
    Azem Brahimi to zkusil z pravé strany, jeho razantní střelecký pokus nakonec skončil sražený nad břevnem východočeské branky. Tohle bude roh.
     
    15:04
    Po nedovoleném zákroku u lajny získává Nejzbach první akumulovaný faul.
     
    15:14
    Martin Ráliš chytil do obětí jednoho z domácích, za což si od rozhodčího vysloužil jasné pokárání a odpískání druhého hostující akumulovaného faulu.
     
    15:26
    Sparta právě vstřelila branku!
    A máme tu pátou sparťanskou branku! WILDE to zkusil z levé strany, jeho přízemní pokus ke vzdálenější tyči nakonec proletěla kolem nohy Jana Ehrenbergera a skončila v síti východočeské branky. Bez asistence.
     
    16:02
    Už to vypadalo, že se sparťané budou radovat pošesté, Wilde nakonec svým dloubáček z hranice vnitřního vápna trefil pouze břevno vysokomýtské branky.
     
    17:22
    Sparťané si teď v útoku moc nerozuměli, Mladen Kocič patičkou poslal míč na Kristijana Grbešu, který to zřejmě ale nečekal a pod náporem východočeského napadání poslal míč do zámezí.
     
    17:43
    Tomáš Drahovský zády k brance podrážkou posunul balón na Amadea, ten svým razantním pokusem donutil Jana Ehrenbergera k pohledné robinzonádě z levé tyči východočeské branky.
     
    18:01
    Amadeu to teď trochu přehnal s agresivitou a tvrdě dohrál souboj s Michalem Jiráským, tohle je už třetí akumulovaný faul pro Spartu.
     
    18:14
    Trefa z hostujícího přímého kopu nakonec končí uprostřed branky, kde si s míčem poradil nepříliš vysoký Cristiano.
     
    18:35
    Razantní pas Tomáše Drahovského před hostující branku končí v rukavicích Jana Ehrenbergera.
     
    18:44
    Mladen Kocič to zkouší z dálky, jeho pokus nakonec srazil jeden z obránců lýtkem na roh.
     
    19:00
    Sparta právě vstřelila branku!
    Na konci pohledné sparťanské akce stojí MLADEN KOCIČ, který z bezprostřední blízkosti hostující branky posílá nechytatelným bodlem míč k levé tyči. Bez asistence.
     
    19:00
    Minuta do konce prvního poločasu.
     
    19:14
    Roh pro Nejzbach.
     
    19:27
    Po sražené střele se nakonec míč dostává zpět k Janu Ehrenbergerovi, uvidíme na závěr prvního poločasu ještě hostující branku?
     
    19:30
    Lukáš Mach je kousek před domácí brankou jedním ze sparťanů stažen k zemi, čtvrtý akumulovaný faul pro Spartu, Vysoké Mýto navíc bude zahrávat nadějně vypadající přímý kop.
     
    19:40
    Sparta právě vstřelila branku!
    Nedáš, dostaneš! Petr Jeníček svým razantním zakončením z přímého kopu poslal balón pouze vedle pravé tyče sparťanské branky, Cristiano rychle vyhodil míč do útoku, kde se k němu nakonec dostal Mladen Kocič, který svým stříleným centrem na zadní tyč našel úplně volného AMADEA, který doražením balónu do prázdné brány skóruje už podruhé v dnešním zápase. Asistence: Mladen Kocič.
     
    20:00
    První poločas skončil.
     
    První poločas je u konce. Sparta zatím svého soupeře z Vysoké Mýta drtí a po dvaceti minutách hry vede 7:1.

    Sparťané se mohli poprvé radovat už po čtyřech minutách hry, kdy po přihrávce od Tomáše Drahovského skóroval do poloprázdné hostující branky Mladen Kocič. V necelou půlminutu se prosadil sparťanský kapitán Tomáš Drahovský, v 8. minutě pak i Brazilec Wilde. Amadeu z první přízemní trefou poslal Spartu už do čtyřbrankového vedení, pak sice dokázal Tomáš Lipavský snížit, to ale Spartu nezastavilo. Wilde přidal druhou branku, o chvilku později skóroval i Mladen Kocič. Dvacet sekund před koncem prvního poločasu využil rychlý sparťanský brejk Amadeu.
     
    Druhý poločas začne přibližně v 20:56.
     
    20:01
    Začal druhý poločas.
     
    20:07
    Brazilec Wilde se šikovně dokázal před hostující brankou obtočit okolo svého obránce, svou střelou doprostřed branky ale Jana Ehrenbergera nepřekonal.
     
    21:16
    Sparta kombinuje před brankou Vysokého Mýta, do žádné nadějnější střelecké pozice se ale zatím nemůže dostat.
     
    21:42
    Z pravé strany to zkusil Wilde procpat Janu Ehrenbergerovi mezi nohama, to se mu nakonec nepovedlo, hostující brankář se rychle dostal na zem a razantní pokus Brazilce ve sparťanských službách zneškodnil.
     
    22:16
    Do zakončení rychlého hostujícího brejku se dostal Lukáš Mach, jeho trefa z levé strany ale nakonec letěla pouze do vnější sítě sparťanské branky.
     
    23:07
    Sparta právě vstřelila branku!
    A je tu osmá sparťanská branka! Do zakončení z osy hřiště se dostal Brazilec WILDE, který svou razantní trefou k levé tyči vysokomýtské branky skóruje! Bez asistence.
     
    23:31
    Sparťanské napadání končí nepřesnou přihrávkou Tomáše Lipavského, který nechtěně uklidil míč do zámezí.
     
    24:00
    Mladen Kocič měl drobné problémy se zpracováním míče, který mu nakonec utekl do zámezí za hostující brankou.
     
    24:15
    Do zakončení rychlého hostující brejku se dostal kapitán Jakub Vágner, jeho dloubáček z otočky nakonec letěl vysoko nad břevnem sparťanské branky.
     
    24:37
    Po šlapáku uprostřed hřiště si hosté připisují první akumulovaný faul ve druhém poločase.
     
    24:53
    Přihrávka Martina Hory pod sebe na Tomáše Drahovského skončila jedním z obránců sražená v zámezí, Sparta bude kopat roh.
     
    24:56
    Další dobrý sparťanský signál, Tomáš Drahovský poslal míč před branku Vysoké Mýta na volného Mladena Kociče, ten z bezprostřední blízkosti brankoviště ale nedokázal Jana Ehrenbergera prostřelit.
     
    25:19
    Střela Tomáše Drahovského ze střední vzdálenosti končí sražená jedním z hostujících obránců.
     
    25:29
    Lukáš Křivánek chtěl procpat míč před hostující branku, to se mu nakonec nepovedlo, balón totiž skončil sražený v zámezí. Tohle bude další roh pro Spartu.
     
    25:41
    Jeden z obránců dokázal Mladenu Kocičovi vypíchnout míč z nohy, hra tak bude pokračovat dalším sparťanským rohem.
     
    25:58
    Napodruhé si už sparťané nedokázal z rohu vytvořit žádnou střeleckou příležitost, do útoku se podívá Nejzbach.
     
    26:24
    Sparta právě vstřelila branku!
    Pokoří dnes Sparta desetibrankovou metu? TOMÁŠ DRAHOVSKÝ v úniku 2 na 2 vyměnil míč s Wildem, který dokázal sparťanskému kapitánovi vrátit balón před poloprázdnou hostující branku. Slovenský střelec se tentokrát nemýlil a podruhé se v dnešním zápase připsal na listinu střelců. Asistence: Wilde.
     
    26:58
    Sparta právě vstřelila branku!
    Tak to byla parádní kombinace! Wilde poslal míč na Mladena Kociče, který ho ještě prodloužil na úplně volného TOMÁŠE DRAHOVSKÉHO, který už podruhé za necelou minutu skóruje do poloprázdné vysokomýtské branky! Asistence: Mladen Kocič.
     
    28:04
    Druhý akumulovaný faul Sparty.
     
    28:45
    Wilde to zkusil z ostrého úhlu, nakonec poslal balón vysoko nad břevno hostující branky.
     
    29:06
    Vysoké Mýto právě vstřelilo branku!
    Nepřesná přihrávka Tihomira Novaka nastartovala rychlý hostující brejk, který dokázal jednoduchým obloučkem přes brankáře přetavit v druhou hostující vstřelenou branku MICHAL JIRÁSKÝ! Bez asistence.
     
    29:32
    Z velké dálky to zkusil Kristijan Grbeša, nedokázal ale míč trefit ideálně a přestřelil.
     
    30:00
    Sparta právě vstřelila branku!
    Tak to byla parádní sólo akce! AZEM BRAHIMI si dokázal obejít dva obránce a nakonec technickým zakončením k tyči přidat už jedenáctou domácí branku. Bez asistence.
     
    30:10
    Roh pro Nejzbach.
     
    30:25
    Obrovskou hrubku ve sparťanské obraně teď málem dokázal přetavit ve vstřelenou branku Lukáš Mach, nakonec pro svůj tým vybojoval aspoň rohový kop.
     
    30:43
    Petr Jeníček (Nejzbach) si za své řeči proti jednomu z arbitrů vysloužil žlutou kartu.
     
    30:56
    Trefa Martina Ráliše skončila jedním ze sparťanů sražená v zámezí za libeňskou brankou, roh pro Nejzbach.
     
    31:03
    Po rohu se nakonec Kristijan Grbeša (Sparta) dostal do nepříjemného souboje s Michalem Jiráským, hostující útočník si ze střetu nakonec odnesl nepříjemný úder do slabin. Domácí střelec byl za svůj zřejmě neúmyslný úder potrestán žlutou kartou.
     
    32:08
    Martin Hora chtěl procpat míč před hostující branku, to se mu nakonec nepovedlo, míč se od jednoho z obránců odrazil do zámezí. Sparta tak bude kopat aut.
     
    32:38
    Domácí útočník Mladen Kocič podrazil Miroslava Semeráda, na akumulované je to teď tak už 4:3.
     
    33:01
    Ze souboje s Mladenem Kocičem si Tomáš Lipavský odnesl nepříjemný šrám v obličeji, rána ale nekrvácí a vypadá to, že i oba hráči se udobřili, hra tak může pokračovat.
     
    33:30
    Do nadějně vypadající střely z osy hřiště se teď dostal Lukáš Křivánek, jeho razantní pokus nakonec letěl těsně nad břevnem vysokomýtské branky.
     
    33:49
    Nejzbach se na závěr zápasu probouzí k dobrému výkonu a v posledních několika minutách hry je aktivnějším celkem na hřišti.
     
    34:14
    Lukáš Křivánek chtěl svým pasem na levé křídlo najít Tomáše Drahovského, pas to nakonec nebyl nejpřesnější, míč tak skončil v zámezí u stolku časoměřičů.
     
    Na hřiště se dostává i talentovaný sparťanský mladík Arton Fejzullahi.
     
    34:46
    Arton Fejzullahi to zkusil z pravé strany, škvíru mezi nohama Jana Ehrenbergera ale najít nedokázal.
     
    34:49
    Tomáš Drahovský si šikovně naběhl na zadní tyč, kde ho Mladen Kocič razantní přihrávkou našel. Střelu sparťanského kapitána nakonec srazil jeho vlastní spoluhráč mladík Arton Fejzullahi.
     
    35:15
    Arton Fejzullahi v další velké šanci, tentokrát ale měl problémy se zpracováním a do pořádného zakončení se tak ani nedostal.
     
    35:42
    Razantní pokus urostlého hostující obránce Petra Jeníčka nebyl nejpřesnější, míč zmizel ve dveřích od šaten, která se nachází minimálně šest metrů od sparťanské branky.
     
    36:09
    Tomáš Drahovský to zkusil ze strany, Jan Ehrenberger ale nakonec jeho pokus dokázal vykrýt.
     
    36:25
    Zleva se do rychlého úniku na východočeskou branku dostal Wilde, na poslední chvilku se ale ještě pokusil o kličku, což nakonec znamenalo ztrátu míče.
     
    36:46
    Sparta právě vstřelila branku!
    Sparťanský brankostroj opět jede na plné obrátky! Tomáš Drahovský nesobecky z nadějné střelecké pozice ještě prodloužil na míč na úplně volného WILDEHO, který nekompromisně skóroval do poloprázdné východočeské branky. Asistence: Tomáš Drahovský.
     
    37:19
    Po nedovoleném zákroku na polovině hřiště rozhodčí přičítá hráčům Nejzbachu další akumulovaný faul, momentálně mají už čtyři.
     
    37:55
    Sparta právě vstřelila branku!
    Tak tohle se jen tak nevidí! Michal Jiráský našel v bezprostřední blízkosti sparťanského brankoviště úplně volného Šimona Štanglicu, ten ze stoprocentní pozice nakonec ale dokázal míč poslat pouze k jednomu ze sparťanů, který se ihned vydal do rychlého brejku. Míč nakonec skončil u WIldeho, který jednoduchým zakončením k tyči překonal přesouvajícího se Jana Ehrenbergera. Bez asistence.
     
    38:16
    Sparta právě vstřelila branku!
    Chvilku po třinácté sparťanské brance se prosazuje potřetí i MLADEN KOCIČ, když poměrně jednoduše dorážel balón do poloprázdné hostující branky. Východočeši domů dnes nepojedou v dobrém rozmaru. Bez asistence.
     
    38:38
    Pátý akumulovaný faul Sparty.
     
    39:00
    Minuta do konce druhého poločasu.
     
    39:01
    Na hřiště se na posledních několik pár vteřin podívá Pavel Plecitý, který v brance vystřídal Cristiana.
     
    39:59
    Na závěr utkání se ještě poměrně nezvykle dostal do velké střelecké pozice gólman Pavel Plecitý, svého kolegu v brance, Jana Ehrenbergera, ale překonat nedokázal.
     
    Konec zápasu.
     
    Zápas je u konce, Sparta rozdrtila Vysoké Mýto 14:2 a díky třem získaným bodům se posouvá na druhé místo v tabulce.

    Sparťané se mohli poprvé radovat už po čtyřech minutách hry, kdy po přihrávce od Tomáše Drahovského skóroval do poloprázdné hostující branky Mladen Kocič. V necelou půlminutu se prosadil sparťanský kapitán Tomáš Drahovský, v 8. minutě pak i Brazilec Wilde. Amadeu z první přízemní trefou poslal Spartu už do čtyřbrankového vedení, pak sice dokázal Tomáš Lipavský snížit, to ale Spartu nezastavilo. Wilde přidal druhou branku, o chvilku později skóroval i Mladen Kocič. Dvacet sekund před koncem prvního poločasu využil rychlý sparťanský brejk Amadeu.

    Ve druhém poločase hra vypadala podobně, na branku Vysokého Mýta se valila nezastavitelná sparťanská ofenzíva, která vstřelila dalších sedm branek. Nejprve se trefil Wilde, o tři minuty později pak dvakrát Drahovský, který tak zkompletoval hattrick. Ve 30. se mohl z gólu radovat Brahimi, kterému náladu nezkazil ani druhý vysokomýtský gól v podání Michala Jiráského. Na závěr zápasu se ještě dvakrát prosadil Wilde, jednu branku přidal Mladen Kocič.
     
    To je z naší strany vše, my děkujeme za pozornost a někdy zase na viděnou. (21:38:01)

    Libor Kokoška

    Branky: 4. Kocič (Drahovský), 5. Drahovský, 8. Wilde (Novak), 12. Amadeu (Drahovský), 16. Wilde, 19. Kocič, 20. Amadeu (Kocič), 24. Wilde, 27. Drahovský (Wilde), 27. Drahovský (Kocič), 30. Brahimi, 37. Wilde (Drahovský), 38. Wilde, 39. Kocič – 14. Lipavský (Jiráský), 30. Jiráský

    Karty:   32. Grbeša (SPA) – 31. Jeníček (VMY)


    Sparta Praha: Cristiano (Ruml, 40. Plecitý) – Balej, Kocič, Brahimi, Amadeu, Novak, Wilde, Fejzullahi, Drahovský (C), Křivánek, Hora, Grbeša,
    1.FC Nejzbach Vysoké Mýto: Ehrenberger (Špinar) – Jeníček, Vágner (C), Semerád, Jiráský, Lipavský, Židik, Vladyka, Mach, Ráliš, Štanglica

    Rozhodčí: Nešněra, Cílek
    ocianews.com