Newcastle – Manchester City 2:2 (kon.) | Burnley – Crystal Palace 0:2 (kon.) | Chelsea – West Ham 0:1 (kon.)
Liverpool – Brighton 2:1 (kon.) | Tottenham – Bournemouth 3:2 (kon.) | Southampton – Watford 2:1 (kon.)
konec
Newcastle United
2:2 (1:1)
Manchester City
Sobota 30.11.2019, 13:30 • St James' Park, Newcastle upon Tyne • Anglická Premier League • 14. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Je konec! Dnešní utkání nakonec končí nerozhodným výsledkem 2:2. Hostující celek i ve druhém dějství pokračoval ve své aktivitě, jenomže neustále narážel na pozornou obranu soupeře. Až zhruba deset minut před koncem zápasu se prosadil De Bruyne, který tak poslal svůj celek do vedení. I tentokráte si Newcastle připravil odpověď, krátce před nastaveným časem udeřil Shelvey. (15:22:33)
     
    Držení míče: 23 % : 77 %.
    Střely na branku: 3:9. Střely mimo: 3:7. Rohy: 1:10. Ofsajdy: 3:3. Fauly: 4:6.
     
    90+4
    Konec zápasu.
     
    90+3
    Ještě jednou se k míči dostal hostující brankář Ederson, který ihned cpal balón daleko na opačnou stranu, kde se ho zmocnil jeden z domácích obránců.
     
    90+2
    Sledovali jsme úspěšné přenesení hry na Bernarda Silvu, který se vymanil ze sevření protihráčů. Domácí se přesto osvobodili dalekonosným odkopem.
     
    90
    Druhý poločas bude nastaven o čtyři minuty.
    88. Jonjo SHELVEY - 2:2
     
    88
    Newcastle právě vstřelil branku!
    To je neuvěřitelné, domácím se podruhé v utkání povedlo srovnat krok! Sledovali jsme standardní situaci v podání Newcastlu, která byla rozehrána nakrátko. Atsu si vybral lépe postaveného JONJA SHELVEYHO, jehož okamžitá rána zapadla přesně ke vzdálenější brankové konstrukci.
     
    87
    Do konce zápasu zbývá něco málo kolem pěti minut, domácí budou muset pořádně zabrat. Newcastle totiž prohrává o jednu branku, do konce nezbývá moc času.
     
    86
    Dúbravka podpořil své spoluhráče dalekonosným odkopem, na který si u postranní lajny vyskočil obránce Mendy, který poslal balón ven z hrací plochy.
     
    85
    U středového kruhu se povedlo vystoupit z obrany Dummettovi, který hrudníkem přihrál na volného Gündogana, jenž raději zavítal na vlastní obrannou polovinu.
     
    84
    Střídání v týmu Manchester City: ze hřiště odchází Gabriel Jesus, přichází Rodri.
    82. Kevin De Bruyne - 1:2
     
    82
    Manchester City právě vstřelil branku!
    Tak přeci jenom se hosté dočkali vedoucí branky! Nejprve jsme sledovali centr z kopačky Mendyho, který našel pouze hlavu protihráče. Za pokutovým územím si ale našel balón KEVIN DE BRUYNE, který tvrdou ránou zamířil přesně pod břevno domácí svatyně.
     
    80
    Střídání v týmu Newcastle United: ze hřiště odchází Allan Saint-Maximin, přichází Christian Atsu.
     
    79
    Nicméně ani tentokráte jsme nesledovali nic nebezpečného, naopak se jako poslední dotkl míče Stones. Dúbravka si tak vyzkouší další odkop od branky.
     
    78
    Obrannou povinnost si splnil také Clark, kterému se povedlo zablokovat pokus o zakončení. Osmý rohový kop Manchester City rozehraje opět De Bruyne.
     
    77
    Manchester City měl k dispozici další rohový kop, De Bruyne to zkoušel cvičeným signálem. K přední tyči si totiž sbíhal Stones, který se k hlavičce nedostal.
     
    76
    Před Bernardem Silvou se otevřel prostor u středového kruhu, nicméně domácí smečka hráčů se rychle dostala ke svému pokutovému území, kde číhá na chybu.

    David Suchý

    Branky: 25. Willems (Almirón), 88. Shelvey (Atsu) – 22. Sterling (D. Silva), 82. De Bruyne

    Karty:   73. Manquillo (NEW) – 24. Gündoğan (MAC), 53. Fernandinho (MAC)


    Držení míče: 23 % : 77 %.
    Střely na branku: 3:9. Střely mimo: 3:8. Rohy: 1:10. Ofsajdy: 3:3. Fauly: 4:6.
    Newcastle United: Dúbravka – Manquillo, F. Fernández, Clark, P. Dummett, Willems – Almirón, Shelvey (C), Hayden, Saint-Maximin (80. Atsu) – Joelinton (69. Gayle).
    Náhradníci: Darlow – Atsu, Krafth, Gayle, M. Longstaff, S. Longstaff, Schär.

    Manchester City: Ederson – Walker, Stones, Fernandinho, B. Mendy – De Bruyne, Gündoğan, D. Silva (C) (70. Foden) – Mahríz (69. B. Silva), Jesus (84. Rodri), Sterling.
    Náhradníci: Bravo – Cancelo, Angeliño, Foden, Rodri, Otamendi, B. Silva.

    Rozhodčí: Kavanagh – Massey, Beswick

    Diváci: 49937
    thejrc.org