Poruba 2011 – Chomutov 4:5 (kon.) | Kadaň – Litoměřice 2:6 (kon.) | Prostějov – Benátky n/J 3:4 (po pr.)
Sokolov – Slavia 3:5 (kon.) | Frýdek-M. – Motor ČB 2:4 (kon.) | Vsetín – Přerov 1:2 (0:2 po s.n.)
Třebíč – Ústí n/L 1:2 (kon.) | Havířov – Jihlava 3:1 (kon.)
konec
HC Baník Sokolov
3:5 (0:0, 1:2, 2:3)
HC Slavia Praha
Sobota 30.11.2019, 17:00 • ZS Sokolov • Chance liga • 27. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 17:00.
     
    HC Baník Sokolov

    V kádru Baníku najdeme velice zajímavá jména. Týmovou tabulku produktivity vede Matěj Zadražil společně s Jaromírem Kverkou, který za Slavii v minulé sezóně nastupoval a bude mít jistě o motivaci postaráno. Dalším hráčem, který jistě zaslouží pozornost je brankář Jan Bednář. Sedmnáctiletý mladík, který v barvách karlovarské Energie již nakoukl mezi extraligovou elitu, získává v Sokolově zápasové vytížení. Sokolov vybojoval v aktuálním ročníku patnáct bodů, všechny navíc získal na domácí půdě, Baník tedy určitě nedá Slavii nic zadarmo.
     
    HC Slavia Praha

    Červenobílí hokejisté jsou na vítězné vlně. Tři výhry v řadě se Vsetínem, Frýdkem a Havířovem poslaly Slavii do výhodné pozice v boji o elitní osmičku. Pražané mají aktuálně náskok na své nejbližší pronásledovatele šest bodů. Bodově táhne sešívané zejména útočník Tomáš Šmerha, který má na svém kontě již třiadvacet kanadských bodů. Nezapomínejme ale také na Petra Vampolu, či novou posilu Dominika Pacovského.
     
    Poslední vzájemné střetnutí

    Oba celky se v aktuálním ročníku již jednou potkaly. Na začátku října dokázali slávisté Baník vynulovat a v zápase, kde hráli velký prim sešívaní obránci, zvítězili přesvědčivě 4:0. Trefili se Barák a dvakrát také Ryzák, který se však nyní nachází na marodce a Slavii v zápase se západočeským celkem nepomůže.
     
    Slávisté se představí na sokolovském ledě poprvé od sezóny 1993/1994, i tehdy proběhlo měření sil ve druhé nejvyšší soutěži.
     
    Úvodní sestavy:

    HC Baník Sokolov: Bednář (Kašpar) – Přindiš, Vodička, A. Rulík, Kadeřávek, Pařízek, Šafář, Michálek – Kovařík, M. Zadražil, Švec – Vracovský, Kverka, Osmík – T. Rohan, Vrána, Křemen – Kuběna.

    HC Slavia Praha: Michajlov (Málek) – Hejda, J. Novák, P. Hořava, Barák, Kučný, Antoš, T. Duda – Šmerha, Vampola, Kuťák – Jar. Brož, Vrdlovec, Pacovský – Vlček, Kubík, Všetečka – M. Ondráček, Kubica, Hotěk.

    Rozhodčí: Grech, Hucl – Tvrdík, Šimán.
     
    Oba celky jsou již na ledové ploše, za malou chvíli utkání začne.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:11
    Úvodní buly pro Vampolu, slávisté se ihned ujali kotouče a k vidění byly také dva tvrdé ataky, nejprve na Vampolu, poté na Zadražila, vše však v rámci pravidel.
     
    00:28
    Nahození slávistů za brankou sebrali hráči domácího Baníku, kteří se brzy dostali z vlastního obranného pásma.
     
    00:42
    Špatná rozehrávka Michajlova znamenala šanci pro Vracovského, ten se však prosadit nedokázal!
     
    01:45
    Sokolovští hokejisté jsou od začátku velice aktivní a Pražané se museli osvobodit vyhozením na zakázané uvolnění.
     
    01:54
    Buly v obranném pásmu Slavie vyhráli hosté, kteří vysílali dopředu Vlčka, ten dobře získal pásmo pro celek z hlavního města.
     
    02:31
    Červenobílí si ale žádnou vyloženou pozici vypracovat nedokázali a na opačnou stranu kluziště míří domácí.
     
    02:59
    Vyloučení v týmu HC Slavia Praha (Jindřich Barák – 2 min., krosček).
     
    03:04
    Vampola znovu úspěšný na vhazování a červenobílí hráči vyhazují z obranného pásma.
     
    03:25
    Hosté pošetřili drahocenné vteřinky, domácí se stále nemohou usadit v sešívaném pásmu.
     
    03:58
    Michajlov je stále bez práce, nyní navíc dobrou práci odvedl Vrdlovec, který vybojoval buly ve středním pásmu.
     
    04:12
    Kadeřávkova se povedla rozehrávka na Zadražila, následně Vrána v útočném pásmu vybídl k zakončení právě Zadražila, Michajlova dokázal zasáhnout a přerušil hru.
     
    04:40
    Nejpve Osmík a následně Přindiš zatopil sešívaným, Slavia ale stále brání úspěšně.
     
    04:59
    Hosté v plném počtu.
     
    05:17
    Střela Tomáše Vracovského končí na betonech Michajlova, Sokolov si nyní vytvořil tlak a nepouští Slavii z obranného pásma.
     
    05:44
    Další střela Osmíka z pravého kruhu! Slávisté jsou nyní velice přetíženi.
     
    06:04
    Až nyní se Pražané osvobodili a unavená pětice červenobílých může vystřídat.
     
    06:52
    O ofenzivní výpad se pokusili také slávisté, ti však pouze nahodili kotouč za branku Bednáře a tam si již obránci domácího týmu poradili.
     
    07:57
    Také Slavia zahrozila! Jiří Kučný dokázal dobře schovat svou střelu od modré čáry, možná kotouč před Bednářem někdo tečoval, mladý brankář Baníku ale dokázal puk vyrazit.
     
    08:25
    Lubomír Kovařík dobře zapracoval za brankou Slavie a vybojoval kotouč pro Marka Švece, ten ale z bezprostřední blízkosti zakončit nedokázal.
     
    09:24
    Čistá buly pro Vrdlovce mohla znamenat další možnost pro Slavii, Hořava ale ztratil kotouč a Michajlova tak zaměstnal střelou Vrána.
     
    10:21
    Pro nahození Kadeřávka si sjel Vracovský, který si následně našel výhodnou palebnou pozici, Michajlov si připsal další úspěšný zákrok.
     
    11:03
    Na druhé straně se o slovo přihlásil nejproduktivnější hráč Slavie Tomáš Šmerha, ten se dostal po pravé straně do úniku, tvrdou střelou ale trefil pouze Bednářovu výstroj.
     
    12:07
    Domácí jsou zatím aktivnějším celkem, nyní se střílenou přihrávkou snažil prosadit Kovařík, tato snaha ale přišla vniveč, následně se o zakončení od modré čáry ještě pokusil Šafář, Michajlov ale dokázal puk pokrýt.
     
    12:41
    Daniel Vrdlovec se natahoval v útočném pásmu po přihrávce od spoluhráče, avšak neúspěšně. Puk se poté dostal ještě k Novákovi, jehož střela od modré čáry ale úspěšná nebyla.
     
    13:51
    Obrovská šance domácích! Michajlovovi vypadl puk po jedné ze střel a do odkryté branky mohl uklízet kotouč Vracovský, ten však nedokázal v jasné pozici dostat hrací předmět do sešívané branky!
     
    15:02
    Slávisté se také na okamžik ohřáli v útočném pásmu, následně je ale domácí hokejisté dokázali vytlačit a Slavia bude muset zahájit další akci až od Michajlova.
     
    15:37
    Vrdlovec s Brožem mohli poslat Slavii do vedení! Jejich kombinace ale nebyla příliš důrazná a brankář Bednář dokázal zasáhnout.
     
    16:12
    Nahození Rulíka od modré dokázal lehce tečovat Vrána, gólman hostů se zaskočit nenechal a přikryl kotouč pod svou rukavici.
     
    16:39
    Po dalším vhazování v útočném pásmu Sokolova tvrdě vypálil Šafář, Michajlov měl však dobrý výhled a s jeho pokusem si poradil.
     
    17:48
    Slávisté špatně rozehráli, konkrétně to byl Vlček, který si nepočínal příliš šťastně. Švec, který získal kotouč, však byl rychle dobruslen a puku zbaven.
     
    18:22
    Další zákrok pro Michajlova, ten je zatím ve větší permanenci než jeho sok na druhé straně.
     
    19:00
    Vracovský se dokázal dobrou kličkou zbavit obránce Slavie a předložil před branku puk Kverkovi, toho ale dokázal vychytat Michajlov! Následně si ručně vyřizovaly účty Hejda s Osmíkem, kteří poté byli odesláni na trestnou lavici.
     
    19:00
    Současné vyloučení:
    Vyloučení v týmu HC Baník Sokolov (Martin Osmík – 2 min., hrubost).
    Vyloučení v týmu HC Slavia Praha (Tadeáš Hejda – 2 min., hrubost).
     
    19:47
    O kotouč se bojuje za brankou Bednáře, slávisté si sice vybojovali puk, o útočné pásmo se však připravili.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    Úvodní dějství je za námi a na první branku zápasu stále čekáme. Blíže k ní měl zatím domácí Sokolov, zejména Tomáš Vracovský, který mohl dorážet do odkryté branky ve 14. minutě, ale Michajlov zřejmě dokázal dobře vytrčit hokejku a vyrazil puk mimo. Druhá třetina začne přibližně v 17:48.
     
    Začátek druhé třetiny se trochu opožďuje kvůli úpravě ledové plochy.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:04
    Zadražil vyhrál buly a Sokolov může mířit dopředu.
     
    20:30
    Slávisté se na chvíli usadili v pásmu Baníku, Vampola byl ale Zadražilem o kotouč připraven.
     
    21:00
    Oba celky hrají v plném počtu.
     
    21:51
    Úvod druhé dvacetiminutovky je zatím lehce rozháraný, nyní se sešívaní hokejisté provinili proti pravidlu o ofsajdu, Kubíkova kudrlinka na modré čáře nebyla pro jeho spoluhráče příliš čitelná, ti tak vjeli do pásma Sokolova o chlup dříve.
     
    22:24
    Patrik Michálek dokázal dobře schovat své nahození za projíždějící hráče před Michajlovem, brankář Slavie kotouč zachytil.
     
    23:12
    Pražané nyní zavřeli domácí celek ve vlastním obranném pásmu, Slavia si ale žádnou střelu zatím nevypracovala.
     
    24:35
    Vrdlovec dobře nabil do tandemu najíždějícímu Brožovi, jeho bomba ale skončila mimo, Bednář tak zasahovat nemusel.
     
    25:11
    Kverka hledal před brankou Vracovského, ten na kotouč o kousek nedosáhl, naopak na druhé straně střílel Kubík, Bednář si jeho projektil pohlídal.
     
    26:14
    Výborný zákrok Michajlova, který se roztáhl ve svém brankovišti a nepustil puk za svá záda, hra pokračovala dále a slávisté museli bojovat, aby se kotouč za brankovou čáru nedostal.
     
    26:47
    Vyloučení v týmu HC Baník Sokolov (Adam Rulík – 2+2 min, hrubost).
     
    27:35
    Slavia právě vstřelila branku!
    Červenobílí jdou do vedení. Brožovu první střelu z mezikruží dokázal Bednář vyrazit. Vlček si ale poté dobře počínal před sokolovským brankářem a odražený kotouč dokázal přesně nabídnout DANIELU VRDLOVCOVI, který ho poslal do odkryté branky Baníku. Slávisté budou pokračovat v přesilové hře – 0:1. Asistence: Filip Vlček a Jaroslav Brož.
    27:38 Daniel VRDLOVEC - 0:1
     
    29:11
    Vyloučení v týmu HC Slavia Praha (Jaroslav Brož – 2 min., hákování).
     
    29:35
    Domácí v plném počtu.
     
    30:11
    Vracovský se snažil společně s Kverkou zatopit sešívané obraně, ta si však dokázala poradit a vyhodila kotouč až za Bednáře.
     
    31:08
    Ještě jedno nahození stihli v přesilové hře domácí hráči. Patrik Michálek od modré čáry zaměstnal Michajlova, ten dokázal kotouč udržet ve výstroji.
     
    31:11
    Hosté v plném počtu.
     
    31:24
    Kverka mohl zasouvat kotouč za Michajlova, ani na několik pokusů se mu to ale nepodařilo, sešívaní obránci poté dokázali pomoct Michajlovovi a rozhodčí přerušili hru.
     
    31:27
    Vyloučení v týmu HC Slavia Praha (Petr Vampola – 2 min., napadení).
     
    31:36
    Michajlov znovu v permanenci, další nahození na brankáře Slavie ztížil pro gólmana červenobílých Kuběna, Slavia je nyní pod tlakem.
     
    32:04
    Pavel Kuběna orazítkoval horní tyč! Následně se pokusil znovu Kuběna dorážet, Michajlov ale i nyní dokázal udržet čisté konto.
     
    33:10
    Neskutečné! Baník dobře vybojoval kotouč na modré čáře, ale Zadražil ani Švec Michajlova nepřekonali.
     
    33:24
    Baník právě vstřelil branku!
    Nyní to domácímu celku již vyšlo. Po velkém tlaku v obranném pásmu Slavie si vyjel od pravého mantinelu ke střele Zadražil a jeho bombu dokázal mimo dosah Michajlova tečovat MAREK ŠVEC– 1:1. Asistence: Matěj Zadražil a Patrik Kadeřávek.
    33:25 Marek ŠVEC - 1:1
     
    35:16
    Střela Lubomíra Kovaříka z levého rohu obranného pásma Slavie skončila nad brankou.
     
    35:47
    Tvrdou střelou se prezentoval také kapitán Slavie Jan Novák, jeho bomba však pouze skončila na Bednářových betonech.
     
    37:00
    Obránce Tomáš Pařízek se snažil znovu posílat kotouč před Michajlova, obránci Slavie dokázali jeho nahození zblokovat.
     
    38:18
    Rychlý protiútok Sokolova! Rohan přenechal kotouč Adamu Křemenovi, který vyzkoušel střelu bekhendem, lapačka Michajlova dokázala kotouč zachytit.
     
    38:52
    Vyloučení v týmu HC Slavia Praha (Robin Všetečka – 2 min., hákování).
     
    39:23
    Slavia právě vstřelila branku!
    Slávisté nejprve nedokázali dostat kotouč z obranného pásma. Poté se však po propadnutí Sokolova dostal do úniku PETR VAMPOLA, rychlou kličkou dokázal zmást Bednáře a poté propasíroval kotouč pod jeho tělem až za brankovou čáru – 1:2. Bez asistence.
    39:23 Petr VAMPOLA - 1:2
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Červenobílí se dokázali dostat do vedení zásluhou Vrdlovce, následně ale Švec přesnou tečí dokázal srovnat stav zápasu. V závěru druhé části však Baníku ujel ve slávistickém oslabení Vampola a dal tak Slavii do třetí třetiny jednobrankový náskok.
     
    Další třetina začne přibližně v 18:43.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:11
    Domácí pokračují v přesilové hře, Přindiš však na útočné modré čáře neudržel kotouč.
     
    40:40
    Tomáš Vracovský se položil na modré do střely, kotouč mu ovšem přeskočil hůl a Baník se tak znovu vyhnal z útočné třetiny hřiště.
     
    40:52
    Hosté v plném počtu.
     
    42:54
    Petr Přindiš se prezentoval pro Michajlova dalším nepřijemným nahozením, celou situaci ještě dobruslil Švec, ten se ale ke kotouči již nedostal.
     
    43:25
    Červenobílým hokejistům se nyní nepodařilo konstruktivně rozehrát, Pražané tak poslali kotouč jen na zakázané uvolnění.
     
    43:33
    Vampola vyhrál buly na Kuťáka, který se snažil dlouhou přihrávkou vysunout Šmerhu, rezultuje z toho však pouze další zakázané uvolnění.
     
    43:48
    Slavia právě vstřelila branku!
    Slávisté jdou do trháku. Vampola ujel ve dvojici se Šmerhou na jednoho beka Sokolova. První zakončení vyšlo na Šmerhu, který se ještě neprosadil, následná dorážka PETRA VAMPOLY ale znamená třetí puk v síti brankáře Bednáře – 1:3. Asistence: Tomáš Šmerha a Filip Kuťák.
    43:48 Petr VAMPOLA - 1:3
     
    44:42
    Sokolovští hokejisté nic nevzdávají a Osmík znovu aktivně bojuje o puk, slávisté ho ale dokázali o kotouč připravit.
     
    45:31
    Kverka přihrával do pravé strany Kovaříkovi, jeho střela zamířila nad. Oba si to o malou chvíli vyzkoušeli znovu ve stejných rolích, v tomto případě musel zasahovat brankář Michajlov.
     
    46:13
    Chvíli to vypadalo, že bude moci Michajlov v klidu rozehrát, sokolovští útočníci ale dokázali rychle dobruslit k brankáři Slavie, který tedy musel schovat kotouč pod svou rukavici.
     
    Dnešní utkání sleduje 835 diváků.
     
    47:35
    Vyloučení v týmu HC Baník Sokolov (Jakub Vrána – 2 min., vysoká hůl).
     
    47:43
    Martin Osmík dobře vyvezl kotouč z vlastního pásma, poté byl na hranici faulu atakován jedním ze sešívaných beků, rozhodčí ale nedovolený zákrok neodpískal.
     
    48:20
    Nyní se slávisté o své pozice nepřesnou přihrávkou připravili sami, červenobílí ale znovu spřádají plány na ohrožení Bednáře.
     
    48:49
    Slavia právě vstřelila branku!
    Další branka v sokolovské síti. Tvrdá střela kapitána Nováka od modré čáry skončila na tyči, na celou situaci nejrychleji zareagoval FILIP KUŤÁK a doklepl puk za Bednáře – 1:4. Asistence: Adam Kubík a Jan Novák.
    48:49 Filip KUŤÁK - 1:4
     
    49:29
    Vyloučení v týmu HC Baník Sokolov (Petr Vodička – 2 min., hrubost).
    Vyloučení v týmu HC Slavia Praha (Dominik Pacovský – 2 min., hrubost).
     
    50:23
    Kubica ve spolupráci s Vampolou drží kotouč daleko od sešívané svatyně, červenobílí nyní nikam spěchat opravdu nemusí.
     
    51:06
    Křemen nyní prudce zabrzdil před Michajlovem, to se příliš nelíbilo sešívaným hokejistů, kteří se jali prostor před brankářem Slavie vyčistit.
     
    51:32
    Po signalizovaném Ondráčkově faulu se do šance dostali domácí hráči, konkrétně to byl Lubomír Kovařík, ten však dorazit kotouč za Michajlova dorazit nedokázal.
     
    51:32
    Vyloučení v týmu HC Slavia Praha (Martin Ondráček – 2 min., faul loktem + 10 min. osobní trest, nesportovní chování). Trest odpyká Robin Všetečka.
     
    52:13
    Sokolov to zkouší bez brankáře, Bednář je na střídačce!
     
    52:21
    Slavia právě vstřelila branku!
    PETR VAMPOLA se trefuje z vlastní třetiny přesně bekhendem do opuštěné klece a Slavia toto utkání již zvládne – 1:5. Asistence: Jindřich Barák.
    52:21 Petr VAMPOLA - 1:5
     
    53:32
    Hosté v plném počtu.
     
    53:35
    Vyloučení v týmu HC Slavia Praha (Daniel Vrdlovec – 2 min., nedovolené bránění).
     
    53:45
    Baník právě vstřelil branku!
    Slávisté si sami nyní komplikují tento zápas, po faulu Vrdlovce se rychle dorážkou z bezprostřední blízkosti po střele Vracovského prosazuje JAROMÍR KVERKA – 2:5. Asistence: Tomáš Vracovský.
    53:45 Jaromír KVERKA - 2:5
     
    54:55
    Tomáš Pařízek nyní tvrdou ranou od modré čáry trefil horní tyč!
     
    55:42
    Boj o kotouč za brankou Michajlova vyhráli domácí hráči, následně se puk dostal až na Šafáře, jeho střela skončila mimo.
     
    56:42
    Petr Přindiš zahrál vysokou holí, vhazovat se tedy bude znovu v obranném pásmu Sokolova.
     
    57:51
    Slávisté už jen ve většině případů posouvají kotouče za obranu Sokolova, kterému už nezbývá příliš času, nyní trochu zachybovali rozhodčí, kteří chybně odpískali zakázané uvolnění.
     
    58:17
    Vyloučení v týmu HC Slavia Praha (Filip Vlček – 2 min., hákování).
     
    58:30
    Pražané spěšně vyhazují kotouč až za branku Jana Bednáře.
     
    58:51
    Sokolovští se nyní nedokáží dostat do pásma, slávisté mohou v klidu odpalovat kotouče do bezpečí.
     
    59:18
    Baník právě vstřelil branku!
    Další využítá přesilová hra Sokolova. TOMÁŠ VRACOVSKÝ nasměroval střelu do rukavice jednoho z bránících slávistů, od ní se však kotouč odrazil pro Michajlova nechytatelně do sešívané branky – 3:5. Asistence: Jaromír Kverka.
    59:18 Tomáš VRACOVSKÝ - 3:5
     
    59:46
    Kovaříkovo nahození kryje Michajlov, Bednář znovu na střídačce, času má ale Sokolov proklatě málo.
     
    Konec zápasu.
     
    Slávisté tedy zvládli utkání v Sokolově i přes značnou nedisciplinovanost v závěru. Hosté dokázali snížit až na rozdíl dvou branek, více času ale svěřencům Karla Mlejnka nezbylo.
     
    Děkujeme vám za sledování přenosu a někdy příště u hokeje na počtenou! (19:49:54)
    Marken.cz

    Martin Kamenik

    Branky a nahrávky: 34. Švec (M. Zadražil, Kadeřávek), 54. Kverka (Vracovský), 60. Vracovský (Kverka) – 28. Vrdlovec (Vlček, Jar. Brož), 40. Vampola, 44. Vampola (Šmerha, Kuťák), 49. Kuťák (Kubík, J. Novák), 53. Vampola (Barák)


    HC Baník Sokolov: Bednář (Kašpar) – Přindiš, Vodička, A. Rulík, Kadeřávek, Pařízek, Šafář, Michálek – Kovařík, M. Zadražil, Švec – Vracovský, Kverka, Osmík – T. Rohan, Vrána, Křemen – Kuběna.
    HC Slavia Praha: Michajlov (Málek) – Hejda, J. Novák, P. Hořava, Barák, Kučný, Antoš, T. Duda – Šmerha, Vampola, Kuťák – Jar. Brož, Vrdlovec, Pacovský – Vlček, Kubík, Všetečka – M. Ondráček, Kubica, Hotěk.

    Rozhodčí: Grech, Hucl – Tvrdík, Šimán

    Diváci: 835
    bahis siteleri