Poruba 2011 – Chomutov 4:5 (kon.) | Kadaň – Litoměřice 2:6 (kon.) | Prostějov – Benátky n/J 3:4 (po pr.)
Sokolov – Slavia 3:5 (kon.) | Frýdek-M. – Motor ČB 2:4 (kon.) | Vsetín – Přerov 1:2 (0:2 po s.n.)
Třebíč – Ústí n/L 1:2 (kon.) | Havířov – Jihlava 3:1 (kon.)
konec
HC Kometa Brno
1:9 (0:3, 0:2, 1:4)
BK Mladá Boleslav
Sobota 30.11.2019, 13:00 • DRFG arena • Extraliga dorostu - o pořadí v play-off • 2. kolo
Partner:
     
    Na začátku třetí třetiny přidali dva mladoboleslavské góly Patrik Král a Oskar Haas, pro něhož to byla také třetí branka v tomto utkání. Po jedné nevyužité přesilovce na každé straně se v početní výhodě trefili domácí. Jediná branka Komety jde na konto Patrika Ulbrichta. Bruslaři však ještě během posledních čtyř minut ukázali, kdo byl dnes lepším týmem a Patrik Král s Jakubem Pecou přidali další dva góly.
    Ode mě je to vše, z Brna se s Vámi loučím a přeji příjemný zbytek dne. (15:02:29)
     
    Konec zápasu.
     
    59:25
    Po levém křídle se přes střední pásmo až před Šatného dostal Otava. Byl však ve špatné střelecké pozici, a tak se rozhodl branku objet. To už jej ale dobruslili hráči hostujícího mužstva, kteří si kotouč pohotově přebrali a v posledních sekundách zápasu se ještě vydávají na druhou stranu.
     
    58:39
    Mladá Boleslav právě vstřelila branku!
    JAKUB PECA dostal do mezikruží přihrávku zpoza branky a střelou bez přípravy poslal puk k levé tyčce. Asistence: Jindřich Plíšek.
     
    58:18
    Bruslaři se snaží tlačit před Schnattingera, ale jsou vyhnáni mezi modré čáry. Z tohoto prostoru zakládají další ofenzivní akci.
     
    56:49
    Mladá Boleslav právě vstřelila branku!
    Vojtěchu Polákovi s PATRIKEM KRÁLEM se přečíslení před Schnattingerem nepovedlo úplně podle představ, dostali ale šanci na nápravu a po dalším vybídnutí od Matěje Gardoně už tato dvojice zakončuje k odkryté levé tyči. Asistence: Vojtěch Polák, Matěj Gardoň.
     
    55:32
    Kometa právě vstřelila branku!
    Brankář Šatný si z Brna nulu neodveze. Čtyři a půl minuty před koncem třetí části zápasu využívají domácí přesilovou hru. Po přihrávce z mezikruží se z předbrankového prostoru střelou po ledě prosazuje PATRIK ULBRICHT. Asistence: Adam Boltvan, Martin Pigl.
     
    54:34
    Hostující obránce Křepelka dostává dvouminutový trest za podrážení. V signalizované výhodě se v gólově šanci ocitli Sever, jenž z pravého kruhu pálil za přemisťujícího se brankáře.
     
    53:57
    Hosté v plném počtu.
     
    53:42
    Kometa se natlačila do mladoboleslavského brankoviště a Šatnému zde nadělala velké problémy. Hostující gólman ale ve svém brankovišti působí velice sebevědomě a se všemi nebezpečnými pokusy si poradil.
     
    53:01
    Z vrcholu pravého kruhu zamířil Pigl. Fajmonův pokus od modré byl ještě před brankou tečován. Oba tyto střelecké pokusy skončily na zadním mantinelu.
     
    52:37
    Z pravého kruhu pálil po kombinaci brněnského týmu Sever. Jeho střela končí ve výstroji gólmana Šatného.
     
    52:18
    Mladá Boleslav se dostala z pásma, ale puk až k Schnattingerově bráně nevyhodila. Kometa je tak rychle zpět.
     
    51:57
    Vyloučení v týmu BK Mladá Boleslav (Polák – 2 min., nedovolené bránění).
     
    50:46
    Bruslaři opět volí známou taktiku a tlačí se do brankoviště. Schnattinger prostor okolo levé tyče uhlídal.
     
    49:35
    Po návratu Horkého na led se Kometa na pár okamžiků přestěhovala do útočného pásma a donutila Šatného po delší době zasahovat. Hostující brankář měl sice mezi zákroky dlouhou pauzu, i tak však dokázal bez problémů zasáhnout.
     
    48:49
    Domácí v plném počtu.
     
    48:23
    Královu střelu z pravého kruhu vyrazil Schnattinger na druhou stranu brankoviště, kde už byl na dorážku připravený Hruška. Také jeho pokus domácí gólman pokryl. K další střele se na modré čáře dostal obránce Hrouda. Jeho rána skončila na prvním bránícím hráči.

    Helena Hegeďová

    Branky a nahrávky: 56. Ulbricht (Boltvan, Pigl) – 3. Gardoň (Polák), 18. Polák (Král, Gardoň), 20. Gardoň (Král, Polák), 33. Haas (Plíšek, Peca), 40. Haas, 43. Král (Jasečko, Hruška), 44. Haas (Vochvest), 57. Král (Polák, Gardoň), 59. Peca (Plíšek)


    HC Kometa Brno: Schnattinger (Bizoň) – Fajmon, Máša, Ulbricht, Eich, Němec – Nesvadba, Nekvapil, Heinrich, Otava, Šalé, Sever, Horký, Pigl, Harmim, Boltvan.
    BK Mladá Boleslav: Šatný (Král J.) – Moravec, Křepelka, Vochvest, Jasečko, Rajgl, Hrouda – Sypecký, Kredl, Gardoň, Peca, Pavlík, Polák, Hruška, Král P., Haas, Strnádek, Plíšek.

    Rozhodčí: Mejzlík – Krejčí, Berger
    thejrc.org