Třinec – Pardubice 7:0 (kon.) | Litvínov – Vítkovice 6:2 (kon.) | Sparta – Zlín 2:1 (po pr.)
Mountfield HK – Olomouc 2:1 (kon.) | Mladá Boleslav – K. Vary 4:2 (kon.) | Kometa Brno – Kladno 4:1 (kon.)
konec
Mountfield HK
2:1 (0:0, 1:1, 1:0)
HC Olomouc
Neděle 01.12.2019, 16:00 • ČPP Aréna, Hradec Králové • Tipsport extraliga • 24. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Ode mne je to pro dnešek již vše, přeji pěkný zbytek nedělního večera, úspěšný vstup do nového pracovního týdne a někdy příště se budu opět těšit, na počtenou. (18:30:54)
     
    Nejlepší hráči utkání:

    Mountfield Hradec Králové – Matěj Chalupa
    HC Olomouc – Petr Kolouch
     
    Střely na bránu v třetí třetině (celkem):

    Mountfield Hradec Králové – 5 (21)
    HC Olomouc – 8 (25)
     
    Duel Hradce s Olomoucí končí. Stejně jako v úvodním měření sil jsme viděli hodně defenzivní hokej, zvlášť první třetina byla velice chudá na šance a třetí na tom nebyla o moc lépe. Po dvou třetinách se vyrovnané utkání rozhodovalo v třetí části. Zápas rozhodla jediná nádherná individuální akce Matěje Chalupy, jenž parádně zakončil svůj únik a přisoudil tak Lvům neskutečně důležité tři body. Olomouc tak bude po dnešku na 8. místo hledět ze vzdálenosti sedmi bodů.
     
    Konec zápasu.
     
    59:59
    A ještě pro úpravu statistik se nám tu rozhořčil Lukáš Nahodil, který je hodně nespokojen s tím, že jeho tým dnes neuspěl, což taky dal jasně najevo a sudí ho za to odměňují osobním desetiminutovým trestem.
     
    59:58
    Kotouč letící na zadní mantinel nachází Filip Pavlík, který jej ometá o tvrzené sklo a posílá tak ven z pásma Lvů, kteří toto utkání zvládnou a zvítězí.
     
    59:38
    Jan Knotek nejprve tvrdě leč nepřesně vypálil z vrcholu kruhů a následně se mu nepodařilo tečovat před bránou tak, aby Mazanec na puk nedosáhl. Brankář Hradce teď podržel svůj tým a ten ho za to dozajista pochválí, tohle byl možná klíčový zákrok večera!
     
    59:16
    Buly před Mazancem vyznělo v prospěch Hradce, jenže Zámorský vyhodit nedokázal a Linhart poslal pouze oblouček, který skončil na obranné modré.
     
    59:06
    Poslední minuta je tu a Olomouc se na chvilku dostala přes útočnou modrou, Zámorský radši ihned hodil puk na zakázané uvolnění.
     
    58:38
    Kombinace Mory je dost nejistá, zakončovat už mohli Smoleňák a Perret, první jmenovaný trefil padajícího beka, druhý boční síť. Čtvrtina hradeckých fandů se tak už bezdůvodně radovala, svůj omyl ale pochopila rychle.
     
    58:05
    Běží poslední dvě minuty třetí třetiny a Lvi se v útočném pásmu dvakrát málem dostali k puku, nakonec ho ale nezískali a hraje se dál.
     
    57:38
    Zbyněk Irgl vystřelil ostře z levé strany od modré čáry, Mazanec vykopl betonem puk až na ochranné sklo skoro u modré čáry.
     
    57:27
    K vyloučení nedošlo, hraje se šest na pět, Olomouc kombinuje podél hrazení a snaží se v přehuštěném prostoru najít prostor ke střelbě.
     
    57:06
    Trenéři Olomouce využívají oddechový čas a plánují se svými svěřenci závěrečný nápor, Lukáš už možná zůstane na střídačce. Ano, je to tak, Mora hraje bez brankáře, buly po pravé ruce Mazance!
     
    57:06
    Filip Pavlík dohrál tvrdě i hrazení Jiřího Ondruška, který padl na led jako podťatý. Sudí raději ihned přerušili hru a nyní se ještě radí, zda nebudou vylučovat.´a kde se bude vhazovat.
     
    56:38
    Východočeši už se jasně soustředí na defenzívu, puk vždy dostanou za útočnou modrou a pak už se s ním příliš mazlit nechtějí.
     
    56:05
    Střela Jana Jaroměřského od modré čáry nakonec neškodně proskákala kolem brány Lvů, kdyby teč trefil Lukáš Nahodil, mohl mít Mazanec hodně práce!
     
    55:55
    Mazanec chytá nahození od modré čáry bezpečně do lapačky. Vhazovat se bude po jeho levé ruce. Olomouc tlačí na vyrovnání.
    Marken.cz

    Petr Šatalík

    Branky a nahrávky: 36. Červený (F. Pavlík, R. Pavlík), 44. M. Chalupa – 32. Kolouch (Vyrůbalík)


    Mountfield HK: Mazanec (Š. Lukeš) – Linhart, Zámorský, Šalda, F. Pavlík, Rosandić, Nedomlel, R. Pilař – Červený (A), Rákos, Vincour – M. Chalupa, Cingel, Smoleňák (C) – Perret, Koukal, Jergl – R. Pavlík (A), Dragoun, Klíma.
    HC Olomouc: Lukáš (Konrád) – Ondrušek (A), Jaroměřský, Švrček, Škůrek, Vyrůbalík (C), Dujsík, Valenta – Olesz, Kolouch, Irgl – Klimek, Nahodil, P. Musil – Burian, J. Knotek (A), V. Tomeček – J. Káňa, Strapáč, Skladaný.

    Rozhodčí: Hejduk, Veselý – Ganger, Klouček

    Diváci: 4007
    thejrc.org