Sevilla – Leganés 1:0 (kon.) | Ath. Bilbao – Granada 2:0 (kon.) | Espanyol – Osasuna 2:4 (kon.)
Getafe – Levante 4:0 (kon.) | Atlético – Barcelona 0:1 (kon.)
konec
Sevilla FC
1:0 (0:0)
CD Leganés
Neděle 01.12.2019, 12:00 • Estadio Ramón Sánchez Pizjuán (Sevilla) • Španělská LaLiga • 15. kolo
Předzápasové kurzy
     
    90+7
    Na centr z rohového kopu si naběhl už i brankář Cuéllar a poté, co Vaclík přes několik hráčů Leganés nedokázal míč vyrazit, se dostal k Pérezovi. Jeho dorážku zablokoval jeden z obránců Sevilly.
     
    90+5
    Žlutou kartu za zákrok, kterým se mstil Rosalesovi dostává Franco Vázquez (Sevilla FC). Leganés získává přímý kop.
     
    90+4
    Žlutou kartu za zdržování hry dostává Bryan Gil (Sevilla FC).
     
    90+4
    Žlutou kartu za doslova sestřelení pronikajícího Vázqueze dostává Roberto Rosales (CD Leganés). Rosales nebude hrát kvůli žlutým kartám v dalším zápase.
     
    89
    Na centr z levé strany si naběhl na zadní tyči Nasjrí, jenž předskočil Reguilóna a hlavičkou ke vzdálenější tyči minul jen velmi těsně Vaclíkovu branku.
     
    83
    Střídání v týmu Sevilla FC: ze hřiště odchází Luuk de Jong, přichází Sergi Gómez.
     
    78
    Střídání v týmu CD Leganés: ze hřiště odchází Recio, přichází Javi Eraso.
     
    78
    Střídání v týmu CD Leganés: ze hřiště odchází Óscar Rodríguez, přichází Guido Carrillo.
     
    72
    Centr Banegy z rohu odvrátila obrana Leganés, míč se ale po přihrávce zleva dostal k zapomenutému Diegovi Carlosovi, jenž se dostal zleva kolem obránce a po zemi zakončoval ke vzdálenější tyči. Brankář Cuéllar výborným zákrokem jeho střelu zastavil.
     
    68
    Žlutou kartu za podražení Reguilóna skluzem zezadu dostává Óscar Rodríguez (CD Leganés).
     
    63
    Sevilla právě vstřelila branku!
    Domácí otevírají skóre! Banegův vysoký centr z rohu odhlavičkoval obránce Leganés na opačnou stranu k Navasovi, jenž míč vrátil do pokutového území. Míč nejdřív zasáhl hlavou de Jong, trefil ale obránce hostů. Pak ho nůžkami přes hlavu poslal zblízka na branku Koundé, jeho pokus však pro změnu vyrazil brankář Cuéllar. Odražený míč se tak nakonec dostal k DIEGOVI CARLOSOVI, jenž ho před gólmanem hostů napálil pod břevno. Pro brazilského obránce je to první gól za Sevillu. Bez asistence.
     
    62
    Střídání v týmu Sevilla FC: ze hřiště odchází Nolito, přichází Bryan Gil.
     
    58
    Střídání v týmu Sevilla FC: ze hřiště odchází Óliver Torres, přichází Nemanja Gudelj.
     
    56
    Žlutou kartu za podražení Péreze dostává Óliver Torres (Sevilla FC). Leganés získává přímý kop z levé strany útočné poloviny.
     
    53
    Rodrigues pronikl z levé strany podél brankové čáry a nacentroval do šestnáctky na Nasjrího, jenž se opřel do zakončení akrobatickým způsobem. Jeho střela nůžkami skončila jen těsně mimo pravé tyče Vaclíkovy branky. To by byla nádherná branka...
     
    49
    První žlutou kartu zápasu dostává za zásah Torrese ostrým skluzem do pravé nohy Chidozie Awaziem (CD Leganés). Sevilla bude zahrávat přímý kop z pravé strany útočné poloviny.
     
    48
    Leganés se z ničeho nic dostalo do obrovské gólové příležitosti! Diega Carlose obral o míč Nasjrí, jenž ho posunul rozběhnutému Óscarovi Rodríguezovi. Se zakončením ale váhal, a tak ho Diego Carlos dostihl. Pak už jeho střela nebyla tak prudká a Tomáš Vaclík ji reflexivně dokázal zastavit.
     
    42
    Luuk de Jong dostal po rychlé kombinaci domácích míč mezi obránce Leganés a z hranice šestnáctky okamžitě z otočky střílel. Brankář Cuéllar jeho pokus vyrazil, míč se ale i tak kutálel do branky. Před brankovou čárou ho ale dorazil do sítě Vázquez, jenž však byl v ofsajdu a gól tak nemohl být uznán. Vázquez tak svou aktivitou připravil Sevillu o první gól.
     
    30
    Centr na přední tyč odhlavičkoval hned první bránící hráč Sevilly a domácí okamžitě po zisku míče vyrazili do rychlého protiútoku. Navas zavezl míč k šestnáctce Leganés a přihrávkou za obranu z pravého křídla ho posunul k de Jongovi. Ten se k němu dostal a tečoval ho patičkou, hrací předmět se ale dokutálel těsně mimo Cuéllarovu branku.
     
    23
    Brankář Cuéllar vyběhl špatně na centr a míč nevyrazil do bezpečí, ten se tak od něj odrazil na zadní tyč k Vázquezovi, jehož hlavičku letící do odkryté branky vykopl obránce Leganés na brankové čáře.
     
    21
    Reguilón výborným centrem z levé strany poslal míč na zadní tyč, kde na něj nejvýše vyskočil de Jong. Jeho prudkou hlavičku k bližší tyči vyrazil gólman Leganés Cuéllar.
     
    5
    Střídání v týmu CD Leganés: ze hřiště odchází Dimitris Siovas, přichází Kévin Rodrigues.

    Michal Sadlek

    Branky: 63. Diego Carlos

    Karty:   56. Ó. Torres (SEV), 90+4. Gil (SEV), 90+5. F. Vázquez (SEV) – 49. Awaziem (LGS), 68. Óscar Rodríguez (LGS), 90+4. Rosales (LGS)


    Držení míče: 63 % : 37 %.
    Střely na branku: 8:4. Střely mimo: 5:3. Rohy: 7:4. Ofsajdy: 1:3. Fauly: 16:7.
    Sevilla FC: Vaclík – Navas (C), Koundé, Diego Carlos, Reguilón – Jordán, Banega, Ó. Torres (58. Gudelj) – F. Vázquez, L. de Jong (83. Sergi Gómez), Nolito (62. Gil).
    Náhradníci: Bunú – Sergi Gómez, Munir, Chicharito, Gudelj, Escudero, Gil.

    CD Leganés: Cuéllar – Rosales, Bustinza (C), Awaziem, Siovas (5. Rodrigues), J. Silva – Óscar Rodríguez (78. Carrillo), R. Pérez, Recio (78. Eraso) – Braithwaite, Nasjrí.
    Náhradníci: Soriano – Arnáiz, Tarín, Eraso, Carrillo, Ruibal, Rodrigues.

    Rozhodčí: Bengoetxea – Izquierdo, Mateo

    Diváci: 33 648
    thejrc.org