Střešovice – Vítkovice 6:9 (kon.) | Bohemians – Česká Lípa 7:3 (kon.) | Otrokovice – Ostrava 8:3 (kon.)
konec
FbŠ Bohemians
7:3 (2:1, 1:2, 4:0)
FBC 4CLEAN Česká Lípa
Neděle 01.12.2019, 17:00 • SH Děkanka, Praha • Livesport Superliga • 14. kolo
Předzápasové kurzy
     
    To je pro dnešek z naší strany vše, my děkujeme za pozornost a někdy zase na viděnou. (18:54:58)
     
    STATISTICKÉ OKÉNKO:

    Střely: 25:15.
    Hráči zápasu: Patrik Šebek (Bohemians) a Jakub Karel (Česká Lípa).
     
    Zápas je u konce. Bohemians dokázali zápas zlomit na svou stranu až ve třetí třetině, tři body tak zůstávají na Děkance.

    Lepší vstup do utkání měl zeleno-bílý celek, už v 10. minutě se před českolipskou klecí nejlépe zorientoval Jakub Buršík, který razantní trefou od víko skóroval. O necelé dvě minuty později bylo srovnáno, Daniel Štěrba ustál faul od jednoho z pražských hráčů a švihem vymetl šibenici. Vedení svěřencům Michala Jedličky podruhé v zápase zajistil svou přesnou trefou z rychlého domácího brejku Pavel Čihák.

    Ve 26. minutě proměnil trestné střílení hostující Milan Tichý, o deset minut později se ale opět radovali domácí, když Filip Forman z poloviny hřiště prostřelil českolipského gólmana Jana Dvořáka. Hostujícím florbalistům se povedlo vyrovnat až osmnáct sekund před koncem druhé třetiny, kdy Jakub Karel využil zaváhání Michala Kotoučka a trefou ze strany dal gól.

    Poslední dvacetiminutovka se nesla ve znamení klokaní dominance. Nejdříve se trefil Filip Forman, který svým zakončení do levé šibenice počtvrté v zápase poslal Bohemians do vedení. Minutu a půl před koncem rozhodl gólem z bezprostřední blízkosti branky Jakub Šárka, na závěr zápasu se ještě do střelecké listiny zapsali Jakub Buršík a Daniel Cabejšek trefou do prázdné branky.
     
    Konec zápasu.
    59:58 Daniel CABEJŠEK - 7:3
     
    59:58
    Bohemians právě vstřelili branku!
    A další branku do prázdné českolipské branky dává po dlouhém výhozu Michala Kotoučka DANIEL CABEJŠEK! Asistence: Michal Kotouček.
     
    59:42
    Bohemians se teď povedlo vsítit branku, ta nakonec ale není uznána.
     
    59:08
    Česká Lípa pokračuje ve hře bez gólmana.
    59:07 Jakub BURŠÍK - 6:3
     
    59:07
    Bohemians právě vstřelili branku!
    JAKUB BURŠÍK se na vlastní polovině zmocňuje míčku a střelou přes celou délku hřiště přidává šestou pražskou branku! Asistence: Filip Forman.
     
    59:00
    Minuta do konce třetí třetiny.
     
    58:55
    Česká Lípa bez brankáře!
     
    58:43
    Z úhlu to zkusil Jakub Buršík, Jana Dvořáka ale nepřekonal.
    58:28 Jakub ŠÁRKA - 5:3
     
    58:28
    Bohemians právě vstřelili branku!
    A je rozhodnuto! JAKUB ŠÁRKA se dokázal u levé tyče českolipské branky zorientovat nejlépe ze všech a svou rychlou přízemní střelou procpal míček kolem těla severočeského gólmana Jana Dvořáka. Asistence: Patrik Šebek.
     
    58:11
    Štěpán Slaný zřejmě omylem zasáhl Pavla Čiháka loktem do obličeje, vylučovat se ale v tomto případě nebude.
     
    58:07
    Oddechový čas pro domácí.
     
    57:54
    Matyáš Krebner poslal míček před hostující branku na volného Patrika Šebka, ten ale měl problémy se zpracováním skákavé přihrávky a nechal si odskočit balónek za českolipskou klec.

    Libor Kokoška

    Branky a nahrávky: 10. Buršík (Krebner), 17. Čihák (Šebek), 37. Forman (Šebek), 47. Forman (Šebek), 59. Šárka (Šebek), 60. Buršík (Forman), 60. Cabejšek (Kotouček) – 11. Štěrba (Hřebřina), 27. Tichý (TS), 40. Karel (Novotný)


    FbŠ Bohemians: Kotouček (Hyršl) – Zezulka, Dobisík, Forman, Kuncman, Čihák, Ďopan, Krbec, Vojtíšek – Šebek, Krebner, Cabejšek – Forman, Šárka, Kopecký – Buršík, Rannanjärvi, Folauf – Myöhänen.
    FBC 4CLEAN Česká Lípa: Dvořák (Ponomarev) – Mlejnek, Kadlec, Pastor, Slaný, Štěrba, Tichý – Dzierža, Spilka, Hřebřina – Karel, Jansa, Novotný – Kněžour, Jirsa, Krajcigr – Vlček, Ekl.

    Rozhodčí: Furmánek, Šolc
    thejrc.org