Mohuč – Frankfurt 2:1 (kon.)
konec
1. FSV Mohuč 05
2:1 (0:1)
Eintracht Frankfurt
Pondělí 02.12.2019, 20:30 • OPEL ARENA, Mohuč • Německá Bundesliga • 13. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 20:30.
     
    Hezký den všem fanynkám a fanouškům! Německá Bundesliga má na programu další zápasy, my budeme společně sledovat souboj mezi 1. FSV Mohuč 05 a Eintracht Frankfurt .
     
    1. FSV Mohuč 05

    Fotbalisté Mohuče se po dvanácti kolech nacházejí na nelichotivé patnácté pozici. Mohuč má ale svůj zápas třináctého kola ještě k dobru. Domácí celek tohoto zápasu doposud nasbíral pouze dvanáct bodů, od sestupového pásma ho přitom dělí pouze jeden jediný bod. Mohuč v posledním ligovém duelu dokázala ukončit dvouzápasovou sérii bez bodového zisku, v minulém kole celkem překvapivě uspěla na hřišti Hoffenheimu, který prohrál výsledkem 1:5. Mohuč se tak bude pokoušet na tento duel navázat, nicméně z pěti odehraných domácích zápasů uspěla v jediném případě.
     
    Eintracht Frankfurt

    Na opačné straně stojí Frankfurt, který se v letošním ročníku celkem trápí. Eintracht v současné době okupuje desátou pozici tabulky, což znamená spodní polovinu. Ani v případě vítězství v tomto duelu se pozice nikterak nezmění, manko na devátý Wolfsburg je tříbodové. Frankfurtu se v posledních týdnech výsledkově nedaří, za zmínku stojí pouze vysoké vítězství proti mnichovskému Bayernu, který na hřišti soupeři prohrál vysoko 1:5. Od té doby Frankfurt nezvládl dva po sobě jdoucí zápasy, nejprve totiž nestačil na Freiburg, posléze prohrál také s Wolfsburgem.
     
    Úvodní sestavy:

    1. FSV Mohuč 05: Zentner – St. Juste, E. Fernandes, Niakhaté – Öztunali, Malong, Latza, Aaron Martín – Boëtius – Onisiwo, Quaison.
    Náhradníci: F. Müller – Barreiro, Maxim, Burkardt, Szalai, Pierre-Gabriel, Hack, Brosinski, Awoniyi.

    Eintracht Frankfurt: Rönnow – A. Touré, Hinteregger, N'Dicka – Kohr – D. da Costa, Sow, Rode, Kostić – Kamada, Paciência.
    Náhradníci: Wiedwald – G. Fernandes, Gaćinović, Chandler, Cetin, Torró, André Silva, Durm, Joveljić.

    Rozhodčí: Gräfe – Kleve, Sinn.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů obdrží první žlutou kartu v prvním poločase?

    Tipovat můžete do začátku 1. poločasu.

     
    Dnešní utkání asi jen tak nezačne. Na hrací plochu přilétla další pyrotechnika, hráči se tak pakují do útrob stadionu.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    2
    Hlavní sudí poprvé pískl do své píšťalky, utkání tak může začít. Úvodní slovo si vzali na starost hostující hráči, kteří budou hrát zleva doprava.
     
    3
    Hned v úvodu zápasu se k míči dostal také domácí brankář Zentner, který z jedničky odkopával na opačnou stranu hrací plochy, kde číhal zadák Hinteregger.
     
    4
    Onisiwo se ještě pokoušel udržet míč na hrací ploše, nakonec se mu to ale nepovedlo. Eintracht Frankfurt tak mohl vhazovat, o provedení se postaral Touré.
     
    5
    Před Caricolem se utvořil velký prostor, jenomže jako první se k míči dostal pozorný da Costa, který ho poslal ven z hrací plochy. Na řadu přijde další autové vhazování.
     
    6
    Na jistotu se rozhodl zahrát domácí St. Juste, který v tísni raději vyprodukoval zpětnou nahrávku k brankáři Zentnerovi, jenž ihned odkopával do bezpečí.
     
    7
    Poté se utvořilo hodně prostoru kolem Malonga, který zkoušel své štěstí levou nohou. Rána vyletěla vysoko nad branku, Rönnow tak nemusel vůbec zasahovat.
     
    8
    Naopak jsme sledovali rozehrávku od branky Eintrachtu. Rönnow se do míče opřel velkou silou, navíc se na opačné polovině dokázal opět prosadit Kamada.
     
    9
    Centrem z levé strany se prezentoval hostující Kostić, který to zkoušel hodně nebezpečně. Nakonec jeho nabídku odklízel Niakhaté, avšak hodně prazvláštně.
     
    10
    Mohuč spěchala do rychlého protiútoku, který ukázkovým způsobem dokázal zastavit pozorný Hinteregger. Navíc to vypadalo na faul, zřejmě se bude kopat rohový kop.
     
    11
    Další snadnou práci si připsal brankář Rönnow, kterému se povedlo zkrotit padající míč do svých rukavic. Eintrachtu se nedaří udržet balón na útočné polovině.
     
    12
    Sow se pokoušel prodrat přes dvojici protihráčů, avšak ta zasáhla ukázkovým způsobem. Mohuč si vybojovala autové vhazování, které brzo obstará Öztunali.
     
    13
    Kostićovi se povedlo odcentrovat od pokutového území, kde se nacházel zcela osamocený Kohr. Tutová šance nakonec přinesla zakončení úplně vedle.
     
    14
    Rönnow velice přesně přenášel hru na da Costu, kterému i tak uskočil hrací předmět pouze do zámezí. V úvodu tohoto duelu sledujeme hodně nepřesností.
     
    14
    Žlutou kartu dostává Martin Hinteregger (Eintracht Frankfurt).
     
    15
    Před malým momentem jsme sledovali nedovolený zákrok na Onisiwa, který svému celku zajistil standardní situaci. Klidně se může jednat o přímý střelecký pokus.
     
    16
    Odpovědnost na sebe vzal Caricol, který to pochopitelně zkoušel přímo na branku. Rána skončila na dobře postavené zdi, jeden z hostů to pořádně schytal.
     
    17
    Po dalším souboji pro změnu skončil na zemi Kamada, který se již zdá být v pořádku. V pořádku je také da Costa, jenž zřejmě inkasoval míčem do intimních míst.
     
    18
    Míč se opět ocitl za postranní lajnou, což znamenalo autové vhazování pro hráče Eintrachtu. Tourému se nabídl Kamada, jenomže ten narazil do Niakhatého.
     
    19
    Vysoký nákop směřoval do míst, kam si nabíhal také Quaison. Ani domácí útočník se neuplatnil ve vzduchu, i tak se odraženého balónu chopil Kunde Malong.
     
    24
    Máme za sebou více než dvacet minut hry, zatím jsme se žádné branky nedočkali. Nejblíže k ní měl hostující celek, jenomže Kohr v zakončení naprosto selhal.
     
    25
    Aby toho nebylo málo, tak Rönnow v krátkém časovém sledu opět odkopával na opačnou polovinu, kde si nedovoleným zákrokem pomohl Niakhaté.
     
    26
    Faulovaný Kamada se snažil standardní situaci rozehrát překvapivě urychleným způsobem, což nebylo dobré řešení. Míč totiž směřoval za postranní lajnu.
     
    27
    Na vlastní polovině operoval s míčem Fernandes, kterému se nabídl Boëtius, jenž ale neudržel balón. Navíc ho čistě obral Hinteregger, který raději uklidnil hru.
     
    28
    Paciencovi se povedlo přeposlat na lépe postaveného Kostiće, který měl hodně času na centr z levé strany. Ten nakonec skončil na dobře postaveném Fernandesovi.
     
    29
    Frankfurt si tak vyzkoušel rohový kop z levé strany. Rozehrávka nakrátko přinesla střílený centr od Rodeho, naskakující Paciencia zamířil vysoko nad branku.
     
    30
    Caricol si dával s provedením autového vhazování celkem dost načas, nakonec to zkoušel nahrávkou na Quaisona, před kterým ale zasahoval da Costa.
     
    31
    Hostující obrana se trochu rozestoupila, jenomže Boëtius se přesto nedostal mezi smečku protihráčů. Bleskově se totiž vrátil zpět k balónu Hinteregger.
     
    32
    Touré centroval od pravé autové lajny, avšak uvnitř malého vápna našel pouze rukavice pozorného brankáře. Do protiútoku se navíc pokouší vyrazit Caricol.
     
    33
    Je za námi zhruba třetina zápasu, zatím sledujeme maximálně vyrovnanou podívanou. Oba celky mají problém s přechodovou fází, což trvá i po akci Eintrachtu.
     
    34
    Hodně ostře šel do osobního souboje jeden z domácích hráčů, navíc na zemi skončil i hráč Frankfurtu. Hlavní sudí proto raději na chvíli přerušil hru.
     
    34
    Frankfurt právě vstřelil branku!
    Zničehonic se hosté dostávají do kýženého vedení! Frankfurt totiž zahrával rohový kop, který byl rozehrán velice překvapivým způsobem. Domácí obrana se nedokázala včas zformovat, navíc se k odraženému míči dostal MARTIN HINTEREGGER, kterému se povedlo překonat Zentnera.
     
    38
    Quaison se na opačné straně chopil rozehrávky rohového kopu, který nebyl nebezpečný. Poté ještě zkoušel centrovat Fernandes, avšak našel pouze protihráče.
     
    39
    První poločas se neúprosně blíží ke svému konci, hrát se bude ještě něco málo kolem pěti minut. Uvidíme, zda se bude něco málo nastavovat.
     
    40
    Mohuč se nadechla k sympatickému náporu, který jí přinesl další rohový kop. I tentokráte se ve vzduchu vynořil jeden z protihráčů, který zažehnal nebezpečí.
     
    41
    Do bránění se zapojil také ofenzivně laděný Kamada, který na malý moment vyrušil aktivního Onisiwa. Eintracht Frankfurt se stále nemůže dostat ze sevření.
     
    42
    Od pravé autové lajny rozehrával volný kop domácí St. Juste, který zbytečně nic nevymýšlel. Naopak si vybral vedle stojícího Fernandese, který je stále u balónu.
     
    44
    O zakončení hlavou se pokoušel domácí Malong, jenže hlavička v záklonu nemohla pomýšlet na úspěch. Navíc Rönnow okamžitě obstaral volný kop.
     
    44
    Tak pozor! Kohr v roli posledního hráče svého celku zaškobrtl o protihráče, za což si vysloužil přímou červenou kartu.
     
    45
    První poločas bude nastaven o dvě minuty.
     
    45+1
    Malongovi se povedlo prostřednictvím volného kopu překopnout zeď, jenomže fantasticky ho vychytal Rönnow.
     
    45+2
    První poločas skončil.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů obdrží první žlutou kartu ve druhém poločase?

    Tipovat můžete do začátku 2. poločasu.

     
    Máme za sebou první poločas, který nám přinesl velice vyrovnanou podívanou. Úvod zápasu nám přinesl hodně taktickou bitvu, avšak posléze se oba celky začaly pořádně ukazovat. Nakonec jsme se dočkali jediné branky, o tu se po rohovém kopu postaral Hinteregger, který poslal svůj celek do poločasového vedení. Ke konci poločasu byli hosté oslabeni, červenou kartu vyfasoval Kohr.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    46
    Střídání v týmu Eintracht Frankfurt: ze hřiště odchází Gonçalo Paciência, přichází Lucas Torró.
     
    47
    Odstartoval nám druhý poločas, jehož úvodní rozehrávku si tentokráte vzali na starost domácí hráči, kteří budou pro změnu hrát zleva doprava.
     
    48
    Hned v úvodu druhého poločasu si k hranici velkého vápna seběhl domácí Öztunali, který se chystal k centru pravou nohou, avšak našel pouze Hintereggera.
     
    49
    Zhruba ze čtyřiceti metrů od branky zkoušel vypálit Latza, avšak ani jeho pokus nebyl pro Rönnowa nebezpečný. Hostující brankář si dává s odkopem načas.
     
    50
    Na zemi se ocitl domácí Öztunali, kterého celkem hloupě atakoval napadající Kostić. Eintracht Frankfurt se bude muset opět bránit, je tu standardní situace.
     
    50
    Mainz právě vstřelil branku!
    Tlak domácích hráčů končí kýženou vyrovnávací brankou! Až příliš času měl za pokutovým územím domácí St. Juste, který to zkoušel hodně tvrdým zakončením. Do jeho rány ještě vložil kopačku kolega KARIM ONISIWO, kterému se povedlo tečovat balón až do branky.
     
    51
    Po něm se k velice nebezpečnému pokusu dostal nevýrazně hrající Boëtius, s jehož pokusem si Rönnow poradil. Následovat bude rohový kop z pravé strany.
     
    53
    Mohuč se sice radovala ze druhé branky, avšak ta by platit neměla. Caricol se při snaze odcentrovat nacházel s míčem za brankovou čárou, čeká se na výrok sudího.
     
    54
    Je tomu skutečně tak. Debata s videorozhodčím netrvala vůbec dlouho, navíc i opakovaný záběr prokázal míč za brankovou čárou, stav je stále nerozhodný.
     
    55
    Žlutou kartu dostává Danny Latza (1. FSV Mohuč 05).
     
    56
    Eintracht Frankfurt se vůbec poprvé ve druhém dějství bude moci dostat k opačné šestnáctce. Rode totiž chystá standardní situaci zhruba ze třiceti metrů.
     
    57
    Střídání v týmu 1. FSV Mohuč 05: ze hřiště odchází Danny Latza, přichází Ádám Szalai.
     
    58
    Jednalo se o nadýchanou nabídku, která nebyla vůbec špatná. Míč přesto proletěl kompletně celým pokutovým územím, Zentner si tak na balón nesáhl.
     
    59
    Hlavní sudí musel řešit další situaci kousek od středového kruhu. Tentokráte šel do souboje agresivně da Costa, což se nelíbilo ani německému rozhodčímu.
     
    60
    Zpětná nahrávka doputovala na kopačku brankáře Zentnera, který neměl moc času na odkop. Nakonec na druhé straně našel pouze nohu protihráče.
     
    61
    Je za námi něco málo přes hodinu hry, tempo druhého poločasu se uklidnilo. Eintracht Frankfurt se dostal z nejhoršího, v těchto momentech sám zlobí.
     
    62
    Veledůležitý zákrok vytasil hostující Touré, kterému se povedlo zablokovat finální nahrávku pro Boëtiuse. Mohuč si alespoň vyzkouší rozehrávku rohového kopu.
     
    63
    Rohový kop se nebezpečně snášel do malého vápna, kde se St. Juste k hlavičce nedostal. Sudí opět přerušil hru, právě St. Juste zůstal ležet na zemi.
     
    64
    Domácí hráči stále marně dobývají pokutové území soupeře, tentokráte se Boëtiusovi nepovedlo prohodit nahrávku na Onisiwa, včas totiž zakročil da Costa.
     
    65
    Střídání v týmu 1. FSV Mohuč 05: ze hřiště odchází Jerry St. Juste, přichází Daniel Brosinski.
     
    68
    Neuvěřitelné! Rönnow totiž vyrazil míč pouze před sebe, k dorážce se dostal Onisiwo, jenomže hostující brankář dokázal vytěsnit balón na břevno.
     
    69
    Mainz právě vstřelil branku!
    Až nyní se domácí celek skutečně dostává do vedení! Velký kus práce odvedl na pravé straně Malong, který navíc vyprodukoval vynikající centr k zadní tyči. Tam se Onisiwovi povedlo sklepnout pod sebe, kde byl ÁDÁM SZALAI úspěšný se zakončením z otočky.
     
    72
    I po vedoucí brance jsou domácí hráči stále o něco aktivnější, naopak Eintracht Frankfurt se k němu nedostává. Malong navíc úspěšně přenášel hru křížem.
     
    73
    Na hranici pokutového území byl hodně podezřelým zákrokem zastaven Quaison, nicméně sudí nechal pokračovat ve hře, Sow se nedostal ani ke středovému kruhu.
     
    74
    Střídání v týmu Eintracht Frankfurt: ze hřiště odchází Sebastian Rode, přichází Mijat Gaćinović.
     
    75
    Do kombinace se zapojil také střídající Brosinski, který ještě pod sebou hledal Szalaie. Ten se protáhl kolem protihráče, jenomže našel pouze náruč brankáře.
     
    76
    Kostić se po delší době pokoušel prodrat přes blok protihráčů, jenomže včas ho zastavil pozorný Caricol. Eintracht Frankfurt bude alespoň moci vhazovat.
     
    77
    Po důrazném souboji skončil na zemi N´Dicka, dle sudího v tom nebyl nedovolený zákrok domácího Niakhatého. V tomto případě se ale žlutit nebude.
     
    78
    Velice nepřesnou nahrávku vypustil ze své kopačky Torró, kterému se nepovedlo najít kolegu Kamadu, nýbrž se před protihráče dokázal protlačit Niakhaté.
     
    79
    V posledních minutách sledujeme řadu nepřesností, a to z obou stran. Krátce poté Hinteregger přenášel hru na da Costu, který ale přišel o hrací předmět.
     
    80
    Kamada si na pravém křídle všiml volného da Costy, který to zkoušel přízemní nabídku do malého vápna. Ta sice neprošla, avšak poté hlavičkoval kousek vedle Sow.
     
    81
    Zentner se po delší době dostal k odkopu od branky, který na opačné polovině směřoval na hlavu Boëtiuse, kterému se povedlo prodloužit pouze k Tourému.
     
    82
    Do konce zápasu zbývá něco málo kolem deseti minut, Mohuč zcela pochopitelně nikam nespěchá. Naopak se domácí celek snaží neudělat žádnou chybu.
     
    86
    V hlavičkovém souboji se dokázal prosadit domácí Malong, který pouze prodlužoval za sebe. Frankfurt se snaží napadat rozehrávku, jenomže to se moc nedaří.
     
    87
    Posléze se do kombinace hostujícího celku zapojil Torró, který si to neohroženě namířil podél pravé autové lajny, kde ho dokázal včas eliminovat Caricol.
     
    88
    Ještě jedna standardka pro hostující tábor. Tentokráte to bude hodně daleko od branky soupeře, dost možná budeme sledovat rozehrávku po zemi nakrátko.
     
    89
    Zanedlouho se nám rozběhne poslední minuta řádné hrací doby, Eintracht se stále marně pokouší o vyrovnávací branku. Musíme počítat s nastaveným časem.
     
    89
    Žlutou kartu dostává Lucas Torró (Eintracht Frankfurt).
     
    90
    Druhý poločas bude nastaven o čtyři minuty.
     
    90+1
    Střídání v týmu 1. FSV Mohuč 05: ze hřiště odchází Robin Quaison, přichází Alexandru Maxim.
     
    90+3
    Eintracht Frankfurt rozjel další útočnou akci až od vlastního pokutového území. Nákop se snesl k hranici velkého vápna, domácí ale zažehnali nebezpečí.
     
    90+4
    Konec zápasu.
     
    Držení míče: 54 % : 46 %.
    Střely na branku: 8:4. Střely mimo: 7:7. Rohy: 8:6. Ofsajdy: 2:2. Fauly: 13:9.
     
    Je konec! Dnešní utkání nakonec končí vítězstvím Mohuče, která dokázala výsledek otočit na konečných 2:1. Domácí hráči měli v úvodu druhého poločasu velkou územní převahu, ze které nakonec vykřesali hned dvě branky. Eintracht Frankfurt se ke konci zápasu snažil s výsledkem něco udělat, nicméně ani přes početní nevýhodu se k vyrovnání nedokázal dostat. (22:35:25)

    David Suchý

    Branky: 50. Onisiwo (St. Juste), 69. Szalai (Onisiwo) – 34. Hinteregger (A. Touré)

    Karty:   55. Latza (MAI) – 14. Hinteregger (FRN), 89. Torró (FRN)   44. Kohr (FRN)


    Držení míče: 54 % : 46 %.
    Střely na branku: 8:4. Střely mimo: 7:7. Rohy: 8:6. Ofsajdy: 2:2. Fauly: 13:9.
    1. FSV Mohuč 05: Zentner – St. Juste (65. Brosinski), E. Fernandes, Niakhaté – Öztunali, Malong, Latza (C) (57. Szalai), Aaron Martín – Boëtius – Onisiwo, Quaison (90+1. Maxim).
    Náhradníci: F. Müller – Barreiro, Maxim, Burkardt, Szalai, Pierre-Gabriel, Hack, Brosinski, Awoniyi.

    Eintracht Frankfurt: Rönnow – A. Touré, Hinteregger, N'Dicka – Kohr – D. da Costa, Sow, Rode (C) (74. Gaćinović), Kostić – Kamada, Paciência (46. Torró).
    Náhradníci: Wiedwald – G. Fernandes, Gaćinović, Chandler, Cetin, Torró, André Silva, Durm, Joveljić.

    Rozhodčí: Gräfe – Kleve, Sinn
    ocianews.com