Besiktas – Kayserispor 4:1 (kon.)
konec
Besiktas Istanbul
4:1 (3:0)
Kayserispor
Pondělí 02.12.2019, 18:00 • Vodafone Park • Turecká Superliga • 13. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 18:00.
     
    Hezký den všem fanynkám a fanouškům! Turecká Superliga má na programu další zápasy, my budeme společně sledovat souboj mezi Besiktas Istanbul a Kayserispor.
     
    Besiktas Istanbul

    Fotbalisté Besiktase se po dvanácti kolech nacházejí na průběžné šesté pozici tabulky, nicméně svůj zápas tohoto kola mají ještě k dobru. Besiktasi se doposud povedlo nasbírat jednadvacet bodů, navíc v případě vítězství může vyšplhat až na třetí příčku. Domácí celek tohoto zápasu se v posledních zápasech nachází ve vynikající formě, vyhrál totiž poslední čtyři duely. V tom posledním zvládl těžký souboj na hřišti Konyasporu, kde se mu povedlo vyhrát těsně 1:0. Besiktas je na svém stadionu pátým nejlepším celkem tabulky, z šesti zápasů navíc ani jednou neprohrál.
     
    Kayserispor

    Na opačné straně stojí Kayserispor, který se v současné době nachází na samotném chvostu tabulky, tedy na poslední pozici. Kayserispor má na svém kontě pouze sedm bodů, na mimo sestupové pozice ztrácí už pět bodů. Hostující tým tohoto zápasu letos vyhrál pouze v jednom duelu, bylo tomu celkem překvapivě proti pátému Fenerbahce, které prohrálo výsledkem 0:1. Na druhou stranu má Kayserispor na svém kontě hned sedm porážek, navíc další čtyři duely přinesly nerozhodné výsledky.
     
    Úvodní sestavy:

    Besiktas Istanbul: Karius – Gönül, D. Vida, Roco, Erkin – Hutchinson, Alnaní – Diaby, Ljajić, NKoudou – B. Yılmaz.
    Náhradníci: Yuvakuran – Kaya, Boyd, Lens, Nayir, Oktay, Özyakup, Rebocho, Uysal, Yalcın.

    Kayserispor: Lung – Miguel Lopes, Poulain, Abdennour, Subaşı – Çinaz, H. H. Acar – Dja Djedjé, B. Mensah, Demir – Adebayor.
    Náhradníci: Çipe – Aktas, Alkurt, Bulut, B. Rienstra, Atila Turan, Kravec, Kula, Korkmaz, Civelek.

    Rozhodčí: Öztürk – Bilir, Çetin.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    2
    Hlavní sudí poprvé pískl do své píšťalky, utkání tak může začít. Úvodní slovo si vzali na starost domácí hráči, kteří budou hrát zleva doprava.
     
    3
    Hned v úvodu tohoto zápasu se málem k zakončení dostal domácí Yilmaz, jenomže včas ho dokázal zastavit Abdennour, který zažehnal nebezpečí.
     
    4
    Následně další útočný výpad táhl po levém křídle Nkoudou, který poté trefil pouze protihráče před sebou. Aby toho nebylo málo, tak centr odklízel Poulain.
     
    5
    Na opačné straně se Adebayorovi povedlo sklepnout míč do strany na Demira, jenomže k němu včas přispěchal Gönül, který mu sebral balón.
     
    6
    Posléze se poprvé k míči dostal domácí brankář Karius, kterému se povedlo velice přesně rozehrát do strany, kde si o nahrávku řekl Erkin.
     
    7
    Diaby se daleko s míčem nedostal, čehož okamžitě využil napadající Mensah. Kayserispor se sice dostal na útočnou polovinu, avšak k vápnu se neprodral.
     
    8
    Následně si to hodně drzým způsobem vyzkoušel Ljalić, který se přes levou stranu dostal až k hranici pokutového území, kde byl zastaven Poulainem.
     
    9
    Domácí obrana se trochu rozestoupila, čehož se pokoušel využít Mensah. Jeho přenesení hry našlo Djedjého, který poslal centr pouze do protihráče.
     
    10
    Na řadu přišel první rohový kop, který se povedlo odklidit pozornému Rocovi. Besiktas se tak ubránil, nyní s rozehrávkou vypomůže brankář Karius.
     
    11
    Následně si Erkin vybral ke spolupráci Nkoudoua, který se sice prodral kolem protihráče, jenomže hrací předmět se už ocitl za postranní lajnou.
     
    12
    Yilmaz operoval v přehuštěném prostoru, avšak i přesto se sám dostal do zakončení. Rána pravou nohou nebyla prudká, proto Lung neměl větší práci.
     
    13
    I o další zakončení se pokoušel právě Yilmaz. Domácí forvard tentokráte pálil zpoza pokutového území, avšak i tentokráte mířil pouze doprostřed.
     
    14
    Roco vyprodukoval zpětnou nahrávku, která byla pro Kariuse hodně složitým soustem. Domácí brankář si přeci jenom poradil s nahrávkou na jedničku.
     
    15
    Lung si připsal další zákrok, tentokráte z kategorie těžších. Aktivně hrající Ljalić to zkoušel na přední tyč, jeho pokus vyrazil brankář Lung na rohový kop.
     
    16
    Až v tomto okamžiku se hra uklidnila. Kayserispor chvíli kombinoval na vlastní polovině, poté pohodlným způsobem přešel na opačnou stranu hřiště.
     
    20
    Besiktas Istanbul právě vstřelil branku!
    Domácí hráči se dostávají do kýženého vedení! Besiktas se na delší časový úsek usídlil u pokutového území soupeře, kde se Yilmazovi podařilo prostrčit nahrávku na ATIBU HUTCHINSONA, kterému se povedlo překonat brankáře.
    20. Atiba HUTCHINSON - 1:0
     
    21
    Přihrávka na Ljaliće byla hodně prudká, navíc skončila pouze na kopačce Abdennoura, kterému se pro změnu povedlo odkopnout pouze do zámezí.
     
    22
    Hostující celek to bude mít v tomto okamžiku hodně složité, prohrává totiž o jednu branku. Do konce zápasu zbývá ještě hodně času na vyrovnání.
     
    23
    Následně se Diabymu povedlo kombinovat na pravém křídle, kde se nakonec k centru dostával Gönül, který trefil jednoho z protihráčů před sebou.
     
    24
    Besiktas si tak vybojoval autové vhazování z pravé strany. Gönülovi se ke spolupráci jako první nabídl Ljalić, který neustál souboj s Abdennourem.
     
    25
    Vhazovat mohl také hostující celek, konkrétněji se o to postaral Subasi. Jeho nabídka měla směřovat na hlavu Demira, ten se ale daleko nedostal.
     
    26
    Máme za sebou úvodní dvacetiminutovku, která nám přinesla jedinou branku. Aktuálně je ve vedení Besiktas, který to má velice dobře rozehrané.
     
    27
    Kayserispor se na delší časový úsek usídlil na polovině soupeře, kde si nakonec nedovoleným zákrokem pomohl Acar, který fauloval Nkoudoua.
     
    28
    V krátkém časovém sledu jsme sledovali další autové vhazování, po kterém Poulain odkopával ke středovému kruhu, kde ve vzduchu uspěl Hutchinson.
     
    29
    Sledovali jsme další pokus o centr, nicméně Djedjému se nepovedlo najít nikoho ze svých spoluhráčů. Karius tak bude moci rozehrávat od své branky.
     
    30
    Besiktas se v posledních vteřinách směrem dopředu trápí, v tomto případě se v ofsajdovém postavení nacházel Diaby, který si nedokázal načasovat náběh.
     
    30
    Besiktas Istanbul právě vstřelil branku!
    Domácí se dostávají do dvoubrankového vedení! Už to vypadalo, že Erkinovi uletěl míč za brankovou čáru, jenomže akce pokračovala. Na nahrávku si za pokutovým územím seběhl GOKHAN GÖNUL, který zamířil velice přesným způsobem.
    30. Gökhan GÖNÜL - 2:0
     
    35
    Směrem dopředu si to namířil Subasi, který ještě nahrával podél autové lajny na Demira, jenž vybojoval autové vhazování. Besiktas se bude muset bránit.
     
    36
    Djedjé se nedostal přes smečku hladových protihráčů, naopak domácí celek nemusel ani tentokráte vážněji zasahovat. Roco se pokouší o rozehrávku.
     
    37
    Po jednom ze soubojů skončil na zemi domácí Gönül, který zřejmě byl udeřen rukou do obličeje. Hlavní sudí proto raději přerušil hru, chvíli se hrát nebude.
     
    38
    Pokus o přenesení hry na levou stranu měl směřovat na Demira, avšak tento úmysl dokázal přečíst pozorný Vida, který navíc nastartoval protiakci.
     
    40
    První poločas se neúprosně blíží ke svému konci, hrát se bude ještě něco málo kolem pěti minut. Uvidíme, zda se bude něco málo nastavovat.
     
    41
    Lopes se rovněž vydal podpořit své útočné kolegy, jenomže se nedokázal dostat ani přes prvního protihráče. Besiktas se dostává k pohodlné kombinaci.
     
    41
    Besiktas Istanbul právě vstřelil branku!
    Rázem je tu třetí přesný zásah domácích, Lung si tuto trefu za rámeček nedá! Samotnou akci rozjel právě BURAK YILMAZ, který si dokázal narazit s jedním ze spoluhráčů, načež to zkoušel technickou ránou pravou nohou, což plně stačilo k ráně na přední brankovou konstrukci.
    41. Burak YILMAZ - 3:0
     
    43
    Domácím se povedlo udržet míč na útočné polovině, k ničemu nebezpečnému to zatím nevedlo. Až poté si Lung připsal další těžký zákrok.
     
    44
    Aby toho nebylo málo, tak do břevna hlavičkoval naběhnuvší Nkoudou.
     
    45+1
    První poločas skončil.
     
    Máme za sebou první poločas, který nám nakonec přinesl hned tří přesné zásahy. Pochopitelně aktivnější byl domácí Besiktas, který se postaral o všechny trefy Domácí měli výraznou územní převahu, navíc poslední celek tabulky nepouštěli do ničeho nebezpečného. Hosté tak budou muset pořádně zabrat.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    46
    Střídání v týmu Kayserispor: ze hřiště odchází Şamil Çinaz, přichází Nurettin Korkmaz.
    Střídání v týmu Kayserispor: ze hřiště odchází Aymen Abdennour, přichází Mert Kula.
     
    47
    Odstartoval nám druhý poločas, jehož úvodní rozehrávku si tentokráte vzali na starost hostující hráči, kteří budou pro změnu hrát zleva doprava.
     
    48
    Nakonec jsme sledovali pohotové zakončení v podání domácího Nkodoua, kterému se nepovedlo zamířit přesně. Brankář Lung nemusel vůbec zasahovat.
     
    49
    Poté domácí zahrávali rohový kop z levé strany, který byl rozehrán nakrátko. Nakonec Ljalić poslal do vápna nebezpečný centr, který si našel Acar.
     
    50
    Po nedovoleném zákroku se na zemi ocitl jeden z hostujících hráčů, kterému se povedlo vybojovat standardní situaci. Fauloval totiž napadající Yilmaz.
     
    51
    Přihrávka od Diabyho měla směřovat mezi obránce, nicméně jako první se ven z branky vydal hostující Lung, kterému se povedlo rozehrát do strany.
     
    52
    Poté se k odkopu od své branky dostal právě brankář Lung, kterému se povedlo hrací předmět poslat daleko na opačnou stranu, kde číhal Adebayor.
     
    53
    Navíc se do pokutového území dokázal dostat Demir, který byl včas vytlačen ze střelecké pozice. Nakonec z toho nebude ani rohový kop pro Kayserispor.
     
    54
    Karius se postaral o svižnou rozehrávku do strany, po které Erkin vyvezl hrací předmět na opačnou polovinu, kde se ke spolupráci nabídl Elneny.
     
    55
    Hlavní sudí si všiml dalšího nedovoleného zákroku, po při kterém fauloval domácí Roco. Ten si stoupl před Adebayora, který tak nemohl pokračovat ve hře.
     
    56
    Kayserispor rozjel kombinaci u středového kruhu, kde Mensahovi uskočil míč daleko od kopačky. Okamžitě toho využil Gönül, který pelášil na druhou stranu.
     
    57
    Jenomže stále čekáme na něco nebezpečnějšího z hostující strany. Lopes si sice naváděl míč k centru, avšak nakonec přes protihráče neodcentroval.
     
    58
    Na opačné straně šel hodně riskantním způsobem proti míči Poulain, který si div nevstřelil vlastní branku. Odehrání míče nakonec skončilo na boční síti.
     
    59
    I tak Besiktas vykřesal zisk rohového kopu z pravé strany. Krátce poté se hra přenesla k levé k levé autové lajně, odkud se Erkinovi nepovedlo odcentrovat.
     
    60
    Yilmaz tentokráte operoval s míčem daleko od vápna, navíc se po ztrátě balónu sám pomohl nedovoleným zákrokem, na zemi skončil Subasi.
     
    61
    Máme za sebou něco málo přes hodinu hry, druhý poločas je překvapivě vyrovnanější. Kayserispor se totiž snaží s výsledkem něco udělat.
     
    64
    Žlutou kartu dostává Nurettin Korkmaz (Kayserispor).
     
    67
    Hodně pohotovým způsobem to zkoušel hostující Demir, který si za šestnáctkou přichystal míč na levou nohu, jenomže poté pálil kousek nad.
     
    68
    Zdravotní problémy měl hostující Subasi, na hrací plochu navíc zamířil lékařský personál Kayserisporu. Hlavní sudí navíc na malý moment přerušil hru.
     
    69
    Už se opět pokračuje ve hře. Hosté rozehrávali kousek od středového kruhu, jenomže Mensah tak dlouho oddaloval nahrávku, až o míč přišel.
     
    70
    Na hrací plochu byl opět přivolán lékařský personál, bylo to kvůli srážce dvou protihráčů. Nakonec to trochu hůře snesl jeden z domácích hráčů.
     
    71
    Do konce zápasu zbývá něco málo přes dvacet minut hry, momentálně nesledujeme zrovna pohlednou podívanou, domácí budou přesto vhazovat.
     
    72
    Posléze se o centr do pokutového území pokoušel domácí Elneny, který uvnitř šestnáctky našel pouze pozorného Kulu, jenž zažehnal nebezpečí.
     
    73
    Besiktas si dokázal vybojovat rohový kop z levé strany, který si vezme na starost Ljalić. Zcela jistě se bude jednat o centr přímo do malého vápna.
     
    74
    Střídání v týmu Besiktas Istanbul: ze hřiště odchází Atiba Hutchinson, přichází Oğuzhan Özyakup.
     
    75
    Žlutou kartu dostává Oğuzhan Özyakup (Besiktas Istanbul).
     
    76
    Lung si po delší době připsal zákrok, jednalo se o hodně těžké zakročení. Hlavičkou pod břevno to totiž zkoušel Ljalić, který mířil přímo doprostřed.
     
    77
    Karius se postaral o odkop daleko od vlastní branky, přičemž se ve vzduchu prosadil pouze pozorný Acar, který navíc odvracel za cenu autového vhazování.
     
    78
    Střídání v týmu Kayserispor: ze hřiště odchází Yasir Subaşı, přichází Arťom Kravec.
     
    80
    Střídání v týmu Besiktas Istanbul: ze hřiště odchází Georges-Kévin NKoudou, přichází Jeremain Lens.
     
    83
    Roco celkem pohodlným způsobem dostal míč na druhou stranu, kde se před brankáře prodíral Lens. Navíc na brankové čáře zasahoval obránce Poulain.
     
    84
    Besiktas se tedy do čtyřbrankového vedení nedostal, nicméně po předchozí situaci skončil na zemi brankář Lung, který má drobné zdravotní problémy.
     
    85
    Střídání v týmu Besiktas Istanbul: ze hřiště odchází Abdoulay Diaby, přichází Güven Yalcın.
     
    86
    ledovali jsme kratší ošetření, nicméně Lung bude pokračovat tomto duelu. Naopak se už postavil na nohy, následovat bude odkop od hostující svatyně.
     
    87
    Na opačné straně se do vzduchu dostával Adebayor, avšak proti důraznému Vidovi neměl šanci na úspěch. Posléze Yilmaz vybojoval rohový kop.
     
    87
    Kayserispor právě vstřelil branku!
    Tak přeci jenom přichází kosmetická úprava výsledku! Hosté totiž zahrávali standardní situaci, která se zakroutila přesně na hlavu vytáhlého EMMANUELA ADEBAYORA, jenž zacílil přesně ke vzdálenější konstrukci. Karius byla zcela bez šance na jakoukoliv reakci.
    87. Emmanuel ADEBAYOR - 3:1
     
    89
    Zanedlouho se nám rozběhne poslední minuta řádné hrací doby, o vítězi je již delší dobu rozhodnuto. Ještě musíme počítat s nastaveným časem.
     
    90
    Besiktas Istanbul právě vstřelil branku!
    Jenomže domácí se vracejí zpět do tříbrankového vedení! K dispozici totiž měli ještě jeden rohový kop, na který si na hranici malého vápna dokázal naskočit jeden z hráčů, který velice chytře prodlužoval za sebe, kde byl úspěšný BURAK YILMAZ.
    90. Burak YILMAZ - 4:1
     
    90+2
    Na útočnou polovinu zavítal Lopes, kterému se povedlo spolupracovat s Mensahem. Již druhou minutu běží nastavený čas.
     
    90+4
    Žlutou kartu dostává Güven Yalcın (Besiktas Istanbul).
     
    90+4
    Konec zápasu.
     
    Držení míče: 58 % : 42 %.
    Střely na branku: 12:3. Střely mimo: 6:3. Rohy: 9:5. Ofsajdy: 3:0. Fauly: 12:10.
     
    Je konec! Dnešní utkání nakonec končí vítězstvím Besiktase, který svého soupeře dokázal porazit poměrem 4:1. Druhý poločas nám nepřinesl nic moc zajímavého, naopak byla k vidění celkem vyrovnaná podívaná. Kayserispor se totiž snažil s nepříznivým výsledkem něco udělat, což se povedlo ke konci zápasu, na rozdíl dvou branek snížil Adebayor, avšak domácí rychle vsítili čtvrtou trefu. (19:53:19)

    David Suchý

    Branky: 20. Hutchinson (B. Yılmaz), 30. Gönül, 41. B. Yılmaz (Alnaní), 90. B. Yılmaz (Özyakup) – 87. Adebayor (B. Mensah)

    Karty:   75. Özyakup (BES), 90+4. Yalcın (BES) – 64. Korkmaz (KAY)


    Držení míče: 58 % : 42 %.
    Střely na branku: 12:3. Střely mimo: 6:3. Rohy: 9:5. Ofsajdy: 3:0. Fauly: 12:10.
    Besiktas Istanbul: Karius – Gönül, D. Vida, Roco, Erkin – Hutchinson (74. Özyakup), Alnaní – Diaby (85. Yalcın), Ljajić, NKoudou (80. Lens) – B. Yılmaz.
    Náhradníci: Yuvakuran – Kaya, Boyd, Lens, Nayir, Oktay, Özyakup, Rebocho, Uysal, Yalcın.

    Kayserispor: Lung – Miguel Lopes, Poulain, Abdennour (46. Kula), Subaşı (78. Kravec) – Çinaz (46. Korkmaz), H. H. Acar – Dja Djedjé, B. Mensah, Demir – Adebayor.
    Náhradníci: Çipe – Aktas, Alkurt, Bulut, B. Rienstra, Atila Turan, Kravec, Kula, Korkmaz, Civelek.

    Rozhodčí: Öztürk – Bilir, Çetin
    thejrc.org