Chabarovsk – Omsk 1:2 (kon.) | Vladivostok – Spartak Moskva 0:2 (kon.) | Kunlun – Viťaz 2:1 (2:1 po s.n.)
Ufa – Jokerit 2:3 (kon.) | CSKA Moskva – Petrohrad 2:4 (kon.)
konec
Salavat Julajev Ufa
2:3 (0:1, 1:1, 1:1)
Jokerit Helsinky
Pondělí 02.12.2019, 15:00 • Ufa Arena, Ufa • KHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    58:58
    V momentě, kdy se Juha Metsola vydal z branky a Ufa to zkusila v šesti, se kotouče zmocnil Marko Anttila. Obrovitý útočník pak z levé strany středního pásma netrefil prostor tří tyčí.
    52:51 Marko ANTTILA - 2:3
     
    52:51
    Jokerit právě vstřelil branku!
    Tohle už se bude Ufě těžko dohánět! Od branky si odstoupil obrovitý MARKO ANTTILA, jenž přebral přihrávku od Oksanena a poté zamířil přesně do bližšího horního rohu branky. Juha Metsola šel velmi brzy na led, a tak nemohl zasáhnout. Asistence: Ahti Oksanen.
     
    50:58
    Z mezikruží už mohl vystřelit Vladimir Žarkov, jenž si na střelu nevěřil, a tak přihrál do levého kruhu pro vhazování. Dmitrij Kugryšev ihned vypálil, jenže Janis Kalninš se skvěle přemístil a zasáhl.
    47:35 Stanislav GAREJEV - 2:2
     
    47:35
    Ufa právě vstřelila branku!
    Stejně jako Ufa, tak i Helsinky inkasovaly smolnou branku a je znovu srovnáno! Alexej Semjonov nahodil puk před branku, kde dobře pracoval STANISLAV GAREJEV, jenž mohl černou gumu zasunout do branky. Ovšem kotouč mu utekl a po sérii odrazů si jej do pokladnice srazil nešťastník Steve Moses. Bez asistence.
     
    46:00
    Z pravé strany si na střed hrací plochy najel Nikita Sošnikov, jehož zakončení letělo těsně nad ledem a zamířilo do tyče. Při hostujícím brankáři stáli všichni svatí, a tak je Jokerit stále v těsném vedení.
     
    43:32
    Na pravém kruhu se nacházel Peter Regin, jemuž před odkrytou brankou přeskočil puk hokejku. Následně z osy ještě pálil Mikko Lehtonen, jehož pokus byl ale nepřesný.
     
    42:51
    Vyloučení v týmu Salavat Julajev Ufa (Maxim Majorov – 2 min., sekání).
     
    40:30
    Ve středním pásmu byl najetý Dmitrij Kugryšev, který musel zkrotit těžkou přihrávku, a tak z otočky přihrál před branku, odkud nepřesně vystřelil Alexandr Kadějkin. Poté černá guma zamířila na modrou čáru, z níž si blíže k brance sjel Michail Pašnin. Ovšem Janis Kalninš předvedl další famózní zákrok dnešního odpoledne.
     
    39:47
    Po vyhraném vhazování se od modré čáry napřáhl Alex Grant, jehož pokus z jedné zastavil Juha Metsola. Vypadá to, že Helsinky půjdou do kabin spokojenější.
     
    39:44
    Před hostujícím kapitánem skočil Alexej Semjonov, a tak Peter Regin předvedl výpad mezi kruhy. Jenže v době střely se mu puk postavil na hranu, a tak ještě stihl zasáhnout Rodion Amirov, jenž pomohl brankáři.
     
    37:15
    Rovnou z trestné lavice naskočil za obránce Peter Regin, který v samostatném úniku mířil mezi brankářovy betony. Jenomže Juha Metsola mezeru rychle utěsnil a zakročil levým betonem.
     
    35:12
    Vyloučení v týmu Jokerit Helsinky (Peter Regin – 2 min., podrážení).
    34:55 Henrik HAAPALA - 1:2
     
    34:55
    Jokerit právě vstřelil branku!
    Opět se potvrdilo pravidlo nedáš – dostaneš! Nejprve z levé strany nastřelil brankovou konstrukci Grigorij Panin. Hra se ale velmi rychle otočila a zakončením z mezikruží se prezentoval HENRIK HAAPALA. Jeho zakončení bylo sražené na břevno a následně si kotouč za brankovou čáru srazil Juha Metsola. Bez asistence.
    28:52 Alexej SEMJONOV - 1:1
     
    28:52
    Ufa právě vstřelila branku!
    Už to vypadalo, že Ufa početní výhodu nevyužije, přesto se raduje po zásahu zkušeného matadora! Mezi kruhy si najel osmatřicetiletý ALEXEJ SEMJONOV, který převzal kotouč a okamžitě přesně zamířil. Asistence: Dmitrij Kugryšev a Rodion Amirov.
     
    27:08
    Vyloučení v týmu Jokerit Helsinky (Viktor Lööv – 2 min., podrážení).
     
    26:19
    Před branku se zprava nacpal Vladimir Žarkov, jehož pokus vyrazil mezi kruhy Janis Kalninš. Ke kotouči si najel Stanislav Garejev, který bez váhání vypálil, ale na správném místě stál Alex Grant.
     
    24:30
    Z pravé strany, na modrou čáru a následně zleva před branku si najel Sakari Manninen. Ovšem zakončení k levé tyči čekal Janis Kalninš, jenž stále drží šanci na čisté konto.
     
    23:22
    Mezi kruhy zůstal nikým nehlídaný Jesse Joensuu, který střelou švihem netrefil branku. Puk proletěl jen těsně vedle pravé tyče, Juha Metsola se jen ohlédl.
     
    18:32
    Po prohození obránce se mezi kruhy nacházel Steve Moses, jenž těžkou přihrávku zpracoval. I když byl blízko, tak kotouč stáhl, ale Juha Metsola znovu skvěle reagoval a se štěstím akci přerušil.
     
    17:59
    Alexandr Burmistrov naznačil střelu, ale přihrál na zadní tyč, kde se nacházel číhající Philip Larsen. Jeho zakončení místo do odkryté branky zamířilo jen vedle brány.
     
    16:11
    Brian O'Neill přihrál z mezikruží na levý kruh, odkud okamžitě pálil k první tyči Jesse Joensuu. Juha Metsola se skvěle přesunul a svého kolegu z reprezentace vychytal, skvělý zákrok.
    13:58 Brian O'NEILL - 0:1
     
    13:58
    Jokerit právě vstřelil branku!
    Střelec branky nejprve střílel z levého kruhu, ale jeho pokus byl brankářem vyražen. Ke dvěma dorážkám se ještě prodral Jesse Joensuu, jehož znovu vychytal Juha Metsola. BRIAN O'NEILL si pak našel kotouč za brankou, najel znovu do levého kruhu a střelou zápěstím vymetl přesně vzdálenější horní růžek branky. Asistence: Jesse Joensuu.
     
    10:57
    Přihrávka přes střed obranné modré čáře bylo sražené zpátky mezi kruhy. Z branky se vydal finský brankář Ufy, který kotouč zasáhl, čímž zachránil situaci.
     
    07:18
    Nejprve před branku přihrál Jesse Joensuu, jehož přihrávku poslal dál spoluhráče. Následně se výborným zákrokem zaskvěl Juha Metsola. Hra se velmi rychle otočila na druhou stranu a Ufa byla v přečíslení. Do střelecké pozice se dostal Dmitrij Kugryšev, ale také Janis Kalninš byl úspěšný.

    Michal Luxa

    Branky a nahrávky: 29. A. Semjonov (Kugryšev, Amirov), 48. S. Garejev – 14. O'Neill (Joensuu), 35. Haapala, 53. Anttila (Oksanen)


    Salavat Julajev Ufa: Metsola (Karejev) – Panin (C), Larsen, Ar. Sergejev, Arzamascev, Pašnin, S. Garejev, A. Semjonov – Amirov, Burmistrov (A), Omark (A) – M. Majorov, Manninen, Sošnikov – V. Žarkov, Kadějkin, Kugryšev – Alalykin, Soloduchin, Kartajev – Gimatov.
    Jokerit Helsinky: Kalninš (A. Niemi) – A. Grant, Lehtonen, Lepistö (A), Lööv, Kivistö, Eronen – O'Neill, Regin (C), Joensuu – H. Ikonen, Kontiola, Savinainen – Moses, Norman, Haapala – Anttila (A), Pihlström, Oksanen – Halme.

    Rozhodčí: Bělov, Kulakov – Nikolajev, Strelcov

    Diváci: 5 432
    thejrc.org