Angers – Marseille 0:2 (kon.) | Bordeaux – Nîmes 6:0 (kon.) | Brest – Štrasburk 5:0 (kon.)
Lyon – Lille 0:1 (kon.)
konec
Stade Brestois 29
5:0 (2:0)
RC Štrasburk
Úterý 03.12.2019, 19:00 • Stade Francis-Le Blé • Francouzská Ligue 1 Uber Eats • 16. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 19:00.
     
    Hezký den všem fanynkám a fanouškům! Francouzská Ligue 1 má na programu další zápasy, my budeme společně sledovat souboj mezi Stade Brestois 29 a RC Štrasburk.
     
    Stade Brestois 29

    Fotbalisté Brestu se po patnácti odehraných zápasech nacházejí na průběžné patnácté místě tabulky. Brestu se doposud povedlo nasbírat osmnáct bodů, nicméně od sestupového pásma ho dělí pouze tři body. Domácí mužstvo tohoto zápasu potřebuje zabrat, z posledních čtyř zápasů získalo pouze jeden bod, a sice díky remíze proti šestému Nantes poměrem 1:1. Další tři zápasy totiž skončily porážkou, nejprve hráči Brestu nestačili na Amiens, posléze všechny tři body získalo také PSG. V minulém kole byl Brest blízko k bodovému zisku, Marseille však zvítězila 2:1.
     
    RC Štrasburk

    Na opačné straně stojí podobně hrající Štrasburk, který je na tom přeci jenom o něco lépe. Štrasburk totiž okupuje třináctou pozici, nicméně na svém kontě má shodných osmnáct bodů. Hostující tým tohoto zápasu v případě vítězství může prokousat do horní poloviny tabulky, nicméně v případě prohry se může jednat o velice razantní propad tabulkou. Štrasburk v minulém kole přišel o dvouzápasovou sérii bez ztráty, v domácím duelu proti Lyonu sice vedl, avšak nakonec prohrál výsledkem 1:2. Štrasburku se teprve v posledních venkovním duelu povedlo vyhrát, do té doby pětkrát prohrál a jednou remizoval.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů obdrží první žlutou kartu v prvním poločase?

    Tipovat můžete do začátku 1. poločasu.

     
    Úvodní sestavy:

    Stade Brestois 29: Larsonneur – Faussurier, Castelletto, Duverne, Ludovic Baal – Lasne, Diallo, Battocchio – A. Mendy, Charbonnier, Cardona.
    Náhradníci: Léon – Belaud, Autret, Belkebla, Chardonnet, Magnetti, N'Goma.

    RC Štrasburk: Sels – Simakan, L. Koné, S. Mitrović, Carole – Bellegarde, Sissoko, Fofana – Thomasson – Mothiba, Da Costa.
    Náhradníci: Kamara – Ajorque, Corgnet, Djiku, Liénard, Lala, Zohi.

    Rozhodčí: Brisard – Boudikian, Pages.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    2
    Hlavní sudí poprvé pískl do své píšťalky, utkání tak může začít. Úvodní slovo si vzali na starost domácí hráči, kteří budou hrát zprava doleva.
     
    3
    Štrasburk rozjížděl kombinaci od své poloviny, přičemž se obránce Carole přeci jenom dostal na druhou stranu, odkud ho vzorně vytlačil domácí Faussurier.
     
    4
    Na pravém křídle měl celkem dost času Lasne, avšak nahrávka na Battocchia byla přeci jenom o něco delší. Hrací předmět skončil až za brankovou čárou.
     
    5
    Sels tak mohl rozehrávat od své branky, přičemž se snažil rozehrát na pravou stranu. Simakan to měl hodně složité, avšak i přesto vybojoval autové vhazování.
     
    6
    Jako první se k volnému míči dostal Mendy, který ho dokázal přihrát na vedle stojícího Baala, kterému se pro změnu povedlo otřít míč o napadajícího soupeře.
     
    7
    Koné se dobře zorientoval u středového kruhu, načež se mu povedlo přenést hru na pravou stranu, kde si Simakan nevěřil na průnik kolem pozorného Baala.
     
    8
    I tak si hráči Štrasburku zajistili rohový kop z levé strany. Bellegarde to zkoušel rozehrávkou po zemi, následný centr se stal snadnou kořistí Duverneho.
     
    9
    Na opačné straně se daleko s míčem nedostal Mendy, který narazil do připraveného Mitroviće. Hostující celek tak bude vyvážet balón od své šestnáctky.
     
    10
    Na útočnou polovinu se vydal domácí Baal, proti kterému vystoupil Carole. Druhý jmenovaný hráč nakonec sáhl k faulu, na řadu přijde standardní situace.
     
    11
    K pokutovému území se pokoušel prodrat Thomasson, jenomže se nedostal hned přes prvního protihráče. Štrasburk si alespoň zajistil autové vhazování.
     
    12
    Až poté měl Da Costa celkem dost času na centr do malého vápna, jenomže do dráhy letu míče se připletl vracející se Duverne, který centr zablokoval na roh.
     
    13
    Rohový kop nepřinesl nic nebezpečného, naopak se nejvýše do vzduchu dostal domácí Castelletto, kterému se povedlo zažehnat případné nebezpečí.
     
    14
    Sels byl při snaze o rozehrávku poslán k zemi, přičemž si sudí všiml útočného faulu v podání Mendyho. Hostující brankář si tak rozehrávku opět vyzkouší.
     
    15
    Bellegarde se sice vypořádal s těžkou nahrávkou, jenomže poté se mu nepovedlo přenést hru k levé autové lajně, Carole totiž na tuto nahrávku neměl šanci dosáhnout.
     
    16
    Do hlavičkového souboje se pouštěla dvojice protihráčů, nakonec ani jeden z nich míč netrefil. Ten tak doskákal do zámezí, Baal bude moci vhazovat zprava.
     
    21
    Brest právě vstřelil branku!
    Do kýženého vedení se dostává domácí celek! Brest totiž rozjel nesmírně rychlou a navíc přesnou kombinaci, která putovala až do pokutového území, kde měl hodně času na zakončení ALEXANDRE MENDY, kterému se povedlo překonat vyběhnuvšího brankáře Selse.
    21. Alexandre MENDY - 1:0
     
    22
    Regulérnost této trefy ještě sudí projednával s videorozhodčím, nicméně branka skutečně platí. Brest se dostává do vedení, soupeř bude muset zabrat.
     
    23
    Štrasburk ihned po rozehrávce kombinoval na vlastní polovině, kde to Mitrović zkoušel dalekonosným pasem na Mothibu, který se nedostal přes Duverneho.
     
    24
    Veledůležitým zákrokem se prezentoval domácí Castelletto, který v roli posledního hráče odvracel centr před agilním Mothibou. V opačném případě bychom viděl šanci.
     
    25
    Balón se opět snesl pouze ven z hrací plochy, což znamenalo autové vhazování pro domácí. Baalovi přispěchal na pomoc Lasne, který nenahrál zrovna nejpřesněji.
     
    26
    Mezi obránce si pokoušel seběhnout domácí Charbonnier, avšak ve vzdušném prostoru ho dokázal eliminovat Mitrović, který navíc založil protiútok.
     
    27
    Baal se u postranní lajny dostal do nepříjemného obležení, přičemž si počínal velice zkušeně. Nákopem trefil napadajícího Mothibu, čímž vybojoval aut.
     
    28
    Brest se zcela evidentně nikam nežene, ba naopak. Duverne celkem dlouho hledal vhodného adresáta, nakonec se rozhodl k přenesení hry na volného Cardonu.
     
    29
    Už to vypadalo, že se Mendy dostane přes Koného, avšak druhý jmenovaný hráč přeci jenom zakročil na jedničku. Další velice klíčový zákrok pro Štrasburk.
     
    31
    Máme za sebou něco málo přes třetinu hry, zatím jsme se dočkali jediné branky. Před malým momentem se do kombinace svého celku zapojil také Larsonneur.
     
    32
    Hra se pomalu a jistě přesunula k hostující šestnáctce, kde po důrazném souboji skončil na zemi Cardona, kterého hodně nešetrně nakopl obránce Koné.
     
    33
    Baalovi se přeci jenom povedlo poslat centr směrem do pokutového území, avšak tam se nenacházel nikdo ze spoluhráčů. Sels bude moci rozehrávat od branky.
     
    34
    Tentokráte bylo pískání ve prospěch Štrasburku, až příliš agresivně šel do souboje o míč domácí Diallo, který se výroku hlavní rozhodčího hodně divil.
     
    35
    Střídání v týmu RC Štrasburk: ze hřiště odchází Jean-Ricner Bellegarde, přichází Dimitri Liénard.
     
    35
    Žlutou kartu dostává Irvin Cardona (Stade Brestois 29).
     
    39
    První poločas se neúprosně blíží ke svému konci, hrát se bude ještě něco málo kolem pěti minut. Uvidíme, zda se bude něco málo nastavovat.
     
    40
    Brest měl k dispozici standardku z velice zajímavou standardní situaci. Rozehrávku si nakonec vzal na starost Battocchio, jehož přímý pokus vyletěl vysoko nad.
     
    41
    Vyrovnávací branku měl na své kopačce hostující Mothiba, kterému se z velké blízkosti nepodařilo překonat domácího brankáře, který zodpovědně vyběhl.
     
    42
    Hosté se chopili rozehrávky rohového kopu z levé strany, avšak ten nepřinesl pro branku Brestu vážnější nebezpečí. Na opačné straně se dostává vpřed Duverne.
     
    44
    Mitrović měl nečekaně hodně prostoru, nicméně to se mu vymstilo. Nahrávka na volného kolegu Fofanu skončila v autu, následovat bude autové vhazování.
     
    45
    První poločas bude nastaven o dvě minuty.
     
    45+1
    Brest právě vstřelil branku!
    Domácí hráči se dostávají do dvoubrankového vedení! CHRISTIAN BATOCCHIO se sám postaral o provedení autového vhazování, po kterém si narazil s protihráčem a snažil se vypálit z levé strany. Jeho ránu dost možná tečoval jeden z hráčů, hrací předmět i tak skončil u vzdálenější konstrukce branky.
    45+1. Christian BATTOCCHIO - 2:0
     
    45+2
    První poločas skončil.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů obdrží první žlutou kartu ve druhém poločase?

    Tipovat můžete do začátku 2. poločasu.

     
    Máme za sebou první poločas, který nám přinesl velice vyrovnanou podívanou, jenž nepřinesla zrovna moc šancí. I tak jsme se dočkali dvou přesných zásahů, přičemž se o oba postaral domácí celek, který tak má nakročeno ke třem bodům. Štrasburk bude muset ve druhém dějství pořádně zabrat.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    47
    Odstartoval nám druhý poločas, jehož úvodní rozehrávku si tentokráte vzali na starost hostující hráči, kteří budou pro změnu hrát zprava doleva.
     
    48
    Hned v úvodu druhého poločasu jsme sledovali přízemní centr z pravé strany, o který se postaral hostující Simakan, kterému se povedlo najít pouze Duverneho.
     
    49
    Aby toho nebylo málo, tak hosté opět zazlobili. Na hranici malého vápna si našel prostor k hlavičce Mothiba, který svůj střelecký pokus poslal o metr vedle.
     
    50
    Štrasburk ještě zahrával rohový kop z pravé strany, pro který si dokázal seběhnout domácí brankář Larsonneur, kterému se povedlo vybojovat míč do autu.
     
    51
    Hostujících hráčů je najednou plné hřiště. Da Costa si navedl míč do palebné pozice, avšak pravou dolní končetinou zamířil zhruba tři metry vedle levé tyče.
     
    52
    Brest se stále nevymanil ze sevření, naopak si soupeř přichystal rohový kop z levé strany. Lienard rozehrával po zemi, následný centr skončil pouze u Cardony.
     
    53
    Brest právě vstřelil branku!
    Nicméně další střelecký pokus domácích končí v síti! Trestuhodně příliš prostoru měl za pokutovým územím CHRISTIAN BATTOCCHIO, který se nekompromisním způsobem opřel do balónu, jenž skončil přesně u pravé tyče. Sels se po této střele natahoval zcela marně!
    53. Christian BATTOCCHIO - 3:0
     
    54
    Na malý moment zůstal mezi obránci volný Mothiba, jenomže včas se k němu dokázal vrátit právě Duverne, který špičkou kopačky poslal míč do bezpečí.
     
    55
    Na opačné straně si o nahrávku řekl naběhnuvší Cardona, který přesto počkal na podporu svých spoluhráčů. Nakonec jako první přispěchal na pomoc Battocchio.
     
    56
    O další šanci svého celku se postaral Mendy, který pro změnu zakončoval ze značného úhlu. Sels neměl větší práci, naopak balón schoval do svých rukavic.
     
    57
    Hodně riskantně zasahoval hostující Mitrović, který si přesto pomohl zákrokem v rámci pravidel. Štrasburk se ale pořádně trápí, nyní se nedostal z vlastní půlky.
     
    58
    Navíc si nedovoleným zákrokem pomohl napadající Mendy, který místo míče trefil pouze nohu soupeře. To znamená, že Brest bude zahrávat volný kop.
     
    59
    Ven ze své branky musel brankář Larsonneur, který měl s padajícím míčem nečekané problémy. Nakonec se mu povedlo nadvakrát zakročit, poté navíc vyhodil do strany.
     
    60
    Faussurier si nedal na kolmici za obranu moc záležet, podle čehož to také dopadlo. Carole tuto nahrávku dokázal vystihnout, jenomže rovněž nenahrál přesně.
     
    61
    Je za námi zhruba hodina hry, zatím jsme se dočkali hned tří branek. Brest i nadále podává velice dobrý obranný výkon, hosté se snaží ostřelovat brankáře.
     
    62
    Střídání v týmu RC Štrasburk: ze hřiště odchází Adrien Thomasson, přichází Kévin Zohi.
     
    67
    Larsonneur bleskově vystartoval ze své branky, čímž zamezil akci soupeře. Naopak u středového kruhu došlo ke srážce dvou hráčů, sudí raději přerušil hru.
     
    68
    Střídání v týmu Stade Brestois 29: ze hřiště odchází Gaëtan Charbonnier, přichází Mathias Autret.
     
    69
    Nakonec se zdá být vše v pořádku, zanedlouho se bude pokračovat ve hře. I tak bylo pískáno proti brance Štrasburku, volného kopu se tak ujme Castelletto.
     
    70
    Domácím hráčům se povedlo velice šikovně roztáhnout hru na levou stranu, kam přispěchal obránce Baal, jehož centr se povedlo odklidit Simakanovi.
     
    71
    Vzápětí taktický zákrok vytasil domácí Duverne, který za sebe nepustil Caroleho. Další jednoznačný faul, po kterém přijde na řadu standardní situace pro RC.
     
    72
    Larsonneur si dával s rozehrávkou od své branky celkem načas, nakonec mu to u sudího prošlo. Nákop smeřoval na Autreta, kterému se nepovedlo uspět.
     
    73
    Aktivně hrající Cardona se přes levou stranu protáhl až před brankáře, avšak zakončením si na něj nepřišel. Brest si ještě vyzkouší rozehrávku rohového kopu.
     
    74
    I tentokráte si Larsonneur počínal velice sebevědomě. Carole se totiž prezentoval hodně vysokým centrem, avšak ani ten nenadělal domácímu brankáři problémy.
     
    75
    Na opačné straně jsme sledovali prudkou centrovanou nabídku z kopačky Cardony, který minul všechny své spoluhráče. Balón navíc doplachtil za postranní lajnu.
     
    75
    Brest právě vstřelil branku!
    Další brilantní kombinace domácích končí čtvrtou trefou večera! Na hranici ofsajdového postavení se k míči dostal Mendy, kterému se ještě povedlo přenést hru na volného Autreta. Ten z jedničky sklepl pod sebe, kde CHRISTIAN BATOCCHIO bezpečně překonal brankáře.
    75. Christian BATTOCCHIO - 4:0
     
    76
    Střídání v týmu RC Štrasburk: ze hřiště odchází Lebogang Mothiba, přichází Ludovic Ajorque.
     
    77
    Da Costa se snažil vyrušit Larsonneura z rozehrávky, nicméně domácí brankář zkušeně nasbíral cenné vteřinky, načež se mu povedlo odkopnout do bezpečí.
     
    79
    Střídání v týmu Stade Brestois 29: ze hřiště odchází Irvin Cardona, přichází Ferris N'Goma.
     
    82
    Žlutou kartu dostává Ferris N'Goma (Stade Brestois 29).
     
    83
    Střídání v týmu Stade Brestois 29: ze hřiště odchází Alexandre Mendy, přichází Haris Belkebla.
     
    84
    Po hodně důrazném souboji skončil na zemi hostující Carole, který si nakonec vyžádal lékařské ošetření. Nicméně nutno dodat, že hosté už nemohou střídat.
     
    85
    Štrasburk rozehrál standardní situaci nakrátko po zemi, načež jsme přeci jenom sledovali hodně vysoký centr, který se snesl do rukavic domácího brankáře.
     
    86
    K zakončení se již chystal hostující Ajorque, nicméně další velice slibný zákrok si připsal obránce Duverne, který dnes hraje skvělé utkání, což pouze potvrdil.
     
    87
    Sissoko se snažil vymanit z obležení, což se mu nakonec povedlo. Na opačnou polovinu poté pelášil Diallo, který přeci jenom zastavil míč u středového kruhu.
     
    89
    Zanedlouho se nám rozběhne poslední minuta řádné hrací doby, o vítězi je již delší dobu rozhodnuto. Zcela jistě se ještě dočkáme nastaveného času.
     
    90
    Druhý poločas bude nastaven o tři minuty.
     
    90+1
    Vypadá to, že se v tomto duelu už nic zásadního nestane. Před malým momentem domácí vhazovali z vlastní poloviny, o aut se postaral zadák Baal.
     
    90+2
    Ještě jedna útočná akce v podání Štrasburku. Sám na sebe to zkoušel vzít Ajorque, který před šestnáctkou narazil na smečku domácích hráčů.
     
    90+2
    Je tu pokutový kop pro Brest!
    90+2. Penaltový zákrok.
     
    90+2
    Žlutou kartu dostává Dimitri Liénard (RC Štrasburk).
     
    90+4
    Brest právě vstřelil branku!
    Tak přeci jenom tu máme pověstného bůra! K exekuci pokutového kopu se totiž postavil FERRIS N'GOMA, který zvolil tvrdé zakončení k levé tyči, kam se vydal také Sels, avšak hosutjící brankář na míč nedosáhl.
    90+4. Ferris N'GOMA - 5:0
     
    90+4
    Konec zápasu.
     
    Držení míče: 49 % : 51 %.
    Střely na branku: 8:3. Střely mimo: 2:5. Rohy: 3:7. Ofsajdy: 0:0. Fauly: 9:11.
     
    Je konec! Dnešní utkání nakonec končí vysokým vítězstvím Brestu, který svého soupeře porazil poměrem 5:0. V úvodu druhého poločasu jsme sledovali velký nápor hráčů Štrasburku, avšak ti za celé utkání nedokázali vstřelit ani jednu branku. Naopak domácím se dařilo proměňovat vyložené šance, ve druhém dějství se jim povedlo skórovat v dalších třech případech, což pochopitelně plně stačilo k vítězství. (20:52:05)

    David Suchý

    Branky: 21. A. Mendy (Cardona), 45+1. Battocchio (Charbonnier), 53. Battocchio (Cardona), 75. Battocchio (Autret), 90+4. N'Goma (pen.)

    Karty:   35. Cardona (BST), 82. N'Goma (BST) – 90+2. Liénard (SSG)


    Držení míče: 49 % : 51 %.
    Střely na branku: 8:3. Střely mimo: 2:5. Rohy: 3:7. Ofsajdy: 0:0. Fauly: 9:11.
    Stade Brestois 29: Larsonneur – Faussurier, Castelletto, Duverne, Ludovic Baal – Lasne, Diallo, Battocchio – A. Mendy (83. Belkebla), Charbonnier (68. Autret), Cardona (79. N'Goma).
    Náhradníci: Léon – Belaud, Autret, Belkebla, Chardonnet, Magnetti, N'Goma.

    RC Štrasburk: Sels – Simakan, L. Koné, S. Mitrović, Carole – Bellegarde (35. Liénard), Sissoko, Fofana – Thomasson (62. Zohi) – Mothiba (76. Ajorque), Da Costa.
    Náhradníci: Kamara – Ajorque, Corgnet, Djiku, Liénard, Lala, Zohi.

    Rozhodčí: Brisard – Boudikian, Pages
    ocianews.com