Ufa – Čeljabinsk 5:2 (kon.) | Jaroslavl – Magnitogorsk 3:2 (1:0 po s.n.) | N.Novgorod – Jekatěrinburg 2:3 (po pr.)
Soči – Minsk 4:1 (kon.)
konec
Salavat Julajev Ufa
5:2 (2:1, 2:1, 1:0)
Traktor Čeljabinsk
Úterý 03.12.2019, 15:00 • Ufa Arena, Ufa • KHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Československá stopa v utkání
    Lukáš Sedlák (CLJ) 1+1, 6 střel, čas na ledě 16:03
    Tomáš Hyka (CLJ) 0+1, 3 střely, čas na ledě 15:22 (17:49:12)
     
    Statistiky utkání:

    Střely na branku – 41:30.
    Zblokované střely – 13:12.
    Vyloučení – 4:6.
    Využití přesilovek 2/6 – 1/4.
    Vhazování – 32:37.
     
    Je konec! Dnešní utkání nakonec končí vítězstvím Ufy, která svého soupeře porazila poměrem 5:2. Poslední perioda nám přinesla celkem vyrovnanou podívanou, avšak směrem dopředu byla mnohem nebezpečnější Ufa, která si připsala ještě jeden přesný zásah. Ze strany hostujícího celku se jednalo o zoufalost snahu ke korekci nepříznivého výsledku, což se nakonec nepovedlo.
     
    Konec zápasu.
     
    59:11
    Tak přeci jenom tu máme ještě jedno přerušení, po kterém se hra přestěhuje do pásma Salavatu. Jedna z posledních šancí pro hostující celek na snížení.
     
    57:25
    Pískalo se další zakázané uvolnění, v rychlostním souboji totiž kraloval domácí Sergejev. Hra se ještě jednou přesune před Galimova, na vhazování se staví Panin.
     
    56:11
    Dlouhý zámek v podání Ufy nakonec přinesl svižné zakončení od Manninena, avšak jeho pokus dokázal Galimov pokrýt. Na druhé straně zasahoval také Karejev.
     
    55:08
    K pravému kruhu sjel domácí Sošnikov, který ještě nabízel nahrávku na teč. Ani jeden z jeho spoluhráčů se kotouče nedotkl, Traktor ani přesto nevyhodil do bezpečí.
     
    54:02
    V tuto chvíli hra je opět přerušena, jeden z hostů totiž vyhodil hrací předmět přes všechny čáry. To znamená, že následovat bude poslední komerční přestávka.
     
    53:46
    Vyloučení v týmu Traktor Čeljabinsk (Lukáš Sedlák – 2 min., krosček).
     
    52:09
    Komarov se po jednom ze soubojů ocitl na zemi, jenomže sudí nechal pokračovat ve hře. Čeljabinsk se ani tentokráte nenadechl ke střele, hra se otáčí.
     
    51:04
    Ščerbak se pokoušel předat touš do jízdy Calofovi, jenomže toho do zakončení nepustil pozorný Panin. Následně kolem branky kroužil Sošnikov, avšak ani on neuspěl.
     
    50:00
    Do konce tohoto duelu zbývá něco málo kolem deseti minut, Traktor bude muset pořádně zabrat. Nutno dodat, že třetí třetina zatím přináší vyrovnanou podívanou.
     
    49:06
    Panin se dostal do nepříjemného obležení, avšak se mu povedlo uspět. Poté měl plné ruce práce brankář Karejev, kterému se povedlo vyzrát na Ščerbaka.
     
    48:13
    Virtanen předkládal pod sebe na Kručinina, který před napadajícím soupeřem přeci jenom vypálil směr branky. Karejev podržel puk, následuje komerční přestávka.
    47:51 Vladimir ŽARKOV - 5:2
     
    47:51
    Ufa právě vstřelila branku!
    Domácí hráči se dočkali dalšího přesného zásahu! Žarkov ustál na pravém křídle souboj, poté se mu povedlo předložit na jednoho ze spoluhráčů, který vracel hned před brankoviště. VLADIMIR ŽARKOV uplatnil svůj důraz, puk navíc doslova dotlačil za brankovou čáru.
    Asistence: Dmitrij Kugryšev.
     
    47:07
    Kartajev šikovně nahodil k zadnímu hrazení, kam se navíc jako první dostal. Poté následovala nahrávka před branku, žádný ze spoluhráčů ale nezakončil.
     
    46:03
    Sám na branku se mohl řítit domácí Omark, jenomže nakonec podklouzl. Mezitím se včas vrátila hostující obrana, které se povedlo zažehnat nebezpečí.
     
    45:20
    To vypadalo na ofsajd v podání Traktoru, nicméně sudí hru pustili. Navíc se do palebné pozice dostal Šarov, který tvrdé zakončení poslal do hrudníku Karejeva.
     
    44:09
    Hosté pouze vyhodili tak, aby z toho nebylo zakázané uvolnění. Arzamascev moc dlouho nečekal, okamžitě zavezl puk na druhou stranu, kde dlouho nevydržel.
     
    43:13
    Už se hraje celkem dlouho dobu bez přerušení. Hodně času na rozehrávku měl domácí obránce Pašnin, avšak místo Kugryševa našel pouze napadajícího soupeře.
     
    42:05
    Na opačné straně spěchal za volným toušem hostující Sedlák, jenomže ho nedokázal přeposlat na své spoluhráče. Naopak si další zákrok připsal Galimov.
     
    41:02
    Nahozením od modré čáry to zkoušel obránce Larsen, avšak tentokráte na brankáře Galimova nevyzrál. Traktor Čeljabinsk oslabení přečká, do jeho konce už moc času nezbývá.
     
    40:10
    Úvodní vhazování třetí třetiny dopadlo lépe pro domácí celek, který se okamžitě nastěhoval do pásma soupeře. Přesilová hra Ufy totiž stále pokračuje.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    Také druhá perioda byla z hlediska vstřelených branek hodně výživná. Nejprve si Čeljabinsk přenesl do druhé třetiny přesilovou hru, díky které srovnal krok. Jenomže i tak se zpět do vedení dostala domácí Ufa, která poté ještě vsítila čtvrtou branku, díky které vede 4:2. Čeljabinsk to bude mít hodně složité.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku ve třetí třetině?

    Tipovat můžete do začátku 3. třetiny.

     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    39:23
    Vyloučení v týmu Traktor Čeljabinsk (Nikita Ščerbak – 2 min., podrážení).
     
    39:22
    Už nám nějakou to dobu probíhá poslední minuta druhé periody, zřejmě se alespoň prozatím žádné další branky nedočkáme. O útočnou akci se stará Bailen.
     
    37:38
    Střídání v týmu Traktor Čeljabinsk: ze hřiště odchází Vladislav Suchačov, přichází Stanislav Galimov. Po zraněného Suchačova tak zápas konči.
     
    37:20
    Po delší době byl zaměstnán také Karejev, jenomže se nejednalo o nic nebezpečného. Navíc byla Avcinova rána sražena nad branku, hra je tak přerušena.
     
    36:17
    K pravému kruhu si dokázal sjet domácí Sošnikov, který se pokoušel zakončit přes jednoho z obránců. To se nakonec nepovedlo, hra se tak otáčí na druhou stranu.
     
    35:02
    Calof operoval s pukem na pravém kruhu, posléze se po kombinaci dostal do zakončení Hyka, jenomže úplně minul branku, čímž vyhnal svůj celek z pásma.
     
    34:45
    Vyloučení v týmu Traktor Čeljabinsk (Alexandr Avcin – 2 min., vysoká hůl).
     
    33:30
    Vyloučení v týmu Salavat Julajev Ufa (Jevgenij Lisovec – 2 min., držení).
    32:41 Linus OMARK - 4:2
     
    32:41
    Ufa právě vstřelila branku!
    Tomu se říká nedáš – dostaneš v praxi! Nejprve ve vyložené šanci selhal hostující Šarov, který trefil pouze beton domácího brankáře. Hra se hodně rychle dostala na opačnou stranu, kde od modré čáry šikovně nahazoval Larsen, kterému se u zadní tyče povedlo najít LINUSE OMARKA, který pouze nastavil hokejku.
    Asistence: Philip Larsen, Sakari Manninen.
     
    32:08
    Traktor se v současné době trápí při zakládání útočných výpadů. Ani další z nich nepřinesl zrovna povedenou souhru, to samé se dá říct také o domácích.
     
    31:07
    Na opačné straně se Hyka snažil předat puk mezi kruhy, kde se nacházel jeho kolega Sedlák. Ten si s těžkou nahrávkou neporadil, poté Karejev přeci jenom zasahoval.
     
    30:00
    Je za námi přesně polovina zápasu, zatím jsme se dočkali hned pěti přesných zásahů. Ve vedení jsou opět hráči Ufy, kteří jsou nyní o něco nebezpečnější.
     
    29:08
    Do zakončení se opět protlačil domácí Sergejev, jenomže jeho ránu si dokázal pohlídat brankář Suchačov, který jí schoval do lapačky. Hra je opět přerušena.
     
    28:10
    Traktor se opět bránil, nicméně poté chtěl rozvinout rychlou protiakci. Vše končí na nepovedené nahrávce na Hyku, jednalo se o zakázané uvolnění hosůt.
     
    27:14
    Málem bylo opět vyrovnáno! Jeden z hostů dokázal vypálit v tísni, nicméně dost možná trefil brankovou konstrukci. Karejev měl nyní velké štěstí!
     
    26:31
    Traktor velice chytře přeposlal puk do střední třetiny, kde se ho ujal domácí Sergejev. Krátce poté nahazoval na branku tentýž hráč, avšak trefil pouze brankáře.
    25:39 Philip LARSEN - 3:2
     
    25:39
    Ufa právě vstřelila branku!
    Dnešní zápas přináší již třetí využitou přesilovou hru! Ufa se totiž dostala k velkému náporu, který nakonec vyústil v zakončení v podání PHILIPA LARSENA, jenž se do puku opřel hodně tvrdým způsobem. Suchačov měl opět zakrytý výhled, i tentokráte to měl proti střele hodně složité.
    Asistence: Linus Omark.
     
    24:51
    Vyloučení v týmu Traktor Čeljabinsk (Jaroslav Kosov – 2 min., podrážení).
     
    24:12
    Po delší době slušná pasáž také pro hráči Ufy. Ti se na delší časový úsek usídlili kolem branky soupeře, jenomže Omarkovi se nahrávka na Sošnikova nepovedla.
     
    23:07
    Tato přesilová hra úspěšná nebyla. Ufa se poučila z nepozornosti v úvodu druhé třetiny, tentokráte nepřipustil ani jeden složitější zákrok pro brankáře Karejeva.
     
    22:15
    Nepřesnou zpětnou nahrávku vypustil ze své hokejky hostující Calof, který přihrával přesně mezi dvojici spoluhráčů. Ta musí pro kotouč až do vlastní třetiny.
     
    21:10
    Traktor Čeljabinsk se opět nastěhoval do pásma soupeře, kde to ještě na teč zkoušel Virtanen. Před brankou se nikomu nepovedlo tečovat, tlak ale stále trvá.
     
    20:51
    Vyloučení v týmu Salavat Julajev Ufa (Grigorij Panin – 2 min., vražení na hrazení).
    20:28 Nick BAILEN - 2:2
     
    20:28
    Čeljabinsk právě vstřelil branku!
    I hostující celek se prosazuje při přesilové hře, je tak opět srovnáno! Traktor Čeljabinsk se celkem pohodlně dostal do opačné třetiny, kde měl hodně prostoru na zakončení NICK BAILEN, kterému se zápěstím povedlo propálit brankáře. Velký kus práce odvedl také Seldák, který neúnavně clonil Karejevovi.
    Asistence: Lukáš Sedlák, Tomáš Hyka.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    Máme za sebou první třetinu, která trvala dost dlouhou dobu. Nakonec jsme se dočkali hned tří přesných zásahů, do vedení se dostal hostující celek, kterému se nepovedlo hubené vedení udržet. Ufa totiž udeřila hned dvakrát, díky čemuž překlopila současný stav na vlastní stranu.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku ve druhé třetině?

    Tipovat můžete do začátku 2. třetiny.

     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    19:36
    Vyloučení v týmu Salavat Julajev Ufa (Vladislav Kartajev – 2 min., vysoká hůl).
     
    19:00
    Probíhá poslední minuta první třetiny.
     
    18:24
    Čeljabinsk to bude mít v tuto chvíli hodně složité, prohrává totiž o jednu branku. Stále není nic ztracené, do konce zápasu totiž zbývá dostatek času.
    16:41 Zachar ARZAMASCEV - 2:1
     
    16:41
    Ufa právě vstřelila branku!
    Přesilová hra je přeci jenom využita! Velký kus práce odvedl Kugryšev, který si to sympaticky namířil po pravém křídle až před branku, kde ještě pod sebou našel lépe postaveného ZACHARA ARZAMASCEVA, který ránu zápěstím poslal přesně do levé šibenice branky.
    Asistence: Dmitrij Kugryšev, Alexandr Kadějkin.
     
    16:08
    Salavatu se přeci jenom povedlo udržet útočné pásmo, což vedlo ke zdlouhavé kombinaci. Nakonec měl napřaženo Sošnikov, střela se mu ale vůbec nepovedla.
     
    15:04
    V krátkém časovém sledu byla hra opět přerušena, což si vyžádalo prostor na další komerční přestávku. Ihned po ní se bude vhazovat před Suchačovem.
     
    14:56
    Vyloučení v týmu Traktor Čeljabinsk (Jesse Virtanen – 2 min., hákování).
     
    13:08
    Na pravou stranu si sjel člen první formace Sošnikov, který v tísni pouze nahazoval na opačnou stranu, kde se jako první k volnému kotouči dostal Sergijenko.
     
    12:10
    Před hostujícího brankáře se před malým momentem dokázal natlačit Amirov, který přesto nestačil zakončit. Čeljabinsk se osvobodil za cenu dalšího icingu.
    11:05 Dmitrij KUGRYŠEV - 1:1
     
    11:05
    Ufa právě vstřelila branku!
    Krátce po uplynutí přesilové hry se domácím povedlo srovnat krok! Tentokráte jsme sledovali menší závar před brankářem Suchačovem, který se dokonce posadil na zadek. Volný puk se přitom dostal na hokejku DMITRIJE KUGRYŠEVA, který s bekhendovým zakončením pod břevno dokázal uspět.
    Asistence: Alexandr Kadějkin, Jevgenij Lisovec.
     
    10:43
    Ani Ufě se první přesilová hra zrovna nevede. Domácí celek nedokázal za celou dobu vystřelit, naopak hostující mužstvo hned třikrát vyhodilo touš do bezpečí.
     
    09:05
    Navíc se Borodkin snažil využít nepozornosti domácí obrany, neboť měl u levého kruhu hodně prostoru na zakončení. To nakonec skončilo v lapačce Karejeva.
     
    08:58
    Vyloučení v týmu Traktor Čeljabinsk (2 min. pro hráčskou lavici – příliš mnoho hráčů).
     
    08:13
    Hodně překvapivě se do vedení dostal hostující celek, který se najednou nachází v herní pohodě. I další akci mají na starosti hráči Traktoru Čeljabinsk.
    07:11 Lukáš SEDLÁK - 0:1
     
    07:11
    Čeljabinsk právě vstřelil branku!
    Skrumáž před domácím brankářem končí úvodní brankou zápasu! Sledovali jsme nahrávku před domácího brankáře, kterému se nepovedlo schovat puk pod sebe. Naopak si ho jako první dokázal najít LUKÁŠ SEDLÁK, který ho doslova došťoural za brankáře Karejeva.
    Asistence: Jesse Virtanen.
     
    07:04
    Po delší době tu máme přerušení hry, po kterém bude následovat první komerční přestávka tohoto zápasu. Zatím můžeme říct, že sledujeme vyrovnané utkání.
     
    06:12
    Od modré čáry zkoušel nahazovat puk zadnímu mantinelu obránce Panin, následně se před Suchačovem utvořila menší skrumáž, hostující brankář ale odolal.
     
    05:06
    Po levém křídle si to namířil vpřed hostující Calof, kterému se povedlo přesně nahrát do tandemu na Sedláka. Českému útočníkovi ale ujel puk daleko od hokejky.
     
    04:03
    Předávka na vedle stojícího Borodkina umožnila hostujícímu obránci nahodit puk na branku. Karejev měl čistý výhled, proto touš schoval ve své výstroji.
     
    03:07
    Salavatu se nepovedlo přesně rozehrát, což nemělo žádné následky. Šarov totiž pouze nahazoval touš za branku soupeře, kam jako první přispěchal Arzamascev.
     
    02:20
    Čeljabinsku se úvodní přesilová hra vůbec nepovedla, za celou dobu se nedostal k vážnějšímu ohrožení branky soupeře. Navíc Omark rozjíždí další útočnou akci.
     
    01:20
    Hned po vhazování se u modré čáry napřáhl hostující Sergijenko, který výrazně minul branku soupeře. Karajev poté schoval puk pod sebou, bude se opět vhazovat.
     
    00:18
    Vyloučení v týmu Salavat Julajev Ufa (Linus Omark – 2 min., vysoká hůl).
     
    00:10
    Úvodní vhazování tohoto zápasu dopadlo lépe pro domácí hráče, kteří se poté pokoušeli založit první akci zápasu, jenomže z toho bylo pouze zakázané uvolnění.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    Úvodní sestavy:

    Salavat Julajev Ufa: Karejev (Metsola) – Panin (C), Larsen, Ar. Sergejev, Arzamascev, Pašnin, S. Garejev, Lisovec – Sošnikov, Manninen, Omark (A) – Amirov, Burmistrov (A), Gimatov – V. Žarkov, Kadějkin, Kugryšev – Kartajev, Soloduchin, Alalykin.

    Traktor Čeljabinsk: Suchačov – Virtanen, Bailen, Kalinin (C), Sergijenko, Menšikov (A), Karpuchin, Borodkin – Calof, Sedlák (A), Hyka – Kosov, Koňkov, Avcin – Kravcov, Šarov, Kručinin – Ščerbak, Malychin, N. Komarov – Stěpanov..
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vyhraje první třetinu?

    Tipovat můžete do začátku 1. třetiny.

     
    Traktor Čeljabinsk

    Na opačné straně stojí nevyzpytatelný Traktor Čeljabinsk, kterému se v letošním ročníku absolutně nedaří. Čeljabinsk totiž okupuje poslední pozici východní konference, v tomto duelu tak bude velkým outsiderem. Hostující tým tohoto zápasu ztrácí na postupové pozice už deset bodů, nicméně výsledkově se dokázal zlepšit. Traktor Čeljabinsk z posledních třech duelů hned dvakrát vyhrál, nejprve se mu na vlastním stadionu povedlo porazit Novgorod výsledkem 4:0, v minulém kole si navíc vyšlápl právě na Ufu, kterou dokázal senzačně porazit poměrem 4:2, což se bude snažit zopakovat také nyní.
     
    Salavat Julajev Ufa

    Hokejisté Ufy letos předvádějí celkem povedené výkony, které v současné době stačí na průběžnou čtvrtou pozici východní konference. Salavat totiž má na svém kontě čtyřicet bodů, nicméně na vedoucí Kazaň je manko už třináctibodové. Hostující tým tohoto duelu by se potřeboval výsledkově nakopnout, naposledy totiž naplno bodoval před více než čtrnácti dny, posléze na řadu přišly hned čtyři porážky v řadě. Ta poslední se urodila v souboji proti finskému Jokeritu, který se za celý zápas dostal hned třikrát do vedení, nakonec se mu povedlo vyhrát výsledkem 3:2.
     
    Hezký den všem fanynkám a fanouškům! Kontinentální hokejová liga má na programu další kolo, my budeme společně sledovat souboj mezi Salavat Julajev Ufa a Traktor Čeljabinsk.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 15:00.

    David Suchý

    Branky a nahrávky: 12. Kugryšev (Kadějkin, Lisovec), 17. Arzamascev (Kugryšev, Kadějkin), 26. Larsen (Omark), 33. Omark (Larsen, Manninen), 48. V. Žarkov (Kugryšev) – 8. Sedlák (Virtanen), 21. Bailen (Sedlák, Hyka)


    Salavat Julajev Ufa: Karejev (Metsola) – Panin (C), Larsen, Ar. Sergejev, Arzamascev, Pašnin, S. Garejev, Lisovec – Sošnikov, Manninen, Omark (A) – Amirov, Burmistrov (A), Gimatov – V. Žarkov, Kadějkin, Kugryšev – Kartajev, Soloduchin, Alalykin – Kuzmin.
    Traktor Čeljabinsk: Suchačov (38. S. Galimov) – Virtanen, Bailen (C), Kalinin, Sergijenko (A), Menšikov, Karpuchin, Borodkin – Calof (A), Sedlák, Hyka – Kosov, Koňkov, Avcin – Kravcov, Šarov, Kručinin – Ščerbak, Malychin, N. Komarov – Stěpanov.

    Rozhodčí: Belov, Kočetov – Nikolajev, Střelcov
    thejrc.org