Leicester – Watford 2:0 (kon.) | Wolverhampton – West Ham 2:0 (kon.) | Manchester Utd. – Tottenham 2:1 (kon.)
Chelsea – Aston Villa 2:1 (kon.) | Southampton – Norwich 2:1 (kon.) | Liverpool – Everton 5:2 (kon.)
konec
Manchester United
2:1 (1:1)
Tottenham Hotspur
Středa 04.12.2019, 20:30 • Old Trafford, Manchester • Anglická Premier League • 15. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Je konec! Dnešní utkání nakonec končí vítězstvím Manchesteru United, který svého soupeře dokázal porazit poměrem 2:1. Domácí vstoupili do druhého poločasu znamenitě, hned v jeho úvodu si vybojovali pokutový kop, který hravě proměnil Rashford. Tottenham tak měl celkem dost času na vyrovnání, nicméně nepříliš dobrý výkon nepřináší žádný bodový zisk. Spurs se hodně trápili v přechodové fázi, navíc si za celý druhý poločas nevytvořili vážnější šanci. (22:24:24)
     
    Držení míče: 46 % : 54 %.
    Střely na branku: 7:4. Střely mimo: 3:1. Rohy: 4:3. Ofsajdy: 1:1. Fauly: 9:9.
     
    90+4
    Konec zápasu.
     
    90+4
    Tvrdá rána od Alliho skončila v náruči brankáře.
     
    90+3
    Ani tentokráte se nejednalo o povedený centr, naopak nejvýše do vzduchu vyšplhal jeden z protihráčů. Domácí hráči mají na dosah zisk plného počtu bodů.
     
    90+2
    Jedna z posledních šancí na vyrovnání. Tottenham si totiž vybojoval rohový kop, který rozehraje Eriksen. Do pokutového území se stěhuje smečka hráčů v bílém.
     
    90
    Druhý poločas bude nastaven o čtyři minuty.
     
    89
    Zanedlouho se nám rozběhne poslední minuta řádné hrací doby, s domácím celkem to vypadá velice slibně. Ještě musíme počítat s nastaveným časem.
     
    88
    Eriksen si absolutně neporozuměl se Sonem, který byl v pohybu na opačnou stranu. Míč tak skončil pouze v zámezí, což domácím přinese autové vhazování.
     
    87
    Aktivně hrající Aurier to zkoušel dalším centrem, avšak ani tentokráte se mu moc nevedl. Hrací předmět zaplul do náruče de Gey, který může nasbírat cenné vteřinky.
     
    86
    Střídání v týmu Manchester United: ze hřiště odchází Jesse Lingard, přichází Luke Shaw.
     
    86
    Po odkopu se nejvýše do vzduchu dostal Alderweireld, kterému se povedlo odklidit míč pouze na nohu protihráče. Manchester United tak může v poklidu kombinovat.
     
    85
    Střídání v týmu Tottenham Hotspur: ze hřiště odchází Moussa Sissoko, přichází Giovani Lo Celso.
     
    85
    Aurier to zkoušel hodně nebezpečným pokusem, který bohužel pro hosty směřoval přímo doprostřed branky. Pro de Geu se jednalo o hodně snadné sousto.
     
    81
    Do konce zápasu zbývá něco málo kolem deseti minut. Manchester United stále vede o jedinou branku, v posledních minutách nepouští soupeře k ničemu vážnějšímu.
     
    80
    NDombèlé si ve středu hrací plochy poradil s těžkou nahrávku, načež přeci jenom skončil na zemi. Jednoznačný faul, Tottenham si vyzkouší rozehrávku standardní situace.
     
    79
    Střídání v týmu Manchester United: ze hřiště odchází Mason Greenwood, přichází Andreas Pereira.
     
    79
    Tottenham trápí přechodová fáze, což se potvrdilo také nyní. Nabízelo se roztažení na levé křídlo, jenomže Son dostal nahrávku na paty, což vyhovovalo Wan-Bissakovi.
     
    78
    De Gea si dal na výhozu od své branky záležet, nakonec si vybral vedle stojícího Lindelöfa, jehož nahrávku do strany dokázal zablokovat za postranní lajnu Kane.

    David Suchý

    Branky: 7. Rashford, 49. Rashford (pen.) – 39. Alli

    Karty:   13. Winks (TOT)


    Držení míče: 46 % : 54 %.
    Střely na branku: 7:4. Střely mimo: 3:1. Rohy: 4:3. Ofsajdy: 1:1. Fauly: 9:9.
    Manchester United: de Gea – Wan-Bissaka, Lindelöf, Maguire, Young (C) – McTominay, Fred – James, Lingard (86. Shaw), Rashford – Greenwood (79. Pereira).
    Náhradníci: Romero – Garner, Mata, Pereira, Williams, Tuanzebe, Shaw.

    Tottenham Hotspur: Gazzaniga – Aurier, D. Sánchez, Alderweireld, Vertonghen – Winks (70. NDombèlé), Moussa Sissoko (85. Lo Celso) – Lucas Moura (64. Eriksen), Alli, Son Hung-min – Kane (C).
    Náhradníci: B. Austin – Dier, Lo Celso, NDombèlé, Rose, Eriksen, Foyth.

    Rozhodčí: Tierney – Hatzidakis, Lennard
    thejrc.org