Třebíč – Slavia 4:1 (kon.) | Vsetín – Poruba 2011 3:2 (kon.) | Ústí n/L – Litoměřice 4:2 (kon.)
Kadaň – Benátky n/J 5:4 (kon.) | Prostějov – Jihlava 4:3 (4:3 po s.n.) | Sokolov – Motor ČB 1:6 (kon.)
Havířov – Přerov 1:2 (kon.) | Frýdek-M. – Chomutov 3:2 (kon.)
konec
HC Slovan Ústí nad Labem
4:2 (2:1, 1:1, 1:0)
HC Stadion Litoměřice
Středa 04.12.2019, 18:00 • Zimní stadion Ústí nad Labem • Chance liga • 29. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 18:00.
     
     Slovan – Litoměřice

    Slovan uspěl v posledním utkání na ledě Třebíče a po sedmi týdnech si odvezl z ledu soupeře bodový zisk. Aktuálně se ústečtí hráči herně i bodově zvedají. Z posledních třech zápasů vyválčili celkem 7 bodů. Aktuálně jsou na 14. místě s dvaadvaceti body a jisto jistě si tedy zahrají ve druhé části, tedy v části poražených.

    To Litoměřice budou hrát skupinu vítězů a mají tak zajištěné play-off. Aktuálně jsou na skvělém druhém místě s 57 body. V posledním utkání porazili Kališníci vysoko 6:1 Porubu. Tu sestřelil čtyřmi brankami Fin Markus Korkiakoskiho, pro nějž to byl jedenáctý bod v posledních třech zápasech, což je vskutku velmi dobrá statistika.

    Stejně jako v předchozích letech se i letos uskuteční oblíbená Plyšákománie. Pravidla jsou jednoduchá, po vstřelení první domácí branky se fanoušci pokusí naházet co nejvíce plyšáků na ledovou plochu.

    Ústečtí hráči nastoupí do zápasu navíc ve speciálních vánočních dresech. Tyto dresy následně půjdou do dražby, jejíž výtěžek pomůže Centru specializované hematoonkologické péče pro děti a dorost v Ústí nad Labem.
     
    Úvodní sestavy:

    HC Slovan Ústí nad Labem: Stahl (Brízgala) – Klikorka, Smetana (C), Vl. Brož (A), Zajíc, Müller, Zukal, Veber – Severa, Ma. Svoboda (A), Kružík – Maršoun, Tůma, Vildumetz – Grim, Kordule, O. Bláha – Filip, Houška.

    HC Stadion Litoměřice: A. Beran (Sklíba) – Jebavý (A), Kukla, Marcel (A), Klejna, Dajčar, Strejček – Korkiakoski, Střondala, Voženílek (C) – Štohanzl, Jícha, Jánský – Šik, Vitouch, Kangas – D. Sklenář, Kropáček.

    Rozhodčí: Petružálek, Micka – Bosák, Axman.
     
    Oba týmy jsou již na ledové ploše, hosté v modrých dresech, domácí dnes oblékli speciální bílé vánoční dresy.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:01
    Matyáš Svoboda vyhrál úvodní buly severočeského derby.
     
    00:30
    První kotouč letěl na branku Adama Berana, ale hostující strážce branky si střelou z pravé strany poradil a kotouč podržel ve své výstroji.
     
    01:13
    Josef Zajíc vystihl přihrávku hostů na vlastní modré a hned se vydal do útočné akce, ale jeho pokus z poza útočné modré skončil až v ochranné síti. Vhazovat se bude ve středním pásmu.
     
    02:01
    Finská kombinace dvou proti jednomu v podání Kristiana Kangase a Markuse Korkiakoskiho skončila nepřesnou přihrávkou. První náznak hostujícího nebezpečí.
     
    02:40
    Stadion zrychlil a Jiří Jebavý střílel dvakrát od modré, ale David Stahl v domácí brance byl pozorný a kotouč našel ve svém klíně.
     
    03:04
    Ondřej Bláha a Vladislav Houška udělali hodně veliký zmatek před Beranem a ten měl velké štěstí, že se kotouč neodrazil výhodně pro domácí, jenž byli před brankou ve velmi dobrém počtu.
     
    04:32
    David Stahl zapisuje zatím nejlepší zákrok zápasu! Peter Jánský dostal nabito a z první hledal místo u pravé tyče, ale domácí brankář se stihl skvěle přesunout a betonem zasáhl výborně!
     
    04:46
    Vyloučení v týmu HC Stadion Litoměřice (David Vitouch – 2 min., napadení).
     
    05:07
    Litoměřice právě vstřelily branku!
    V oslabení se však dostává do vedení Stadion! Na modré dostal hodně prostoru PATRIK MARCEL a ranou po ledě propálil Davida Stahla – 0:1! Asistence: Kristian Kangas a Vojtěch Kropáček.
    05:07 Patrik MARCEL - 0:1
     
    05:36
    Mohlo být vyrovnáno! Daniel Kružík dostal nabito na modrou, ale jeho skvělou ránu z první si našel Adam Beran, a ač si nebyl jistý, kotouč našel na své hrudi!
    06:01 Daniel KRUŽÍK - 1:1
     
    06:01
    Ústí nad Labem právě vstřelilo branku!
    A plyšáci letí na led! K tomu vánoční hudba! První branka Slovanu rozjela na ústeckém zimním stadionu plánovanou Plyšákománii! Ondřej Smetana vypálil od modré, kotouč tečoval mezi kruhy JOSEF ZAJÍC a hosté si sami kotouč srazili nakonec do sítě. Branka připsána Zajícovi, jenž si připisuje první branku v dresu Slovanu – 1:1! Asistence: Ondřej Smetana a Daniel Kružík .
     
    06:01
    Plyšáci sebrali ústečtí mladí hokejisté a utkání může pokračovat. Pochvala pro ústecké fanoušky, jelikož plyšáků doletělo na led opravdu mnoho.
     
    07:55
    Vladislav Houška si chtěl obhodit obránce a jít do zakončení, nicméně k jeho smůle kotouč neprostrčil mezi bruslemi Kukly.
     
    08:02
    Slovan je po vstřelené brance aktivnější. Daniel Kružík vypálil od mantinelu a dorážet se ještě snažil Jiří Severa, ale vyražený kotouč mu mířil spíše na hrudník, než schůdně na hůl.
     
    08:39
    Ofsajd zastavil Slovan v další útočné akci. Po reklamní přestávce se bude vhazovat ve středním pásmu.
     
    09:56
    Kališníci se nastěhovali do útočné třetiny a ihned po vhazování pálil z pokleku František Klejna. David Stahl použil svou hůl a kotouč srazil na zadní mantinel.
     
    10:31
    Vyloučení v týmu HC Slovan Ústí nad Labem (Josef Zajíc – 2 min., hákování).
     
    10:45
    Stadion vyhrál buly, ale Markus Korkiakoski ranou z první trefil pouze zadní plexisklo.
     
    11:20
    Kališníci mačkají Slovan v obranné třetině. Markus Korkiakoski nejprve nabízel do prázdné branky Voženílkovi, ten však kotouč netrefil a poté pálil sám finský útočník, ale těsně minul horní růžek.
     
    12:00
    Dobrá přesilovka Litoměřic. Ještě nepustil domácí z obranné třetiny. David Stahl si musel najít střelu Jana Strejčka od modré.
     
    12:31
    Slovan v plném počtu a doslova přežil první přesilovku Stadionu.
     
    13:30
    Hezká výměna puku mezi Vildumetzem a Tůmou, ale první jmenovaný poté svou ránu pouze otřel o hůl obránce a kotouč se odrazil vedle Beranovy branky.
     
    14:22
    David Stahl ukryl ve své výstroji další střelu Patrika Marcela a po reklamní pauze se bude vhazovat před domácí brankou.
     
    15:01
    Peter Jánský se málem protáhl svou stahovačkou a před Stahla, ale nakonec přes dvojici obránců padl na ledovou plochu. Dle dua Petružálek, Micka se tak stalo v rámci pravidel.
     
    15:45
    Trošku na náhodu nahodil kotouč do ústeckého brankoviště Daniel Voženílek a k dorážce na brankovišti se dostal Markus Korkiakoski! David Stahl se roztáhl na brankové čáře a betonem zasáhl proti kotouči, jenž by mířil do branky!
     
    16:54
    Stadion je v závěru třetiny lepším týmem. Vojtěch Kropáček se protáhl kolem levého mantinelu, ale ranou na bližší tyč Stahla nepřekvapil.
     
    17:51
    Tomáš Vildumetz zastaven na hraně pravidel, ale sudí do utkání nyní zasahovat nechtějí. Hraje se dál.
     
    18:08
    Smetanovo nahození od modré musel vytěsnit do rohu hrací plochy Adam Beran.
     
    19:01
    Začala poslední minuta první třetiny a Adam Beran musel vytasil lapačku proti střele Karla Klikorky, který byla pěkně štiplavá.
     
    19:23
    Ústí nad Labem právě vstřelilo branku!
    Půl minuty před první sirénou otáčí Slovan vývoj utkání! Matyáš Filip našel zpoza branky ONDŘEJE BLÁHU, který trefil z první horní růžek – 2:1! Asistence: Matyáš Filip a Vladislav Houška.
    19:23 Ondřej BLÁHA - 2:1
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    První třetina severočeského derby je minulostí. Stav na kostce svítí 2:1 pro domácí. Hosté z Litoměřic vedli po brance Patrika Marcela v oslabení, ale domácí dokázali v přesilové hře srovnat zásluhou Josefa Zajíce, jehož gól rozjel na ústeckém stadionu Plyšákománii a v závěru třetiny poslal domácí dokonce do vedení Ondřej Bláha!
     
    Další třetina začne přibližně v 18:56 .
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:01
    Litoměřice vyhrály úvodní buly druhé části.
     
    20:36
    Do první útočné akce se však vrhli domácí! Daniel Kružík našel žabičkou Jiřího Severu a jeho střele z první moc od pravé tyče nechybělo!
     
    21:35
    Josef Jícha měl na hokejce vyrovnání! Střela Patrika Marcela od modré se odrazila před odkrytou branku, ale Josef Jícha kotouč za Stahla nedostal! Domácí brankář předvedl další fantastický zákrok!
     
    22:14
    Hraje se nahoru-dolů a tentokrát musel zasahovat Adam Beran, který pokryl střelu Matyáše Filipa z pravé strany.
     
    23:03
    Vojtěch Kropáček nahodil kotouč ze středního pásma a David Stahl raději puk podržel pod lapačkou.
     
    23:29
    Slovan mohl vést o dvě branky! Jejich první formace dnes hraje povedené utkání! Daniel Kružík našel na brankovišti úplně volného Josefa Zajíce, ale ten z bezprostřední blízkosti nepřekonal Beranovo beton!
     
    24:35
    David Stahl výborně přečetl hru a vyjel daleko z branky a ještě konstruktivně rozehrál na Karla Klikorku.
     
    25:54
    Slovan v ofsajdu a vhazovat se bude ve středním pásmu.
     
    26:45
    Slovan aktuálně lepším týmem. Adam Beran vyrážel střelu Maršouna do ochranné sítě.
     
    Po první brance Slovanu bylo vhozeno na ledovou plochu celkem 518 plyšáků v rámci akce Plyšákománie.
     
    27:04
    Po komerční přestávce střílel od modré Patrik Marcel, ale jeho pokus byl sražen až do ochranné sítě.
     
    28:10
    Opět první lajna Slovanu. Kružík střílel přes obránce, ale Adam Beran na místě.
     
    29:20
    Pavel Kordule si vynutil svou aktivitou chybu obránce, předložil kotouč na hůl Jiřího Severy, ale ten ve vynikající pozici trefil přesouvajícího se Berana! Velká šance domácích!
     
    30:01
    Velká možnost také na druhé straně! Otakar Šik naznačil střelu, objel branku, ale kotouč za tyč nakonec nedostal! David Stahl stihl svůj beton nacpat až na svou pravou tyč!
     
    30:10
    Litoměřice právě vstřelily branku!
    Finský blesk MARKUS KORKIAKOSKI o sobě dal vědět i dnes! Jeho dvanáctý bod ve čtvrtém utkání! Počkal si mezi kruhy na přihrávku Daniela Voženílka a ranou do víka nedal Stahlovi šanci – 2:2! Asistence: Daniel Voženílek a Vojtěch Střondala.
    30:10 Markus KORKIAKOSKI - 2:2
     
    31:09
    Daniel Kružík mohl vrátit zpět vedení! Pálil z první z mezikruží, ale kotouč rozvlnil pouze vnější síťku.
     
    32:35
    Kališníci přidali. Nejprve dorážel Vojtěch Kropáček na brankovišti, následně pálil od modré Patrik Marcel. Slovan odolal, ale hosté nabírají slušné tempo.
     
    33:59
    Vyloučení v týmu HC Stadion Litoměřice (2 min. – příliš mnoho hráčů). Trest odpyká Daniel Voženílek.
     
    34:27
    Přesilovka pěti proti třem pro domácí! Minuta a třicet jedna vteřin! Vojtěch Střondala dvě minuty za podrážení.
     
    35:07
    Slovan si sice dobře přihrával, ale Jiří Severa mohl už střílet, ale nakonec nepřesnou žabičkou přehodil hůl Tomáše Vildumetze. Poté byla posunuta branka hostů, vhazovat se bude před Beranem.
     
    35:30
    Tomáš Vildumetz minul svou ranou!
     
    35:49
    Ústí nad Labem právě vstřelilo branku!
    Slovan dvojnásobnou přesilovku nakonec využil! JIŘÍ SEVERA dostal klasickou přihrávku při hře pěti proti třem od Daniela Kružíka a ranou z první trefil přesně do proti pohybu Berana – 3:2! Asistence: Daniel Kružík a Tomáš Vildumetz.
    35:49 Jiří SEVERA - 3:2
     
    36:27
    Stadion je už v pěti, ale zaplatil za svá vyloučení jednou inkasovanou brankou.
     
    37:35
    Kališníci chtěli odpovědět, ale David Stahl tečovaný kotouč z hole Martina Štohanzla dobře vytěsnil svou vyrážečkou.
     
    38:20
    Po hře vysokou holí se bude vhazovat před brankou Adama Berana.
     
    39:02
    Otakar Šik a Vojtěch Kropáček šli dva na jednoho, ale ani tentokrát tato mladá dvojice nevyřešila přečíslení dobře a ke střele se nedostala.
     
    39:26
    Na druhé straně skvělý zákrok lapačkou pro Adama Berana. Tomáš Vildumetz najížděl z levé strany, ale jeho ránu golfem nepustil do své sítě právě brankář Stadionu.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Ve druhé třetině jsme viděli dvě branky. Nejprve Kališníci srovnali brankou Fina Markuse Korkiaskoskiho, ale Slovan v dvojnásobné přesilovce poslal zpět do vedení Jiří Severa! Domácí vedou překvapivě, ale celkem zaslouženě 3:2!
     
    Další třetina začne přibližně v 19:48 .
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:01
    Matyáš Svoboda zahájil třetí periodu vítěznou buly.
     
    40:43
    David Stahl raději přikryl kotouč pod svou lapačku, a to vše po nahození od Františka Klejna.
     
    41:28
    Aktivně začali Kališníci třetí třetinu. Nepříjemnou střelu na přední tyč vyslal Martin Štohanzl a David Stahl měl co dělat, aby kotouč ramenem vyrazil.
     
    41:38
    Teď bylo Davidu Stahlovi ještě větší horko! David Vitouch dorážel na brankovišti a kotouč z jeho hole orazítkoval pravou tyč!
     
    42:22
    Stadion mačká Slovan ve třetí třetině. Miroslav Kukla střílel od modré a vyražený kotouč od Stahla musel odpravit velmi rychle Karel Klikorka.
     
    43:00
    David Stahl kotouč vyhodil svou širokou holí a po zásahu domácí střídačky se bude vhazovat před ústeckou brankou.
     
    44:16
    Slovan se srdnatě brání a teď Stadion ze svého tlaku nevytěžil žádnou střeleckou možnost. Kotouč z hole Patrika Marcela byl sražen do ochranné sítě.
     
    45:15
    Pavel Kordule vystihl rozehrávku Stadionu, ale k jeho smůle neměl rychlost, a tak se obrana hostů stačila srovnat.
     
    46:23
    David Stahl podržel nahození ze střední třetiny a přerušil hru. Tlak Kališníků malinko opadl.
     
    47:13
    Stahlova branka vychýlena ze své pozice a tlak první formace Stadionu byl přerušen.
     
    48:36
    Jan Strejček si dobře vybruslil na vrchol kruhů, ale jeho ostrý projektil se zastavil o hranu zadního mantinelu.
     
    49:27
    Matyáš Filip má evidentně hodně sil. Pláchl po pravém hrazení, ale ranou na přední tyč nepřekvapil Adama Berana.
     
    49:54
    Vyloučení v týmu HC Slovan Ústí nad Labem (Ondřej Bláha – 2 min., zdržování hry / vystřelení nebo vyhození puku mimo).
     
    50:23
    Slovan ujel v oslabení ve dvou proti Beranovi a Daniel Kružík to vzal na sebe a chtěl kotouč lehkým obloučkem zavěsit pod horní tyč, ale branku hostů trestuhodně přestřelil!
     
    51:02
    David Stahl drží Slovan. V přesilovce pálil z pravého kruhu Peter Jánský, ale domácí brankář měl lapačku na svém místě.
     
    51:54
    Slovan zvládl své oslabení bravůrně a je opět kompletní.
     
    52:30
    Zakázané uvolnění Stadionu přesouvá hru před Adama Berana.
     
    52:57
    Adam Beran podržel kotouč u své tyče a následuje reklamní pauza.
     
    Dnešní derby sleduje v Ústí nad Labem 1 124 diváků.
     
    53:42
    Ondřej Bláha mohl jít sám na branku, ale kotouč nezpracoval ideálně a nakonec mu jej vypíchl Jan Strejček.
     
    54:37
    David Stahl stále drží vedení na straně Slovanu. Střela Petera Jánského z levého kruhu jej nepřekvapila a Stadionu se čas krátí.
     
    55:43
    A Slovan mohl de facto rozhodnout dnešní derby! Petr Maršoun kotouč nahodil před branku a málem si jej do sítě srazil obránce Miroslav Kukla! Velké štěstí pro Stadion, že byl Adam Beran pozorný.
     
    56:41
    Vladislav Houška poslal krásný oblouček do jízdy na Ondřeje Bláhu, jenž jel sám na Berane, ale svou ranou jej nepropálil! Domácí v krátké chvíli podruhé odmítli dvoubrankové vedení!
     
    57:24
    Icing Slovanu. Vhazovat se bude před Davidem Stahlem.
     
    57:24
    Trenéři Jaroslav Roubík a Tomáš Mareš si vybrali oddechový čas.
     
    57:24
    Adam Beran na střídačce! Stadion v šesti!
     
    58:04
    Ústí nad Labem právě vstřelilo branku!
    Slovan trestá hru bez brankáře! Z vlastní třetiny trefil odkrytou branku hostů KAREL KLIKORKA – 4:2! Asistence: Jiří Severa.
    58:04 Karel KLIKORKA - 4:2
     
    58:23
    Ondřej Smetana trefil tělem Františka Klejnu, který neměl na holi kotouč, ale sudí se jej vylučovat nechystají. Domácí obránce se jel hned omluvit svému soupeři.
     
    58:23
    Vyloučení v týmu HC Stadion Litoměřice (Josef Jícha – 2 min., nesportovní chování).
     
    59:01
    Slovan na kotouči a domácí publikum vyprovází své hrdiny potleskem. Dnešní derby bude patřit domácím!
     
    59:30
    Zápas se dohrává a překvapení 29. kola Chance ligy je na světě.
     
    Konec zápasu.
     
    Slovan dokázal překvapit druhý Stadion a poprvé v sezoně dokázal vyhrát derby, a to v poměru 4:2! (20:23:40)
    Marken.cz

    Tomáš Suchánek

    Branky a nahrávky: 7. Zajíc (Smetana, Kružík), 20. O. Bláha (Filip, Houška), 36. Severa (Kružík, Vildumetz), 59. Klikorka (Severa) – 6. Marcel (Kangas, Kropáček), 31. Korkiakoski (Voženílek, Střondala)


    HC Slovan Ústí nad Labem: Stahl (Brízgala) – Klikorka, Smetana (C), Vl. Brož (A), Zajíc, Müller, Zukal, Veber – Severa, Ma. Svoboda (A), Kružík – Maršoun, Tůma, Vildumetz – Grim, Kordule, O. Bláha – Filip, Houška.
    HC Stadion Litoměřice: A. Beran (Sklíba) – Jebavý (A), Kukla, Marcel (A), Klejna, Dajčar, Strejček – Korkiakoski, Střondala, Voženílek (C) – Štohanzl, Jícha, Jánský – Šik, Vitouch, Kangas – D. Sklenář, Kropáček.

    Rozhodčí: Petružálek, Micka – Bosák, Axman

    Diváci: 1124
    thejrc.org