Boston – Carolina 2:0 (kon.) | Florida – Minnesota 2:4 (kon.) | New Jersey – Vegas 3:4 (kon.)
Philadelphia – Toronto 6:1 (kon.) | Columbus – Arizona 2:4 (kon.) | Montreal – NY Islanders 4:2 (kon.)
Nashville – Tampa 2:3 (po pr.) | Winnipeg – Dallas 5:1 (kon.) | Vancouver – Ottawa 5:2 (kon.)
San Jose – Washington 2:5 (kon.)
konec
Montreal Canadiens
4:2 (1:0, 1:0, 2:2)
New York Islanders
Středa 04.12.2019, 01:20 • Bell Centre, Montreal • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
    59:33 Shea WEBER - 4:2
     
    59:33
    Montreal právě vstřelil branku!
    Po skvěle vyhraném vhazování Thompsona se přes celé kluziště do prázdné branky trefuje SHEA WEBER a definitivně stvrzuje dva body pro Canadiens. Asistence: Nate Thompson.
     
    59:09
    Obrovskou šanci měl Eberle, dorážel střelu Pulocka. Price už byl na ledě, ale hostující útočník trefil jen boční síť!
     
    58:17
    Islanders to zkouší v šesti, Greiss odjel na střídačku.
    57:31 Mathew BARZAL - 3:2
     
    57:31
    Islanders právě vstřelili branku!
    Velmi důležitá branka pro Islanders, protože ti vytěžili z minima maximum. Nahození Leddyho na branku šikovně tečoval za záda Price MATHEW BARZAL a je to jen o gól! Asistence: Nick Leddy a Josh Bailey.
     
    52:59
    Varlamov pobyl na ledě dohromady 36 sekund a už je znovu na střídačce. Greiss má již nový nůž na brusli a je schopen pokračovat.
     
    52:59
    Vyloučení v týmu Montreal Canadiens (Joel Armia – 2 min., sekání).
    Vyloučení v týmu New York Islanders (Ryan Pulock – 2 min., držení hole).
     
    52:23
    Skvěle chytající Greiss nakonec musí z branky ven, protože výměna nože si vybere určitě nějaký čas. Do brankoviště Islanders tak nastupuje Varlamov.
     
    47:35
    Krásná individuální práce nováčka Nicka Suzukihoo, který si obhodil Mayfielda a pak zakončoval už před Greissem. Mířil mezi betony, ale brankář Islanders si kotouč pohlídal.
    42:53 Scott MAYFIELD - 3:1
     
    42:53
    Islanders právě vstřelili branku!
    Blesková odpověď na druhé straně a máme to zase o dvě branky. Z druhé vlny si pro kotouč sjel SCOTT MAYFIELD, který z první propálil vše, co mu stálo v cestě. Asistence: Jordan Eberle a Ryan Pulock.
    42:12 Jeff PETRY - 3:0
     
    42:12
    Montreal právě vstřelil branku!
    Na toto nemohl Greiss reagovat. JEFF PETRY využil skrytého výhledu hostujícího brankáře, navíc kotouč tečoval Pulock a pomocí tyčky střílí Petry třetí branku domácích. Asistence: Nick Suzuki.
    41:52 Nebezpečné dorážky Domiho a Suzukiho
     
    41:52
    Nahození Cousinse dorážel nejprve Domi a pak i do poloprázdné branky Suzuki, ale zakončoval již v pádu, tudíž měl těžké trefit branku!
    39:53 Skvělý zákrok Price
     
    39:53
    Ale přece jen se povedlo! Lee tečoval střílenou přihrávku Brassarda, ale Price famózně natáhl vyrážečku a vyrazil kotouč!
     
    38:55
    Ne často vídaná situace, ale dvouminutový trest dostal Price za sekání. Před brankovištěm se ohnal po Nelsonovi.
     
    36:50
    Vyloučení v týmu Montreal Canadiens (Jeff Petry – 2 min., držení).
    33:30 Brendan GALLAGHER - 2:0
     
    33:30
    Montreal právě vstřelil branku!
    Tlak domácím nese ovoce! Ránu od modré z hole Webera tečoval na hranici horní tyčky BRENDAN GALLAGHER, načež tuto teč dokázal ještě Greiss vyrazit. Naneštěstí pro něj jen před sebe a na podruhé už neměl domácí střelec žádný problém uklidit kotouč do sítě. Asistence: Shea Weber a Phillip Danault.
    31:05 Peca měl na dosah jeho letošní první branku
     
    31:05
    Další obrovská šance Montrealu! Thompson krásně přenesl hru na levé křídlo, kde byl najetý Peca, jenž měl před sebou už jenom Greisse. Hostující brankář si vyjel a dokázal znovu Islanders výrazně podržet.
     
    27:30
    Price rozehrál kotouč zpoza branky na Armiu, který ale udělal chybu a nabídl kotouč Pulockovi. Domácí brankář tak měl hodně na spěch zpět do branky a nakonec stihl natáhnout beton a vyrazit kotouč.
    19:59 Phillip DANAULT - 1:0
     
    19:59
    Montreal právě vstřelil branku!
    To je neuvěřitelný závěr, necelou sekundu před odchodem do kabin se domácí prosazují! Gallagher přenechal kotouč PHILLIPU DANAULTOVI, který nejprve trefil obránce, což mu paradoxně pomohlo, neboť i Greiss reagoval na první ránu. Odražený puk si zpracoval bruslí a pak jen trefil otevřený prostor před sebou. Asistence: Brendan Gallagher.
     
    19:04
    V přečíslení dva na jednoho hledal Domi u vzdálenější tyče přihrávkou Gallagher a ten by už jen zakončoval do prázdné branky, neboť Greiss přihrávku nečekal a již klečel na betonech. Naneštěstí pro domácí kotouč přeskočil Gallgherovi hůl.
    14:43 Greiss udržel kotouč před brankovou čárou
     
    14:43
    To byla obrovská šance! Peca z rohu kluziště přihrávkou našel před brankovištěm Thompsona, který mířil mezi betony Greisse a moc nechybělo, aby kotouč přešel brankovou čáru!
     
    09:26
    Vyloučení v týmu Montreal Canadiens (Gustav Olofsson – 2 min., držení).
     
    08:01
    Na útočné modré ztratil kotouč Beauvillier, čehož se okamžitě snažil využít Gallagher, jenž vyrazil na steč. Jenže v přečíslení dva na jednoho zvolil střelu a trefil jen prostředek branky, kde byl již přichystaný Greiss.

    Ondřej Krásný

    Branky a nahrávky: 20. Danault (Gallagher), 34. Gallagher (S. Weber, Danault), 43. Petry (Suzuki), 60. S. Weber (N. Thompson) – 43. Mayfield (Eberle, Pulock), 58. Barzal (Leddy, Jo. Bailey)


    Montreal Canadiens: Price (Kinkaid) – Chiarot, S. Weber, Kulak, Petry, C. Fleury, Olofsson – Tatar, Danault, Gallagher – Suzuki, Domi, Cousins – Armia, Kotkaniemi, Lehkonen – Weal, N. Thompson, Peca.
    New York Islanders: Greiss (53.–53. Varlamov) – Leddy, Boychuk, Pelech, Pulock, D. Toews, Mayfield – Lee, Barzal, Jo. Bailey – Beauvillier, B. Nelson, Brassard – Komarov, Koivula, Eberle – M. Martin, Cizikas, Clutterbuck.

    Rozhodčí: O'Halloran, MacDougall – Murray, Barton
    thejrc.org