Třebíč – Slavia 4:1 (kon.) | Vsetín – Poruba 2011 3:2 (kon.) | Ústí n/L – Litoměřice 4:2 (kon.)
Kadaň – Benátky n/J 5:4 (kon.) | Prostějov – Jihlava 4:3 (4:3 po s.n.) | Sokolov – Motor ČB 1:6 (kon.)
Havířov – Přerov 1:2 (kon.) | Frýdek-M. – Chomutov 3:2 (kon.)
konec
HC Kometa Brno
1:0 (0:0, 1:0, 0:0)
HC Dynamo Pardubice
Středa 04.12.2019, 18:15 • DRFG arena • turnaj O Pohár DHL • 25. kolo
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 18:15.
     


    • 21 Z, 6. místo, Skóre: 74:49, 40 bodů

    Dynamo Pardubice se po jednadvaceti utkáních pohybuje v horních patrech tabulky, aktuálně se čtyřiceti body na kontě na šestém místě. Pardubičtí junioři v posledních dnech a týdnech střídají výhru s porážkou. V posledním střetnutí se Pardubice radovaly z vítězství na nájezdy proti Litvínovu. Velkou devízou Pardubic je zejména obrana, jelikož východočeši inkasovali pouhých 49 branek, což je nejméně hned po Plzni, která má v kolonce obdržených branek o gól méně. Tahounem Dynama je bezesporu Ondřej Rohlík, který doposud nasbíral již 22 kanadských bodů.
     

    • 23 Z, 10. místo, Skóre: 80:77, 34 bodů

    HC Kometa Brno se aktuálně pohybuje v polovině tabulky. A pokud můžeme říct, že v zápasech Dynama Pardubice nepadá moc branek, u brněnské Komety je to přesně naopak. Brňané nastříleli 80 branek, což je řadí na čtvrté místo v této disciplíně, jenže zároveň 77 gólů inkasovali, což je také nad průměrem ligy. Kometa bude bojovat o zisk tří bodů po porážce s pražskou Spartou a Hradcem Králové. Nejproduktivnějším hráčem Komety je s 28 body Michal Kunc, jenž má letos 2 starty v extralize a střídavě nastupuje v prvoligové Třebíči.
     
    Oba celky se už spolu v letošní sezoně potkaly. Dynamo na domácím ledě získalo tři body, ale byla to pořádná přestřelka. Kometa dokázal otočit dvoubrankovou ztrátu a vedla ještě šest minut před koncem třetí třetiny 3:2.Pardubice si díky dvěma brankám v jedné minutě zajistily tři body.
     
    Úvodní sestavy:

    HC Kometa Brno: Rachůnek (Kubík) – Fajmon, Holemý, Furch, P. Vašíček, Sedláček, Studený – Žák, Malenovský, Indrák, Snášel, Bartes, Dufek, Krška, Sedláček, Malý, Brabenec, D. Vašíček

    HC Dynamo Pardubice: Nečas (Kraus) – Hrádek, Oliva, Kubíček, Blažej, Secký, Kaštánek – Hledík, Rouha, Rozlílek, Antoníček, Tobiáš, Costa, Kostka, Rohlík, Šír, Šťastný

    Rozhodčí: Obadal – Král', Smetková.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:24
    První sekundy dnešního utkání se odehrávají především v rohu útočného pásma Komety.
     
    00:48
    Nakonec si k pravému kruhu dokázal najít s pukem cestu Studený, který poslal puk nad branku Nečase.
     
    01:16
    Po pravém křídle se do pásma Komety dostal Rozlílek, který donutil Rachůnka k prvnímu zásahu. Přízemní střelu vyrazil betonem.
     
    02:32
    Až nyní se poprvé přerušuje hra, dlouhou pasáž bez hvizdu přerušil ofsajd při přechodu Komety do útočného pásma.
     
    02:50
    Střílenou přihrávkou hledal před Rachůnkem Costa najíždějícího Kostku, ale puk skončil v rohu.
     
    03:39
    Malý velmi šikovně získal puk na polovině hřiště a donutil posléze faulovat Michala Rouhu (PCE), jenž usedl na trestnou lavici za podrážení.
     
    04:02
    Přihrávkou skrz pásmo zkoušel překvapit obranu Pardubic Sedláček, jenže obrana Dynama dobře zapracoval a zblokovala přihrávku. Puk uklidil pod lapačku Nečas.
     
    04:14
    Dobře nabito na pravý kruh dostal Indrák, jenže tomu střela moc nesedla a Pardubice tak dostali příležitost vyhodit kotouč a ušetřit sekundy z oslabení.
     
    05:42
    Kometě se dařilo sice dostat Pardubice pod tlak, ale přesilové hře chyběla střelba. Nakonec, když už se vracel Rouha na led vystřelil Brabenec, ale Nečas střelu viděl a dokázal ji zastavit.
     
    06:18
    V akci byl znovu Brabenec, který připravil kotouč Dominicku Vašíčkovi mezi kruhy. Ten pálil z první ale obětavě ránu zblokoval Kubíček.
     
    06:58
    Na druhé straně střílel od modré čáry Blažej, jehož střelu vyrazil Rachůnek jen před sebe. Naštěstí pro něj se Tobiášovi nepodařilo dostat k dorážce.
     
    07:58
    Náznak první větší šance měl měl Žák, jenž jel na Nečase z levé strany. Jeho kličku do backandu ale hostující brankář předvídal.
     
    08:29
    Přihrávku ke vzdálenější tyči dostal Kubíček, jenže na puk se musel až moc natahovat a tak jeho pokus byl velmi nevýrazný.
     
    09:05
    Dynamu se podařilo udržet se v útočném pásmu, ale žádnou nebezpečnou situaci z toho nevytěžili. Nakonec oba celky vystřídaly.
     
    09:57
    Souboj v rohu kluziště nakonec vyhrál Blažej a mohl tak rozjet útok Dynama z vlastního pásma. Jenže dostal se jen na polovinu, znovu s pukem pokračuje Kometa.
     
    10:46
    Domácí hodně váhají s rozehrávkou, nakonec to vzal na sebe Patrik Vašíček. Tomu se povedlo zavést kotouč do pásma, ale tam o puk přišel.
     
    11:01
    Vyloučení v týmu HC Kometa Brno (Indrák – 2 min., podrážení).
     
    11:31
    Obrovskou šanci měl na hokejce Antoníček, jemuž krásnou přihrávku skrz pásmo poslal Costa. Jenže hostujícího útočníka bravůrním zákrokem zneškodnil Rachůnek, který vykopl puk téměř z brankové čáry.
     
    12:29
    Kometě se až nyní daří vyhodit puk přes všechny čáry. Rachůnek před tím musel ještě řešit dvě střely pardubických hokejistů.
     
    13:12
    A tentokrát pokus od modré čáry z hole Kubíčka, ale i tentokrát Rachůnek puk viděl a neměl problém ho zastavit. To už se Indrák vrátil na led.
     
    13:40
    Vyloučení v týmu HC Dynamo Pardubice (Hledík – 2 min., hákování).
     
    14:11
    Dobrou nabídku na volej dostal u levého kruhu Brabenec. Dobrou práci ale odvedl Nečas, který se rychle přesunul a vyrazil puk do hry.
     
    14:49
    Pardubice dokázaly vyvézt kotouč z vlastního pásma a ušetřit tak cenné sekundy z oslabení.
     
    15:13
    Tvrdou ránu po ledě vyslal se záměrem teče od modré Fajmon, ale ani jednomu z brněnských se nepodařilo změnit dráhu letu kotouče.
     
    15:39
    Před brankoviště dostal přihrávku Malý, ale ještě než stačil zakončit byl pohlídán obranou Dynama a ve spolupráci s Nečasem dokázali přerušit hru bez újmy.
     
    16:18
    Po pasáži hry v útočném pásmu Komety raději obrana Pardubic vyhazuje kotouč na zakázané uvolnění.
     
    16:35
    Vyloučení v týmu HC Kometa Brno (D. Vašíček – 2 min., sekání).
     
    16:56
    Nahození Olivy od modré čáry skončilo na zadním mantinelu, kde si ho převzal Malý a dokázal vyhodit až k Nečasovi.
     
    17:33
    Situace se téměř jak přes kopírák opakovala, jen s tím rozdílem že za Kometu vyhodil puk Holemý.
     
    18:05
    Vyloučení v týmu HC Dynamo Pardubice (2 min. – příliš mnoho hráčů). Trest odpyká Rohlík.
     
    18:45
    Dominick Vašíček se již vrátil na led a tak začíná přesilová hra Komety.
     
    19:21
    Podobně sehraná přesilovka jako ta předchozí. Křižná přihrávka a tentokrát na kruhu číhal Dominick Vašíček. Dopadlo to ale stejně, Nečas se rychle přesunul a vyrazil.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    Úvodní dvacetiminutovka žádnou branku nepřinesla a nedá se říct, že by bylo zrovna dvakrát možností jak otevřít skóre. Kometa má zatím více ze hry, často drží kotouč v útočném pásmu, ale veškeré pokusy pochytal prozatím Nečas. Oba celky měly k dispozici dost minut v početních výhodách, ale ani to nevedlo ke změně skóre.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:38
    Kometa začala druhou třetinu velmi dobře, poslala na branku Pardubic pár pokusů, jenže Nečas zasahovat nemusel, neboť puk letěl mimo nebo byl zblokovaný.
     
    21:10
    K zakončení se u pravé tyčky málem dostal Rouha, jenže puk mu přeskočil hokejku a to už u něj byl obránce Komety a o puk ho připravil.
     
    21:57
    Teď se naopak Dynamo usadilo v útočném pásmu, ale opět žádná práce pro brankáře. Rachůnek mohl zůstat v klidu.
     
    22:27
    Tentokrát už ale velmi slušná šance. Zpoza branky poslal před brankoviště kotouč Antoníček a našel hůl Tobiáše, jenž z první pálil na Rachůnka. Domácí brankář rychle sklapl betony k ledu.
     
    23:16
    Lehká práce pro Nečase, po střele z pravého kruhu z hole Žáka neměl hostující brankář problém schovat puk do lapačky.
     
    24:00
    Costa se snažil dostat kotouč před brankoviště, kde už tak bylo poměrně hodně hráčů, ale obrana Komety zapracovala, ještě dříve než mohlo vzniknout nebezpečí.
     
    24:23
    Nepovedený přechod do útočného pásma způsobil ofsajd na útočné modré čáře Komety a hra se znovu přerušuje.
     
    24:55
    Po kličce na střed zkusil vystřelit z mezikruží Rouha, ale rána až k Rachůnkovi nedoletěla, neboť ji zblokoval obránce Komety.
     
    25:32
    Vyloučení v týmu HC Kometa Brno (Furch – 2 min., podrážení).
     
    26:01
    Rohlík mohl střílet na pravém kruhu, nakonec zvolil přihrávku, ale tu velmi dobře zastavil Brabenec, který posléze i vyhodil kotouč.
     
    26:56
    Kometě se povedlo znovu vyhodit kotouč, ale Dynamo se bleskově vrátilo zpět do pásma i díky dlouhé přihrávce Nečase.
     
    27:40
    Nikým nehlídaný zakončoval na pravém kruhu Šír, jenže branku přestřelil a zahodil tak velkou příležitost.
     
    28:05
    Tentokrát už Šír branku trefil, ale střílel až od modré čáry. Ačkoliv měl Rachůnek horší výhled, jelikož před ním couval obránce, schoval puk do lapačky.
     
    28:45
    Do přečíslení dva na jednoho se vrhl Vašíček s Bartesem, ale domácí útočník nedokázal přesně přihrát.
     
    29:15
    A znovu v obrovské šanci Šír. Po domácí chybě na vlastní modré čáře se ocitl v samostatném úniku. Dokázal si položit Rachůnka a stačilo jen přehodit jeho beton. Domácí brankář se ale natáhl a dokázal zázračně vyrazit.
     
    30:15
    Rachůnek nyní Kometu drží nad vodou. Během jednoho střídání musel řešit dva střelecký pokusy pardubických hokejistů.
     
    31:01
    Po chybě v rozehrávce Dynama dostal přihrávku mezi kruhy Bartes. Jenže ji dostal na brusle a nedokázal si z ní poradit, jiinak by mohl zakončovat sám.
     
    31:28
    Kometa právě vstřelila branku!
    Po lepší pasáži se strany Pardubic přichází gólová radost na druhé straně. Fajmon vystřelil od modré čáry a velmi šikovně dokázal jeho pokus tečovat nad lapačku Nečase PETR ŽÁK – 1:0. Asistence: Patrik Fajmon, Jan Holemý.
     
    32:44
    Ránu Hrádka vyrazil Rachůnek jen před sebe a tam se o dorážku velmi poctivě snažil Rouha. Obrana Komety ale ve spolupráci s domácím brankářem situaci ustála.
     
    33:40
    Rachůnek si připisuje další zásah, tentokrát pravým betonem. Na pravém křídle zavezl puk do pásma Šťastný a posléze ho poslal na domácí branku.
     
    34:56
    Velkou chybu při rozehrávce udělal Oliva, který namazal puk na rozjetého Malenovského. Ten střílel z pravého kruhu, ale Nečas si dokázal poradit i z jeho následnou dorážkou.
     
    36:28
    Brabenec si najížděl před brankoviště na přihrávku zpoza branky, ale obrana Dynama na poslední chvíli dokázala puk zastavit, jinak by to byla velká šance pro domácí.
     
    36:45
    Vyloučení v týmu HC Kometa Brno (P. Vašíček – 2 min., faul kolenem).
     
    37:47
    Kometě se nepodařilo vyhodit, čehož málem využil Rohlík, jenž dostal přihrávku mezi kruhy. Měl dost času na zakončení, přesto ho dokázal Rachůnek vychytat.
     
    38:04
    Vyloučení v týmu HC Dynamo Pardubice (Rozlílek – 2 min., sekání).
     
    38:17
    Krátce po vhazování se do střeleckého pokusu prokousal Sedláček, ale Nečas betonem vykopl zpět do hry.
     
    38:34
    Drzý průnik po pravém křídle ŠÍra musel nakonec řešit až Rachůnek. Domácí brankář vytěsnil přízemní střelu svou holí.
     
    39:16
    Brno udrželo kotouč na holi a snaží se postavit do přesilovkového postavení, nicméně zatím žádná střela na Nečase neletěla.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Druhé dějství mělo dva velmi podstatné muže. Tím nejhlavnější je brankář Rachůnek, který ve druhé třetině domácí hodně podržel. Velkou šanci měl například Šír nebo Rohlík. No a tím druhým je Petr Žák, který dokázal tečovat puk mimo dosah Nečase a tím otevřít skóre zápasu. Do třetí třetiny tak Kometa vstupuje s jednobrankovým vedením.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:30
    Kolem branky se obtočil Dominick Vašíček, ale Nečas si pohlídal prostor u tyčky a nedopustil tak navýšení skóre.
     
    40:55
    Dynamo dokázalo vyhodit, ale jen za cenu zakázaného uvolnění. Kometa může střídat, Pardubicím zůstává na ledě stejná formace.
     
    41:18
    Rohlík přenechal u pravého kruhu kotouč Costovi, který nebyl daleko od srovnání. Rachůnek totiž puk vůbec neviděl a tak udělal takový univerzální rozklek, aby ho kotouč trefil. Tentokrát při něm stálo i trochu štěstí.
     
    41:56
    Další nahození na Rachůnka a další zásah domácího brankáře. Nyní ale neměl problém vyrazit, neboť střelu od modré čáry viděl.
     
    42:39
    Nepřesnosti na obou stranách nyní nepřinášejí moc zajímavého, nakonec ještě hra přerušena pro ofsajd.
     
    43:48
    Střelu Rohlíka vyrazil Rachůnek před sebe a tam mohl dorážet Costa, jenže puk poskakoval a nedokázal ho ideálně trefit.
     
    44:53
    Rozehrávku Pardubic dobře přerušil Vašíček, chytře zavezl puk do vlastního pásma a získal tak potřebný čas na rozehrávku pro Kometu.
     
    45:07
    Jenže Kometa se dostala jen na útočnou modrou čáru, veškerou snahu totiž zhatil ofsajd.
     
    46:21
    Kometě se i přes držení kotouče v útočném pásmu nepovedlo ohrozit Nečase, obrana Dynama nakonec získala kotouč v rohu hřiště.
     
    47:19
    Od modré čáry poslal puk na Rachůnka Secký, ale tento pokus neměl moc nadějí na úspěch. Přízemní střelu si domácí brankář v poklidu pokryl.
     
    48:44
    Dynamo začíná více tlačit, další sekundy v útočném pásmu zaměstnaly Rachůnka především při střele Hrádka od modré čáry.
     
    49:41
    Malý dokázal i v pádu přihrát Snášelovi, který střílel z levého kruhu. Přízemní střelu ale Nečas betonem vyrazil, Kometa však pokračuje v útočném pásmu.
     
    50:13
    Až nyní uklidňuje obrana Dynama hru a to je prostor pro vystřídání obou týmů.
     
    50:36
    Brno se skvělým napadáním dostalo znovu ke kotouči a ačkoliv nedokázalo vystřelit na Nečase, získalo pár desítek sekund hry daleko od své branky.
     
    51:43
    Dobrou práci odvedl Bartes, který znovu získal kotouč v útočném pásmu. Nečas pak pokryl střelu od modré čáry z hole Sedláčka.
     
    52:45
    Rozlílek sebral kotouč na vlastní modré obraně Komety a rozjel protiútok, jenže nepřesnou přihrávkou na Antoníčka se hosté o šanci připravili.
     
    53:34
    Zblokovaný pokus Šťastného skončil až v ochranné síti, nicméně Dynamo získalo alespoň vhazování v útočném pásmu.
     
    54:08
    Costa si nevšiml ležícího spoluhráče v útočném pásmu, tudíž byl odpískán ofsajd. Zároveň se z ledu těžce zvedá jeden z hostujících.
     
    54:35
    Malý se z vlastního pásma individuálně propracoval až do pásma Pardubic. Tam navíc nepříjemně pálil Sedláček, jehož střelu Nečas vyrazil ramenem.
     
    55:47
    Přečíslení dva na jednoho řešil Rohlík přihrávkou ke vzdálenější tyči, ale Tobiáš nedokázal zakončit, jelikož dostal puk na dlouho hůl.
     
    56:51
    Vlastním napadáním a svou pracovitostí sobral Dominick Vašíček o kotouč pardubického obránce. Zakončení po ledě si sice Nečas pohlídal, přes to dostane na střídačce domácí útočník velkou pochvalu.
     
    57:32
    Domácí obrana trochu zaspala a málem to bylo další přečíslení pro Dynamo. Jenže Kostka tak dlouho čekal s přihrávkou, že ze šance sešlo.
     
    58:28
    Nečas odjíždí na střídačku a Pardubice hrají v šesti!
     
    59:06
    Dynamo nahodilo kotouč do útočného pásma, dlouho se o něj bojovalo v rohu. Nakonec puk nahodil na branku Oliva, ale Rachůnek vyrazil.
     
    59:38
    Rohlíkovo nahození dorážel před Rachůnkem Antoníček, domácí brankář ale předvedl další fantastický zákrok, když se roštěpem roztáhl na ledě a zabránil takřka jasnému gólu.
     
    59:54
    Oddechový čas pro hosty.
     
    Konec zápasu.
     
    Dnešní utkání potvrdilo, že v zápasech Dynama moc branek nepadá. Na rozuzlení dnešního zápasu stačila jediná trefa z poloviny zápasu, kdy Žák tečoval puk mimo dosah Nečase. Velkým podílem se na vítězství brněnské Komety podepsal brankář Matěj Rachůnek, který vychytal čisté konto. (20:12:08)

    Ondřej Krásný

    Branky a nahrávky: 32. Žák (Fajmon, Holemý)


    HC Kometa Brno: Rachůnek (Kubík) – Fajmon, Holemý, Furch, P. Vašíček, Sedláček, Studený – Žák, Malenovský, Indrák, Snášel, Bartes, Dufek, Krška, Sedláček, Malý, Brabenec, D. Vašíček
    HC Dynamo Pardubice: Nečas (Kraus) – Hrádek, Oliva, Kubíček, Blažej, Secký, Kaštánek – Hledík, Rouha, Rozlílek, Antoníček, Tobiáš, Costa, Kostka, Rohlík, Šír, Šťastný

    Rozhodčí: Obadal – Král', Smetková
    thejrc.org