Třebíč – Slavia 4:1 (kon.) | Vsetín – Poruba 2011 3:2 (kon.) | Ústí n/L – Litoměřice 4:2 (kon.)
Kadaň – Benátky n/J 5:4 (kon.) | Prostějov – Jihlava 4:3 (4:3 po s.n.) | Sokolov – Motor ČB 1:6 (kon.)
Havířov – Přerov 1:2 (kon.) | Frýdek-M. – Chomutov 3:2 (kon.)
konec
HC Kometa Brno
1:0 (0:0, 1:0, 0:0)
HC Dynamo Pardubice
Středa 04.12.2019, 18:15 • DRFG arena • turnaj O Pohár DHL • 25. kolo
Partner:
     
    Dnešní utkání potvrdilo, že v zápasech Dynama moc branek nepadá. Na rozuzlení dnešního zápasu stačila jediná trefa z poloviny zápasu, kdy Žák tečoval puk mimo dosah Nečase. Velkým podílem se na vítězství brněnské Komety podepsal brankář Matěj Rachůnek, který vychytal čisté konto. (20:12:08)
     
    Konec zápasu.
     
    59:54
    Oddechový čas pro hosty.
     
    59:38
    Rohlíkovo nahození dorážel před Rachůnkem Antoníček, domácí brankář ale předvedl další fantastický zákrok, když se roštěpem roztáhl na ledě a zabránil takřka jasnému gólu.
     
    59:06
    Dynamo nahodilo kotouč do útočného pásma, dlouho se o něj bojovalo v rohu. Nakonec puk nahodil na branku Oliva, ale Rachůnek vyrazil.
     
    58:28
    Nečas odjíždí na střídačku a Pardubice hrají v šesti!
     
    57:32
    Domácí obrana trochu zaspala a málem to bylo další přečíslení pro Dynamo. Jenže Kostka tak dlouho čekal s přihrávkou, že ze šance sešlo.
     
    56:51
    Vlastním napadáním a svou pracovitostí sobral Dominick Vašíček o kotouč pardubického obránce. Zakončení po ledě si sice Nečas pohlídal, přes to dostane na střídačce domácí útočník velkou pochvalu.
     
    55:47
    Přečíslení dva na jednoho řešil Rohlík přihrávkou ke vzdálenější tyči, ale Tobiáš nedokázal zakončit, jelikož dostal puk na dlouho hůl.
     
    54:35
    Malý se z vlastního pásma individuálně propracoval až do pásma Pardubic. Tam navíc nepříjemně pálil Sedláček, jehož střelu Nečas vyrazil ramenem.
     
    54:08
    Costa si nevšiml ležícího spoluhráče v útočném pásmu, tudíž byl odpískán ofsajd. Zároveň se z ledu těžce zvedá jeden z hostujících.
     
    53:34
    Zblokovaný pokus Šťastného skončil až v ochranné síti, nicméně Dynamo získalo alespoň vhazování v útočném pásmu.
     
    52:45
    Rozlílek sebral kotouč na vlastní modré obraně Komety a rozjel protiútok, jenže nepřesnou přihrávkou na Antoníčka se hosté o šanci připravili.
     
    51:43
    Dobrou práci odvedl Bartes, který znovu získal kotouč v útočném pásmu. Nečas pak pokryl střelu od modré čáry z hole Sedláčka.
     
    50:36
    Brno se skvělým napadáním dostalo znovu ke kotouči a ačkoliv nedokázalo vystřelit na Nečase, získalo pár desítek sekund hry daleko od své branky.
     
    50:13
    Až nyní uklidňuje obrana Dynama hru a to je prostor pro vystřídání obou týmů.
     
    49:41
    Malý dokázal i v pádu přihrát Snášelovi, který střílel z levého kruhu. Přízemní střelu ale Nečas betonem vyrazil, Kometa však pokračuje v útočném pásmu.
     
    48:44
    Dynamo začíná více tlačit, další sekundy v útočném pásmu zaměstnaly Rachůnka především při střele Hrádka od modré čáry.
     
    47:19
    Od modré čáry poslal puk na Rachůnka Secký, ale tento pokus neměl moc nadějí na úspěch. Přízemní střelu si domácí brankář v poklidu pokryl.

    Ondřej Krásný

    Branky a nahrávky: 32. Žák (Fajmon, Holemý)


    HC Kometa Brno: Rachůnek (Kubík) – Fajmon, Holemý, Furch, P. Vašíček, Sedláček, Studený – Žák, Malenovský, Indrák, Snášel, Bartes, Dufek, Krška, Sedláček, Malý, Brabenec, D. Vašíček
    HC Dynamo Pardubice: Nečas (Kraus) – Hrádek, Oliva, Kubíček, Blažej, Secký, Kaštánek – Hledík, Rouha, Rozlílek, Antoníček, Tobiáš, Costa, Kostka, Rohlík, Šír, Šťastný

    Rozhodčí: Obadal – Král', Smetková
    thejrc.org