Chabarovsk – Viťaz 2:3 (0:1 po s.n.) | Kunlun – Spartak Moskva 4:3 (po pr.) | Novosibirsk – Omsk 5:2 (kon.)
Barys – Jokerit 2:4 (kon.) | CSKA Moskva – Dynamo Moskva 2:1 (kon.) | Petrohrad – Kazaň 2:1 (2:1 po s.n.)
Riga – Čerepovec 0:1 (kon.)
konec
Barys Nur-Sultan
2:4 (0:0, 0:2, 2:2)
Jokerit Helsinky
Středa 04.12.2019, 14:30 • Barys Arena, Nur-Sultan • KHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 14:30.
     
    Hezké středeční odpoledne přeji všem příznivcům ledního hokeje. Dalšími zápasy dnes pokračuje KHL a my prostřednictvím tohoto textového online přenosu budeme sledovat utkání mezi týmy Barys Nur-Sultan a Jokerit Helsinky.
     
    Barys Nur-Sultan

    Domácí Barys Nur-Sultan je v tabulce ve Východní konferenci na pěkném třetím místě a další sezónu potvrzuje, že se s ním musí počítat mezi lepšími celky KHL. Na svém kontě mají jeho hokejisté dvaačtyřicet bodů za osmnáct výher a čtrnáctkrát pak prohráli. Poslední tři duely dnes domácí celek vyhrál. Dvakrát po prodloužení po stejném výsledku 2:1 na ledě soupeře. Nejprve v Magnitogorsku a hned na to i v Jekatěrinburgu. Naposledy hráči Nur-Sultanu vyhráli doma 5:1 nad Dinamem Minsk a dnes by na tuto výhru rádi navázali. Proti finskému Jokeritu to ale nebude rozhodně snadná záležitost.

    Nejproduktivnější hráči

    Roman Starčenko – 20 bodů (8+12)
    Corban Knight – 18 bodů (8+10)
    Darren Dietz – 16 bodů (6+10)
     
    Jokerit Helsinky

    Jokerit je v Západní konferenci na sedmém místě se ziskem devětatřiceti bodů. Tabulkově je sice hůře umístěn, ale na svého soupeře v sousední konferenci ztrácejí tři body. Dalo by se tedy říci, že dnes půjde o vyrovnaný souboj. Hosté mají na svém kontě sedmnáct výher a patnáctkrát pak odešli z ledu jako poražený tým. Hráči Jokeritu z Helsinek po domácí prohře 1:4 s Novosibirskem v posledním odehraném utkání zabrali a zvítězili na ledě Ufy těsně 3:2. Dnes se tak pokus v Nur-Sultanu na tento úspěch navázat. Čeká nás zajímavý duel, který si rozhodně nenechte ujít.

    Nejproduktivnější hráči

    Brian O'Neill – 21 bodů (11+10)
    Mikko Lehtonen – 20 bodů (8+12)
    Peter Regin – 18 bodů (6+12)
     
    Vzájemná utkání

    V loňské sezóně se oba celky utkaly dvakrát a pokaždé se z výhry radoval Barys Nur-Sultan, v loňském roce ještě jako Astana. Hosté tak mají svému soupeři na jeho ledě dnes co oplácet.
     
    Československá stopa v utkání

    V tomto duelu na československou stopu nenarazíme. V ani jednom týmu totiž nepůsobí žádný český nebo slovenský hokejista. V uplynulé sezóně hájil barvy Barysu brankář Dominik Hrachovina, který se nedávno upsal extraligovému Liberci.
     
    Úvodní sestavy:

    Barys Nur-Sultan: Pasquale (H. Karlsson) – Metalnikov, Dietz (C), Ohtamaa, Makljukov, Kleščenko, Šalapov, Orechov – Akolzin, Boyd (A), Ševčenko – R. Starčenko (A), Knight, Videll – Michajlis, Šesťakov, Valk – Gurkov, Sagadejev, Petuchov – Musorov.

    Jokerit Helsinky: Kalninš (A. Niemi) – Lehtonen, A. Grant, Lööv, Lepistö (A), Reini, Kivistö – Joensuu, Regin (C), O'Neill – Savinainen, Kontiola, H. Ikonen – Haapala, Norman, Moses – Oksanen, Pihlström, Anttila (A) – Halme.

    Rozhodčí: Bukin, Rogačjov – Goljak, Novikov.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku v první třetině?

    Tipovat můžete do začátku 1. třetiny.

     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:13
    Domácí se hned natlačili před branku hostů a Dustin Boyd dorážel střelu Dietze. Kalninš si však vše pohlídal a neinkasoval.
     
    00:59
    Až nyní se hosté dostali do útočného pásma, ale před Pasqualem nic nevymysleli. Znovu tak domácí hráči otáčejí hru na opačnou stranu.
     
    01:15
    Janis Kalninš musel opět do zákroku, když zastavil další pokus Nur-Sultanu a hra je pozastavena. Vhazovat se bude po jeho levé ruce.
     
    01:34
    Hosté lehce dostali do domácího teritoria, Grant ale z pravé strany netrefil zařízení a kotouč vypadl z pásma pryč, zpět do obrany se vrací zase hosté.
     
    02:29
    Brian O'Neill se dostal na levý kruh, klepl si o přihrávku, ta ale nepřišla a rázem tak končí další slibně se rodící akce Jokeritu.
     
    03:05
    Nyní se zase do šance dostali hráči Barysu a natlačili se před Kalninšovu klec. Dmitrij Ševčenko ho sice neohrozil svou střelou, přesto brankář Jokeritu raději hru pozastavil.
     
    03:35
    Steve Moses už se dostal do slibné příležitosti, jeho technická střela z vrcholu pravého kruhu byla zastavena obranou Barysu, která pomohla svému brankáři.
     
    05:10
    Akce střídala akci a v té další se opět ocitli hráči finského týmu, Marko Anttila ale nedokázal Pasqualeho po zemi překonat.
     
    06:31
    Roope Reini nahodil kotouč před domácí branku, kde se snažil dorážet Lehtonen, ale Pasquale si vše pohlídal a puk zastavil.
     
    07:00
    Následuje první komerční přestávka.
     
    07:15
    Steve Moses se prodral po pravé straně až před branku domácích, kde vyslal střelu a u brankoviště ji ještě tečoval Peter Regin, ovšem Pasquale si opět poradil.
     
    07:30
    Henri Ikonen byl v další hostující šanci, zblízka ale na brankáře Nur-Sultanu nevyzrál.
     
    08:29
    Brian O'Neill se protáhl kolem pravého kruhu, nakonec do něj jen šťouchl, neměl tolik síly ke střele, protože to měl na dlouhou hůl.
     
    09:19
    Teď už mají kotouč zase domácí a míří s ním před branku soupeře. Obrana Jokeritu se už chystá k případnému obrannému zákroku.
     
    09:59
    Mikko Lehtonen si sjel do mezikruží, ale ke střele tam se nedostal, hned na to pak domácí celek přenáší hru před branku Jokeritu.
     
    10:15
    Nic z toho nebylo a nyní se vše zase bude odehrávat před domácí klecí, kam směřuje útok Helsinek.
     
    11:25
    Dmitrij Gurkov si sjel do mezikruží a vyslal nebezpečnou střelu na branku Jokeritu, ale Kalninš pohotovým zákrokem šanci Barysu zastavil.
     
    12:17
    Následuje další komerční přestávka.
     
    12:29
    Znovu se před Kalninše natlačil Gurkov, ale jeho přízemní pokus se otřel o beton brankáře Jokeritu a hosté pak otáčejí hru.
     
    13:18
    Hosté neudrželi puk v útočném pásmu a na druhou stranu šli rychle domácí. Do třetice střílel Gurkov, avšak opět nebyl úspěšný.
     
    13:24
    Marko Anttila se od zadního mantinelu přemístil před Pasqualeho branku, ale obrovitý finský útočník nakonec nezakončil přesně.
     
    14:21
    Arkadij Šesťakov svižnou ranou vyslal na branku soupeře další pokus, ale Pasqualemu pomohla pozorná obrana.
     
    15:02
    Vhazovalo se ve středním pásmu blíže brance Barysu. Hosté se ale před Pasqualeho vůbec nedostali a o kotouč přišli. Následně pak si na druhé straně nepřesně počínal i domácí celek.
     
    15:52
    Blíží se pomalu závěr první třetiny a stále jsme se nedočkali žádné branky. Oba gólmani tak drží svá čistá konta.
     
    16:25
    A to ani po další střele Ikonena, která byla nebezpečná.
     
    17:15
    Anttila prostrčil puk na Viktora Lööva, jenž si sjel blíže brankáři Barysu, ale nedokázal prostrčit kotouč mezi jeho betony.
     
    17:56
    Vyloučení v týmu Barys Nur-Sultan (Arkadij Šesťakov – 2 min., krosček).
     
    18:00
    Jako první mají k dispozici přesilovou hru hosté při vyloučení Šesťakova a už se nastěhovali před jejich branku.
     
    18:29
    Domácí znovu získali puk a poslali ho až před branku Jokeritu. Šetří tak další vteřiny ze svého oslabení.
     
    19:00
    Hraje se poslední minuta první třetiny.
     
    19:56
    Domácí jsou v plném počtu a v závěru první části hry tak zvládli své první oslabení.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku ve druhé třetině?

    Tipovat můžete do začátku 2. třetiny.

     
    První třetina, která nepřinesla ani jednu branku, je za námi. Oba celky si vypracovaly nějaké šance, avšak ani jednu z nich v gól nepřetavily. Uvidíme, co nám přinese druhá třetina, která začne přibližně v 15:20.
     
    Střely na branku: 9 – 14
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:34
    Hosté se dostali do útočného pásma kde zahrozil Jesse Joensuu, avšak Pasquale si poradil a jeho pokus po zemi zneškodnil. Následně je hra přerušena.
     
    20:48
    Vyloučení v týmu Jokerit Helsinky (Jesse Joensuu – 2 min., sekání).
     
    20:48
    Sám Joensuu o chvilku později odjel na střídačku, protože sekl soupeře a přesilovku si zahrají také hráči Barysu.
     
    21:10
    Nur-Sultanští se uhnízdili před Kalninšem, pokus Linuse Vidella končí mimo tři tyče. Poté se hosté bleskově osvobozují a posílají puk a až před Pasqualeho branku.
     
    21:40
    Na pravé straně švihl do střelu Curtis Valk, ale i on se mezi tři tyče netrefil. Vzápětí pak získala puk domácí obrana a poslala ho až před Pasqualeho.
     
    22:15
    Další dobrý obranný zákrok hostů a puk opět letí až před domácí klec.
     
    22:32
    Nikita Michajlis střílel z pravého kruhu a jeho střelu zastavil Kalniš. Hned na to pak nechal hru přerušit. Vhazuje se po jeho levé ruce.
     
    22:48
    Hosté jsou v plném počtu.
     
    23:25
    Anton Sagadějev pláchl po levé straně do útočného pásma a jeho následná rána končí vedle levé tyče Kalninšovy branky.
     
    24:15
    Hostující brankář se musel mít na pozoru, proti němu vystartoval Dustin Boyd, ale tváří v tvář brankáři Jokeritu nebyl nakonec úspěšný.
     
    25:23
    Jokerit právě vstřelil branku!
    Hosté otevírají účet tohoto zápasu. JOHN NORMAN napřáhl na pravém kruhu, když dostal efektní přihrávku od Haapaly a jeho střelecký pokus zapadl až za Pasqualeho záda – 0:1. Asistence: Henrik Haapala a Steve Moses.
    25:23 John NORMAN - 0:1
     
    26:03
    Po další nebezpečné střele Jokeritu je hra pozastavena a následuje komerční přestávka.
     
    26:27
    Kalninš musel vytasit zákrok po jedovce soupeře a nechal hru pozastavit a také se bude vylučovat.
     
    26:27
    Vyloučení v týmu Barys Nur-Sultan (Dmitrij Ševčenko – 2 min., vysoká hůl).
     
    26:34
    Jedovku od modré čáry sklepl Pasquale do rohu a poté se hned domácí celek osvobozuje. Jokerit tak další akci zakládá z hloubi vlastního obranného pásma.
     
    27:09
    Steve Moses se prodral do útočného pásma, z levé strany ale nevystřelil. Hledal lépe postaveného spoluhráče, který nakonec na puk nedosáhl.
     
    27:58
    Domácí se osvobodili a pro puk do obranného pásma pak spěchá Jokerit.
     
    28:15
    Dustin Boyd se natlačil před branku Kalninše a jeho pokus končí v jeho lapačce. Hra je opět pozastavena a vhazuje se po levé ruce brankáře Jokeritu.
     
    28:27
    Domácí celek je v plném počtu.
     
    29:04
    Steve Moses posílal puk na modrou čáru, ale adresát ho nezachytil a nakonec skončil ve středním pásmu.
     
    29:51
    Takřka v polovině základní hrací doby hosté vedou stále rozdílem jedné jediné přesné trefy a před chvílí se dostali do další šance, kterou pokryl Pasquale.
     
    30:28
    Do mezikruží se z ničeho nic dostal Petri Kontiola, ale obrana Barysu mu ve střele zabránila.
     
    30:58
    Hosté se dostali k dalšímu pokusu před brankou Pasqualeho, ale ten si znovu poradil a na druhé straně pak zasahoval tak Kalninš, jenž si pokryl pokus Boyda.
     
    31:45
    Corban Knight vybojoval puk v rohu a poslal ho Starčenkovi, ale domácí nakonec neudrželi útočné pásmo a puk končí v neutrální zóně.
     
    32:29
    Znovu agilní Petri Kontiola přebruslil obránce domácích, střela z pravé strany pak zapadla jen do boční sítě Pasqualeho branky.
     
    33:11
    Alexej Makljukov se vydal do obranného pásma, aby zachytil puk. A poté se jal k založení další akce Barysu, ale domácí si přesně nepočínali.
     
    33:22
    Následuje další komerční přestávka.
     
    33:29
    Peter Regin dostal nabito na levý kruh a na nic nečekal. Jeho následný nebezpečný pokus pak končí na brankáři Barysu, jenž sklapl betony a podržel svůj tým.
     
    33:45
    Dustin Boyd zblízka švihl do puku, ale ten skončil jen na obraně hostů. Ti poté ihned spěchali do akce před brankou Barysu.
     
    34:17
    Alex Grant pohotově zareagoval u nepřesné přihrávky domácích a vypíchl puk. Jenže se s ním do útočného pásma nedostal.
     
    35:25
    Steve Moses vyjel z levého kruhu, ale byl tísněn obranou Barysu, ta nepustila hostujícího hráče do zakončení.
     
    36:11
    Na druhé straně pak nemusel zasahovat Kalninš, jenž pokryl pokus Nikity Michajlise.
     
    36:27
    Po zákroku Kalninše se vhazovalo před jeho brankou, domácí se sice nedostali ke střele, ale přesto brankář Jokeritu podržel kotouč a až poté ho poslal spoluhráčům.
     
    37:00
    Darren Dietz byl ve středním pásmu zastaven obranou hostů a nedostal tak puk do útočného teritoria.
     
    37:38
    Jokerit právě vstřelil branku!
    Helsinští navyšují svůj náskok a jdou do dvoubrankového náskoku. BRIAN O'NEILL šikovně objel branku a poté zakončil z úhlu u pravé tyče Pasqualeho, který nakonec nedokázal této šanci hostů zabránit – 0:2. Bez asistence.
    37:38 Brian O'NEILL - 0:2
     
    37:42
    Hosté se dostali do dvoubrankového náskoku a domácí tak mají co dohánět.
     
    38:27
    Hráči Jokeritu ožili a znovu se natlačili před branku domácích, ale Pihlströmova střela končí jen na brankáři Barysu.
     
    38:54
    Vyloučení v týmu Jokerit Helsinky (Antti Pihlström – 2 min., nedovolené bránění).
     
    39:00
    Hraje se poslední minuta druhé třetiny.
     
    39:26
    Domácí se ještě dostali před branku hostů, kde chvíli kombinovali, ale jejich další akce končí na Kalninšovi.
     
    39:57
    Stále jsou hráči Barysu před finskou klecí, už ale nestihnou zakončit.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku ve třetí třetině?

    Tipovat můžete do začátku 3. třetiny.

     
    Také druhá třetina je minulostí a v ní jsme se už dočkali branek. Obě padly do domácí sítě. Hosté se tak dostali do dvoubrankového náskoku a budou se snažit ho ještě navýšit nebo minimálně udržet. Rozhodně mají k výhře blíže, než domácí. Ti se ale ještě budou snažit se zápasem něco udělat. Čeká nás tak zajímavá třetí třetina, která začne přibližně v 16:10.
     
    Střely na branku: 18 – 26
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:58
    Hosté si vypracovali hned v úvodu třetí třetiny další šanci, při které musel zasahovat Pasquale.
     
    41:30
    Na druhé straně se naopak hosté museli bránit akci Barysu, který si před Kalninšem počínal hodně nebezpečně.
     
    42:00
    Henri Ikonen se dostal těsně před branku Barysu, jeho příklep ale končí jen mimo tři tyče. Do akce na druhé straně tak uhánějí zase domácí.
     
    42:45
    Od vlastní branky šli do další akce hráči Jokeritu, kteří jsou stále hodně aktivní, ovšem obrana Nur-Sultanu jim zabránila přesněji zakončit.
     
    44:07
    Barys právě vstřelil branku!
    Drama je na světě, domácí se Jokeritu dostávají na dostřel jediné branky. Krásná akce ROMANA STARČENKA, který převzal puk ve vlastním obranném pásmu, předvedl sólo přes celé kluziště, obešel obranu hostů a poté zakončil kolem pravého betonu Janise Kalninše – 1:2. Bez asistence.
    44:07 Roman STARČENKO - 1:2
     
    44:50
    No domácí tento gól nakopl a záhy se dostali do další šance před hostující klecí, ale tentokráte si své brankoviště Kalninš pohlídal.
     
    46:05
    Hosté nechtějí, aby domácí celek vyrovnat a nyní se snažili svou další akci přetavit v branku, ale opět byla obrana Barysu pozorná.
     
    46:28
    Nyní následuje další komerční přestávka.
     
    46:38
    Po zákroku domácího brankáře byla hra pozastavena a vhazovalo se před Pasqualem.
     
    47:01
    Hosté před ním nezakončili a naopak hned na druhé straně čelili další střele domácích, Dmitrij Ševčenko ale střílel vedle.
     
    47:38
    V obranném pásmu Barysu hosté nezachytili puk a do akce se vydali hosté. Curtis Valk vyslal střelu na Kalninše, ale nebyl úspěšný.
     
    47:55
    Následně pak se domácí dopustili ofsajdové pasti a hra byla vykázána zpět do neutrální zóny.
     
    48:44
    Další pokus hostů. Ale Pasquale má puk ve své moci a po zákroku zastavil hru.
     
    49:24
    Roope Reini nahodil kotouč do středního pásma a poté si ho převzali útočníci Jokeritu, ale před Pasqualem nezahrozili.
     
    50:14
    Další komerční přestávka.
     
    51:52
    Domácí odvrátili další útok hostů a vydali se před branku Kalninše.
     
    52:30
    Vyloučení v týmu Jokerit Helsinky (Antti Pihlström – 2 min., hákování).
     
    52:30
    Domácí mají ideální možnost, jak se dostat k vyrovnání. Díky Pihlströmově faulu si zahrají početní výhodu.
     
    52:57
    Jokerit právě vstřelil branku!
    Po nepřesné střele Dietze se puk odrazil od Kalninše a dostal se k němu MARKO ANTTILA. Obrovitý hostující útočník se pak dostal do samostatné akce a zblízka ve vlastním oslabení prostřelil Pasqualeho – 1:3. Asistence: Janis Kalninš.
    52:57 Marko ANTTILA - 1:3
     
    54:30
    Jokerit je v plném počtu a rozhodně se za tohle oslabení nezlobí. Díky němu totiž hosté získali dvoubrankový náskok.
     
    54:43
    Postavení mimo hru Boyda a hra se stěhuje do středního pásma, kde se za malý okamžik bude vhazovat.
     
    55:35
    Vyloučení v týmu Jokerit Helsinky (Jesse Joensuu – 2 min., krosček).
     
    55:34
    Domácí nemají na co čekat a musejí všechny své poslední díly vrhnout do útoku. Nyní mají další početní výhodu a pokusí se dostat na kontaktní branku.
     
    56:02
    Atte Ohtamaa svižnou střelu poslal puk jen do betonu Kalninše.
     
    56:46
    Barys právě vstřelil branku!
    Nyní už přesilovku domácí celek využívá a dostává se na dostřel jediné branky. CURTIS VALK dostal od Vidella přihrávku na pravý kruh a jeho svižná rána končí za Kalninšovými zády – 2:3. Asistence: Linus Videll a Atte Ohtamaa.
    56:46 Curtis VALK - 2:3
     
    57:00
    Domácí mají na srovnání ještě tři minuty hrací doby. Nyní se bude vhazovat před Kalninšem.
     
    57:16
    Skrumáž před hostující brankou. Kalninš se však proti Gurkovově dorážce dobře zorientoval a dostal puk pod kontrolu. Následně pak přerušil hru.
     
    57:21
    Stále drží domácí celek útočné pásmo, ale po chvilce se hosté dokázali dostat na kotouč a zavezli ho hodně daleko od Kalninšovy klece.
     
    58:00
    Hrají se poslední dvě minuty třetí třetiny.
     
    58:34
    Barys si bere oddechový čas.
     
    58:34
    Pasquale je na střídačce a Barys to zkouší se šesti bruslaři v poli a bez brankáře.
     
    59:22
    Jokerit právě vstřelil branku!
    Je hotovo. Hosté ubránili akci Barysu a vytáhli puk do středního pásma. Poté ho dostal na svoji hůl MARKO ANTTILA, jenž si nabruslil na pravý kruh a poté bez větších problémů zakončil do prázdné domácí klece a připsal si tak druhý gól v dnešním duelu – 2:4. Asistence: Veli-Matti Savinainen a Janis Kalninš.
    59:22 Marko ANTTILA - 2:4
     
    Konec zápasu.
     
    Je dobojováno. Hosté sice čelili kontaktní brance Barysu, ale dokázali tlak domácích ustát a svou výhru pak pečetili střelou do odkryté branky. Jokerit si tak z ledu Nur-Sultanu odváží oba body, Barys naopak zůstal bez zisku jediného bodu.
     
    Střely na branku: 30 – 35
     
    Dnešní utkání sledovalo 4 673 diváků.
     
    Československá stopa v utkání

    V tomto zápase jsme nezaznamenali československou stopu. V ani jednom týmu nepůsobí žádný český nebo slovenský hokejista.
     
    To je pro tuto chvíli z mé strany už vše. Přeji hezký zbytek středečního dne a u dalších online přenosů z hokeje se budu těšit zase na shledanou. (16:55:26)

    Vendula Zdražilová

    Branky a nahrávky: 45. R. Starčenko, 57. Valk (Videll, Ohtamaa) – 26. Norman (Haapala, Moses), 38. O'Neill, 53. Anttila (Kalninš), 60. Anttila (Savinainen, Kalninš)


    Barys Nur-Sultan: Pasquale (H. Karlsson) – Metalnikov, Dietz (C), Ohtamaa, Makljukov, Kleščenko, Šalapov, Orechov – Akolzin, Boyd (A), Ševčenko – R. Starčenko (A), Knight, Videll – Michajlis, Šesťakov, Valk – Gurkov, Sagadejev, Petuchov – Musorov.
    Jokerit Helsinky: Kalninš (A. Niemi) – Lehtonen, A. Grant, Lööv, Lepistö (A), Reini, Kivistö – Joensuu, Regin (C), O'Neill – Savinainen, Kontiola, H. Ikonen – Haapala, Norman, Moses – Oksanen, Pihlström, Anttila (A) – Halme.

    Rozhodčí: Bukin, Rogačjov – Goljak, Novikov

    Diváci: 4 673
    thejrc.org