Toronto – Colorado 1:3 (kon.) | Pittsburgh – St. Louis 3:0 (kon.) | Edmonton – Ottawa 2:5 (kon.)
Los Angeles – Washington 1:3 (kon.)
konec
Edmonton Oilers
2:5 (1:0, 1:3, 0:2)
Ottawa Senators
Čtvrtek 05.12.2019, 03:30 • Rogers Place, Edmonton • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    58:38
    Další pokus Draisaitla neprošel přes Borowieckiho. Problémy pro Ottawu tím ale neskončily, protože DeMelo u brankoviště zbytečně srazil na zem McDavida a řekl si o zbytečný trest za nedovolené bránění.
     
    57:06
    James Neal v pokračující hře čtyři na tři dostal nabito do pravého kruhu, odkud trefil bližší tyč!
     
    56:49
    S tresty se teď pořádně roztrhl pytel! Hainsey zastavil Klefbomovu přihrávku a rukou vyhodil puk do středního pásma, což pravidla rozhodně nepovolují.
     
    56:37
    Další faul na Haase! Domácí útočník byl při drzém průniku zahákován Zajcevem a Oilers si tak vyzkouší hru čtyři na tři.
     
    55:44
    Leon Draisaitl korunoval jeden z nejhorších výkonů v sezóně držením Naměstnikova. Jeho kouč Dave Tippett už tuší, že všechny naděje na bodový zisk jsou pryč.
     
    55:12
    Gaëtan Haas si šteloval puk na střelu, přičemž byl podražen Chabotem. Domácí mají jednu z posledních šancí na oživení naděje.
    51:47 Vladislav NAMĚSTNIKOV - 2:5
     
    51:47
    Ottawa právě vstřelila branku!
    Osm minut před koncem začíná být pomalu rozhodnuto! Klefboma zradil odraz nahozeného puku od zadního mantinelu. Kotouč nechal za sebou pro Tierneyho, jenž bekhendem přihrál přes tři hráče k vzdálenější tyči a úplně volný VLADISLAV NAMĚSTNIKOV s přehledem trefil odkrytý kout branky. Asistence: Chris Tierney, Tyler Ennis.
     
    48:52
    Brady Tkachuk dostal od Pageaua krátkou přihrávku zpoza branky. Smith se pravou rukou na poslední chvíli přesunul a podle všeho udržel puk na brankové čáře. Vše se ještě zkoumá u videa.
    41:30 Anthony DUCLAIR - 2:4
     
    41:30
    Ottawa právě vstřelila branku!
    Hosté opět odskakují na dvougólový rozdíl! Vše začalo u další ztráty ve středu hřiště, po které Ennis z otočky branku sice netrefil, ale ANTHONY DUCLAIR už si při rutinní dorážce věděl rady. Bývalý útočník Arizony a Columbusu dává už jedenáctý gól v ročníku. Asistence: Tyler Ennis.
    37:36 Oscar KLEFBOM - 2:3
     
    37:36
    Edmonton právě vstřelil branku!
    Oilers využívají přesilovou hru a alespoň částečně napravují zpackaný průběh druhé třetiny! James Neal z osy hřiště rozdal puk na Gagnera, který vyzval ke střele od modré čáry OSCARA KLEFBOMA a ten při své druhé trefě v sezóně propálil vše, co mu stálo v cestě. Asistence: Sam Gagner, James Neal.
     
    36:12
    Tato situace by mohla Edmontonu hodně pomoci! Za vysokou hůl totiž míří za katr BRady Tkachuk a Sens se budou muset vypořádat s třetím oslabením.
     
    31:42
    Tři inkasované góly za necelých sedm minut vyhnaly z branky Koskinena, na jehož místo jde čerstvě uzdravený Mike Smith.
    31:42 Tyler ENNIS - 1:3
     
    31:42
    Ottawa právě vstřelila branku!
    No to jsou věci, takovýto průběh druhé třetiny si asi představoval jen málokdo! Leon Draisaitl propadl u útočné modré čáry, čehož DeMelo využil k okamžité přihrávce před rozjetého Browna. Ten zprava naservíroval přihrávku TYLERU ENNISOVI, jenž si puk bruslí zpracoval a pak s přehledem zavěsil za bezmocného gólmana. Asistence: Connor Brown, Dylan DeMelo.
    25:27 Connor BROWN - 1:2
     
    25:27
    Ottawa právě vstřelila branku!
    Tak to je pořádně ledová sprcha pro Oilers, kteří inkasují podruhé za pouhých jedenáct vteřin! Všechno začalo vyhraným buly od Tierneyho, který po rozehrávce od Hainseyho prodloužil puk nastartovanému CONNORU BROWNOVI a ten střelou z pravého kruhu opět našel mezírku mezi nohama domácího gólmana, který si poslední dvě situace za rámeček rozhodně nedá. Asistence: Chris Tierney, Ron Hainsey.
    25:16 Arťom ANISIMOV - 1:1
     
    25:16
    Ottawa právě vstřelila branku!
    V poslední vteřině přesilové hry je vyrovnáno! Colin White vydoloval puk z obrovského souboje u mantinelu a načal dobrou kombinační akci, během které vypršel trest Khairy. Naměstnikov nakonec přihrával z krátkého mantinelu na ARŤOMA ANISIMOVA a ten střelou z pravé strany zaskočil Koskinena, kterému propadl puk skulinkou mezi betony. Asistence: Vladislav Naměstnikov, Colin White.
     
    23:15
    Oilers na chvíli přichází o svého jediného úspěšného střelce. Jujhar Khaira inkasuje menší trest za hákování Chrise Tierneyho.
     
    17:20
    Také Ottawa se může těšit na první přesilovou hru. Za vysokou hůl ve tváři Duclaira bude pykat švédský zadák Adam Larsson.
     
    14:09
    Tohle se videokouči Senators příliš nepovedlo. Gagnerův ofsajd se nepotvrdil a Tkachuk tak musí odsedět dvouminutový trest za zdržování hry.
     
    14:09
    Senators si ale vybírají výzvu, protože se jim zdálo, že byl Sam Gagner v postavení mimo hru!
    14:09 Jujhar KHAIRA - 1:0
     
    14:09
    Edmonton právě vstřelil branku!
    Byla to jen otázka času, kdy se domácí dostanou do vedení! Gagner u útočné modré vymyslel chytrý oblouček na Draisaitla, který v brejku dvou na nikoho ještě předložil puk na JUJHARA KHAIRU a ten ho snadno uklidil za přesunujícího se Andersona. Asistence: Leon Draisaitl, Sam Gagner.
     
    10:22
    Connor McDavid projel osou hřiště jako nůž máslem a hosty zachránila od inkasovaného gólu až trefená branková konstrukce!
     
    09:57
    Poprvé o sobě dal vědět McDavid, jehož parádní průnik zastavil až Andersonův zákrok. Domácí kapitán byl navíc seknut Naměstnikovem, takže si Oilers zahrají přesilovku.

    Michal Břuchanský

    Branky a nahrávky: 15. Khaira (Draisaitl, Gagner), 38. Klefbom (Gagner, Neal) – 26. Anisimov (Naměstnikov, White), 26. Co. Brown (Tierney, Hainsey), 32. Ennis (Co. Brown, DeMelo), 42. Duclair (Ennis), 52. Naměstnikov (Tierney, Ennis)


    Edmonton Oilers: Koskinen (32. M. Smith) – A. Larsson, Klefbom, Bear, Nurse (A), Persson, K. Russell – J. Archibald, McDavid (C), Neal – Gagner, Draisaitl (A), Khaira – Chiasson, Sheahan, Nygård – P. Russell, Haas, M. Granlund.
    Ottawa Senators: C. Anderson (A. Nilsson) – Hainsey (A), Chabot, N. Zajcev, Borowiecki (A), DeMelo, Brännström – Duclair, Pageau (A), B. Tkachuk – White, Anisimov, Naměstnikov – Co. Brown, L. Brown, N. Paul – Beaudin, Tierney, Ennis.

    Rozhodčí: Morton, Kozari – Murchison, Toomey
    thejrc.org