Plzeň – Kometa Brno 4:2 (kon.) | Zlín – Mountfield HK 0:4 (kon.) | K. Vary – Vítkovice 9:1 (kon.)
Liberec – Třinec 5:0 (kon.) | Olomouc – Litvínov 3:1 (kon.) | Kladno – Mladá Boleslav 3:1 (kon.)
konec
Bílí Tygři Liberec
5:0 (0:0, 1:0, 4:0)
HC Oceláři Třinec
Pátek 06.12.2019, 18:00Tipsport extraliga • 25. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    59:39
    Liberečtí dohrají tento zápas v početní výhodě. Na trestnou lavici usedl David Musil (TRI) za nesportovní chování.
    57:26 Radan LENC - 5:0
     
    57:26
    Liberec právě vstřelil branku!
    Home Credit Arena je na nohou, Tygři vstřelili v oslabení pátou branku! Tomáš Filippi při přečíslení 2 na 1 krásně našel RADAN LENC, proti jehož střele se Nick Malík nedokázal přesunout. Asistence: Tomáš Filippi.
     
    56:32
    Početní výhodu si před koncem zkusí i hosté. Na trestnou lavici míří domácí kapitán Petr Jelínek za podrážení.
     
    55:10
    Libor Hudáček už byl v dobré pozici na vrcholku pravého kruhu, ještě ale hezky našel Radana Lence, který byl sám před Malíkem, bekhendovým pokusem na něj však nevyzrál!
     
    54:24
    Severočeši si zahrají další přesilovku. Na trestnou lavici usedl Vladimír Dravecký (TRI), jenž se provinil krosčekem.
     
    53:58
    Třinec se po delší době dostal do větší šance! Matěj Stránský se prokličkoval až před Hrachovinu, puk za něj ale nedotlačil!
     
    48:03
    Liberečtí můžou navýšit své vedení v přesilovce. Za podrážení putuje na trestnou lavici Martin Gernát (TRI).
    45:03 Marek ZACHAR - 4:0
     
    45:03
    Liberec právě vstřelil branku!
    A další gól v rychlém sledu! Liberecký rychlík MAREK ZACHAR se rozjel ve středním pásmu, dostal se až před Nicka Malíka, kterého bekhendovou střelou mezi betony překonal. Asistence: Tomáš Hanousek.
     
    43:48
    Střídání v týmu HC Oceláři Třinec: ze hřiště odchází Petr Kváča, přichází Nick Malík.
    43:48 Michal BIRNER - 3:0
     
    43:48
    Liberec právě vstřelil branku!
    A je to o tři branky! Po střele Hudáčka se k puku v prostoru mezi kruhy dostal Ordoš, který ještě krásně našel volného MICHALA BIRNERA, před nímž už byla jen prázdná branka. Asistence: Jan Ordoš, Libor Hudáček.
    43:18 Jan ŠÍR - 2:0
     
    43:18
    Liberec právě vstřelil branku!
    Tygři vedou o dvě branky! Ladislav Šmíd dlouho na modré čáře míchal s kotoučem, nakonec ho poslal na Kváču, který ho vyrazil pouze na hůl JANA ŠÍRA, jenž se z mezikruží nemýlil. Situace ještě musela být zkoumána u videa, nakonec byl však gól uznán. Asistence: Ladislav Šmíd.
     
    36:09
    Oceláři mohou vyrovnat v přesilovce. Na trestnou lavici usedl Libor Hudáček (LIB) za vysokou hůl.
    35:28 Petr KOLMANN - 1:0
     
    35:28
    Liberec právě vstřelil branku!
    Tygři jdou do vedení! Nahození Hanouska od modré čáry před brankou za záda Kváčy tečoval sváteční střelec PETR KOLMANN, který si tak přispal první gól letošní sezóny. Asistence: Tomáš Hanousek, Marek Zachar.
     
    32:58
    Další velká šance Bílých Tygrů! Jaroslav Vlach dostal hezkou přihrávku na modrou čáru a mířil sám na Kváču, jenže ten jeho přízemní střelu chytil!
     
    29:41
    Jan Ordoš se hned po buly dostal až před Kváču, kotouč ještě přenechal Michalu Birnerovi, jehož střelu z mezikruží ale třinecký gólman lapil! Domácí by tyhle neproměněné šance v dalším průběhu zápasu ještě mrzet.
     
    26:30
    Přesilovka hostů je u konce. Na trestnou lavici míří Petr Vrána (TRI) za držení protihráče.
     
    24:56
    Třinečtí si zahrají přesilovku. Lukáš Krenželok (LIB) nedovoleně zastavil Šimona Stránského a jde za to na dvě minuty pykat na trestnou lavici. Domácí fanoušci s tímto verdiktem nejsou vůbec spokojeni.
     
    22:57
    Po střele Ronalda Knota od modré čáry se k dorážce dostal Libor Hudáček , před nímž už stála odkrytá branka, Oceláři ale s vypětím všech sil kotouč před brankovou čárou zastavili!
     
    15:41
    Další šance aktivního Jana Ordoše! Michal Birner ho z levé strany našel před brankou, Petr Kváča však střelu mladého útočníka dokázal vyrazit!
     
    15:01
    Po další strkanici v rohu kluziště bude rozhodčí vylučovat. Na trestnou lavici putují Ladislav Šmíd (LIB) a Patrik Hrehorčák (TRI). Oba tam stráví čtyři minuty za hrubost. Bude se pokračovat v pěti na každé straně.
     
    12:00
    Jan Ordoš se vřítil do útočné třetiny, prokličkoval se až na vrcholek pravého kruhu, odkud vyslal jedovatou ránu, která jen těsně minula pravou tyč Kváčovy branky!
     
    08:40
    Obrovská šance Libereckých v oslabení! Třineckým se nepovedla rozehrávka, čehož využil Radan Lenc, který stal před poloodkrytou brankou, trefil však pouze tyčku!
     
    04:56
    Adam Musil u mantinelu tvrdě srazil Ondřeje Kovařčíka, za což si vysloužil trest do konce utkání za zásah do oblasti hlavy a krku. Třinečtí si zahrají čtyřminutovou přesilovku.
     
    04:40
    První větší šance zápasu! Dominik Hrachovina vyrazil kotouč jen na hůl Petra Vrány, ten ale před poloprázdnou brankou promáchl!
    Marken.cz

    Vladimír Vykoukal

    Branky a nahrávky: 36. Kolmann (T. Hanousek, M. Zachar), 44. Šír (Šmíd), 44. Birner (Ordoš, L. Hudáček), 46. M. Zachar (T. Hanousek), 58. Lenc (Filippi)


    Bílí Tygři Liberec: Hrachovina (Peters) – Knot, Šmíd (A), Graborenko, Derner, Kolmann, T. Hanousek – Birner (A), L. Hudáček, Ordoš – Lenc, Filippi, Marosz – M. Zachar, P. Jelínek (C), L. Krenželok – Šír, A. Musil, J. Vlach – D. Špaček.
    HC Oceláři Třinec: Kváča (44. Malík) – Gernát, Kundrátek, M. Doudera, Krajíček (C), Galvinš, D. Musil, Zahradníček – Hrehorčák, P. Vrána, M. Stránský – Dravecký, Marcinko (A), Hrňa – Chmielewski, M. Kovařčík, O. Kovařčík – Adamský (A), Novotný, Martynek.

    Rozhodčí: Hodek, Sýkora – Frodl, Komárek
    thejrc.org