Lille – Brest 1:0 (kon.) | Nîmes – Lyon 0:4 (kon.)
konec
Nîmes Olympique
0:4 (0:1)
Olympique Lyon
Pátek 06.12.2019, 20:45 • Stade des Costières, Nîmes • Francouzská Ligue 1 Uber Eats • 17. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 20:45.
     
    Zdravím všechny fotbalové fanoušky. Ligue 1 má na programu 17. kolo a my budeme sledovat duel mezi Nimes a Lyonem. Mírným favoritem je hostující celek, ale uvidíme, jak to celé nakonec dopadne.
     
    Nîmes Olympique se zatím v této sezoně hodně trápí. Domácí celek zatím nasbíral 12 bodů a nachází se na předposledním 19. místě, takže by dnes potřeboval nutně bodovat. Z patnácti kol ale domácí vyhráli pouze dvakrát a naposledy domácí vyhráli 21. září, kdy porazili 1:0 Toulouse. V posledním kole hrál celek Nimes na hřišti Bordeaux a byla z toho vysoká prohra 0:6.
     
    Olympique Lyon je na tom o něco lépe, ale ani hostům se nedaří podle představ. Hostující celek má 22 bodů a nachází se až na desáté pozici, takže i Lyon potřebuje nutně zabrat a získat všechny tři body. V posledním kole Lyon hrál doma s Lille a byla z toho prohra 0:1, takže hosté mají dnes co napravovat.
     
    Poslední vzájemné zápasy

    Nîmes – Lyon 2:3
    Lyon – Nîmes 2:0
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů obdrží první žlutou kartu v prvním poločase?

    Tipovat můžete do začátku 1. poločasu.

     
    Úvodní sestavy:

    Nîmes Olympique: Bernardoni – Paquiez, Briancon, P. Martinez, Miguel – Ferhat, Fomba, Valls, Philippoteaux – Buadés, Ripart.
    Náhradníci: Dias – Denkey, Ben Amar, Duljević, Sainte-Luce, Valério, Valls.

    Olympique Lyon: A. Lopes – Tete, J. Andersen, Denayer, Rafael – Mendes, Caqueret – B. Traoré, Depay, Aouar – M. Dembélé.
    Náhradníci: Racioppi – Marcelo, Jean Lucas, Reine-Adélaïde, Terrier, Tousart, Bard.

    Rozhodčí: Thual – Haquette, Lombard.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    2
    U rohového praporku došlo k souboji mezi Zinedinem Ferhatem a Jasonem Denayerem. Hostující hráč byl úspěšnější, a tak se hra otáčí.
     
    3
    Zakončení domácího mužstva doskákalo až k brance, kde se míče chopil Anthony Lopes. Lyon následně hru otočil, ovšem na útočné polovině došlo k zbytečnému faulu.
     
    5
    Červenou kartu dostává Theo Valls (Nîmes Olympique), který ve středovém kruhu došlápl spodní částí kopačky na stehno soupeře.
     
    8
    Maxence Caqueret vymyslel přihrávku na hranici šestnáctky, kam si naběhl Moussa Dembélé. Jeho pokus zamířil asi metr od zadní tyče.
     
    10
    Po standardní situaci zamířil balon do levé části šestnáctky, kde se nacházel Anthony Briancon, který okamžitě vystřelil. Jeho pokus mířil do pravé části branky, ovšem Anthony Lopes předvedl parádní zákrok.
     
    13
    Domácí celek hraje v oslabení, ale před malou chvilkou mohl jít do vedení. Po chvíli přišla nepřesná přihrávka, a tak je na tahu Lyon.
     
    14
    Hráči v modrých dresech kombinovali na útočné polovině, až o míč přišel Houssem Aouar. Zatím se hraje hodně vyrovnaná partie.
     
    14
    Bertrand Traoré vnikl z pravé strany do šestnáctky, kde jej k zemi poslal Pablo Martinez. Lyon za malou chvilku bude Lyon rozehrávat pokutový kop!
     
    16
    Lyon právě vstřelil branku!
    Olympique z pokutového kopu otevírá stav zápasu! MEMPHIS DEPAY asi hodně studoval gól Antonína Panenky, protože dloubáčkem poslal balon doprostřed branky.
    16. Memphis DEPAY - 0:1
     
    17
    Žlutou kartu dostává Maxence Caqueret (Olympique Lyon), který u postranní čáry dohrál stojnou nohu soupeře.
     
    18
    Už to vypadalo, že se Moussa Dembélé požene za další šancí. Ovšem nepohlídal si ofsajdové postavení, a tak je akce Lyonu zastavená.
     
    19
    Kvůli červené kartě z páté minuty je Lyon na koni, naopak Nîmes se musí bránit. Dost možná jsme díky tomuto momentu přišli o napínavý náboj střetnutí.
     
    20
    Centr z levé strany srazil proti vlastní brance Anthony Briancon, který vyděsil svého brankáře. Paul Bernardoni se tak musel hodně natahovat k tyči.
     
    21
    Přihrávku za obranu dostal Memphis Depay, jenž postupoval blíže k brance. Jeho pokus z pravé části pokutového území zamířil do bližší tyče.
    21. Memphis Depay (LYO)
     
    23
    Hraje se střetnutí, které je hodně tvrdé. Oba celky si nedarují ani centimetr hrací plochy a hlavní sudí má tak spoustu práce.
     
    25
    Hostující celek je pochopitelně více u balonu, ale tentokrát se ještě nachází na vlastní polovině. Domácí mužstvo ale znovu rychle ustupovalo k vlastnímu pokutovému území.
     
    26
    Lyon se stále nachází u míče, ovšem nikam moc zatím nespěchají. Trpělivá hra zatím moc ovoce nepřináší, přesto jsou hráči v modrém ve vedení.
     
    28
    Na útočné polovině se soupeře elegantně zbavil Bertrand Traoré, který si míč pustil za sebe. Ovšem po chvíli nezvládl přihrávku na Memphise Depaye.
     
    29
    Renaud Ripart se hodně zlobí na hlavního rozhodčího, který neodpískal zákrok na něj. Domácí hráč postupoval směrem k hostující brance, ale po chvilce ho dostoupil další bránící hráč.
     
    30
    Pravačkou si Memphis Depay hodil míč na levou nohu a ze strany zakončil Pokus postrádal razanci a především mířil přesně do rukavic brankáře.
     
    31
    Zakončením z prostředka pokutového území se prezentoval Houssem Aouar, jehož pokus vyrazil Paul Bernardoni. Jenže celá akce byla zbytečná, protože se hostující hráč nacházel v ofsajdu.
     
    33
    Hráči v červených dresech jsou přišpendleni k vlastnímu pokutovému území. Další pas Lyonu mířil do šestnáctky, odkud byl míč odvrácen na rohový kop.
     
    34
    Centr od rohového praporku byl odvrácen, ovšem hostující mužstvo pokračuje v útoku. Jenže na pravé straně byl čistě odzbrojen Houssem Aouar.
     
    36
    Sledujeme neustále to samé! Lyon je neustále na útočné polovině a znovu bude moci rozehrávat rohový kop. Z velké dálky se po chvíli do míče opřel Rafael, jenž si nesrovnal mířidla.
     
    37
    Náběhem za obranu se prezentoval Memphis Depay, který na balon nedosáhl. Do hry tak zasáhl Paul Bernardoni a obrana Nîmes si může chvilku odpočinout.
     
    38
    Domácí celek vybojoval rohový kop, ovšem centr se Zinedineu Ferhatovi vůbec nevyvedl. Míč totiž zamířil jen k prvnímu bránícímu hráči.
     
    38
    Žlutou kartu dostává Gaëtan Paquiez (Nîmes Olympique), jenž objal soupeře, kterého stáhl na zelený pažit.
     
    40
    Každý zákrok, který je odpískán proti domácímu mužstvu, je odměněn pískotem fanoušků.
     
    40
    Druhou žlutou a následně červenou kartu dostává Gaëtan Paquiez (Nîmes Olympique). Domácí hráč šel zbytečně do rizika, když u postranní čáry ve skluzu trefil Rafaela.
    40. Červená karta po 2. žluté
     
    43
    S Rafaelem to nevypadalo vůbec dobře, když opouštěl hrací plochu. Hostující hráč se držel v oblasti zad a kulhal. Ovšem už se opět může hrát.
     
    44
    Centr z levé strany přizvedl na první tyči Memphis Depay. Celou akci pak vyřešil Paul Bernardoni, jenž zakročil před dobíhajícím Moussou Dembélém.
     
    45
    Pas Lyonu mířil na pravou stranu šestnáctky, kde si míč zpracoval Kenny Tete, který hned přihrál před branku. Bertrand Traoré okamžitě vystřelil z malého vápna, ovšem Paul Bernardoni ukradl gól hostujícímu hráči.
     
    45+1
    K postranní čáře přistupuje čtvrtý rozhodčí, který ukazuje, že se budou hrát ještě dvě minuty.
     
    45+2
    První poločas skončil.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů obdrží první žlutou kartu ve druhém poločase?

    Tipovat můžete do začátku 2. poločasu.

     
    Domácí celek si v prvním poločase odstřelil naději na dobrý výsledek, jelikož inkasoval hned dvě červené karty. Lyon se sice prosadil pouze z pokutového kopu, ovšem hru kontroluje. Nedokáži si představit, že by hostující mužstvo dnes nevyhrálo.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    46
    Střídání v týmu Olympique Lyon: ze hřiště odchází Rafael, přichází Melvin Bard.
     
    46
    Hlavní rozhodčí dal pokyn k pokračování zápasu, Lyon se chopil míče a opět se snadno dostal před šestnáctku soupeře.
     
    47
    Za obranu si po pravé straně naběhl Lucas Buadés, který pak chtěl přihrát před branku, ale vybojoval roh. Hlavní rozhodčí po chvilce byl upozorněn na ofsajd, a tak se k míči vrací hosté.
     
    48
    Trochu to vypadá na jiný sport než sledujeme. Je to trochu házenkářská taktika, kdy Lyon kombinuje kolem šestnáctky, kterou brání domácí celek.
     
    50
    Žlutou kartu dostává Bertrand Traoré (Olympique Lyon).
     
    52
    Na pravé straně si nabíhal Kenny Tete, jehož centr byl sražen na další rohový kop. Již míněný hráč se pokusil o centr před branku, odkud byl míč odvrácený.
     
    53
    Další centr zamířil na zadní tyč, kde se nacházel Bertrand Traoré, který se pokusil o přihrávku do předbrankového prostoru. Jenže celou situaci přečetl Paul Bernardoni, jenž hru na chvíli uklidní.
     
    55
    Nîmes vybojovalo na útočné polovině faul, ale následný centr byl odvrácen. Do hry se pak ještě dostal Romain Philippoteaux, který pokazil přihrávku na hranici pokutového území.
     
    57
    Lyon kombinuje těsně za vápnem zleva doprava a zase zpátky. Kombinace je velmi statická, přesto se ke střele z hranice dostal Bertrand Traoré, jenž zamířil vedle levé tyče.
     
    58
    Za pokutovým územím už měl napřaženo Maxence Caqueret, jehož dostoupil soupeř, a tak se pokusil o prostrčení doprava. Jenže domácí obrana celou situaci úspěšně vyřešila.
     
    59
    V levé části šestnáctky se nacházel Houssem Aouar, který se pokusil o kličku na střed. Jenže soupeře neošálil, a tak se Nimes znovu ubránilo.
     
    60
    Lyon rozehrál další rohový kop nakrátko! Memphis Depay přihrával v pokutovém území pod sebe, kde se zakončením z jedné prezentoval Joachim Andersen. Jeho pokus přišel ze záklonu a byl poslán nad břevno.
     
    61
    Memphis Depay vymyslel pas na pravou stranu pokutového území, kam si nabíhal Kenny Tete. Jeho pokus mířil z úhlu nad břevno, ovšem tohle se asi dalo lépe trefit.
    61. Kenny Tete (LYO)
     
    62
    Přes celé hřiště postupoval s míčem Zinedine Ferhat, kterému už moc sil nezbývalo. Jeho pokus z dálky byl nepřesný a mířil jen nad branku. Tento moment nabudil fanoušky, kteří jsou najednou slyšet.
     
    63
    Zpoza pokutového území zakončil Bertrand Traoré, jehož střela byla zastavená. Hostující hráč okamžitě reklamuje ruku, ovšem pokutový kop číslo dvě se zatím nepíská.
     
    64
    Lyon právě vstřelil branku!
    Z levé strany odcentroval Melvin Bard, jehož pas byl odvrácen. Míč si ale zpracoval MEMPHIS DEPAY, který následně z velké dálky zamířil přesně k pravé tyči. S tímto pokusem Paul Bernardoni nemohl vůbec nic dělat.
    64. Memphis DEPAY - 0:2
     
    67
    Skvělou akcí se prezentoval Kenny Tete, který na pravé straně pokutového území přihrál pod sebe. Memphis Depay měl na kopačce hattrick, ale pokus po zemi zlikvidoval nohama Paul Bernardoni.
     
    68
    Střídání v týmu Olympique Lyon: ze hřiště odchází Maxence Caqueret, přichází Lucas Tousart.
     
    70
    Dvacet minut hry schází do konce normální hrací doby, Lyon před pohárovým střetnutí s Lipskem ušetří spoustu sil.
     
    71
    Lyon právě vstřelil branku!
    Tohle si Nimes dnes nezaslouží, ovšem už prohrává o tři branky! Po přenesení hry si HOUSSEM AOUAR zpracoval míč do běhu a vnikl do šestnáctky. Jeho pokus z levé strany byl tečován, a tak Paul Bernardoni neměl šanci zasáhnout.
    71. Houssem AOUAR - 0:3
     
    72
    Střídání v týmu Nîmes Olympique: ze hřiště odchází Lucas Buadés, přichází Théo Sainte-Luce.
     
    73
    O čtvrtý zásah se z pravé strany šestnáctky postaral Kenny Tete, jenže celá situace byla přezkoumána a gól neplatí. Memphis Depay se totiž na začátku celé akce nacházel v ofsajdu.
     
    74
    Houssem Aouar se znovu nacházel na levé straně pokutového území, odkud mířil do vzdálenější šibenice. Ovšem zakončení zamířilo jen těsně nad břevno.
     
    75
    Střídání v týmu Olympique Lyon: ze hřiště odchází Memphis Depay, přichází Jeff Reine-Adélaïde.
     
    77
    Jdeme do koncovky zápasu, který už je dávno rozhodnutý. Lyon je opět na balonu a bude chtít přidat další hřebíček do rakve Nîmes Olympique.
     
    79
    Lyon právě vstřelil branku!
    Tohle už je další demolice domácího mužstva! Střelou zpoza šestnáctky se prezentoval JOACHIM ANDERSEN, jehož rána zamířila křížem do levého spodního rohu branky. Paul Bernardoni se po střele natahoval, jenomže míč prolétl pod jeho rukama.
    79. Joachim ANDERSEN - 0:4
     
    79
    Střídání v týmu Nîmes Olympique: ze hřiště odchází Florian Miguel, přichází Luca Valls.
     
    82
    Lamine Fomba se dopustil faulu na levé straně, a tak Lyon bude rozehrávat další standardní situaci. Hostující celek má v pokutovém území o dva hráče více.
     
    83
    Jeff Reine-Adélaïde poslal centr na zadní tyč, kde se nacházel Thiago Mendes. Hráč Lyonu na míč pořádně nedoskočil, a tak jeho hlavička mířila jen nad břevno.
     
    85
    Stále sledujeme snažení favorita zápasu navýšit své vedení. Hráči v červených dresech už toho musejí mít doslova plné zuby.
     
    87
    Zinedine Ferhat opět získal míč a byl sražen na trávník. Přetížená obrana Nîmes si na chvíli odpočina a navíc domácí budou ještě jednou střídat.
     
    87
    Střídání v týmu Nîmes Olympique: ze hřiště odchází Zinedine Ferhat, přichází Antoine Valério.
     
    88
    Je jasné, že Lyon se posune na páté místo tabulky. Ovšem hostující celek bude čekat, s čím přijdou celky těsně za ním.
     
    89
    Naopak Nîmes Olympique spadne na poslední příčku. Pojďme se ale věnovat zápasu, v němž bude Lyon rozehrávat další roh. Jenže centr z pravé strany skončil v brankářových rukavicích.
     
    90
    Po průniku po pravé straně byl míč poslán před branku, kde si jej chtěl stáhnout patou Moussa Dembélé. Hostující útočník měl za sebou soupeře, který ho značně rozhodil, a tak získal míč.
     
    90
    Konec zápasu.
     
    O osudu střetnutí se rozhodlo v prvním poločase, kdy domácí celek inkasoval dvě červené karty a favorit střetnutí poté už potvrzoval papírové předpoklady. Nejlepším hráčem na zeleném pažitu byl Memphis Depay, který z pokutového kopu odšpuntoval skóre zápasu. Lyon se díky třem bodům s dnešního střetnutí posunul na pátou příčku, naopak Nîmes kvůli debaklu spadlo na samotné dno tabulky Ligue 1.
     
    S konstatováním, že Olympique Lyon potvrdil papírové předpoklady a díky vyloučením ušetřil síly pro týdenní souboj s Lipskem, se loučím a přeji vám příjemnou dobrou noc. (22:38:36)

    Michal Luxa

    Branky: 16. Depay (pen.), 64. Depay (Tete), 71. Aouar (Depay), 79. J. Andersen (Tousart)

    Karty:   38. Paquiez (NOQ) – 17. Caqueret (LYO), 50. B. Traoré (LYO)   40. Paquiez (NOQ)   5. Valls (NOQ)


    Držení míče: 21 % : 79 %.
    Střely na branku: 2:8. Střely mimo: 2:4. Rohy: 1:5. Ofsajdy: 1:4. Fauly: 10:15.
    Nîmes Olympique: Bernardoni – Paquiez, Briancon, P. Martinez, Miguel (79. Valls) – Ferhat (87. Valério), Fomba, Valls, Philippoteaux – Buadés (72. Sainte-Luce), Ripart.
    Náhradníci: Dias – Denkey, Ben Amar, Duljević, Sainte-Luce, Valério, Valls.

    Olympique Lyon: A. Lopes – Tete, J. Andersen, Denayer, Rafael (46. Bard) – Mendes, Caqueret (68. Tousart) – B. Traoré, Depay (75. Reine-Adélaïde), Aouar – M. Dembélé.
    Náhradníci: Racioppi – Marcelo, Jean Lucas, Reine-Adélaïde, Terrier, Tousart, Bard.

    Rozhodčí: Thual – Haquette, Lombard
    thejrc.org