Plzeň – Kometa Brno 4:2 (kon.) | Zlín – Mountfield HK 0:4 (kon.) | K. Vary – Vítkovice 9:1 (kon.)
Liberec – Třinec 5:0 (kon.) | Olomouc – Litvínov 3:1 (kon.) | Kladno – Mladá Boleslav 3:1 (kon.)
konec
Piráti Chomutov
0:2 (0:0, 0:0, 0:2)
HC Energie Karlovy Vary
Pátek 06.12.2019, 17:30 • ROCKNET ARÉNA • turnaj O Pohár DHL • 24. kolo
Partner:
     
    59:34
    Karlovy Vary právě vstřelily branku!
    Je rozhodnuto! RICHARD ZÁRUBA zachytil ve středním pásmu chomutovskou přihrávku a obloučkem poslal kotouč do prázdné branky. Přestože střelec gólu zachytil kotouč bez jakéhokoliv doteku kohokoliv, je připsána asistence. Asistence: Daniel Černý.
     
    59:09
    Vhazuje se před Horákem, domácí branka je stále prázdná a domácí v šesti.
     
    59:09
    Oddechový čas pro domácí.
     
    58:55
    Běhula je na střídačce, domácí zkusí power-play v šesti.
     
    57:35
    Danimu nevyšla klička Zárubovi, který jel sám na Běhulu, ale nájezd z levého křídla gólem neskončil.
     
    54:50
    Po buly se před Běhulu prokličkoval Černý, ale dlouhý blafák poslal jen do betonů domácího gólmana.
     
    54:18
    Záruba byl po návratu z trestné lavici i podruhé dám před Běhulou. z pravého křídla dostal přihrávku, kterou z vrcholu brankoviště poslal až do ochranné sítě, takže se vhazuje ve středním pásmu.
     
    52:08
    Vyloučení v týmu HC Energie Karlovy Vary (Záruba – 2 min., nedovolené bránění).
     
    49:01
    K vyrovnání chyběl kousek. Vaněk napřáhl mezi modrou čárou a vrcholem pravého kruhu snad až ke stropu, jeho projektil však jen cinkl o břevno, od nějž se puk odrazil do ochranné sítě. Vhazuje se před Horákem.
     
    44:58
    Bačo vlétl po levém křídle do pásma, po jeho akci střílel Adámek, jehož rána cinkla s pomocí Běhuly o břevno.
     
    43:58
    Koláček si na vrcholu brankoviště počkal na přihrávku od zadního mantinelu , ale jeho pokus byl ztlumen a Horák si s ním v brankovišti poradil.
     
    43:31
    Seidler to po skrumáži zkoušel z levé strany na bližší tyč, které se však Běhula stihl přemístit a natlačit se na ni, aby puk do branky neprošel. Na druhé straně pak ten samý útočník Energie zastavil akci Pirátů, ale vyhodil jen na icing.
     
    40:12
    Karlovy Vary právě vstřelily branku!
    Tak dlouhé čekání na otevírací gól končí krátce po zahájení třetího dějství. Černého střelu z pravé strany vyrazil Běhula ke smůle domácích jen k RICHARDU ZÁRUBOVI, jenž se z dorážky nemýlil. Asistence: Daniel Černý a Daniel Mikulec.
     
    39:05
    Další icing domácích poté, co si Kořán sjel na vrchol brankoviště, jenže po přihrávce od zadního mantinelu trefil jen špičku Běhulovy brusle.
     
    37:07
    Záruba zůstal po návratu z trestné lavice za chomutovskou obranou, ale kotouč za Běhulovu brusli nezasunul. Následně do domácího gólmana bušil, ale sudí vylučovat nebude. Zřejmě viděl kotouč jako hratelný.
     
    34:53
    Vyloučení v týmu HC Energie Karlovy Vary (Záruba – 2 min., podrážení).
     
    34:29
    Bačo na levém křídle přebruslil Jungvirta, ovšem zakončení po kličce do středu mu nevyšlo. Běhula zasahovat nemusel.
     
    33:34
    Popelka dostal dobrou přihrávku mezi kruhy, kde měl chvilku na zakončení, které se mu však nepovedlo podle představ a netrefil branku. Z protiakce si pozici na ose našel hostující Černý, ale trefil jen Běhulu, od něhož se puk odrazil kousek od levé tyče chomutovské branky.
     
    32:14
    Prokop ve vlastním oslabení přebruslil obránce, ale v tísni zakončil jen do Horáka.
     
    30:20
    Vyloučení v týmu Piráti Chomutov (Jungvirt – 2 min., podrážení).
     
    29:34
    Po souboji za brankou se na led skácel jeden z hostujících hráčů, který dojel na střídačku v předklonu a v doprovodu zdravotnice. Ledaři pak za Běhulou uklidili krvavou stopu.
     
    29:34
    Do brankoviště byla sražena karlovarská přihrávka z levé strany, Malant si ošemetnou situaci pohlídal a vrací se na střídačku.
     
    29:18
    V karlovarské brance skončil místo puku Kulich, který dojel na střídačku jen za pomoci spoluhráčů a s pokrčenou nohou.
     
    28:49
    Přichází kuriózní moment, který už však Běhula zažil nedávno v Porubě během střetnutí Chance ligy. Při zákroku mu odlétl nůž brusle, takže do chomutovské branky se postavil Malant.
     
    19:58
    Hned po buly poslali hosté puk za Běhulu, ale Piráti ještě stihli jednu útočný výpad. Po něm si Vaněk mezi kruhy našel sražené nahození od modré, ovšem Horák jeho ránu vyrazil, i když toho nejspíš moc neviděl a udělal jen univerzální rozklek.
     
    18:02
    Vyloučení v týmu HC Energie Karlovy Vary (Stejskal – 2 min., zdržování hry / vystřelení nebo vyhození puku mimo).
     
    17:48
    Vedoucí gól měl na holi chomutovský Popelka, který se hnal sám na Horáka. Ten jeho střelu zastavil betonem, domácí útočník neuspěl ani s dorážkou.
     
    13:19
    Ve vlastním oslabení se dral před Horáka domácí útočník Pech, jehož nedovoleně zastavil Holub, takže poměr sil na ledě se srovná.
     
    12:16
    Pro Víta Seemanna zápas skončil po souboji v rohu útočného pásma, kde atakoval Křehlíka. Domácí obránce dostává trest na pět minut a do konce utkání za zásah do oblasti hlavy a krku. Tento verdikt se hodně nelíbí domácímu trenérovi Beckovi, který se hodně hlasitě ohrazuje.
     
    07:36
    Hned po buly přebruslil chomutovskou obranu Rozhon. Tváří v tvář Běhulovi zvolil bekhendový blafák, který si domácí gólman pohlídal a karlovarský útočník neuspěl ani s pokusem zpoza brankové čáry, kdy se snažil skórovat o beton Běhuly.
     
    06:49
    Po souboji u karlovarské střídačky na útočné modré zůstal na chvíli ležet na ledě Vrhel, k němuž přispěchala zdravotnice. Domácí útočník však dojel na střídašku po svých.

    Libor Kult

    Branky a nahrávky: 41. Záruba (Černý, Mikulec), 60. Záruba (Černý)


    Piráti Chomutov: Běhula (29.–30. Malant) – M. Pöschl, Šuráň, Seemann, Ludvík, D. Vaněk, Jungvirt – Vrhel, Dospěl, Dani, Popelka, L. Benda, Prokop, Janeček, Koláček, T. Svoboda, Lobodowski, Jiří Kulich, Pech.
    HC Energie Karlovy Vary: Horák (Š. Jiskra) – Stejskal, Kořán, Mikulec, Patzelt, V. Benda, Cestr – Seidler, Záruba, Šťastný, Bašo, Rozhon, Konášek, Novotný, Křehlík, Holub, Černý, Adámek.

    Rozhodčí: Micka – Šimánek, Lhotský
    thejrc.org