Teplice – Zlín 2:1 (kon.) | Opava – Jablonec 1:2 (kon.) | Slovácko – Plzeň 2:1 (kon.)
konec
FK Teplice
2:1 (0:0)
FC Zlín
Sobota 07.12.2019, 14:30 • AGC Aréna Na Stínadlech, Teplice • FORTUNA:LIGA • 19. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 14:30.
     
    Vítám všechny fotbalové nadšence u devatenáctého kola FORTUNA:LIGY, v němž se proti sobě postaví FK Teplice a FC Fastav Zlín. Půjde o souboj ze spodních pater tabulky, ovšem v lepší formě se nachází hostující mužstvo.
     
    FC Fastav Zlín

    Hostující mužstvo se po osmnácti odehraných kolech nachází až na třinácté pozici, když získalo osmnáct bodů. Zlín má obrovské potíže s hrou do defenzivy, jelikož inkasoval už osmadvacet. Ovšem ani směrem dopředu to není žádná sláva, protože třináct vstřelených gólů je třetí nejnižší počet, hůře už je na tom pouze poslední Karviná a čtrnáctá Opava. Fastavu se v posledních pěti ligových zápasech začalo dařit bodovat. Vždyť dvakrát zvítězil, k čemu přidal stejný počet remíz a jednu porážku, když nestačil na Liberec.Nejlepším střelcem týmu pak je Tomáš Poznar, jenž se prosadil čtyřikrát.

    Zlín – Slovácko 2:1
    Liberec – Zlín 5:0
    Zlín – Olomouc 1:0
    Zlín – Plzeň 1:1
    Příbram – Zlín 0:0
     
    FK Teplice

    Teplicím se v posledních týdnech nedaří a už šest zápasů nepoznaly chuť vítězství, tím pádem směřoval sešup tabulkou směrem dolů. Severočeši se aktuálně zastavili až na dvanáctém místě, když získali o bod více než dnešní soupeř. Ani Severočechům se hra nikterak nedaří, a tak by potřebovali bojovat vítězství, aby se vrátili zpátky na lepší vlnu. Nejlepším střelcem týmu pak je kapitán Jakub Mareš, který soupeřům nasázel šest branek.

    Mladá Boleslav – Teplice 3:1
    Teplice – Ostrava 1:1
    Slavia – Teplice 3:0
    Teplice – České Budějovice 1:3
    Jablonec – Teplice 4:1
     
    První vzájemné utkání letošní sezóny FORTUNA:LIGY se odehrálo v srpnu. Střetnutí se odehrálo na Letné a z vítězství se radoval Zlín. O jediný zásah zápasu se postaral Jakub Janetzký.

    V soubojích mezi oběma soupeři platí pravidlo, můj dům – můj hrad! Vždyť už pětkrát v řadě vyhrál domácí celek. Navážou na tuto sérii Teplice?

    Zlín – Teplice 1:0
    Teplice – Zlín 2:1
    Zlín – Teplice 1:0
    Teplice – Zlín 2:1
    Zlín – Teplice 2:0
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů obdrží první červenou kartu v prvním poločase?

    Tipovat můžete do začátku 1. poločasu.

     
    Úvodní sestavy:

    FK Teplice: Grigar – Knapík, Čmovš, Shejbal, Hyčka – Nazarov, Kučera, Žitný, P. Mareš – Jakub Řezníček, J. Mareš (C).
    Náhradníci: Jakub Diviš – Jindráček, Kodeš, Moulis, Paradin, Radosta, Trubač.

    FC Fastav Zlín: Rakovan – Cedidla, P. Buchta, Hnaníček – Matejov, Hlinka, Jiráček (C), Bartošák – Poznar, Wágner, Fantiš.
    Náhradníci: Šiška – Hellebrand, Čanturišvili, Janetzký, J. Kolář, Železník.

    Rozhodčí: Denev – Blažej, Koval.
     
    Ještě jednou vás vítám u dnešního střetnutí FORTUNA:LIGY, které začne za pár okamžiků. Hráči obou mužstev jsou již připraveni v útrobách stadionu Na Stínadlech. Pokud se podíváme na tribuny, tak ty jsou bohužel téměř prázdné, a tak fanoušci asi svým týmům moc nepomohou.
     
    Hlavní rozhodčí pan Denev a jeho kolegové na čarách přivádí hráče na zelený pažit. Za pár okamžiků se budeme moci těšit na úvodní výkop. Oba celky potřebují nutně bodovat, a tak budeme snad sledovat vyrovnanou partii.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    1
    Za sychravého počasí bylo zahájeno utkání devatenáctého kola FORTUNA:LIGY. Jako první se balonu chopil Tomáš Wágner, a tak Zlín měl právo první akce. Nákop na Poznara mířil po hlavičce k soupeři, ovšem Teplice se daleko nedostaly. A tak se k střele probojoval Tomáš Wágner, jehož pokus byl tečován na roh.
     
    2
    Centrem do šestnáctky se prezentoval Josef Hnaníček, jehož pas byl hodně nevydařený. Míč doskákal až na hranici šestnáctky, odkud jej domácí odehráli daleko od branky.
     
    3
    Do dnešního střetnutí nastoupily Teplice v tradičních žlutých dresech, naopak Zlín se musel obléknout do bílého. Vraťme se na zelený pažit, kde Tomáš Wágner prodlužoval míč, ovšem následně Jan Shejbal zpracoval míč pro vlastního gólmana.
     
    4
    Patrik Žitný výborně přihrál do strany, kde se nacházel Petr Mareš, jenž si balon ukopl, a tak bude vhazovat Zlín. Po chvíli došlo k souboji, kde si rukama pomohl Martin Cedidla, jenž poslal na trávník Řezníčka.
     
    5
    Standardní situaci rozehrál Petr Mareš, který v šestnáctce našel Jana Shejbala, jemuž pokus z jedné nevyšel. A tak se k obrannému odkopu dostal Petr Buchta.
     
    6
    Hra se v úvodu zápasu hodně kouskuje, jelikož Jan Shejbal naskočil do Tomáše Wágnera. Hostujícímu útočníkovi se na nohy vůbec nechce, a tak přibíhá lékařský tým Zlína. Mezitím dostal teplický obránce varování od hlavního rozhodčí, příště už se bude žlutit.
     
    7
    Za pomoci lékaře odešel Tomáš Wágner za postranní čáru, a tak se mohlo pokračovat ve hře. Ovšem pas na pravou stranu byl nepřesný, a tak bude od branky odkopávat Tomáš Grigar.
     
    8
    Pas Severočechů mířil na domácího kapitána, který na balon nemohl doskočit. Matej Rakovan dlouho otálel s rozehrávkou, jeho nákop si pak pustil Tomáš Poznar, ovšem míč mu odskočil ke Grigarovi.
     
    9
    Na levé straně se pokusil o přihrávku z první Jakub Řezníček, ovšem jeho úmysl vůbec nepochopil Patrik Žitný. Zlínští se na malou chvilku zmocnili míče, ale daleko se tentokrát neprobojovali.
     
    10
    Na slepo pod sebe se pokusil o přihrávku hostující kapitán, jenž našel jen soupeře. Teplicím se opět nezadařilo, jelikož pas po pravé straně zamířil za postranní čáru.
     
    12
    Poprvé se ozývá domácí kotlík, v němž je pár desítek příznivců. Fotbal je zatím nemůže moc bavit, protože ve hře obou celků je hodně nepřesností. Po prohození hostujícího hráče s obranným zákrokem přispěchal Josef Hnaníček.
     
    13
    Róbert Matejov přihrával po lajně na Tomáše Poznara, který zpracování nezvládl. K míči se probojoval Jan Shejbal, jehož poté poslal na zelený pažit Tomáš Wágner.
     
    14
    Tomáš Kučera zrychlil hru, když do šestnáctky vnikl Jevgenij Nazarov. Jeho pokus o přihrávku ve skluzu zastavil Petr Jiráček, a tak Teplice rozehrávaly rohový kop. Centr od praporku letěl na první tyč, kde se nejvýše vyšplhal hostující obránce.
     
    15
    Tak tohle už vypadalo slibně, jenže celou kombinaci pokazil v šestnáctce Teplic Tomáš Wágner. Hostující útočník dostal míč proti noze, ale místo střely zvolil ještě postup do strany, přičemž si míč ukopl daleko od nohy.
     
    16
    Tomáš Poznar a Róbert Matejov kombinovali u postranní čáry, jenže druhému jmenovanému překazil přihrávku vracející se Patrik Žitný.
     
    17
    Z vlastní poloviny se o průnikovou přihrávku pokusil Jevgenij Nazarov, ovšem Jakub Řezníček si nepohlídal ofsajdové postavení, a tak akce rychle skončila. Domácí útočník by jinak postupoval sám na brankáře Mateje Rakovana.
     
    18
    O další přihrávku za obranu se pokusil Petr Mareš, ovšem celou situaci přečetl Petr Buchta. Celá akce byla zase zastavená, jelikož Jakub Řezníček mířil za míčem z dalšího ofsajdového postavení.
     
    20
    Róbert Matejov přihrál na střed, kde se nacházel Tomáš Poznar. Vysoký útočník se pokusil o přihrávku z jedné, ale Antonín Fantiš to měl k balonu hodně daleko, a tak jej poslal z brankové čáry alespoň na aut.
     
    21
    V začínající jednadvacáté minutě rozehrávaly Teplice rohový kop. Domácí celek se rozhodl o přihrávku na krátko, ovšem následně Petr Mareš přes soupeře neodcentroval. Zatím sledujeme hodně podprůměrný fotbal.
     
    22
    Z pravé strany odcentroval Róbert Matejov, který na zadní tyči našel Fantiše. Hostující hráč se rozhodl o hlavičku před branku, kde se nacházel Tomáš Wágner, jenže celou situaci vyřešil Jan Shejbal. Akce Zlína pak pokračovala dál a Petr Jiráček vyprášil Grigarovy rukavice z úhlu.
    22. Před Fantišem odvrátil míč do bezpečí Shejbal
    22. Střelu Jiráčka z úhlu vytáhl Grigar
     
    23
    Tentokrát z pravé strany centroval Tomáš Poznar, který hledal před branku nabíhajícího Antonína Fantiše. Útočník Zlína se k míči nedostal, a tak se bude kopat od Grigarovy branky.
    23. Nebezpečný míč po standardce odkopl Shejbal
     
    25
    Pětadvacet minut je minulostí a Teplice mohl jít do vedení! Patrik Žitný viděl nabíhajícího Řezníčka, jenž si míč na levé straně pokutového území zasekl, čímž přechytračil soupeře. Jeho pokus levou nohou pak ale zamířil do bližší tyče!
    25. Žitný vysunul Řezníčka, ten trefil tyč!
     
    26
    Další situace vypadala pro Severočechy hodně nadějně! Před branku si nabíhali Jakub Mareš a Jakub Řezníček. Ovšem Alois Hyčka byl na pravé straně v posledním momentu atakován, a tak spoluhráče nenašel.
     
    28
    Domácí mužstvo vyslalo centr do šestnáctky z pravé strany, jenže Jakub Řezníček podle hlavního rozhodčího fauloval. Zákrok byl hodně přísně posouzen, ale hrát tak bude Zlín.
     
    29
    Aktuálně jsme sledovali boj kolem středového kruhu, Tomáš Wágner prodloužil míč za sebe, kde se pohyboval Fantiš. Jenomže k míči to měl mnohem blíže Jan Shejbal, který se se situací nepáral.
     
    30
    Z hranice pokutového území se napřáhl Jakub Mareš, jehož pokus letěl přesně doprostřed branky, kde se nacházel Matej Rakovan. Teplice se v posledních momentech nadechují, ale na vstřelenou branku to zatím nestačí.
    30. Marešův pozdrav z hranice vápna kryl Rakovan
     
    31
    Zlínští zastavil další akci soupeře, jenomže míče se pak odkopem zbavili. Po chvíli přišel faul, po němž bude opět rozehrávat hostující celek.
     
    32
    Jakub Mareš byl zahnán až k postranní lajně, domácí kapitán pak přihrál pod sebe a Teplice vhazovaly. Jejich další akce byla tažená po pravé straně, jenže následný centr byl sražen na další roh.
     
    33
    Rohový kop rozehrál Petr Mareš, který kroutil míč na hranici malého vápna, kde se nacházeli jenom hráči v bílém. Již zmíněnému domácímu hráči byl dopřán reparát, ale ten do šestnáctky ani neprošel.
     
    33
    Teplice byl znovu blízko! Průnikovou přihrávku na levou stranu šestnáctky vyslal Jevgenij Nazarov. Jakub Mareš pak přehodil Rakovana a míč už mířil do branky, ovšem na brankové čáře zasáhl Petr Buchta, a tak je stav stále bezbrankový!
    33. Nazarov vysunul Mareše, ten přehodil gólmana a hosty na brankové čáře zachránil Buchta
     
    35
    Na centr z levé strany si na malé vápno naběhl Antonín Fantiš, jehož hlavička zamířila jen těsně vedle vzdálenější tyče. Tomáš Grigar byl v tuto chvíli vystaven do pozice diváka.
    35. Po centru Bartošáka trkl míč těsně vedle brány Fantiš
     
    36
    Centr z levé strany prodloužil v pokutovém území Jakub Řezníček. Akci na zadní tyči uzavíral Alois Hyčka, který hlavou zamířil do pravého spodního rohu branky, ovšem Matej Rakovan se skvěle přesunul a nohama zasáhl.
    36. Hlavičku Hyčky zázračně vyrazil Rakovan
     
    38
    V posledních minutách se hra ohromně zlepšila a především Teplice byly blízko vstřelení branky. Jenomže stav je stále 0:0, což by mohlo Severočechy v konečném součtu hodně mrzet.
     
    39
    Domácí mužstvo táhlo další akci zprava a vybojovalo další rohový kop. Centr do šestnáctky poslal znovu Petr Mareš, jenž míč zamířil jen do zadní části šestnáctky, kde si celou situaci pohlídali hosté. Teplice tak vhazovaly a následně další roh vybojoval Jakub Řezníček.
     
    40
    Jenže ani po dalším centru od rohového praporku se branky nedočkáme. Zlínští standardní situace zatím dobře zvládají a míč znovu poslali do bezpečné vzdálenosti.
     
    41
    Jevgenij Nazarov znovu zvedl hlavu a poslal míč na levou stranu, kde se směrem vpřed pohyboval Jakub Řezníček. Domácí útočník si znovu nepohlídal ofsajdovou linii, a tak mu je odpískán už třetí ofsajd.
     
    43
    Nejprve Patrik Žitný ztratil míč u středové čáry, ale po chvíli ho vybojoval zpátky. Následně pas mířil za obranu Zlína, a tak z branky ven musel Matej Rakovan. Za jeho odkopem pak mířil Tomáš Wágner, ale balon doskákal ke Grigarovi.
     
    44
    Fanoušci i hráči Teplic ze zlobí, jelikož po rohovém kopu zahrál rukou Lukáš Bartošák. Hlavní rozhodčí stál kousek od incidentu, přesto nechal hru pokračovat.
    44. Po rohu zasáhl ve vápně míč Bartošáka do ruky, sudí mlčí
     
    45
    Další míč zamířil za obranu, kam si nabíhal Jevgenij Nazarov. Jenže rychle z branky vystartoval Matej Rakovan, jenž míč odehrál za postranní čáru. Následně chtěl Jakub Řezníček rychle vhodit míč do hry, ale musel čekat až se přemístí spoluhráči.
     
    45+1
    K postranní čáře přistupuje čtvrtý rozhodčí, který na tabuli ukazuje, že se bude hráč šedesát vteřin nad rámec normální hrací doby prvního poločasu.
     
    45+1
    První poločas skončil.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů obdrží první žlutou kartu ve druhém poločase?

    Tipovat můžete do začátku 2. poločasu.

     
    Střetnutí devatenáctého kola FORTUNA:LIGY začalo pozvolna, ovšem po dvaceti minutách začal koncert zahozených šancí! Oba celky měly blízko ke vstřelení gólu, přesto byli Tepličtí nebezpečnější. Kdyby dali Severočeši tři branky, nikdo by se nemohl divit. Jenže na kdyby se ve fotbale nehraje, a tak je stav bezbrankový. Uvidíme, co si pro nás hráči připraví ve druhém dějství hry.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    46
    Střídání v týmu FK Teplice: ze hřiště odchází Alois Hyčka, přichází Matěj Radosta.
     
    46
    Po úvodním výkopu druhého poločasu vybojovaly Teplice rohový kop. Petr Mareš kroutil míč před branku, ovšem do vzduchu se nejvýše vyšplhal Matej Rakovan.
     
    47
    Teplice právě vstřelily branku!
    Domácí mužstvo se ve druhém poločase ujímá rychlého vedení! Z pravé strany odcentroval Pavel Čmovš, míč z jeho kopačky trochu překvapivě propadl. JAKUB ŘEZNÍČEK byl na malém vápně zcela sám, a tak v pohodě umístil zakončení k levé tyči. Asistence: Pavel Čmovš.
    47. Jakub ŘEZNÍČEK - 1:0
     
    49
    Hostující mužstvo tak ve druhém poločase čeká pořádná šichta, jelikož potřebuje bodovat. Ovšem byly to znovu Teplice, který se pokusily o pas za obranu. Z branky výborně vystartoval Matej Rakovan, jenž zasáhl před Řezníčkem.
     
    50
    Po souboji v pokutovém území vypadl míč za šestnáctku, kde se do něj opřel Tomáš Kučera. Jeho pokus mířil do pravé části branky, ovšem Matej Rakovan si připsal další dobrý zákrok. Po něm budou domácí rozehrávat další roh.
    50. Přízemní střelu Kučery vytáhl Rakovan na roh
     
    52
    Ve druhé části hry se snad Zlín nedostal s míčem za půlící čáru. Dlouhý nákop mířil na Tomáše Wágnera, jenž před něj si dal tělo Tomáš Kučera, který akci přerušil.
     
    53
    Fastav vybojoval faul na levé straně, a tak přišel centr do šestnáctky. Na zadní tyči si na míč naběhl Martin Cedidla, jehož hlavička zamířila na Tomáše Grigara. S tímto pokusem domácí brankář neměl moc starostí.
     
    54
    Jakub Řezníček se pokusil o rychlou přihrávku na svého kapitána, Jakub Mareš skončil na kolenou, a tak akce skončila. Matej Rakovan vykopával od branky, jenže Tomáš Poznar si ve vzduchu pomohl faulem.
     
    55
    Tomáš Wágner naháněl Jana Shejbala, který zastavil pas za obranu. Domácí stoper hraje vydařené utkání a i tentokrát si v nepříjemné pozici poradil.
     
    56
    U rohového praporku předskočil soupeře Jevgenij Nazarov, který okamžitě posílal míč před branku. Celou situaci překazil Matej Rakovan, který rychle rozehrál, na což jeho spoluhráči nebyli připraveni.
     
    58
    Prvním potrestaným hráčem je Jevgenij Nazarov (Teplice), který ve skluzu trefil nohu Petra Jiráčka. Domácí hráč okamžitě o svém prohřešku věděl a běžel se hostujícímu kapitánovi omluvit.
     
    59
    Petr Jiráček převzal míč od spoluhráče a pokusil se ho posunout na hranici šestnáctky, kde byl mezi obránci v náběhu Tomáš Poznar. Útočníkovi Zlína se nepodařilo přihrávku převzít.
     
    60
    Po rychlé protiakci mířil míč z levé strany před branku, kde jej nezasáhl Jakub Mareš. Ovšem k míči se probojoval Patrik Žitný, který sice prostřelil Rakovana, ovšem balon před brankou zastavil Josef Hnaníček. Akce trvala dál a hostující brankář musel zasáhnout proti střele ze strany šestnáctky.
     
    61
    Z pravé strany odcentroval Jakub Mareš, který našel na malém vápně Jevgenije Nazarova. Jeho hlavička byla slabá a navíc mířila doprostřed branky, kde se nacházel Matej Rakovan.
     
    62
    A mohlo být vyrovnáno, jenže také Zlín zahazuje velkou šanci! V šestnáctce se k míči dostal Tomáš Wágner, jehož pokus po zemi vyrazil před sebe Tomáš Grigar. O hlavičkovou dorážku se pokusil ještě Tomáš Poznar, který branku netrefil.
     
    64
    Na levé straně byl rozeběhnutý Jakub Mareš, který po chvíli přihrával před branku, kde nebyl nikdo ve žlutém, a tak zasáhl Matej Rakovan.
     
    65
    Střídání v týmu FC Fastav Zlín: ze hřiště odchází Tomáš Poznar, přichází Jakub Janetzký.
     
    66
    Vysoký míč sklepl hlavou pod sebe Tomáš Wágner. Do hry se tak dostal Petr Jiráček, jenž pokazil přihrávku na střídajícího spoluhráče. Následně se ale Jakub Janetzký dostal k míči, ovšem jeho centr byl odklizen na roh.
     
    67
    Centr od rohového praporku mířil na zadní tyč, odkud se o přihrávku před branku pokusil Tomáš Wágner. Jenže hra se pak rychle otočila a k zakončení se dostal Patrik Žitný. Jeho pokus mířil jen na hostujícího brankáře, který se nemusel ani pohnout.
     
    68
    Střídání v týmu FK Teplice: ze hřiště odchází Jevgenij Nazarov, přichází Petr Kodeš.
     
    Dnešní utkání sleduje 1524 diváků.
     
    70
    U levé postranní čáry si faulem pomohl Róbert Matejov, a tak Teplice budou rozehrávat další standardní situaci. Tomáš Kučera poslal centrem míč před branku, kde balon vyboxoval Matej Rakovan.
     
    71
    Petr Buchta a Patrik Žitný sváděli souboj na hranici šestnáctky. Do situace přilétl ještě Matej Rakovan, který míč schoval do své moci.
     
    72
    Zlín právě vstřelil branku!
    Je srovnáno! Tomáš Wágner zpracoval míč pro spoluhráče, kterým byl ANTONÍN FANTIŠ. Jeho pokus z penaltového puntíku letěl doprostřed branky, ovšem Tomáš Grigar šel brzy na zem, a tak jej hostující útočník překonal. Asistence: Tomáš Wágner.
    72. Antonín FANTIŠ - 1:1
     
    74
    Výsledkově začínáme od začátku, což může mrzet především Teplice, které zahodily spoustu šancí. Vraťme se ale na trávník, kde se faulu na svou osobu dočkal Matěj Radosta.
     
    75
    Teplice právě vstřelily branku!
    Tepličtí si berou vedení rychle zpátky, když se prosadili po standardní situaci! Petr Mareš poslal centr na malé vápno, kde se k hlavičce dostal JAN KNAPÍK, jenž zaznamenal premiérovou branku ve FORTUNA:LIZE. Matej Rakovan sice vybíhal, ale přes své spoluhráče se k balonu neprodral. Asistence: Petr Mareš.
    75. Jan KNAPÍK - 2:1
     
    77
    Róbert Matejov nezvládl snadný odkop, a tak Severočeši jsou na tahu. Z levé strany se o centr pokusil Jakub Mareš, jenže míč zastavil první bránící hráč. Teplice budou alespoň vhazovat.
     
    78
    Vysoký míč mířil na Tomáše Wágnera, jenže dnes hraje opravdu výborně Jan Shejbal. Od domácího obránce zamířila malá domů k brankáři Grigarovi.
     
    79
    Tomáš Wágner byl opět připravený sklepnout míč pod sebe, a tak z hranice šestnáctky mohl zakončit Jakub Janetzký, jemuž trochu překážel Petr Jiráček. Pokus se tak do prostoru tří tyčí nevešel.
     
    81
    Petr Buchta se snažil pokryýt míč před soupeřem, ovšem balon se zastavil, a tak jej hostující obránce zahrál na rohový kop. Centr pak rozehrál Tomáš Kučera, jenže na první tyči zakročil bránící soupeř.
     
    82
    Do protiakce se hnal Jakub Janetzký, který si to namířil hned mezi tři hráče Teplic. Po chvíli zabojoval Tomáš Wágner, který přihrál na spoluhráče. K následnému centru se přes soupeře neprodral Petr Jiráček.
     
    83
    Střídání v týmu FC Fastav Zlín: ze hřiště odchází Róbert Matejov, přichází Vachtang Čanturišvili.
     
    84
    Domácí mužstvo rozehrávalo standardní situaci z pravé strany. Míč ještě ani nedoletěl do šestnáctky a hlavní rozhodčí viděl útočný faul, a tak přisoudil balon Zlínu.
     
    84
    O krásné přenesení hry se postaral Petr Jiráček, který viděl nalevo nabíhajícího Bartošáka. Ten si míč zpracoval do běhu, ale kvůli soupeři ho neudržel na hrací ploše. Tomáš Grigar se ke spoluhráči rozeběhl, aby mu pořádně vyčinil, jelikož situaci dost podcenil.
     
    87
    Jdeme do koncovky zápasu, v níž budou Tepličtí hájit těsné vedení. Na levé straně se nemohl uvolnit Lukáš Bartošák, přesto poslal míč do šestnáctky. Jenže neblíže k němu to měl Tomáš Grigar, který tak v pohodě zasáhl.
     
    88
    Severočeši se znovu ubránili, ovšem Jakub Řezníček se znovu dopustil faulu. Centr na hranici vápna prodloužil Tomáš Wágner k soupeři. Po nákopu vystartoval z branky Matej Rakovan, na něhož se řítil Jakub Mareš. Domácí kapitán lépe zvládl situaci, ale byl míč zbaven.
     
    90
    Zlínští uzamkli soupeře v jeho šestnáctce, ovšem celá situaci skončila odkopem Teplic. O průnikovou přihrávku se pokusil Marek Hlinka, jenže spoluhráč tuto variantu nečekal.
     
    90
    Střídání v týmu FC Fastav Zlín: ze hřiště odchází Josef Hnaníček, přichází Lukáš Železník.
     
    90+1
    K postranní čáře přistupuje čtvrtý rozhodčí, který na tabuli ukazuje, že se budou hrát ještě tři minuty. Zlínu moc času na vyrovnání nezbývá.
     
    90+2
    Střídání v týmu FK Teplice: ze hřiště odchází Jakub Mareš, přichází Pavel Moulis.
     
    90+2
    Jakub Mareš jako kapitán odešel z hrací plochy, a tak kapitánskou pásku od něj převzal Tomáš Grigar.
     
    90+3
    Žlutou kartou je potrestán Tomáš Grigar (Teplice), který dlouho otálel s rozehrávkou.
     
    90+3
    Konec zápasu.
     
    Po konečném hvizdu se Zlínští seběhli k rozhodčímu, jelikož střídání Jakuba Mareše bylo opravdu dlouhé. Sudí sice ukazoval na hodinky, ovšem nic nenastavil, a tak se proti němu rozeběhl především Antonín Fantiš!
     
    90+3
    Ještě jedna žlutá karta byla udělena, protože po konečném hvizdu neudržel nervy na uzdě Tomáš Wágner (Zlín). Jeho protesty se stupňovaly, a tak hlavní rozhodčí znovu trestal.
     
    Teplice byly rozhodně nebezpečnější, a tak se právem radují ze zisku tří bodů. Zlínští nezvládli především druhý poločas, kdy jim chyběl drajf na branku Tomáše Grigara. Severočeši se na startu druhé půle dostali do rychlého vedení, jenže poté inkasovali. Střetnutí ale rozhodla rychlé odpověď Jana Knapíka, jenž zaznamenal premiérovou trefu v české nejvyšší soutěži.
     
    S konstatováním, že Teplice zastavily sérii neúspěchu a konečně bodovaly, se loučím a přeji vám příjemný zbytek sobotního odpoledne. (16:30:52)

    Michal Luxa

    Branky: 47. Jakub Řezníček (Čmovš), 75. Knapík (P. Mareš) – 72. Fantiš (Wágner)

    Karty:   58. Nazarov (TEP), 90+3. Grigar (TEP) – 90+3. Wágner (ZLN)


    Držení míče: 57 % : 34 %.
    Střely na branku: 9:3. Střely mimo: 0:3. Rohy: 10:2. Ofsajdy: 3:1.
    FK Teplice: Grigar – Knapík, Čmovš, Shejbal, Hyčka (46. Radosta) – Nazarov (68. Kodeš), Kučera, Žitný, P. Mareš – Jakub Řezníček, J. Mareš (C) (90+2. Moulis).
    Náhradníci: Jakub Diviš – Jindráček, Kodeš, Moulis, Paradin, Radosta, Trubač.

    FC Zlín: Rakovan – Cedidla, P. Buchta, Hnaníček (90. Železník) – Matejov (83. Čanturišvili), Hlinka, Jiráček (C), Bartošák – Poznar (65. Janetzký), Wágner, Fantiš.
    Náhradníci: Šiška – Hellebrand, Čanturišvili, Janetzký, J. Kolář, Železník.

    Rozhodčí: Denev – Blažej, Koval

    Diváci: 1524
    ocianews.com