NY Rangers – Montreal 1:2 (kon.) | New Jersey – Chicago 1:2 (2:3 po s.n.) | Pittsburgh – Arizona 2:0 (kon.)
Edmonton – Los Angeles 2:1 (kon.) | Anaheim – Washington 2:3 (kon.) | Philadelphia – Ottawa 4:3 (kon.)
Vancouver – Buffalo 6:5 (po pr.)
po prodl.
Vancouver Canucks
6:5 (1:0, 2:3, 2:2 - 1:0)
Buffalo Sabres
Sobota 07.12.2019, 22:00 • Rogers Arena, Vancouver • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 22:00.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku v první třetině?

    Tipovat můžete do začátku 1. třetiny.

     


    • 29 Z, 13 – 11 – 5, Skóre: 88:87, 31 bodů

    Buffalo Sabres prozatím v letošní sezoně baví své fanoušky a určitě jsou jedním z adeptů na to, aby se probojovali do vyřazovacích bojů. Výsledky Sabres jsou v posledních týdnech jako na houpačce, posledních osm zápasů totiž pravidelně střídají vítězství s porážkou. Vzhledem k tomu, že ve čtvrtek Buffalo prohrálo na ledě Calgary, pokud by měl tento trend pokračovat, v souboji s Vancouverem by mělo odejít jako vítěz. Průlomovou sezonu zažívá Jack Eichel, jenž nasbíral již 39 kanadských bodů a zcela jasně je nejproduktivnějším hráčem Sabres.
     


    • 29 Z, 14 – 11 – 4, Skóre: 97:86, 32 bodů

    Vancouver Canucks má možnost znovu po letech probojovat se do play-off. Zatím je sice mimo pozice zaručující vyřazovací boje, ale minimálně pozice na divokou kartu má na dosah. Pro Canucks to bude v posledním týdnu třetí zápas, v neděli nestačili na Edmonton, ale v úterý si spravili chuť proti Ottawě, kdy doma zvítězili 5:2. Podobně jako v minulé sezoně Vancouver táhne švédský mladík Ellias Pettersson, jenž má na kontě 32 kanadských bodů a je nejproduktivnější hráč kanadského celku.
     
    Úvodní sestavy:

    Vancouver Canucks: Demko (Markström) – Jo. Benn, Ch. Tanev, Q. Hughes, T. Myers, Fantenberg, Stecher – Pearson, Horvat, Leivo – J. T. Miller, E. Pettersson, Boeser – Roussel, Gaudette, Virtanen – Schaller, Beagle, Ferland.

    Buffalo Sabres: C. Hutton (Ullmark) – Montour, Ristolainen, Scandella, Jokiharju, Bogosian, McCabe – Olofsson, Eichel, S. Reinhart – Skinner, Ma. Johansson, Asplund – Vesey, Mittelstadt, Sheary – Girgensons, Jo. Larsson, Okposo.

    Rozhodčí: Hebert, Rank – Toomey, Murchison.
    Domácí dnes nastoupí ve speciálních Vintage dresech
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:16
    Do odraženého puku od pravého mantinelu se opřel Hughes. Nepříjemnou střelu nad beton musel Hutton řešit rychlým zákrokem.
     
    00:45
    Boeser prostrčil kotouč mezi kruhy na Pettersona, který ale přestřelil branku Huttona.
     
    01:27
    Pearson střelou z levého kruhu orazítkoval bližší tyč Huttona, ten zřejmě čekal střelu ke vzdálenější tyči!
     
    02:01
    Vyloučení v týmu Buffalo Sabres (Kyle Okposo – 2 min., podrážení).
     
    02:17
    Petterson hledal střílenou přihrávku u pravé tyčky Horvata, jenže místo toho se kotouč po odrazu dostal ven z útočného pásma.
     
    02:51
    Canucks jsou znovu mimo útočné pásmo, Buffalu se podařilo vyhodit a ušetřit tak sekundy z oslabení.
     
    03:31
    Na pravém kruhu si zpracoval kotouč Boeser a mířil k bližší tyči. Horní prostor branky si ale Hutton pohlídal a vyrazil vyrážečkou.
     
    04:09
    Vracející se Okposo z trestné lavice dostal přihrávku na brejk za obranu, ale přece jen byla moc dlouhá. Tím, že měl trochu náskoku, tak alespoň zamezil zakázanému uvolnění.
     
    05:14
    Kotouč se překvapivě při rozehrávce domácích odrazil k Demkovi do lapačky, ale ten ho pohotově rozehrál, aby se nevhazovalo u jeho pravice.
     
    05:40
    Zadovkou hledal Petterson své spoluhráče v předbrankovém prostoru, ale neúspěšně. Buffalo se ujalo kotouče a vyvezlo puk z vlastního pásma.
     
    06:40
    Obrana Buffala měla kvůli poctivému forčekingu domácích problémy s rozehrávkou a tak raději jen vyhodila kotouč do středního pásma, kde ho přebrali Canucks.
     
    07:20
    Velmi šikovně se od modré čáry propracoval až ke střele z kruhu obránce Myers, který donutil Huttona k zákroku vyrážečkou.
     
    07:39
    Chybu v rozehrávce málem potrestal Horvat, který dostal kotouč mezi kruhy a z voleje pálil na Huttona. Brankář Buffala, ale rychle zareagoval.
     
    08:25
    Teprve nyní první střela Buffala na branku. Od modré čáry vyslal přízemní střelu Bogosian, s tímto pokusem neměl Demko problém.
     
    09:30
    Dlouhý souboj o puk v rohu kluziště vyzněl nakonec lépe pro Sabres. Z pravého kruhu střílel Okposo, jenže minul branku Canucks.
     
    10:01
    Demko musel dvakrát zasahovat. Na volej dostal přihrávku Olofsson a domácí brankář se musel ohánět i proti jeho dorážce.
     
    11:02
    Po zisku kotouče v útočném pásmu měl Vancouver výhodu přečíslení 3 na 2, ale Miller nedokázal přesně přihrát, aby toho domácí mohli využít více.
     
    12:43
    Do útočného pásma vlétl v rychlosti Reinhart, jenže branku Demka přestřelil.
     
    12:57
    Vancouver právě vstřelil branku!
    Krásnou přihrávku skrz celé hřiště až z vlastní brankové čáry vyslal Jordie Benn. Na modré čáře si kotouč zpracoval JOSH LEIVO a po pár krocích směrem k brance umístil kotouč ke vzdálenější tyči! Asistence: Jordie Benn a Troy Stecher.
    12:57 Josh LEIVO - 1:0
     
    13:26
    Od pravého kruhu vyslal přízemní střelu Pearson, ale Hutton měl připravené betony a vyrazil puk zpět do hry.
     
    14:04
    Šikovně se po pravém křídle proháčkoval ke střele Ferland. Byl ale už v úhlu a hostující brankář dobře uzavřel všechny možné mezírky u tyče.
     
    15:12
    Puk do útočného pásma zavezl Vesey a snažil se zpoza obránce ohrozit Demka, bohužel pro něj trefil jen obránce.
     
    16:16
    Zpoza branky dostal přihrávku na pravý kruh Russel a měl dost času zamířit, nakonec jen o kousek minul vzdálenější tyč.
     
    16:42
    Divoké momenty před brankou Huttona, nejprve pálil Hughes, a krátce na to před brankářem Sabres vznikla nepřehledná skrumáž, z níž ale kotouč na Huttona nevyletěl.
     
    18:09
    Stříleno přihrávku poslal z pravého křídla před branku Stecher, jenže Myers promáchl puk a nedokázal tak zakončit velmi dobrou šanci.
     
    19:26
    Ačkoliv se Canucks podařilo vyhrát vhazování v útočném pásmu, Huttona již více ohrozit nedokázali.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku ve druhé třetině?

    Tipovat můžete do začátku 2. třetiny.

     
    Vedení Canucks po první třetině je určitě zasloužené. Nedá se říct, že by hosty výrazně domácí válcovali. Přece jen ale Vancouver měl příležitostí více a Hutton zůstával v provozní teplotě po celou první třetinu. Úspěšná však pro Canucks byla jediná akce, když dlouhou přihrávku zužitkoval Leivo.

    Střely na branku: 9:3.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:59
    Canucks se usadili v útočném pásmu a nakonec se kotouč odrazil k Huttonovi, který ho raději kryje a nechá vhazovat po jeho pravici.
     
    21:44
    Obranou Canucks prošel jak nůž máslem Skinner, který dokázal i zakončit. Jenže puk měl na backhand, takže střela nebyla dostatečně razantní a Demko puk schoval do výstroje.
     
    22:20
    Sabres sice zavezli kotouč do pásma, ale nepřesnou přihrávkou se o něj připravili. Larsson to byl, kdo marně hledal obránce na modré čáře.
     
    23:07
    Vancouver právě vstřelil branku!
    Nahozený kotouč od modré čáry vyrazil Hutton pouze před sebe, čehož dokázal využít pohotově ANTOINE ROUSSEL a dorazil puk do poloodkryté branky. Asistence: Tyler Myers a Jake Virtanen.
    23:07 Antoine ROUSSEL - 2:0
     
    23:50
    Eichel dobře zavezl kotouč do útočného pásma a zpětnou přihrávkou našel mezi kruhy Olofssona. Demko sice nadvakrát ale úspěšně vyrazil.
     
    25:24
    Sabres právě vstřelili branku!
    Velmi dobrou práci za brankou udělal Larsson, který posunul kotouč mezi kruhy, kde byl připravený KYLE OKPOSO a ten ránou z první prostřelil betony Demka. Asistence: Johan Larsson a Jeff Skinner.
    25:24 Kyle OKPOSO - 2:1
     
    26:28
    Sabres právě vstřelili branku!
    No a to bylo rychle vyrovnáno. Eichel zavezl při signalizované početní výhodě kotouč do pásma, předal Olofssonovi, který šikovně ještě posunul na RASMUSE RISTOLAINENA a ten přesnou střelou vyrovnává! Asistence: Victor Olofsson a Jack Eichel.
    26:28 Rasmus RISTOLAINEN - 2:2
     
    27:12
    Vyloučení v týmu Vancouver Canucks (Jake Virtanen – 2 min., sekání).
     
    27:49
    Vancouver nedokázal vyhodit a je pod velkým tlakem. Buffalo je teď viditelně na koni.
     
    28:10
    Výborný zákrok musel vytáhnout Demko, protože z dobré pozice střílel Olofsson.
     
    28:38
    Až nyní se přerušuje hra, velký tlak nakonec ukončuje střela Ristolainena, která se odráží od mantinelu do ochranné sítě.
     
    29:16
    Z pravého kruhu střílel Jokiharju, ale zamířil jen na vyrážečku Demka, to už se Virtanen vrací z trestné lavice.
     
    29:51
    Kotouč do útočného pásma zavezl McCabe a nejspíš měl střílet, protože už byl ve střeleckém pomyslném pětiúhelníku. Nakonec zvolil jen přihrávku a ta nebyla přesná.
     
    30:55
    Vancouveru se po delší době daří udržet se v útočném pásmu. Branku Huttona objížděl Horvat, nicméně hostující brankář nenechal žádný prostor.
     
    32:30
    Na druhé straně protáhl kotouč do útočného pásma Johansson, celou akci však zakončoval Asplund. Byl už ale velmi blízko Demkovi a neměl moc kam zamířit.
     
    32:56
    Od modré čáry vypálil Bogosian a Demko musel natáhnout svůj pravý beton, aby vyrazil kotouč zpět do hry.
     
    33:35
    Beagle poslal od pravého mantinelu poněkud skákavý kotouč na Huttona a ten měl možná i štěstí, že nakonec mířil mimo, protože puk lapačkou promáchl.
     
    34:15
    V útočném pásmu nabral rychlost Montour a z velkého úhlu poslal puk na branku, Demko ho vyrazil před sebe, kde se pokoušel dorážet Reinhart, ale mimo.
     
    34:51
    Vyloučení v týmu Vancouver Canucks (Jay Beagle – 2 min., podrážení).
     
    34:59
    Reinhart sice poslal tvrdě puk na branku z pravého kruhu, ale vůbec ji netrefil a navíc vyhostil Sabres z útočného pásma.
     
    35:34
    Skvěle sehraná přesilovka. Reinhart našel před brankou Skinnera, který potáhl kotouč a zkusil zasunout k pravé tyči. Domácí brankář se ale skvěle natáhl a předvedl dobrý zákrok.
    35:34 Skvělý zákrok Demka proti Skinnerovi
     
    36:23
    Vancouveru se podařilo vyhodit kotouč a tak ušetří z oslabení cenné vteřiny.
     
    37:11
    Vancouver právě vstřelil branku!
    Po zisku kotouče na polovině hřiště se Canucks rychle vydali do brejku. Po pár výměnách kotouče zakončoval na pravém kruhu zcela sám JOSH LEIVO a poradil si s tím náramně, když trefil horní roh branky Huttona. Asistence: Elias Pettersson a Brock Boeser.
    37:11 Josh LEIVO - 3:2
     
    37:57
    Rousselovu střelu vyrazil Hutton před branku a tam málem dorážel Petterson, naštěstí pro obranu Sabres byl zavčasu zneškodněn.
     
    38:50
    Vyloučení v týmu Vancouver Canucks (Quinn Hughes – 2 min., nedovolené bránění).
     
    39:17
    Sabres právě vstřelili branku!
    A je tu znovu rychlý odpověď a dobře sehraná přesilová hra. Reinhart přihrávkou skrz brankoviště našel u pravé tyče VICTORA OLOFSSONA, který z první našel mezírku mezi ramenem a tyčí Demka! Asistence: Sam Reinhart a Jack Eichel.
    39:17 Victor OLOFSSON - 3:3
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku ve třetí třetině?

    Tipovat můžete do začátku 3. třetiny.

     
    Tohle byla bláznivá druhá třetina plná branek. Už to vypadalo, že se Canucks dostanou do trháku, jenže vedení 2:0 dokázalo Buffalo dvěma slepenými brankami srovnat. Vancouver šel do vedení i potřetí dnes, ale odpověď na sebe nenechala dlouho čekat, když přesilovku v samotném závěru využil Olofsson.

    Střely na branku: 19:20 (9:3, 10:17)
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:25
    Domácí nepřesně rozehráli a tak se hra přestěhuje před Demka, kde se bude vhazovat po zakázaném uvolnění.
     
    40:59
    Puk na branku Huttona vyslal od modré čáry Benn, ale neměla dostatečnou razanci, aby ho nějak více ohrozila. Hostující brankář v poklidu schoval puk do lapačky.
     
    41:58
    A zakázané uvolnění i ze strany Buffala. Vhazovat se tak bude po pravici Huttona.
     
    42:11
    Z mezikruží nebezpečně pálil Ferland po přihrávce Schallera. Hutton musel bleskově vyšvihnout vyrážečku proti puku.
     
    42:52
    Ferlandova formace si vytvořila velký tlak, dvakrát střílel nebezpečně Asplund, ale Hutton oba pokusy vyrazil.
     
    43:16
    Otevřený prostor na pravém křídle se snažil využít proti unavené formaci Buffala Pearson, ale i tentokrát byl Hutton úspěšnější.
     
    43:35
    Vyloučení v týmu Vancouver Canucks (Antoine Roussel – 2 min., podrážení).
     
    44:07
    Olofsson připravil střeleckou pozici pro Eichela. Jeho ránu z levého kruhu ale skvěle zblokoval Tanev, navíc se poté podařilo domácím vyhodit.
     
    44:51
    Vancouver právě vstřelil branku!
    Tak dokonce branka ve vlastním oslabení. Skvěle z vlastního pásma posunul kotouč do brejku Pearson. Do útočného pásma ho pak zavezl Miller, který také skvělou přihrávkou před brankoviště Huttona našel TYLERA MYERSE, jenž z první k tyči šanci proměnil. Asistence: J. T. Miller a Tanner Pearson.
    44:51 Tyler MYERS - 4:3
     
    45:26
    Sabres ale pokračují v přesilové hře, nicméně nyní se jim nedaří usadit se v pásmu. Canucks samozřejmě brankou posílení hlavně psychicky, dnes již počtvrté vedou.
     
    46:09
    Ofsajd nakonec ukončuje útočné snažení Sabres při přechodu do útočného pásma.
     
    46:56
    Nahození Hughese letělo hodně mimo branku, navíc kotouč převzal Reinhart, který vyvezl kotouč z vlastního pásma.
     
    47:28
    Quinn Hughes je na ledě už opravdu dlouho a proto raději vyhodil kotouč na zakázané uvolnění a získal alespoň pár sekund na oddych.
     
    48:11
    Křižnou přihrávku skrz brankoviště se snažil Horvat najít Johanssona, ale v tomto prostoru bylo příliš husto a hostující útočník se k zakončení nedostal.
     
    49:12
    Na nic nečekal Jokiharju, který poslal puk z vrcholku pravého kruhu na Demka, jenže domácí brankář střelu viděl a neměl problém zasáhnout.
     
    49:56
    Canucks po zakázaném uvolnění Sabres hráli pár desítek sekund v útočném pásmu, ale lajna Millera se nepropracovala k zakončení.
     
    50:40
    Vancouver právě vstřelil branku!
    Podruhé v zápase Canucks vedou o dvě branky. Na polovině hřiště získal kotouč Virtanen do přečíslení dva na jednoho. Jeho zakončení vyrazil Hutton pouze na na hůl ANTOINE ROUSSELA, který jen doklepl puk do sítě. Asistence: Jake Virtanen a Troy Stecher.
    50:40 Antoine ROUSSEL - 5:3
     
    52:05
    Sabres právě vstřelili branku!
    Znovu blesková odpověď. V rohu kluziště vybojoval kotouč ZEMGUS GIRGENSONS, popojel si do střelecké pozice a krásně trefil horní roh branky Demka. Asistence: Johan Larsson.
    52:05 Zemgus GIRGENSONS - 5:4
     
    52:53
    Od modré čáry pálil Fantenberg, jenomže trefil jen Okposo mezi kruhy, tudíž Hutton nemusel vůbec zasahovat.
     
    54:06
    Hutton předvedl velmi dobrý zákrok proti dělovce Pearsona z pravého kruhu. Hostující brankář se musel rychle přesunout.
     
    54:40
    Znovu Pearson v akci, tentokrát střílenou přihrávkou hledal u vzdálenější tyče Horvata, ale kotouč jen proletěl brankovištěm do rohu kluziště.
     
    55:19
    Nepřesná rozehrávka v podání Buffala přestěhuje hru a vhazování před Huttona.
     
    55:25
    Po něm od modré čáry střílel Benn. Hutton proti jeho střele vytáhl vyrážečku a vyrazil puk zpět do hry.
     
    55:43
    Individuálně se snažil prosadit Reinhart, ale toho úspěšně obral o kotouč Benn.
     
    56:18
    Skinner si šikovně prohodil kotouč zpoza branky před brankoviště, pomocí brankové konstrukce. Nicméně k zakončení se pořádně nedostal, byl pod tlakem a puk letěl mimo.
     
    56:56
    Na vrcholek pravého kruhu dostal přihrávku Montour, jenž sice střílel ale jen do pozice, kde byl připravený Demko. Ten ani nevyrazil puk, ale schoval ho do výstroje.
     
    57:30
    Vancouver potřeboval po delší době vyhodit puk z pásma a to se mu povedlo. Čas pro Buffalo se krátí.
     
    57:44
    Hutton míří na střídačku, Sabres hrají v šesti!
     
    58:24
    Buffalo se usadilo v útočném pásmu, z pravého kruhu střílel Olofsson, ale Demko dokázal vyrazit. Nicméně tlak Sabres pokračuje.
     
    59:02
    Sabres právě vstřelili branku!
    Tak i podruhé se hostům daří srovnat dvoubrankovou ztrátu. Na modré čáře dostal na volej nabito MARCUS JOHANSSON, který využil zakrytého výhledu Demka a prostřelil ho mezi betony. Asistence: Jack Eichel a Rasmus Ristolainen.
    59:02 Marcus JOHANSSON - 5:5
     
    59:48
    Canucks mají kotouč v moci ve vlastním pásmu, ale už nikam nespěchají a utkání směřuje do prodloužení.
     
    60:00
    Třetí třetina skončila.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku v celém prodloužení?

    Tipovat můžete do začátku prodloužení.

     
    I třetí třetina byla velmi bohatá na góly a měla podobný průběh jako ta druhá. Canucks si vytvořili dvoubrankový náskok, jenže ani tentokrát ho nedokázali udržet. Až v poslední minutě srovnal střelou od modré Johansson.
     
    60:01
    Začalo prodloužení.
     
    60:35
    Hughes byl ve střelecké pozici, jenže rána mu vůbec nesedla a puk skončil v rohu, kde ho přebírá Buffalo.
     
    61:10
    Na pravém křídle nabral rychlost Olofsson, ale branku přestřelil. Navíc se kotouč odrazil od mantinelu do ochranné sítě.
     
    62:09
    Eichel už se radoval ze vstřelené branky, jenže pár sekund před tím fauloval Jokiharju, který půjde za nedovolené bránění na trestnou lavici.
     
    62:32
    Z pravého kruhu střílel Petterson, ale na víc to nebylo. Obrana Sabres poté dokázala vyhodit kotouč.
     
    63:00
    Obrovskou šanci měl Hughes, který dostal přihrávku mezi kruhy a byl sám před Huttonem, ale ten jeho záměr zakončení k pravé tyči vystihl.
     
    63:21
    Vancouver právě vstřelil branku!
    Canucks pošesté v zápase jdou do vedení, ale tentokrát s jistotou naposledy. Přesilovou hru čtyři na tři sehráli skvěle. Hughes krásně přichystal kotouč J. T. MILLEROVI na pravý kruh a ten z první vymetl horní roh branky. Asistence: Quinn Hughes a Brock Boeser.
    63:21 J. T. Miller - 6:5
     
    Konec zápasu.
     
    Přesto, že padlo dohromady jedenáct branek, Buffalo dnes nevedlo ani sekundu. Velmi vyrovnaný zápas, po zásluze tak muselo rozhodnout až prodloužení. V něm využil přesilovku Miller a dva body tak zůstávají v Kanadě.
     
    Tři hvězdy utkání:
    1. Jak Eichel (BUF), 0+3
    2. Antoine Roussel (VAN), 2+0
    3. Josh Leivo (VAN), 2+0 (00:52:32)

    Ondřej Krásný

    Branky a nahrávky: 13. Leivo (Jo. Benn, Stecher), 24. Roussel (T. Myers, Virtanen), 38. Leivo (E. Pettersson, Boeser), 45. T. Myers (J. T. Miller, Pearson), 51. Roussel (Virtanen, Stecher), 64. J. T. Miller (Q. Hughes, Boeser) – 26. Okposo (Jo. Larsson, Skinner), 27. Ristolainen (Olofsson, Eichel), 40. Olofsson (S. Reinhart, Eichel), 53. Girgensons (Jo. Larsson), 60. Ma. Johansson (Eichel, Ristolainen)


    Vancouver Canucks: Demko (Markström) – Jo. Benn, Ch. Tanev, Q. Hughes, T. Myers, Fantenberg, Stecher – Pearson, Horvat, Leivo – J. T. Miller, E. Pettersson, Boeser – Roussel, Gaudette, Virtanen – Schaller, Beagle, Ferland.
    Buffalo Sabres: C. Hutton (Ullmark) – Montour, Ristolainen, Scandella, Jokiharju, Bogosian, McCabe – Olofsson, Eichel, S. Reinhart – Skinner, Ma. Johansson, Asplund – Vesey, Mittelstadt, Sheary – Girgensons, Jo. Larsson, Okposo.

    Rozhodčí: Hebert, Rank – Toomey, Murchison
    ocianews.com