NY Rangers – Montreal 1:2 (kon.) | New Jersey – Chicago 1:2 (2:3 po s.n.) | Pittsburgh – Arizona 2:0 (kon.)
Edmonton – Los Angeles 2:1 (kon.) | Anaheim – Washington 2:3 (kon.) | Philadelphia – Ottawa 4:3 (kon.)
Vancouver – Buffalo 6:5 (po pr.)
po prodl.
Vancouver Canucks
6:5 (1:0, 2:3, 2:2 - 1:0)
Buffalo Sabres
Sobota 07.12.2019, 22:00 • Rogers Arena, Vancouver • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
    63:21 J. T. Miller - 6:5
     
    63:21
    Vancouver právě vstřelil branku!
    Canucks pošesté v zápase jdou do vedení, ale tentokrát s jistotou naposledy. Přesilovou hru čtyři na tři sehráli skvěle. Hughes krásně přichystal kotouč J. T. MILLEROVI na pravý kruh a ten z první vymetl horní roh branky. Asistence: Quinn Hughes a Brock Boeser.
    59:02 Marcus JOHANSSON - 5:5
     
    59:02
    Sabres právě vstřelili branku!
    Tak i podruhé se hostům daří srovnat dvoubrankovou ztrátu. Na modré čáře dostal na volej nabito MARCUS JOHANSSON, který využil zakrytého výhledu Demka a prostřelil ho mezi betony. Asistence: Jack Eichel a Rasmus Ristolainen.
    52:05 Zemgus GIRGENSONS - 5:4
     
    52:05
    Sabres právě vstřelili branku!
    Znovu blesková odpověď. V rohu kluziště vybojoval kotouč ZEMGUS GIRGENSONS, popojel si do střelecké pozice a krásně trefil horní roh branky Demka. Asistence: Johan Larsson.
    50:40 Antoine ROUSSEL - 5:3
     
    50:40
    Vancouver právě vstřelil branku!
    Podruhé v zápase Canucks vedou o dvě branky. Na polovině hřiště získal kotouč Virtanen do přečíslení dva na jednoho. Jeho zakončení vyrazil Hutton pouze na na hůl ANTOINE ROUSSELA, který jen doklepl puk do sítě. Asistence: Jake Virtanen a Troy Stecher.
    44:51 Tyler MYERS - 4:3
     
    44:51
    Vancouver právě vstřelil branku!
    Tak dokonce branka ve vlastním oslabení. Skvěle z vlastního pásma posunul kotouč do brejku Pearson. Do útočného pásma ho pak zavezl Miller, který také skvělou přihrávkou před brankoviště Huttona našel TYLERA MYERSE, jenž z první k tyči šanci proměnil. Asistence: J. T. Miller a Tanner Pearson.
    39:17 Victor OLOFSSON - 3:3
     
    39:17
    Sabres právě vstřelili branku!
    A je tu znovu rychlý odpověď a dobře sehraná přesilová hra. Reinhart přihrávkou skrz brankoviště našel u pravé tyče VICTORA OLOFSSONA, který z první našel mezírku mezi ramenem a tyčí Demka! Asistence: Sam Reinhart a Jack Eichel.
    37:11 Josh LEIVO - 3:2
     
    37:11
    Vancouver právě vstřelil branku!
    Po zisku kotouče na polovině hřiště se Canucks rychle vydali do brejku. Po pár výměnách kotouče zakončoval na pravém kruhu zcela sám JOSH LEIVO a poradil si s tím náramně, když trefil horní roh branky Huttona. Asistence: Elias Pettersson a Brock Boeser.
    26:28 Rasmus RISTOLAINEN - 2:2
     
    26:28
    Sabres právě vstřelili branku!
    No a to bylo rychle vyrovnáno. Eichel zavezl při signalizované početní výhodě kotouč do pásma, předal Olofssonovi, který šikovně ještě posunul na RASMUSE RISTOLAINENA a ten přesnou střelou vyrovnává! Asistence: Victor Olofsson a Jack Eichel.
    25:24 Kyle OKPOSO - 2:1
     
    25:24
    Sabres právě vstřelili branku!
    Velmi dobrou práci za brankou udělal Larsson, který posunul kotouč mezi kruhy, kde byl připravený KYLE OKPOSO a ten ránou z první prostřelil betony Demka. Asistence: Johan Larsson a Jeff Skinner.
    23:07 Antoine ROUSSEL - 2:0
     
    23:07
    Vancouver právě vstřelil branku!
    Nahozený kotouč od modré čáry vyrazil Hutton pouze před sebe, čehož dokázal využít pohotově ANTOINE ROUSSEL a dorazil puk do poloodkryté branky. Asistence: Tyler Myers a Jake Virtanen.
    12:57 Josh LEIVO - 1:0
     
    12:57
    Vancouver právě vstřelil branku!
    Krásnou přihrávku skrz celé hřiště až z vlastní brankové čáry vyslal Jordie Benn. Na modré čáře si kotouč zpracoval JOSH LEIVO a po pár krocích směrem k brance umístil kotouč ke vzdálenější tyči! Asistence: Jordie Benn a Troy Stecher.

    Ondřej Krásný

    Branky a nahrávky: 13. Leivo (Jo. Benn, Stecher), 24. Roussel (T. Myers, Virtanen), 38. Leivo (E. Pettersson, Boeser), 45. T. Myers (J. T. Miller, Pearson), 51. Roussel (Virtanen, Stecher), 64. J. T. Miller (Q. Hughes, Boeser) – 26. Okposo (Jo. Larsson, Skinner), 27. Ristolainen (Olofsson, Eichel), 40. Olofsson (S. Reinhart, Eichel), 53. Girgensons (Jo. Larsson), 60. Ma. Johansson (Eichel, Ristolainen)


    Vancouver Canucks: Demko (Markström) – Jo. Benn, Ch. Tanev, Q. Hughes, T. Myers, Fantenberg, Stecher – Pearson, Horvat, Leivo – J. T. Miller, E. Pettersson, Boeser – Roussel, Gaudette, Virtanen – Schaller, Beagle, Ferland.
    Buffalo Sabres: C. Hutton (Ullmark) – Montour, Ristolainen, Scandella, Jokiharju, Bogosian, McCabe – Olofsson, Eichel, S. Reinhart – Skinner, Ma. Johansson, Asplund – Vesey, Mittelstadt, Sheary – Girgensons, Jo. Larsson, Okposo.

    Rozhodčí: Hebert, Rank – Toomey, Murchison
    thejrc.org